Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tyberius

0 bejegyzést írt és 789 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a Hubble Space Telescope (HST) eredetét és történetét, valamint a 30 éves pályafutása során elért legnagyobb eredményeit. Egy ilyen volumenű küldetés örökségét nem egyszerű feladat összefoglalni, ezért most még egyszer nekiveselkedtünk, hogy (kötetlenül…..
Az Európai Unió 10 millió eurós támogatással szeretné az ammónia alapú üzemanyagcella hajtású hajózás térnyerését elősegíteni, írja az CNBC. A pénzt a ShipFC projekt, a NCE Maritime CleanTech által koordinált 14 cégből és a hozzájuk kapcsolódó intézetekből álló konzorcium kapta. Forrás:…..
Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra…..
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
tyberius 2018.07.13 11:56:46
@Berelhetoreklamfelulet: Hát akkor az amcsik 80-90%-a szarul keres. A 2016-os medián jövedelem $31k.
dqydj.com/united-states-income-brackets-percentiles/
A huéi csata Saigontól eltérően a kommunista erők sikerrel elfoglalták Huét. A régi császárváros, Annam egykori tengerparti fővárosa, Vietnam harmadik legnagyobb települése a Song Huong, más néven Parfüm folyó két partján fekszik. A bal parton áll a Citadella, az annami császárok egykori…..
  Ha azt hinnénk, hogy ez a primitív, hazug és uszító frázis Marx valamely veretes művéből való, nagyot tévednénk. A Bibliából, egészen pontosan a Példabeszédek könyvéből származik. Ezzel természetesen nem az a baj, hogy az állítólag isteni sugallatra íródott szent könyv nem csupán helytálló…..
Nem kicsit került bajba Alfonse Maddin egy fagyos januári éjszakán. Éjjel 11-kor Illinois állam egyik elhagyatott autóútján hajtott, amikor egyre jobban kezdett kifogyni a dízelolajból. A beígért benzinkút sehol. A pótkocsiján jókora adag nyers hús - attól nem kell félni, hogy kiolvad, hiszen…..
tyberius 2017.11.30 17:37:25
@Orszag: Te hány órát töltenél a munkahelyeden -33 fokban?
Egy idős angol házaspár végre megszabadul 1950-ben vásárolt háztartási eszközeitől. A vicc az, hogy ezek jó része abszolút működőképes, legfeljebb kisebb problémák adódnak velük...
tyberius 2017.11.30 14:42:15
@alalala: OK, hogy a szárítógépből nem jön ki a hő, de be kell oda vinni :) az meg pénzbe kerül. Ha villannyal viszed be, akkor több pénzbe.

@$pi$: Ha a vizes ruhából+száraz levegőből száraz ruhát+párás levegőt akarsz csinálni, az bizony hőelvonással jár, a víz párolgáshőjével lesz kevesebb a rendszer hőmérséklete (vagy annyi hőt kell közölni a rendszerrel, hogy a hőmérséklet állandó maradjon), feltételezhetőleg erre utalt alalala.

