Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zefext

25 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új verzióban létezik egy munkafolyamat vezérlő mag, mely grafikus szerkesző felülettel is rendelkezik. A működésről részletesebben később, előljáróban annyit, hogy Petri hálózatok készíthetők, és ezek működtethetők. A hálózat tranzícióihoz lehet folyamatokat…..
A zefext projektoldalán letölthető az új verzió.Az online dokumentáció is elérhető, és a beígért módon az ExtJs dokumentációval együtt került kihelyezésre...
A karácsonyi 3.1.0 megnyerte a tetszésemet és el is fogadtam, mint alapverziót a zefext-hez. De hamar váltanom kellett a 3.1.1-es javításra, mert a chrome esetében az űrlapok nem működtek megfelelően. Az {url: 'valamilyen-url'} hibásan került feldolgozásra, és a form action…..
Régi vágyam, hogy a zefext dokumentációt és az ExtJS dokumentációt egybeforrasszam. Sikerült. Át kellett írni hozzá a phpdocumentor egy sablonját, valamint a phpdocumentor forrásfájljait is (csak kis részben), és az ExtJS dokumentáció index.html és docs.js fájlokba is bele…..
Február 7-én indul hosszú (?), rögös útjára Hajdú Péter és új műsora a Frizbi, ami egy közéleti beszélgetős talkshow lesz, mélyebb, komolyabb témákkal (már amennyire a műsor keretei ezt ugye engedik), mint az eddigi inkarnációi (az ATV adásán és a Story4 TV-n is volt…..
zefext 2010.01.22 19:12:54
@Fée Verte: Valóban a közéleti humornak megvolt az a szerepe, hogy ellenzéki. Főleg akkor volt ez fontos mikor még a véleménynyilvánítás is korlátozva volt, és "parlamenti" ellenzék nem is létezett. De a mai világban már ez megválzozott. Számomra akkor is lehet humoros, ha pártállástól függetlenül minden balfékséget kifiguráz. És erre midkét (három-négy-öt) oldalról elég okot és témát adnak politikusok és követőik.

Én elvből belenézek - hallgatok minden lehetséges oldalba, aztán megpróbálok gondolkodni. Mindenki számára ez lenne a legfontosabb. Gondolkodni. (Ezt már nem neked címeztem)
Kb. egy év volt amíg rászoktam a fejlesztés közbeni folyamatos (inkább szakaszos) dokumentálásra. Természetesen midig fő vágyam volt, hogy a duplamunkát kerüljem, illetve, hogy a fejlesztés és dokumentálás egy helyen történjen. A PHP-hez a csodálatos phpdocumentor nagyon nagy…..
 ...méghozzá a 3.1.0 ExtJs verziót. Már próbálgatom...
ExtJS blog pont hu Eclipse + JSLint 2009.12.14 21:25:00
A JSLint-et szerintem a legtöbb JavaScripttel rendszeresen dolgozó programozónak nem kell bemutatni: egy JavaScript szintaktikai ellenőrző, amelynek használata nagyon ajánlott. Nálam leggyakrabban akkor kerül elő, amikor egy object-nél az utolsó property után véletlenül marad egy…..
Hellókarácsony!A zefext projektoldalán letölthető az új verzió. A zefexttől a fa alá......karácsonyra.Ez már tartalmazza az attribútum menedzser modult. Attribútum kezelés, függőségek beállítása. Teszt adatok. Egyelőre ennyi.Bár már megvan a továbbfejlesztés iránya is:…..
A rendszerben készül egy alkotórész, egy motor, amelyik attribútumok menedzselésével foglalkozik. Feladata az attribútumoknak (jellemzőknek) és a közöttük lévő összefüggéseknek a nyilvántartása. Illetve, hogy a rendszer bármely eleméhez kapcsolni lehessen őket.  A modul…..
