Regisztráció Blogot indítok
Adatok
satie

310 bejegyzést írt és 1215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az évben szombatra esett az Emberi Jogok Világnapja, ami még valamikor réges régen, a COVID előtti időkben történt meg utoljára. Azokban az áldott jó ‘10-es években, amikor Magyarország fővárosában még sokkal nagyobb zajt keltett a hajléktalanok, szegények, menekültek, nők, rokkantak, romák…..
Szabadon Kurvanya 2022.12.08 07:12:30
A napokban 13-ra emelkedett a bedöntött közoktatás vértanúinak száma, Kölcseytől eljutottunk Vörösmarty-ig, Eötvösig sőt Karinthy-ig azon, nevüket viselő rendületlen tudástemplomok sorában, ahonnan a kormányhivatalok – korábbi ígéretüket megszegve – polgári engedetlenség miatt sokszor érettségi…..
Ha lenne annyi gerincünk és eszünk, hogy holnap elűzzűk a zsarnokainkat, és visszaadjuk az oktatás, a tanulás szabadságát akkor is még évek kellenének, hogy a fiataloknak és az országnak korszerű, színvonalas oktatás lehessen. 2022. május 30-án a pedagógusnap közeledtével az ATV Csatt című…..
Az önkormányzatihoz hasonlóan sikeresen kell újra alkalmazni az MSZP biztos alapokon nyugvó hálózatát, szükség van új emberekre is. Az emberek érdekét minden módon segíteni kell, a Parlamentben és azon kívül is, hiszen már korábban is kiderült, hogy lehet eredményeket elérni – erről beszélt Tóth…..
  Nyírbátortól Dorogig, az MSZP a szakszervezetekkel, az önkormányzatokkal, energiával teli, tenni akaró polgárokkal tartotta meg a Munka Ünnepét, és egyben EU-s tagságunk 18. évfordulóját az egész országban. Nehéz, számos társadalmi konfliktussal sújtott időszakát éli meg a közéleti háborús…..
Elindult a csatlakozás folyamata. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője május 1-én a közösségi oldalán megjelent nyílt levélben hivatalosan is elindította az Esély Közösséget az eselykozosseg.hu oldalon, ahol bárki jelentkezhet, megadva, hogy milyen tevékenységekkel szeretne/tudna részt venni a…..
Az MSZP támogatta, elindította kerületében a változást. Fontos a különféle, például EU-s források megszerzése, a plenáris és a bizottsági munka is, de legalább ennyire fontos, hogy egy új, erős, demokratikus közösséget építsünk – hangsúlyozta Vajda Zoltán közgazdász, a szocialista frakció…..
Amennyiben a párt tagsága szeretné, ismét indulni fog a társelnöki pozícióért az ismét mandátumot szerzett politikusnő. A humán és anyagi erőforrások maximalizálásával kell folytatni a munkát, ebbe nagyban beletartozik az új emberek bevonása is, de az is, hogy a képviselők a Parlament adta…..
Az új emberek szemléletére és a régi emberek tapasztalatára egységben van szükség. Az emberek biztonsága az első, nem is az üzenettel volt a baj, hanem a választók az összefogás megismert arcait nem látták elég erős egységnek, ezért az új emberek bevonásával még jobban meg kell alapozni – mondta el…..
A helyi ügyekkel foglalkozó aktivisták által megalapozott mozgalommal való együttműködés lehet a siker alapja. Sok energiával bíró új emberekkel kell megújítani a magyar szociáldemokráciát – hangsúlyozta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. "A mi…..
El kell kezdeni megteremteni azt, hogy a jövedelmeknek legyen vásárlóereje. A politikai tartalom megfelelő, ennek egyik fő célja továbbra is a jövedelmek értékének erősítése, a szervezeti és a brand változtatást meg kell indítani – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szerda reggel…..
Össze kell fogni a helyi jelenlétért. Az MSZP választmánya egyetért abban, ahhoz hogy egy igazságosabb Magyarország üzenetei minden szükséges helyre eljussanak, egy modernebb szervezeti gondolkozásra és felépítésre van szükség – mondta el Hiller István egyéni választókerületi képviselő, az MSZP…..
