Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MB13_fan

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
MB13_fan 2010.07.15 11:57:06
@popp: én egy ilyen olasz-teljesítmény után nem nagyon szívóznék a németeken, hogy mit mondtak, mit reméltek.....
MB13_fan 2010.07.15 12:01:33
@popp: jobban tennéd -- mert szerintem már minden németekkel szimpatizálónak meg az értelmes elfogulatlan szurkolóknak is megy az agyára itt az NST-n -- ha a németekhez már nem szólnál hozzá, mert csak a gunyoros káröröm jön le belőle..
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
MB13_fan 2010.07.11 15:41:30
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
MB13_fan 2010.07.11 13:47:25
@pimpalini: kedves kolléga! köszönöm a popp-nak küldött hozzászólásodat.. úgy kellett nekem, mint csepp víz a sivatagban.. helyreállt a lelki egyensúlyom
MB13_fan 2010.07.11 14:02:34
@pimpalini: kedves kolléga! előbb nem ment el az üzenetem, csak azt akarom mondani, hogy popp-nak írt hozzászólásod annyi volt nekem, mint egy csepp víz a sivatagban.. helyre tetted a lelki egyensúlyomat a mai napra.. :D
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
MB13_fan 2010.07.08 14:52:39
@horas: gyerekek, ti megmagyarázzátok minden csapat minden gólját, hogy miért volt ócska.. akár 1930-ig visszamenőleg.. a spanyoloknak a lehető legjobbkor jött Svájc (tehát a csoportmeccsen, és nem a kieséses szakaszban).. mindenesetre érdekes egy döntő lesz az biztos.. még +/- 1%-kal sem tudom akár egyiknek, akár másiknak adni az aranyat.. ettől persze lehet, hogy nagyarányú győzelemet ünnepel majd valamelyik csapat.. és Európa visszaveszi Dél-Amerikától azt, ami az övé!
MB13_fan 2010.07.08 15:00:50
@Seduxen: a 2002-es brazilok se nagyon hibáztak.. bár ők akkor alig jutottak ki, ezek a hollandok meg átmentek a selejtezőkön, mint kés a vajon.. de akkor már 3 elveszített döntőjük lesz a hollandoknak? igazságos ez?! a spanyolok meg most játszanak életükbe először döntőt.. megérdemli ez a spanyol válogatott, hogy EB-arany, VB-arannyal emlékezzenek majd rá? :)
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
MB13_fan 2010.07.04 14:28:26
@heinrich: jaja.. ki a túrót érdekel Figo az ásványvizével meg a hisztijeivel a pályán? ha Figo-ról kérdeznek engem, akkor én csak azt tudom majd mondani, hogy volt egy kiváló portugál focista, aki a saját egóját a csapat érdekei fölé helyezte, és ez nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ne nyerjen semmit a nemzeti csapattal.. asszem, egy Grosso, akire kevésbé fogunk emlékezni pár év múlva, nem szívesen cserélne Figoval..
MB13_fan 2010.07.04 14:32:44
@Everred: jól mondod.. ez mindig is így volt, csak majd még évek kellenek hozzá, hogy ilyen részletek a feledésbe merüljenek..
MB13_fan 2010.07.04 14:35:24
@Nűnű: szerintem ha materazzit kiállítják, az semmi esetben sem jogtalan.. mondjuk úgy, hogy megelőlegeztek neki egy pirosat, amit később egész biztosan megszolgált.. :D
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
Az eddigi nyolcaddöntők után vissza is vehetünk az európai pökhendiségből, hiszen magasan a legszarabb meccset játszották a hollandok és a szlovákok (előbbi hibájából), miközben az apró Chile megmutatta, hogyan kell meghalnia egy kiscsapatnak egy naggyal szemben. Brazília cáfolja…..
MB13_fan 2010.06.29 13:28:52
@heinrich: nem tudom miért, de én aszittem, hogy csak a kilencvenes évek közepén kezdett eldurvulni az időhúzás.. na mindegy, kösz, akkor 1990..
Elég mókás lenne Budapestről megoldani az angolfoci problémáját, hiszen a saját slamasztikánkból sem tudunk kimászni már évtizedek óta, de azért egy-két dolgot innen is észre lehet venni. Egy ilyen szintű bukás sosem egy konkrét eseményhez köthető, mi mégis a tegnapi meccs…..
MB13_fan 2010.06.28 15:35:58
@exeaxe: én nem varázslatról beszéltem, hanem "mi lett volna, ha...."-ról
MB13_fan 2010.06.28 15:40:01
@horas: amúgy nem Capello volt, aki eltakarította Beckham-et a Realból, anno?? aztán, mikor őt is kirakták, akkor nagy komolyan elsütötte, hogy nem ő akarta elkergetni Beckham-et, hanem felső utasításra történt.. és aztán McLaren kezdte jegelni Beckhamet, vagy mi.. erre beszólt Capello, hogy őnála bizony stabil kezdő lenne (akkor mé nem játszattad őt a csapatodban azelőtt te köcsög?)
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
MB13_fan 2010.06.25 13:33:13
@bobix:

csak kifogytál az érvekből, ha a "vegyes német válogatottat" hoztad elő?? :D
MB13_fan 2010.06.25 13:39:54
@bobix: nem, semmi esetre sem.. már be is fejeztem
MB13_fan 2010.06.25 13:42:41
@popp:

viszont, télleg te csak párhuzamot vontál, én meg mivel nem olvastam el figyelmesen azt a hozzászólásodat (vagy mást akartam ott látni), ezért kicsit felkaptam a vizet.. ezért most elnézést kérek, viszont a véleményemet tartom a dolgokról..
Nou San Trafford D-csoport, 20.30 2010.06.23 19:26:00
Ghána-Németország, Johannesburg Ausztrália-Szerbia, Nelspruit Tökéletes helyzet állt elő a D-csoportban, mivel mindenki tud arra játszani, hogy elkerülje Angliát, tehát senki nem fog köcsögösködni és az ikszet kitűzni célul, ráadásul nincs még fix továbbjutónk se. Az…..
MB13_fan 2010.06.24 13:52:47
@horas:

így gondoltad? :D
MB13_fan 2010.06.24 15:15:19
@Walmer:

senki nem mondja, hogy ez a Nationalelf egy világverő társaság lesz pár év múlva.. de én százszor szívesebben nézek egy ilyen válogatottat, mint egy kínlódó, impotens, minden nagy tornára világbajnokként érkező angol válogatottat, aki a németekkel ellentétben szinte minden ellenfelét lenézi, aztán marad a lehajtott fej, a korai hazautazás, szervezkedés az edző háta mögött, meg okádás a kamerába..
A futballtörténelem első  ázsiai világbajnokságáról szólva nemigen kezdhetnénk mással történetünket, mint egy bizonyos Jean-Marie Faustin Goedefroid de Havelange-zsal. Ha a „mi lett volna, ha?” történelmietlen kérdésén nem is tűnődünk el, annyit bizonyosan…..
MB13_fan 2009.12.14 14:38:26
@popp: jaj, megint az a szerencse.. asszem az olaszoknak se kell a szomszédba menni érte.. hosszú évek óta összemákolt selejtezőmeccsek (rendre 1:0, 2:0, 2:1-es eredményekkel Andorra, San Marino és hasonlók ellen).. amikor kiesnek az olaszok egy tornáról idő előtt, akkor a foci szabályait akarják módosítani.. merthát hogy lehet az, hogy ők kiesnek, hiszen 3 csoportmeccsből az utolsó meccsen azért valamit mutattak.. Tudod popp, az a nagy különbség a német és az olasz foci között, hogy a németek az ellenfelet hibára kényszerítik, míg az olaszok megvárják míg az ellenfél hibázik.. a németek támadnak, az olaszok védekeznek.. a németek nyerni akarnak, az olaszoknak mindegy, csak veszíteni nem akarnak.. a németeknek nagyon nem fekszik az olasz stílus, az olaszoknak semmi más nem fekszik, csak a német.. Ekkora kontraszt-különbség 2 különböző nemzet válogatottja között nincs, mint a német-olasz között.. Mindezt figyelembe véve, az olaszok aránylag jól állnak, ugyanis 4 vb címük van (ebből kettő mondjuk abból az időből, amire már talán maguk sem emlékeznek).. Meg lehet nézni egy meccset, ahol a németek játszanak, és az ellenfél is játszni akar.. azt lehet nézni.. míg az olasz meccsek csak akkor nézhetők, ha van partner, aki támad, ők meg vígan védekeznek.. Ha neked ez teccik, akkor nézd az olasz meccseket! Egészségedre!
MB13_fan 2009.12.14 15:20:47
@neeskens: talán pont attól alkotott Ronaldo olyan nagyot, mert rápihent a fontos meccsekre.. :)
MB13_fan 2009.12.14 15:30:51
@popp: na, nem.. a németek nem voltak hajlandók beállni védekezni, bár pozitív előjelekkel várhatták volna a büntetőpárbajt.. szóval nehogy már az olaszokat dícsérjük! a hosszabbításban szétszakadt a pálya, mindkét csapat ész nélkül támadott, az olaszok jöttek ki jól a dologból (megjegyzem: a meccs képe alapján megérdemelten).. Viszont kár, hogy manapság lehet úgy világbajnokságot nyerni, hogy az egész tornán 1 jó meccse van egy csapatnak.. :(