A szárítógépben egy fűtőszál vagy egy hőszivattyú adja le az ehhez szükséges hőt, a ruhaszárítón történő szárítás meg a lakás fűtésigényében jelenik meg extra költségként. A hőmennyiség ugyanannyi (ugyanannyi vizet kell elpárologtatni), de a gáz olcsóbb, mint a villany. Kivéve a hőszivattyús ruhaszárítógép esetét, de annak is vagy 2-3-as COP kell, hogy egálra jöjjön ki a dolog. Afölött már lehet spórolni, persze a ruhaszárító állvány vs. hőszivannyús szárítógép költségkülönbséget kell először kitermelni.
Vajon elegendő lesz-e Szalman koronaherceg ambiciózus politikája ahhoz, hogy a maga javára fordítsa az erőviszonyok mérlegét Iránnal szemben? A Foreign Policy cikke szerint nagyon nem ez a helyzet, sőt, jelenleg egyértelmű Irán stratégiai fölénye a térségben. A cikk külön-külön világít rá a két…..
Sok kritika éri a fenntartható energetikai (építészeti, autóipari, élelmiszeripari, és még hosszan sorolhatnánk) megoldásokat annak jegyében, hogy habár a részmegoldások lehetnek fenntarthatóak és környezetkímélőek, maga az egész termék-életciklus már közel sem az. Amikor egy elektromos autó…..
tyberius 2017.11.04 07:21:01
@Éhesló: Egy Tesla akkuja több ezer Li-ion cellából épül fel (18650-es cellák, ~10 Wh/db, ezek vannak pl. a laptopokban is). Ezek a hengeres formán kívül tényleg nem sokban különböznek a telefonokban található celláktól. És a magas darabszám miatt az "egy vagy több cella zárlata" vajmi keveset mond arról, hány jó cellát lehet kinyerni egy ilyenből.
Az OECD kiadott egy újabb depresszív listát, amin azt mutatják meg, hogy a tagországok munkaerejének mekkora részének alacsony a számolási (sötét kék), az írás-olvasási (világos kék) vagy ezek közül mindkét (piros) készsége. Szerencsére hazánk nem szerepel a kimutatáson, bár azt nem tudjuk, hogy…..
  Az ember valahogy mindig megtalálja a hozzá hasonló vonással rendelkező személyeket. (Törvényszerű, hogy ez a megállítás párkapcsolatokra nem igaz.) Valahogy így eshetett meg, hogy a szemtelenség határát súrolva Katával és Petrával úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Faróba és ott töltünk egy laza…..
Van egy város, aminek az utcái azbeszttel voltak kikövezve a szó szoros értelmében, Ráadásul nem is a széles körben elterjedt krizotillal, hanem a hozzávetőleg százszor veszélyesebb kék azbeszttal, a krokidolittal. A ritka anyag először gyors felvirágzást, majd pár évtizeden belül, miután…..
Az elmúlt időszakban számos alkalommal kerültek szóba a cukor helyett használt édesítők, cukorpótlók, sok esetben nem éppen pozitív összefüggésekben. Viszont anyaggyűjtés közben rájöttem, hogy nincs értelme ezekről írni, ha nem a szénhidrátokról, azok élelmiszerekben és emberi szervezetben…..
tyberius 2017.06.13 15:47:06
@Nand: Pedig nem tűnik elképzelhetetlennek. Az élelmiszeripar egy csomó mindenhez adagol cukrot, olyasmihez is, amiről nem is gondolnád. Pl. a McDonald's oldala szerint egy Big Macben 9 g cukor van, A Tesco oldalán is le lehet csekkolni egyes kaják tápanyagtartalmát, pl. Dr. Oetker mirelit sonkás pizza - 13.5 g cukor, Tesco Value konzervkukorica - 7,4 g cukor... ki van ez találva. És akkor még a különféle édességekről nem is beszéltünk, mert azokat is fogyasztjuk ám ezerrel. A nápolyi negyede-ötöde, a csokik fele, a tejkaramella háromnegyede cukor.
tyberius 2017.06.13 17:02:56
@Lángharcos: Sztem Nand nem értette félre, ha erre utalt a posztból: "A cukorfogyasztás világszerte még mindig bővülő tendenciát mutat, 2013/2014 körül világszerte 173 millió tonna fogyott belőle - átlagosan 24 kg fejenként, Európában nagyjából 36-37 kg/ fő/év - ez 100 g naponta."
Nem bonyolult. Az atomenergia messziről olyan tökéletesnek tűnik, mint az örökké termő fák: alacsony szén-dioxid-kibocsátás, tisztán működő erőmű, a környezetet nem terheli, megbízhatóan, csendesen, észrevétlenül és teljesen hibátlanul működik. Az egész olyan, mint egy szmájlis matrica az…..
A KARD Felkészül: Paks-2? 2017.02.19 08:54:20
A Momentum Mozgalom látványos aláírásgyűjtő sikere eredményeképp a Fidesz várhatóan pár napon belül elengedi a budapesti olimpia ügyét, Gyávaság és az olimpiapártiak becsapása persze, de politikailag abszolút érthető: ha jó eséllyel úgyis pofonba szaladnának bele, annál kisebb kár, ha nem állnak…..
Úgy tűnik, a japánok döntöttek, és elegük lett a randevúzásból, a másik nem meghódításából, és az egyszerűbb utat választják: a barátjukkal házasodnak. Nem csoda, hogy az ázsiai országban az egyik legalacsonyabb a születések aránya az egész világon...
tyberius 2016.12.12 16:31:32
@thegabcsi: Az amcsi lakosság 40%-a 25k alatt keres, 70% 50k alatt.

en.wikipedia.org/wiki/Personal_income_in_the_United_States
A CNN az egyik cikkében 24 magyarázatot gyűjtött össze arra a kérdésre, hogy miért nyerhette meg az elnökválasztást Donald Trump. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Van aki a Facebookot okolja, vagy a közösségi médiát általában, az alacsony részvételt, a rasszista fehér nőket, a rasszista fehér…..
Az amerikai elnökválasztás kampányfinisébe érve már szinte csak arról hallunk, hogy miért nem alkalmas Trump a világ legbefolyásosabb vezetőjének állására. Félreértés ne essék: amit eddig láttunk és hallottunk, az bőven alkalmatlanná teszi a nagyvállalkozót a feladat ellátására. Épeszű ember nem…..
Már nem Bryan Fuller a showrunnere a legújabb Star Trek sorozatnak, ami 2017 májusában terveznek bemutatni. Fullernek azért kellett átadnia a napi teendők menedzselését, mert roppant elfoglalt fickó és jelenleg három különböző sorozaton dolgozik és mindegyikben ő a góré. (az American Gods-ot…..
tyberius 2016.10.27 15:17:53
@Terézágyú: Jaja, Lt. Cmdr. Data is parancsnokhelyettes volt a magyar szinkronban.

Ami meg a sorozatot illeti, hát hm. Eléggé összeszedetlen eddig. Persze hiperklasszis sorozatok is kezdődtek már összeszedetlenül. De azért az, hogy a főszereplő sincs még meg, kicsit erős. Mindenesetre káromkodás egy Star Trek sorozatban, ez új lenne :)