Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnárgörény

333 bejegyzést írt és 5457 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csontjanik rendkívül fontos szerepet töltenek be az egészségünk, a mozgásunk, az egész életünk szempontjából. Egyrészt a csontokon tapadnak meg az izmaink, másrészt a csontok részt vesznek a mozgásunk alakításában, a vérképzésben, és védik a belső szerveinket is. Bár sokat tanultunk róluk az…..
Korának egyik legsokoldalúbb tehetsége volt a drogos feleséggyilkos Csáth Géza, aki különc írásaiban az emberi lélek és a függőség legmélyebb bugyraiba kalauzolja olvasóit..
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
Molnárgörény 2019.02.07 18:48:45
"Magyarország diplomáciai ámokfutásának eszközeivé váltunk" – nyilatkozta egy uniós diplomata, miután Magyarország nem volt hajlandó megszavazni a közös uniós álláspontot a bevándorlás kérdéséről az Arab Ligával tartandó hétfői tárgyalásra. Csak azok számára meglepő, hogy Orbán Viktor kormánya…..
• Novák Katalin francia kitüntetése: diplomáciai melléfogás vagy párizsi kurzusváltás?  • A nem létező fényes múltba révedő Magyarország könnyen az unió külső körére kerülhet, emiatt volna a magyaroknak igazán okuk az aggodalomra  • Ha populisták sok embert tudnak mozgósítani, sokkal jobban…..
Csont nélkül felmentett a bíróság a katonai ügyészek minden vádpontja alól. Ártatlanságomat most már bírósági ítélet is megerősíti. Nem is egy, hanem kettő ténybírósági ítélet. 2019. január 31. napján hirdette ki ítéletét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben. A katonai…..
A hadtörténelem iránt érdeklődő szakmai sokaságon belül egy markáns kisebbség kifejezetten a haditengerészet rajongója. Ők azok, akik csuklóból megmondják, mi a különbség egy cirkáló és egy romboló között, mi az a zászlóshajó és tán még azt is, hogy miért magasabb rendfokozat az altengernagy az…..
JogÁsz A „szakértő” 2019.01.17 17:52:29
Ifj. Lomnici Zoltán lebukott. Sok fórum írt már erről és sok helyen lehetett látni azt a megvágatlan videót, amelyen a királyi tévé riportere átadja gazdái kérését a nyilatkozónak: milyen szófordulatot szeretnének tőle hallani. Az üzenet nyilvánvaló, nem is erről akarok beszélni. Azonnal…..
Molnárgörény 2019.01.19 07:41:34
@kvadrillio: Meg bizony. Ebben a kurucnak teljesen igaza van, Orbánnal Netanjahu feltörli a padlót, ő meg vállalja, nehogy Trump berágjon rá. Amúgy 1944 kemény telén be volt fagyva a Duna, és ha lenne ott bármilyen csont, 70 év alatt rég elvitték az árvizek.
Teljes médiaarzenálját mozgósította a Fidesz, hogy a porba tiporjon egy 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát. Nagy Blankának annyi a bűne, hogy kemény szavakkal ostorozta Orbán Viktor rendszerét egy kecskeméti kormányellenes tüntetésen. A fiatal lány azért keltett feltűnést kormánypárti és ellenzéki…..
Molnárgörény 2019.01.18 01:23:27
Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a…..
Újpalotán gyerekeskedtem. Az épülő lakótelep remek hely volt a játékra. Hilti-patront szereztünk és rátettük a villamossínre. Felmásztunk a toronydarura, beindítottuk és elvittük egy körre az úthengert. De a legkedvesebb játékunk a rabló – csendőr volt. A csapat két részre oszlott. Egyikük a rabló…..
Molnárgörény 2018.11.11 08:52:28
@öreg baka nem rakéta: Csakhogy a csövik egy része (a nagyobb része) egyáltalán nem az az önhibáján kívül szerencsétlenné vált, segítségre méltó jóember, aminek a balos kommunikáció beállítja. Nekem sajnos épp elég dolgom van velük; és a többsége hitvány, utolsó alak, aki azért nem fürdik, mert abszolút teljesen igénytelen. Ha rákényszerítik, akkor megint csak megsértik a régóta nem létező "emberi méltóságát". A hajléktalanszállók nem azért lepusztultak, mert olyannak akarja a gonosz kormány, hanem mert a benne lakók lepusztítják.