p.s.: sztereotípia - maradt még.. a németek focizni akarnak, az olaszok meg mindent megtesznek azért, hogy az ellenfél ne focizhasson.. :)))
A magyar labdarúgás ismét a csúcson jár. Reményeink és önbizalmunk csúcsán vagyunk. És nem is ok nélkül! 1938 óta ez volt a történelemben a negyedik - és mindmáig az utolsó - olyan magyar válogatott, amely túlzás nélkül, a világ élmenyőzébe tartozott - írja mit sem kopó…..
MB13_fan 2009.11.18 14:21:24
@GargaPitics: nem tudom ki hogy van vele.. de én a hozzászólásaid után már mindent elhiszek neked.. :)))
Utoljára valami Bee Gees jutott el ilyen magasságokba, de most simán lecsapdáztuk, meg különben is, ki a fene akar rájuk emlékezni, mikor itt száguld tovább a Rorschach. Rendületlenül keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé,…..
Huszonegyre lapot húzunk, és sasként szárnyalunk tovább a Rorschach tudat határmezsgyéjén, miközben már Amerikában is legálisan fogyaszthatunk alkoholt. Kétségbeesetten keressük Susant, valamint popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a…..
1970-ben Mexikóban rendezték meg a labdarúgó világbajnokságot, a tornát, amely - sajnos a magyar válogatott nélkül - klasszikus mundialként vonult be a történelembe, a legendás brazil csapattal, a korábbi győzteseket érintő párosítások sorával, és az évszázad egyik legjobb…..
MB13_fan 2009.09.21 14:11:13
@popp: otromba nagy tulzas?? kinek kellett volna meg Magyarorszag elott kijutni? Macedonianak vagy Albanianak vagy Izlandnak? te Dardainak hiszel? szerinted az volt a maximum, amit a ket meccsbol ki lehetett hozni? amugy Dardai hive a sok munkanak.. o maga mondta.. aztan jon a technika, gomberzek..stb. akkor hol a szorgalom? miert nem latom a valogatott meccseken?
MB13_fan 2009.09.21 15:58:59
@popp: mit nem akarok latni?! szeptember 5-e elott masra se gondoltam, csak szamolgattam.. mindenhonnan az omlott az emberre, hogy a maradek 4 meccsbol hanyat kell megnyerni, hanyat kell dontetlenre hozni... stb. En meg elhittem ezt a maszlagot.. es nem csak en.. talan a focistakon kivul mindenki.. aztan eleg volt 10 perc a sved meccsbol.. az helyre rakta a dolgokat.. nezd meg Hajnalt, mit csinalt a sved meccsen.. ha megvan a meccs, akkor nezd meg ujra, es csak Hajnal-t figyeld a kozeppalyan! Es meg valami az "otromba tulzasomhoz", hogy tenyekkel is operaljak.. jelenleg 53 csapat selejtez europaban.. 1990 ota 27 orszagnak sikerult kijutni VB-re vagy EB-re.. legyunk kevesbe szigoruak, es adjuk meg a kijutas lehetoseget Szlovakianak es Bosznia-Hercegovinanak.. a maradek 24 orszag, amelyek meg csak TV-bol lattak vilagversenyt vagy kontinensviadalt (szubjektiven es feluletesen rangsorolva):

Magyarorszag
Eszak-Irorszag
Wales
Finnorszag
Feheroroszorszag
Izrael
Izland
Gruzia
Ormenyorszag
Azerbajdzsan
Litvania
Macedonia
Albania
Ciprus
Kazahsztan
Esztorszag
Moldavia
Montenegro
Malta
Liechtenstein
Luxemburg
Feroer-szigetek
Andorra
San Marino

^^^ nem fajo a fenti lista????

de mar nem erdekel.. hatha eccer Magyarorszag rendezhet EB-t.. de mar abban se vagyok biztos, hogy egy hazai rendezesu EB-re csak ugy kiengedik Magyarorszagot..