- Zefext fejlesztői blog - SQL 2009.11.26 19:57:00
Kezdem Ádám-Évától. SQL92. Ez már sejtetni engedi, hogy valamiféle SQL különbségekről van szó. Hát igen. Mivel keretrendszert készítek, így cél az, hogy több adatbázis típust ismerjen. Egyelőre a MySQL és a PostgreSQL a kitűzött cél. Jómagam a rugalmas rendszereket és…..
Keresgéltem a neten mindenféle css alapú sablonokat. Hamár valaki megírta, és opensource, akkor be is lehetne építeni a rendszerbe. Átnéztem joomla, wordpress és egyéb sablonokat, sok jó volt köztük, de egy sem tudta azt, hogy csak a css változtatásával változik az oldal…..
Az online dokumentáció elérhető a SourceForge.net oldalán...
Elkészült. Zefext demo elérhető a sourceforge oldalán.Nosza rajta...
A sourceforge oldalán jelenleg a működés közben látható DEMO beüzemelése folyik. Remélhetőleg pár napon belül elkészül. A sourceforge bíztosít:tárhelyetApache szervertPHP modultMySQL adatbázis szervertSFTP hozzáféréstés még sokmindent, ami viszont a zefext számára…..
A zefext projektoldalán letölthető az új verzió.A letölthető fájlok csak egy-egy részmodul vagy funkcionalitás fejlesztése után frissülnek.Az svn forrás akár napi szinten is változhat. ..
Ez a bejegyzés önreklám. Mondhatnám, hogy leírás, kivonat, stb. De nem. Ez a szöveg bizony a releváns találatok okán született. Ugyanakkor valóban leírás is. Mi a Zefext? Egy továbbfejlesztett keretrendszer, melynek alapja a Zend Framework, és az ExtJS. Ezt a kettőt hivatott…..
Csak egy pár mondat.Fejlesztés: egy windows környezeten és egy linux környezeten. És a linux kell. Miért? Segít fellelni a bugok egy részét. A windows elegánsan elsiklik a kisbetű-nagybetű probléma mellett. A linux nem. Legyen szó fájlnévről, osztályról vagy…..
- Zefext fejlesztői blog - Eclipse 2009.10.03 16:06:00
Már korábban próbálkoztam az eclipse fejlesztői környezettel. Elég nehézkes volt megszokni, mert előtte volt alkalmam a Zend Studio-val dolgozni. Sok hasonlóság van, de máshol vannak bizonyos menük, mások a billentyűparancsok, stb. Akkor dobtam el magam amikor a {} és [] gépelése…..
A címben szereplő nevet adtam annak az osztálynak, mely a könyebb fejlesztés miatt született. Az ExtJS viszonylag komplex objektumokat használ, melyeknek számtalan konfigurációs paraméterezési lehetősége van. Egy általános keretrendszer azonban az alapértelmezett értékekkel (PHP…..
Az ExtJS filozófiája szerint a globális névteret nem illik összeszemetelni. Hát emiatt most elkezdtem átírni a javascripteket...
- Zefext fejlesztői blog - svn 2009.09.18 14:20:00
Habár a fejlesztés eddig egyedül ment, mégis ráálltam a verziókövetés útjára. Hogy ez rögös lesz-e vagy sima, azt a jövő eldönti. Életemben most csináltam ilyet először. Két nap foxikutya után már eredmény is van. 48 óra szösszenetei:Mi is az az svn amit a sourceforge…..
A zefext forráskód változatok a sourceforge oldalán követhetőek nyomon:Zefext sourceforge weboldalZefext sourceforge projektoldalZefext forráskód svn ..
A mai nap az alábbi problémán hörögtem mint egy foxikutya: Fájlfeltöltés >>> Zend_File_Transfer_Adapter_Http. Mime szerinti szűrés >>> addValidator('MimeType' ... mime type: image/jpeg és image/png Firefox: OK Chrome: OK Opera: OK IE: --- Namost milegyen? Egy későbbi posztban majd…..
Ajánlom: ExtJS Blog.Jómagam is rendszeres olvasója vagyok. Lehet belőle tanulni...