Mégis, ugyan mit kéne csinálni azzal a hóttbüdös csövessel, aki nemrég jubilált, mert századszor hozták be kijózanításra (sajnos a kórházba, mert ez Magyarországon "beteg"). A veszettül antidemokratikus USA nem tekinti a részeget betegnek, hanem a rendőr viszi el, bevágják a rácsos előállítóba, ha kijózanodik, akkor meg elviszik a seriffhez vagy városban a rendőrbíróhoz, az rávág pár száz dollár bírságot, és ha ki tudja fizetni, kifizeti, ha nem, leüli ugyanott. Ez a normális. Emberi joga annak legyen, aki az emberi kötelességeit teljesíti. Az aluljáróban meg éjszakánként ugyanazok, akik nappal kéregetnek, olykor rabolni szoktak.

A csövik többsége emberi hulladék, ez van. Kár értük két szót is szólni.
Egy védtelen - és ártalmatlan - embercsoportot pécézett ki a kormánypropaganda, és goebbelsi módon uszít ellene. Eddig a menekültek, migránsok, arabok, mostantól a hajléktalanok a fő ellenség. Aztán persze ha erőszakba és emberhalálba torkollik a gyűlöletkeltés, akkor széttárják a kezüket, mint…..
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
Molnárgörény 2018.11.09 16:21:51
Molnárgörény 2018.11.09 16:24:06
@n3spr3ss0: én is utálom a csöviket. Baj?
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
A Lenin elleni 1918. augusztus végi merénylet körülményeit máig vitatják. Az sem kizárt, hogy a feltételezett merénylő fizikailag képtelen volt az akció végrehajtására. Hogy ez így volt-e, sosem tudjuk meg, mert a nőt pár napon belül meggyilkolták a bolsevik csekisták. Pedig a…..
Molnárgörény 2018.09.20 10:55:24
@maxval balcán bircaman: Dehogynem. A"zsidó orvosok pere", a Kreml orvosaival éppen Sztálin halála előtt lett előkészítve, és ha ítélet születik, jöttek volna a zsidók en bloc.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
A vándorsólyom a sólyomalakúak rendjének (Falconiformes) legnagyobb elterjedési területű tagja, és egyben az állatvilág egyik leggyorsabb képviselője. Az extrém hideg sarkvidéki és túlontúl száraz sivatagi területek kivételével az egész világon megtalálható. A hatalmas elterjedési területet 19 alfaj…..
A Vogue brit kiadása sikeresen kavarta fel a kedélyeket (ismét), ezúttal Gigi és Bella Hadid szupermodell testvérpár közös meztelen fotóival sokkol...
Molnárgörény 2018.09.11 07:15:00
Szólj anyának! Csókolom, Anyuka! 2018.08.31 05:15:00
Piri mama, milyen tortát hoztál Öcsi szülinapjára? Amilyet ANYÁD mondott! „A mai napon megérkezett anyósom. 86796 gramm, és 1570 mm. Legalább ti fogadjátok szeretettel! Én addig egy Valium-MagneB6-pálinka-latte koktélt kérek!” – hívott ma reggel a barátnőm...
Molnárgörény 2018.09.01 17:19:57
Csak a hatósági rásegítésnek köszönhető, hogy múlt héten az alacsony vízállás és a magas vízhőmérséklet miatt nem kellett leállítani a paksi atomerőművet, ahogy erről a napokban írtam. Az Energiaklub és az Átlátszó meg is mérte a dunai vízhőmérsékletet Paks alatt, és ténylegesen 30 fokot meghaladó…..
  Még alig vagyok 53, de már elmondhatom, hogy két miniszterelnökkel vagyok tegezőviszonyban. Az egyik Boros Péter. Még az MDF-es időkből. Na nem az őskorszakban, hanem Dávid Ibolya elnöksége alatt ismerkedtünk meg. Az első önkormányzati kampányom meghívott díszvendége is Boros volt. Mindig…..
Ma teljesült egy álmom: hosszas várakozás után végre megjelentek verseim az Élet és Irodalom hasábjain. Korábban is publikálták már műveimet művészeti folyóiratokban, de az ÉS mégis csak az ÉS - ráadásul meglepetésemre a 3 kiválasztott vers helyett hetet közöltek, egy egész oldalon. Mindez hatalmas…..
Milyen létezni tüdő- és szívbetegként kánikulában? Mit tegyünk, és mit ne tegyünk? Mire figyeljünk, ha hozzátartozónk beteg? Milyen veszélyei vannak a nagy melegnek beteg és egészséges emberek számára?  ..
Molnárgörény 2018.08.15 02:05:40
@Molnárgörény: Valamint ha a horgászást nem intézik el azzal, hogy faszhosszabbító. Mert aki ilyet mond, az egyszerűen ostoba.
Molnárgörény 2018.08.16 01:20:26
Az otthoni gépek nem lélegeztetőgépek, csak légzési asszisztensek. Kizárólag erre valók, ITO ilyet nem használ (nem lenne gazdaságos). Ott teljes potenciálú igazi lélegeztetőgépek vannak, melyek tudnak legalább hat-nyolcféle alap lélegeztetési módot (IPPV, SIMV, BiPAP, CPAP, stb.), és egyaránt alkalmasak intubált beteg kontrollált lélegeztetésére és maszkos asszisztálásra. Széles tartományban állítható rajtuk a PEEP, és extrém lélegeztetésre (pl. jet-üzemmód) is képesek. Persze lehet asszisztálni velük éppen úgy, mint az otthoni asszisztenssel. A legegyszerűbb otthoni légzésasszisztensek például csaki körlevegővel üzemelnek, oxigénpalack-csatlakozójuk nincs is (alvási apnoe esetén ez tökéletesen elég is). ITO-gépen az oxigénarány 100 %-ig állítható.

