Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gastronomica

218 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köerner András: Emlékek a múltból  Három és féléves koromig a Palatinus házak egyikében, a Sziget utca és Pozsonyi út sarkán álló gyönyörű szecessziós stílusú épületben laktunk. V. emeleti lakásunk a Pozsonyi útra nézett, amit már akkor is terebélyes fák és…..
A cikk teljes terjedelmében olvasható a Lipócia magazin 3. számában. Az Újlipótváros kevesebb, mint 100 éve kezdett benépesülni, az itt húzódó fatelepeket bérházak övezte utcák váltották fel. Az ide beköltöző jómódú polgárság hozta magával szokásait, kultúráját, és…..
Gastronomica Szilvás receptek 2011.10.27 09:18:00
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőLassan mondjuk, hogy mindenki megértse: Zwetschgendatschi. Nem megy? Akkor csak süssük és együk meg az egyik legszuperebb szilvás sütit. Legfeljebb nem szólítjuk meg. A napokban végérvényesen…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőA fügét ott, ahol sok van belőle, nem túl sokra becsülik. Ahol meg kevés, ott kuriózum. Jártak így más gyümölcsök is már a teremtésben. Mi nem is tudjuk, hányadán állunk vele, van is, meg nincs is.…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőIgaz, hogy a cukkini egész évben kapható, de legjobb formáját mégis nyáron hozza, amikor még kemény, héja zöld és szép fényes, élénk színű. A quiche-t, azaz a francia lepényt meg ugye, nagyon…..
Gastronomica Mi az a chlodnik? 2011.08.30 09:10:00
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőVan élet a hideg gyümölcslevesen túl is. Legalábbis ami a nyári kanalazni valókat illeti. Reméljük, még bőven szükségünk lesz egy kis hűsítésre. Aki már járt nyáron Lengyelországban, biztosan nem…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőPiszke, egres vagy pöszméte? Három neve is van a gyümölcsnek, amelynek a szezonja éppen csak néhány hét. Szupermarketek helyett inkább a piacokon érdemes keresni mostanság. Megéri. Kétségtelen, hogy az…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőFesztiválokon és vízparti nyaraláskor úgy esszük a lángost, mintha kötelező lenne, de eszünkbe se jut otthon nekiállni. Pedig nem nagy művészet elkészíteni, próbáld ki, aztán fogadd a bókokat, hogy…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács Enikő Egy-egy pohár jéghideg fröccs vagy hosszúlépés segít elviselni a forró nyári estéket. De mit csináljon az, aki úgy gondolja, a szódás boron kívül is kell lenni valami esélynek az életben…..
Gastronomica Málnás ricotta torta 2011.07.08 09:04:00
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács Enikő Elvileg dúlnia kellene a málna szezonnak, de attól tartunk, az idén sajnos nagyon rövid ideig tart. A napokban ne gondolkozzunk sokat, együk, vegyük, mert úgy tűnik, igencsak a végét járja, s marad…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában Szerző: Lukács Enikő Gondoltad volna, hogy főzhetsz lekvárt akár egy óra alatt is? Elő a lábast, hogy bebizonyítsd, te is tudsz olyan finomat készíteni, mint amilyet nagymamád anno a nyári konyhában. Itt az ideje a…..
Gastronomica Bort a süteménybe! 2011.06.23 09:45:00
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában Szerző: Lukács Enikő Ha az édes fehér bor nem is a kedvenced, süteményben biztosan nem csalódsz benne! Néhány tipp, hogyan használd rutinosan a bort sütik készítésekor. Ha nyár, akkor egy jó fröccs a nagy melegben,…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőItt június, és mindenki az eperrel, cseresznyével, mindjárt majd a meggyel, málnával esik szerelembe, a szegény ribizli meg lesorvad a bokrokról. Pedig a ribizli nemcsak finom, hanem nagyon egészséges…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőNem hizlal és finom? Ráadásul fagyi?! Jó hírünk van: ha dögös alakot szeretnél, idén nyáron nem kell beáldoznod érte a nagy fagyizásokat!Már egy ideje a csapból is csak az folyik, mennyire fontos az…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőHa nyár, akkor limonádé. Sokan gondolhatják, hogy ilyen egyszerű italra nem érdemes szót vesztegetni, de nagyon nem így van. Kétségtelen, hogy a limonádéhoz nem kell különösebb fakszni, még akkor sem,…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőEleged van abból, hogy galambok üldögélnek a párkányon? Vagy az osztrák alpesi házakat is megszégyenítő muskátlihegyek virítanak az ablakodban? Akkor itt az ideje, hogy újíts, és végre saját termesztésű…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőAdunk néhány újító, klassz receptet, hogy ne mindig ugyanazt a 2-3 ételt készíthesd el belőle. Sőt, még arra is van javaslatunk, hogyan hasznosítsd a vigyorgó szemeket, ha a hasadba már nem fér. Ha idén…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőA bruschetta az olasz konyha találmánya. Nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, hiszen nem más, mint pirítós. Na de mi minden bír történni vele?!Tipikusan előételként fogyasztják…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőIlyenkor a legszőrösebb szívű szülők is megenyhülnek. Persze a kölykök is számon tartják ezt a napot: a születésnap, karácsony és húsvét mellett ilyenkor is joggal várhatnak némi meglepetést. Hiába…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőHa gyereknap, akkor fagyi, lufi, cirkusz és vidámpark. S ami a legfontosabb: fagyi nem az utcáról, a sarki cukrászdából, hanem otthon. A gyerekek aktív részvételével, akik boldogan segédkeznek a…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőA fehér csoki folyamatos polémia tárgya a tekintetben, hogy egyáltalán csokoládé-e. Az igazság az, hogy a hivatalos FAO szabvány szerint nem, mivel, vanília, kakaóvaj, tej vagy tejpor és cukor elegye adja…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács Enikő   Imádod az epret? Epresítenél néhány klasszikus kaját? A vidéki rokonok rád sóztak egy rekesszel és kezd megbuggyanni a konyhában? Semmi gond, ehhez is adunk ötleteket! Még…..
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőÁllandóan folyik az orrod, de túl akarod élni a szezont? Tudjuk, hogy számodra ilyenkor több a bosszúság, mint az öröm. Ezért utánanéztünk, milyen ételek segítenek, és miket kell száműzni a konyhából.…..
A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg. Szerző: Lukács EnikőMi a titka egy jó zöldborsólevesnek? A friss zöldborsó! Íme, kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk. Biztos a siker. Nemcsak a kását, de ezt a levest sem esszük forrón. Sőt, inkább kihűlve. Úgy, hogy…..
Gastronomica 2011.05.18 08:36:45
@Cikória: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lett!
A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatábanSzerző: Lukács EnikőItt a tavasz, hódít a rövid szoknya és a top. Még nem késő tenned azért, hogy a bőröd szép és rugalmas legyen. És ami a legjobb az egészben: ez egyáltalán nem is lesz nehéz!Jó, ha tudod, hogy a szexi bőr…..