Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nick Leeson

0 bejegyzést írt és 1791 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmes szempontból törpe korunkban sajnos a régi mesterek már csak árnyékai saját maguknak (és mivel ezt tudják magukról, nagyon helyesen a produceri munka felé orientálódnak inkább), az újak pedig annyian vannak és főként annyira középszerűek, hogy valószínűleg nem…..
 A Kohl Cycle Salvage motorkereskedés egy amerikai gyűjtő tulajdona volt, aki eladósodott és csődbe ment kereskedőktől vásárolta fel a motorokat jóval az áron alul. Nem mindennapi gyűjteményt hozott össze...
Mit szólnál, ha azt mondanám, nem feltétlenül kell több időt az edzőteremben töltened ahhoz, hogy izmot építs vagy hogy szálkásabb légy? A kulcs: megfelelő táplálkozás.Sokan időt és energiát pazarolnak arra, hogy naponta több órát edzenek, és közben egyáltalán nem…..
Nick Leeson 2015.10.05 19:25:38
@aurri: Mondjuk SEHOGY! Miért nem vesszük észre, hogy vannak a világnak és természetnek törvényei. Ezeket nagyon nehéz munkával is csak minimálisan lehet áthágni. Ha valaki vegetáriánus, az egy döntés. Ezzel a döntéssel jár néhány dolog, pl. az hogy az izmainak alig ad táplálékot. Ennyi. Ezen nincs mit agyalni! Ahogy egy törpéből sem lesz soha jó kosaras, vagy egy magas lapaj emberből sem lesz jó zsoké! Vegyük már észre a korlátainkat! Vega vagyok oké, de akkor ne akarja olyat ami egy vegának NEM MEGY!
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
Nick Leeson 2015.09.15 04:10:26
1. Rossz programozó bárki lehet. Elvégez egy 2 éves OKJ-t, de valójában egy értelmes kódot nem tud megírni. Őket épp eszű ember nem alkalmazza.
2. Átlagos (középszar) programozó is lehet bárki, aki már egy kicsit érdekeltebb az IT-ban, és szintén próbálkozik a programozással. Ők egyáltalán nem hülyék, egyszerűen csak ez nem fekszik nekik, az IT más területén (hardver, sysadmin, stb.) profik lehetnek! Őket már érdemes alkalmazni. Egy nagyobb cégnél, egy csapat univerzális tagjai lehetnek.
3. Jó programozó, már nem lehet bárki. Ehhez valamilyen szinten születni kell. Azok az összefüggések és készségek, ami ehhez kell nincs meg minden emberben. Mint ahogy jó fotós sem lehet mindenki! Őket már nehezebb dió alkalmazni. Viszonylag sok pénzt kérnek, meg is érik ezt a pénzt. Viszont ezt kevés cég szereti kifizetni. Aztán végül beülnek valahova, ahol viszonylag jól fizetnek és 2-4 év múlva tovább röppennek.
4. Igazi profi programozó! Na belőlük aztán tényleg kevés van! Sajnos jó részük a profizmus mellett, magába zakkant, magányos, antiszociális, félrecsúszott igazi kocka. Szinte képtelenség őket megfizetni. Inkább csak ideig óráig vesznek részt projektekben, amíg a komoly meló zajlik. Ők akár egy komoly rendszert is leprogramoznak egyedül, de ezt nincs aki ki is fizetné nekik... Épp ezért az ő tudásuk véleményem szerint igazán soha nem térül meg...
Nick Leeson 2015.09.15 04:17:44
@Jankove: Ez csak nagyjából igaz! Vegyük már észre, hogy egy jó IT-s nem a részletekbe veszik el (mint pl. sokezer excel függvény), hanem elsajátít egy olyan kézséget, hogy ha szembesül egy IT problémával, feladattal, akkor arra a lehető leghamarabb megoldást találjon. Képtelenség az IT-t klasszikus módon "TANULNI". Itt hiába magol be az ember dolgokat. Itt egy rálátásra van szükség. MInél nagyobb és komplexebb dolgokat lát át az ember, annál jobb a szakmában. Jó persze, ha valaki 15 évig hibernálva van, az tényleg csak néz mint egy birka... Bár ha valaki a W95 idején egy jó hálózati szakember volt, és sysadmin-ként is jól nyomta, akkor szerintem most is elboldogulna rövid időn belül...
Mini osztálykiránduláson voltunk a szerkesztőség nem nyaraló tagjaival: buszos gyárlátogatást szerveztek az omnibuszos srácok. Erről majd nemsokára jönnek a beszámolók, én most a…..
Nick Leeson 2015.09.01 06:15:50
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
Nick Leeson 2015.08.30 09:03:16
Senki sem szeret hosszasan munkavállalói önéletrajzokat olvasni. Pláne, ha HR-osztály nélküli kisvállalkozó az illető. Egy horvát butikos egy olyan álláshirdetést ragasztott fel, amit ebben a műfajban nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán tovább fokozni? Butikba keresünk…..