Pártalapszervezetek nem elegendőek, létre kell hozni a helyi kis, értékalapú körök országos hálózatát, mert az országos változások is innen, ezekből indíthatók el. A szociáldemokrácia értékek képviseletét gatyába kell rázni, hiszen óriási igény van rá Magyarországon – jelentette ki Ujhelyi István,…..
Egy új, erős közösség része lesz az MSZP képviselőcsoportja, amely nem csak házon belül támogatja majd a reformokat.  A következő hetek egyik felelős munkája a gazdasági ügyek lezárása, e közben helyes új stratégiákkal előállni, amelyek elfogadása majd a frakciót is köti. Ez érintheti a…..
A szombati választmányi ülés támogatóan ismerkedett az újító javaslatokkal, ennek fényében folytatódhat az országjárás. Ha az MSZP tartósan támogatja az Esély-körökre épülő megújító programot, akkor ennek végrehajtását társelnöki felelősséggel is vállalnám – jelentette be Ujhelyi István, az MSZP…..
1 – A cél meghatározása   2022-ben a választások előtt 1-2 hónappal a fideszes kormány választási fogásként, és persze haveri köre kitömésére, a közoktatás 12 évnyi szándékos leépítése után váratlanul laptopokat osztott az iskoláknak. Ez a lépés nem volt _teljesen_ kárba veszett, de látszott…..
Még térségünkben is sereghajtók vagyunk az egészségügyet illetően, pedig az EU minden lehetőséget megad ezeket a nagy rendszereket rendben tévő fejlesztésekhez, éppen ezért ez csak rajtunk múlik. Jelentős nyomásgyakorlás nélkül még tovább fog romlani az egészségügy helyzete Magyarországon – erről…..
Egy nagy levegővel együtt kell kitalálni az üzenetek hatékonyabb eljuttatását, amihez kellenek a helyi közösségek is. A Választmány egyik fő kérdése lehet, milyen rendszerben lehet a választókkal folyamatosabban és jobban együttműködni – erről beszélt Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese…..
A putyini agresszió kimondott célja volt a demokratikus nyugat egységes erejének destabilizálása, ez nem jött be, mind a védelmi szövetség, mind az Európai Unió példátlan egységet épít. Oroszország háborús bűnöket követett el, ezért is vált sürgőssé újabb országoknak, hogy csatlakozzanak a NATO-hoz…..
Sikeres az MSZP-s politikus múlt héten indított folyamatos országjáró körútja, amelyet brüsszeli munkája mellett végez, és másokat is buzdít erre. A folyamatos megkeresések alapján a csapatával úgy döntöttek, nem állnak le, ezen a módon viszik tovább az országépítést. A választási kampány utolsó…..
  Az ellenzékre szavazók a demokrácia szövetségére szavaztak, ezért ezt a szövetséget erősíteni kell és folytatni a munkát. A kitartó építkezés sikere látszott a XVI. kerületben, ahol előbb önkormányzati, majd erre épülő terepmunkával országos fideszest sikerült legyőzni – erről beszélt Vajda…..
  Az emberek helyzete még nehezebbé válik, de az MSZP 10 fős frakciója a parlamentben és az utcán is erősíteni fog védelmükben. "A Tungsram ügye jó példa arra, hogy milyen nehéz helyzetbe hozta a munkavállalókat a kormány, még  kollektív szerződés sem ér semmit, hiszen a cégek azt akár a…..
Fontos az országos ügyek mellé állni, de az igazi sikert továbbra is a helyi közösségépítés hozza meg – mondta el Vajda Zoltán közgazdász, főiskolai oktató, az MSZP által jelölt, győztes, megválasztott országgyűlési képviselő hétfő este az ATV Egyenes beszédben. Több ciklus óta dolgozik…..
A kegyetlen biztonság helyett a szolidaritás biztonságát nem tudta elég erősen, hitelesen felmutatni most az ellenzék, amelynek a következő választásokra biztos, hogy személyekben is jelentősen meg kell újulnia, addig is azonban épp ezt kell mindennapi munkával kiépíteni – erről beszélt Lendvai…..
  Szombat délután született meg a végleges eredmény. Vajda Zoltán, közgazdász, az Egységben Magyarországért MSZP támogatásával indult képviselőjelöltje a külképviseleti szavazatok megszámolása után győztes lett a 13. OEVK-ban. A képviselő szombat délután jelenthette be az előzetes becslések…..