Látom, hogy rengeteget tud a lélegeztetőgépekről, tanítson még egy kicsit! Például a Bird Aviant hogy a fenébe kell beállítani, mert az olyan, hogy az egyes potméterek tekergetése a másik potméter alapértékeit elviszi. Rég szeretnék találkozni valakivel, aki Bird Aviant be tud rendesen állítani - egy ilyen embert ismertem, de az már meghalt, sajnos.

"404. Ez egy hiba.

A kért URL-cím nem található ezen a szerveren. Ez az összes információnk."

Ezt adta ki a gugli a fenti linkre, pedig amúgy megnéztem volna, bár nyilván nem értek hozzá. Sebaj, szívesen tanulok mindenkitől, aki okosabb.
Nézze el nekem, hogy nem olvasom végig az egész blogját; annyi időm nincsen, és a stílusa se tetszik, nem elég tömör. Meg aztán elég zavaros is sokszor, amit ír. Ez a bizonyos 160 fokos gerinc, amiből 80 fokost csináltak, nemigen érthető. 90 fok ugye a derékszög; 180 fok pedig az egyenes szög (két derékszög egymás mellett). Ez elég közel van a 160 fokhoz... Nemigen hinném, hogy a műtét célja az volt, hogy derékszögnél hegyesebb szögbe törjék a hátát (mert ha most 80 fokos lenne, az ezt jelentené). 160-ból 180-at könnyű csinálni, csak 20 fok korrekció kell az egyenesig.

Amúgy a normális gerinc kettős S alakot mutat oldalról nézve; hátulról vagy elölről nézve pedig egyenes. Van egy nyaki és egy lumbalis lordosis (előre domború kanyar) és egy háti kyphosis (ez hátrafelé domború). A scoliosis (oldalra megtöretés vagy domborodás) mindig kóros, de ha hátulról nézve a gerinc 160 fokos szöget képez, az enyhe eltérés, hiszen csak 20 fokkal tér el a normálistól. 80 fok pedig kissé hegyesebb szög a derékszögnél; nem képzelhető el (legalábbis az euklidészi geometria alapján) olyan gerinctorzulás, ahol a korrekciós műtét célja az eltérés megduplázása lenne.

Szóval marhaságot nem biztos, hogy én írok, de sebaj.
Molnárgörény 2018.08.16 01:24:56
@Szonday Szandra: Miért ne keverjük a horgászatot az alkotással? Mert ön nem ért hozzá? A hal eszén túl kell járni, amihez először is ismerni kell a halat, a vizet, az időjárást, miegyebet. Sokkal több ismeretet igényel, mint gyatra szabadverseket írni. Azt hiszi, hogy olyan egyszerű süllőt fogni? Hát nagyon nem az... Nekem sikerült például egy versenyen egy olyan vízen, ahol életemben először voltam, a verseny legnagyobb süllőjét kifogni. Ez bizony alkotás a javából, legfeljebb ön berzenkedik ellene. És véletlennek se nevezhető, mert a második legnagyobbat a barátom fogta mellettem (2 fős csapatok versenyeztek)