Nick Leeson 2015.08.27 05:12:36
@_Neville: Jó, igaz. Tényleg latin.
Nick Leeson 2015.08.27 05:14:26
@Rövid G. atya: Miért? Szerinted mennyi értéket tud termelni bárki az első napon a munkahelyén? Az emberek többsége semmit. Hacsak nem valami tényleg minimál tudású melórol van szó, pl. utcasöprés, kalauzkodás, stb..
Nick Leeson 2015.08.27 20:22:25
@Rövid G. atya: Ne röhögtess már! A legutolsó szalagmunkát sem lehet 1 nap alatt megtanulni!
Ha meg komolyabb pozícióról van szó, akkor is hetekig tart mire belerázódik a futó projektekbe, és érdemi munkára képes! Méghogy dolgozik!!! :) Inkább csak ott van, és nézi ahogy más dolgozik...
Azt meg végképp ne akard velem megetetni, hogy bármilyen cégnek is megéri naponta mást ott tartani, "rabszolgamunkára"! Mert ebben egy deka haszna nincs a cégnek! Sőt a próbanapos emberke legtöbbször valamilyen szinten lefoglal egy stabil dolgozót is, aki istápolja egész nap...

Bocs, de szerintem ennek az országnak pont ez az egyik legnagyobb baja. Odafentről, íróasztal mögül állatságokat találnak ki, anélkül, hogy annak bármi köze lenne a realitáshoz!

Visszatérve az előbbi dologhoz. AZ ugye azért tiszta, hogy egy cégnél minden dolgozó termel közvetve, vagy közvetetten egy bizonyos értéket. Ennek az értéknek a töredékét kapja meg fizetésképp. Ugyanis a maradékból fizeti a cég a villanyszámlát, a fűtést, ebből lesz papír a nyomtatóba, sőt nyomtató is ebből lesz, ebből van székháza a cégnek, stb. Magyarul elmegy a költségekre. Most tök reálisan nézve, szerinted mennyi értéket teremt az akit egész nap egy dolgozó istápol, pátyolgat, aztán a nap végén csókolom? Mert ebből az értékből, még le kellene vonni a cég költségeit, a maradék lehetne a próbanaposé!!! Szerinted? Ragozzam tovább?
Ez egy tipikus slow food. Valami csuda, ahogy 3 óra alacsony hőfokon történő sütés után száljaira omlik a lapocka húsa. Nem kell megijedni az időtől! Az előkészítése 5 perc, azalatt a 3 óra alatt meg bármit csinálhatunk (takarítás, mosás, filmnézés, alvás, séta), mert a…..
Talán soha nem mutattunk még ennél aktuálisabb barkácstippet.Igazából nem is fűznénk hozzá sokat: hűtőtáska, ventilátor, szigszalag, cső, és persze jég.. max 10 ezer forintból elkészíthető. Annyit azért hozzátennénk, hogy jégkocka helyett használjunk nyugodtan…..
Nick Leeson 2015.08.10 12:35:50
@bobijub: Már megbocsáss, de eszed neked sem sok van!
A ventilátor azért kell, mert ha a táska adná le a környezetének a hideget, akkor leginkább csak a közvetlen közelében csökkenne a kinti hőfok. Ha Te a szoba másik felében ülsz, akkor SEMMIT NEM ÉREZNÉL BELŐLE! Ugyanis valamivel össze kell keverni a hideg és a meleg levegőt a szoba légterében! Vagy legalábbis valamerre célirányosan küldeni a hőérzet csökkentése miatt. Pl. mit szólnál, ha a klíma nem fújná a hideg levegőt, csak a doboza lenne jéghideg, deres, fagyos...? Szerinte mikor hűlne le a szoba?

Attól hogy ebben a ketyerében egészen egyszerűen nincs elég hűtőkapacitás, és emiatt használhatatlan, attól még nem kell hozzámagyarázni bődületes ostobaságokat!
1. A történelem legnagyobb hiperinflációi során az esetek többségében a bankjegyek tömege jelentette értékük alapját. A talicskával hordott bankjegyhalmot az eladók mérlegen mérték…..
Nick Leeson 2015.08.07 18:26:30
@Yobbágy Fery: Na és akkor most komolyan! Szerinted, kinek volt akkoriban eladó (elcserélhető) hús (vagy bármi ehető) a birtokában? A nagybirtokosoknak biztosan nem, ugyanis azokat fosztotta ki a háború szele (pl. ruszkik, románok, stb.) először.
Maradjunk abban, hogy a parasztemberek már akkor is ügyesek voltak és mindig volt nekik dugi kajájuk! Én az Alföldön nőttem fel. A most 70-80 évesek mesélték, hogy már rég nem volt háború, de szinte éheztek, miközben a padlás dugig volt a disznóvágásokból elrakott "végszükség esetére" finomságokkal. Ezt úgy képzeld el, hogy fent lógnak a kolbászok, a disznósajt, a sonkák, szalonnák, mindez "hét lakat alatt", lent meg eszik a krumpli levest nap mint nap...
