Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adört

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyihoz hasonlóan idén is a Kolin nyerte az MTV EMA Regional Awardját, csak most a Nemjuciva, a Kiscsillaggal, a Hősökkel és a Neóval kellett megküzdenie. A díj azt jelenti, hogy 2010-ben is ők indulhatnak (most éppen) Madridban a Best European Act címért. Linczényi Márk…..
Bizonyára sokan ismerik John Cage híres művét, a 4'33"-at. Aki nem, annak elmondjuk: ez a darab négy perc harminchárom másodperc csendből áll, egy árva hang sem szólal meg benne, semmilyen hangszeren, semmilyen hangmagasságon. 1952-ben, a mű születésekor ez jó poénnak tűnt,…..
adört 2010.10.09 23:41:22
@Darkcomet: Zappa csendlemeze csak egy városi legenda. Ha megnézel bármilyen Zappa-diszkográfiát, elovasod a Wikipedia-szócikket, sehol nem találsz említést róla.

Egy idézet a zappa.hu-ról:

"a Csendlemez egy régi történet. még Árkus József mutatta be a Parabola c. mûsor egyik adásában, a 80-as években, mondván, hogy ez Frank Zappa híres csendlemeze. azóta is nyomozunk utána, hogy mi lehetett ez, de nem találjuk. valszeg Árkus találta ki, vagy összetévesztette a szerzõt valakivel.

ami igaz viszont, hogy Zappa egy John Cage hommage-lemezre "elvezényelte" Cage 4'33" c. mûvét, ami ugyebár ennyi idejû "csend"-bõl áll."
Kedves Donát!A következő történet 2010. szeptember 4-én esett meg velünk Brassó-Budapestviszonylaton, és anyukámmal átléptünk egy bizonyos dimenziót, a MÁV-StartZrt. közreműködésével. Én már nem várok csodát, pláne kártérítést, hiszen csakhaza szerettem volna érni, nem…..
adört 2010.09.28 16:43:01
@MagyarZizzi: Azért az nem teljesen igaz, hogy "(a) belföldi vonatok sem tudnak késés nélkül megérkezni soha sehova". A Budapest-Lőkösháza vonal pl. elég jó lett a felújítás után, gyakran érkeznek meg a vonatok Békéscsabára (200 km, 2 és fél óra) percre pontosan, sőt már olyan is volt, hogy 1-2 perccel korábban értek oda. Szóval minden megoldható, csak a feltételeket kell megteremteni hozzá.
A többi párt plakátjaihoz képest későn, ám annál nagyobb mennyiségben és választékban kerültek utcára a Fidesz-KDNP színes-szagos, pozitív üzenetű, jó hangulatú választási plakátjai.A kampány plakátok tekintetében két részből áll. Egyrészt a pártot népszerűsítő, a…..
Felháborítónak tartom a fiatal HR-esek viselkedését, ahogy a tapasztaltabb korosztályt lépten-nyomon lekezelik. Pedig hol van az ő tudásuk és tapasztalatuk! Az álláshirdetések zöme már nem is köntörfalaz, a szövegezésben egyértelműen értésünkre adják, hogy csak fiatalok…..
adört 2010.09.18 13:35:21
@dalmata76: Ne kapkodd el, nem kell sietni, ráérsz, nagyon is. Minél később, annál jobb.
  Miután az új törvények értelmében fogdába zártak két bizsutolvaj kamaszlányt, és egy hasonló korú (visszaeső!) prostituáltat, a balliberálisoknak is lett saját 2006. október 23-uk. Jöhetnek hát az ártatlan arcok mellé az alulról fényképezett marcona…..
adört 2010.09.17 12:43:32
@Gorgiasz: Pontosan. És mindig vannak olyan lúzerek, akik még használják.
Ugyan a tavalyi újjáalakulás óta beszélték erre-arra, hogy talán egy lemez is belefér, de most a Faith No More zenészei úgy döntöttek, hogy mégsem folytatják tovább, inkább másodszor is feloszlanak. Roddy Bottum billentyűs jó ötletnek tartotta az új albumot, de ahogy…..
adört 2010.09.17 11:11:48
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.   Erre akkor döbbentem rá, amikor a…..
Van nekünk ez a túlzás nélkül túlzó műsorunk, a Megasztár. Az új széria már legendaként emlegeti magát, meg az előző sorozatokban éneklő tehetségeket, de annak kevesen néznek utána, hogy vajon a korábbi szériák "sztárjai" mit is csinálnak most. Az énekesek vagy…..
 Régi téma, többször szóba került már itt is. A Te, Veled, Neked egyszerűen régimódi, de lehet (szabad, nem muszáj) - használni. Magázó-önöző formában ajánlott. És igen,  tegezésnél általában elég modoros. Kedves Modoros!Nem tudom előfordult-e már a blogon…..
adört 2010.09.12 11:54:15
@TataTata: Ne terjesszünk már hülyeségeket, ha lehet. Aztán a sok bizonytalan ember elhiszi, és ő is úgy használja.