Szóval én el tudom képzelni, hogy akkoriban tényleg jól járt a vidéki parasztság némi csere-bere lehetőséggel! mert nekik tutira volt valami mindig!
Már elmúlt február, mikor is a világsajtó az új könyvadoptációtól volt hangos.. 50 shades.. Mint oly sok nő, én is megvettem a könyveket, s a filmet is megnéztem. Nekem személy szerint kissé…..
Nick Leeson 2015.08.07 05:19:52
@József Weisz: Az igaz, hogy kevesen vannak, akik már alapból benne vannak. Viszont könnyen rákaphat bárki... Ahogy a kollegina is írta előttem, a fokozatosság elve... Először, csak egy kis fenékpaskolás, ártatlan szembekötés vagy kéz összekötés selyemsállal, aztán már kiderül a dolog. Az viszont tényleg igaz, hogy vannak akik szó szerint viszolyognak tőle. Velük max annyit lehet elérni, hogy a párjuk kedvéért, egy minimális szinten benne vannak a dolgokban, jóformán anélkül, hogy különösebben élveznék. Sokszor ezekben az esetekben is elmúlik a viszolygás idővel... :)
ADrenalin KFC: emlék vödör 2015.08.03 14:45:20
Az egyik legnépszerűbb pizzéria után újabb gyorsétteremlánc szállt be a kreatív innovációs versenybe: a Pizza Hut projektoros pizzás dobozait követően a KFC most fényképnyomtatós vödrökben kínálja csirkeszárnyait. A bluetooth nyomtatóval szeretnének plusz élményt…..
Ebben a szép, új világban a pénz - tetszik, nem tetszik - nélkülözhetetlen része az életünknek, így párkapcsolatainknak is. Ha szeretnél harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élni, elengedhetetlen, hogy az anyagi kérdésekben is összhang legyen köztetetek. Magyar statisztikákban…..
A népnyelv által gyakran sörhasnak nevezett kisebb-nagyobb pocak leginkább a férfiak visszatérő problémája. A legtöbb embert csak a látványa zavarja, ezért próbál megszabadulni tőle, de fontos tudnod, hogy a pocak eltüntetése az életedet is megmentheti! A hastájéki zsírtömeg…..
Nick Leeson 2015.07.25 10:58:12
@Blogger Géza: Elszikkadnak az izmaid. hetekig oké. Hónapokig még talán oké. De egy életen át képtelenség. 1200 kalória mellett edzeni sem igazán lehet...
Nick Leeson 2015.07.25 11:03:32
@Kéne egy nick...: Mi vagy te orvos? Még ha így is lenne gondolod Te tudsz mint az emberi szervezetről? Mutatnál nekem valakit, aki egyszer lefogyott, mondjuk 30-40 kilót. Aztán ezt megtartotta mondjuk 15-20 évig? Na! Nyilván nem tudsz mutatni. Ugyanis vannak emberek (elég komoly %-ban), akiknek ez egy életre szóló önkínzást jelent! Nincs az az isten, hogy ezt valaki egy életen át tartani tudja!
Egy átlagos, négyfős család 10 ezer forint felett költ egy-egy strandolós napon - de persze ezt is lehet okosabban, segítünk.  Spórolós strandtippek: Nem mindegy, melyik strandot választjuk. Az árak jelentősen eltérnek, így érdemes indulás előtt az interneten körülnézni.…..
Csak hogy érezzétek, milyen meleg helyzetekbe is tudunk keveredni a vendéglátóhelyeket járva, jöjjön egy ezzel kapcsolatos eset: Pár hete este 7-kor egy nagyobb társasággal elmentünk egyik (volt) kedvenc budaörsi hamburgerező helyünkre, a Komló és Tehénbe, ahol kb. 31-40°C…..
Nick Leeson 2015.07.02 18:08:58
@peter3374: Teljesen mindegy, ha komoly klímára nem futja, akkor teszek be sima ventilátort. Vagy mennyezet ventilátorokat. Nyithatóvá teszem az ablakokat. stb. Legalább az erőlködés látsszon már, hogy tenni próbál valamit és nem beleszarik az egészbe a tulajdonos!!!!
Ha Andrássy Gábor a mai szerzőnk, akkor rendszeres olvasóink tudják már, hogy valószínűleg valamilyen elektronikai dologról fogunk olvasni. Általában valami olyasmit amit nem gyakran látunk. Ma sincs ez másképp. Sokunk (szülei) először a "Gorenje-turizmus" idején vásároltak videómagnót - jellemzően…..
Nick Leeson 2015.06.25 03:24:02
@Uni1002: Ezt rosszul teszed. A Samsung azóta már egészen más kategóriát képvisel...
Az országok fejettségének összehasonlításakor leggyakrabban a GDP-t használják, mint egységes mutatót, azonban van olyan adat, ami sokkal kézzelfoghatóbb ennél. Az egy főre jutó átlagos vagyon mérete megmutatja, hogy melyik országban élnek a gazdag emberek.  ..