@gyilkos fűegér: És az a legdurvább, hogy ez egyre inkább elterjed, különféle újságokban ez lesz már az alap, már olyan borzadályokat is láttam, mint "fölkelés", "föladat", "fölvételi".
A Velvet Underground egykori, amúgy alanyi jogon is híres frontembere elérte azt, amire oly sokan vágytak: megbőgette a Britain's Got Talent zenei tehetségkutató kapcsán leginkább aszexualitása miatt befutott Susan Boyle-t. Boyle a show amerikai verziójában, az America's Got…..
adört 2010.09.11 22:19:00
@sertra linne: Mondjuk az is elég durva, ha Laurie Andersonra úgy kell hivatkozni, mint Lou Reed felesége.
Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, VHK @ West-Balkán, 2010.09.05. Ez az VHK-Jello Biafra-koncert már jó előre történelmi eseményként lett beharangozva, és végül nem is cáfoltak rá a nagy szavakra. Ráadásul Biafra sem hazudtolta meg magát, úgy látszik, tényleg…..
A történet ma egy hetes, de még mindig a hatása alatt állok.Történt hogy 2010.08.27-én Körmendről utaztam fel Budapestre.23-án hétfőn utaztam le akkor megvettem a retúrjegyet, illetve a helyjegyeket.A jegyeket 4 nappal korábban megvettem. Az elvirán szépen ahogy lehet megnéztem…..
adört 2010.09.08 13:34:10
@charlie: Igen, én is pont ezt akartam írni (csak eddig nem tudtam belépni). Ha 12:30-kor már Körmenden volt, miért nem ment el a 13:03-kor induló személlyel Szombathelyre, onnan meg a 14:00-kor induló gyorssal pont akkor ér Kelenföldre, mint a későbbi IC-vel (17:37), viszont több idő van az átszállásra Szombathelyen, nagyobb eséllyel éri el.

Az IC meg csatlakozásra nem vár, benne van a menetrendben, emiatt kár reklamálni.
Olvasónk férjét nem fizette ki a munkáltatója, ekkor kezdődtek törlesztési nehézségeik.TÖRÖLVEA szakértő válasza:Ahhoz, hogy pontos és korrekt megoldás szülessen, a banki ügyintézővel kell felvenni a kapcsolatot. Ilyenkor érdemes minden szerződést és a számlakivonatokat is…..
adört 2010.09.07 15:50:51
@Borcsika: Elolvastad, amit írt? Azt írta, hogy már vissza is fizették.
A hardcore punk Dead Kennedys volt énekese/alapító tagja és megannyi projekt agya szeptember ötödikén lép fel a West-Balkánbann a Guantanamo School Of Medicine nevű formációjával. Az est vendége Biafra külön kérésére a Vágtázó Életerő (VHK) lesz, valamint az AMD. A Los…..
Meglepő vagy inkább kedvesnek nevezhető offenzívát indított Koppenhága önkormányzata, hogy leszoktassák a bicikliseket arról, hogy a metrómegállók környékén mindenféle oszlopokhoz, kerítésekhez tegyék a bicikliket, ezek helyett használják a bringaparkolókat. El akarják…..
adört 2010.08.26 22:35:30
@tyberius: Ahogy nálunk, úgy Dániában sincs euró :) (Tudom, tudom, a kérdés lényegét ragadtam meg... :)
Új MÁV blog Lehúzás? 2010.08.18 08:00:00
Kedves szerkesztő! Az alábbi történetben ma már leginkébb csak az érdekel, hogyan tud így csalni a kaller. A többit hozzáírom a MÁV amúgy is hosszú: "nem érdekel az utas, úgysincs más választása és vonattal fog utazni" hozzáállásához. Sokat járok vonattal,…..
adört 2010.08.23 18:09:54
@Adani: Annyira régen azért nem volt, pár éve (4-5 talán, vagy annyi se?).

Persze könnyen felejt az ember, én is csak most, amikor a posztoló beírta a panaszát, kezdtem el gondolkodni, hogy is volt korábban, már annyira megszoktam ezt az újat. Pedig milyen jó volt az a nagy tér a metróbejárat előtt, lehetett jókat várakozni (a sok hajléktalan között :)
adört 2010.08.23 18:13:15
A Dimmu Borgir jelenleg három tagú metálzenekar. Nem black metal ugye, mert azt mindenki tudja, hogy az igaz fekete fém nem ilyen. A Dimmu Borgir károgó vokálra, sok-sok billentyűfutamra, és thrash vagy klasszikus heavy metal elemekre épül, és persze az igazsághoz tartozik, hogy a…..
adört 2010.08.22 21:49:51
@Gnosis: Csak a próbatermi felvételek, nem? A demo már kommersz árulás volt :)
A Skinny Puppy eddig csak fesztiválon lépett fel Magyarországon, úgyhogy a dark/electro/indusztriál rajongóknak mindenképpen esemény, hogy ma este klubkoncertet ad a látványban is erős alapzenekar. Az együttes majd kétórás sokkoló show-t ígér ritkán játszott dalokkal, erős…..
Nem, nem világvége-film, csupán nyári hétvége a 2X3 (bár itt 4+3) sávos úton. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
Mai vádlottaink, a koncerttahók az anyatejjel szívták magukba, hogy miként zúzzák szét mások zenei élményét. Legtöbben az ingyenes koncertek keltetőgépeiben fogannak, de a már kifejlett egyedek is az ilyen események alkalmával mutatják meg magukat teljes pompájukban. Ebből is…..