Regisztráció Blogot indítok
Adatok
offman

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fénykor 6-kor filmklubMájus: Gesztusok és gusztusokA Fénykor 6-kor filmklub tavaszi záró vetítéseként Gothár Péter Megáll az idő című filmjét vetítjük június 7-én, 18 órai kezdettel a Millenáris Park D épületében (bejárat a Csodák Palotája - C épület - felől).A film…..
Fénykor 6-kor filmklubMájus: Gesztusok és gusztusokA Fénykor 6-kor filmklubban a magyar filmművészet legszebb képkölteménye varázsolódik a vászonra. Huszárik Zoltán Szindbád című művét vetítjük május 17-én, 18 órai kezdettel a Millenáris Park D épületében (bejárat a…..
A Millenáris és a Neumann-ház közös szervezésében indult filmklub májusban három filmalkotással jelentkezik. A program keretében láthatóak lesznek a NAVA és a Filmarchívum közös filmgyűjteményének magyar mesterművei. A Fénykor 6-kor filmklub harmadik előadásán András Ferenc…..
Több mint két év után zárásához érkezett a TÁMOP 4.1.3 A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése kiemelt uniós projekt. Ennek alkalmából zárókonferenciát rendezett az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2011. február 24-én.Az eseményen az…..
A Fénykor 6-kor filmklub második előadásán Fábri Zoltán Két félidő a pokolban (1961) című művét vetítjük április 19-én, 18 órai kezdettel a Millenáris Park D épületében (bejárat a Csodák Palotája - C épület - felől). 1944 tavaszán egy ukrajnai különleges…..
Tavasszal film- és vitaklub indul a Millenáris és a Neumann-ház, valamint a Nemzeti Audiovizuális Archívum közös szervezésében. A program keretében ismét láthatóak lesznek a NAVA és a Filmarchívum közös filmgyűjteményének magyar mesterművei.A Fénykor 6-kor filmklubban…..
A Neumann Nonprofit Kft. bemutatása ..
A március 15-ei ünnephez kapcsolódóan a Millenáris és a Neumann-ház közös filmvetítést rendez, melynek keretében bemutatja Sára Sándor 80 huszár című legendás, a NAVA és a Magyar Nemzeti Filmarchívum közös gyűjteményében található filmjét. Az 1978-ban készült alkotás…..
Az Europeana-ba kerülő metaadatok nyilvános hozzáférésének és újrahasznosításának feltételeiről szóló workshopra kapott meghívást a Neumann Nonprofit Kft. Az Europeana egy olyan új ajánlás kidolgozását tűzte ki célul, amellyel a metaadatokhoz való szabad hozzáférés…..
A Magyar Marketing Szövetség által rendezett "Az Év Honlapja 2010" versenyen a Neumann Gramofon Online szolgáltatása nyerte a Kultúra kategória különdíját! A zsüri az értkelésnél kiemelte a honlap unikális voltát, hogy a szabadon lejátszható, saját lejátszási…..
Társaságunk meghívást kapott az amszterdami Europeana Open Culture 2010 konferenciára az európai online kulturális katalógust, az Europeana-t menedzselő holland nemzeti könyvtártól. Az októberi rendezvény célja egyfelől annak bemutatása volt, hogy egy múzeum, könyvtár, levéltár…..
A szeptemberi európai workshop után a Neumann-ház szervezésében zajlott le az Immersive Multimedia Interfaces (IM3i, projektvezető: Deme Zsófia) uniós projektet lezáró workshop is, november végén, a Millenáris Parkban.A rendezvény első napján hazai archivátorok tesztelték és…..
A Neumann 2009. novemberében indult szolgáltatása nyerte a MATISZ szervezésében lezajlott eFestival-on az eKultúra / A magyar kulturális örökség digitális megőrzése / eTudomány kategóriát. Az indulás óta fokozatosan bővülő weboldal kapcsán a zsűri az értékelésnél kiemelte…..
 november 2-7. között a Toldi mozibanKözünk van hozzá! – hirdetik az immáron 7. alkalommal megrendezésre kerülő dokumentumfilm-fesztivál szervezői. A Verzió idén is megmutat, elgondolkodtat, megvitat Budapesten a Toldi mozi, Cirko-Gejzír Filmszínház és OSA Archívum…..
Az International Broadcasting Convention (IBC) évente Amszterdamban megrendezésre kerülő nemzetközi vására és konferenciája az audiovizuális tartalmak előállítására, menedzselésére, továbbítására összpontosít 1300 kiállítóval 130 országból 45000 látogató mellett. Az…..
A Neumann Nonprofit Kft. munkatársai október 7. és 9. között részt vettek a Berlinben megrendezett, a kultúra felszabadításának módjait megvitató konferencián. A Communia Európai Uniós projekt programjához szorosan kapcsolódó 3rd Free Culture Research Conference előadói a világ…..
Az ELTE Történeti Szociológia Tanszéke a Neumann Nonprofit Kft-vel  együttműködésben a Nemzeti Audiovizuális Archívumban (NAVA - www.nava.hu) található magyar játékfilmes gyűjteményre alapozva, ”Film és társadalom a hetvenes években” címmel szemináriumot…..
A Neumann Nonprofit Kft. szervezésében szeptember 23-án lezajlott az Európai Unió által is támogatott im3i projekt nemzetközi workshopja.  Az eseményen az olasz, holland és német projektpartnerek mellett a hazai Nemzeti Audiovizuális Archívum munkatársai dolgoztak fel régi és…..
Az MNV Zrt. – mint tulajdonos – 2010. augusztus 9-i hatállyal dr. Kollarik Tamást nevezte ki a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának...
A Neumann Kft. által a Filmarchívum gyűjteményéből létrehozott Filmhíradók Online szolgáltatás döntős a FOCAL International Awardson.A FOCAL (Federation of Commercial Audiovisual Libraries International Ltd.), a legjelentősebb kereskedelmi audiovizuális archívumokat tömörítő…..
A Neumann Nonprofit Kft. ez év elején projektet indított el, melynek céljai egyrészt a hazai közszféra információinak további felhasználásáról szóló 2003/98/EK irányelv (PSI direktíva) végrehajtásának vizsgálta jogi, illetve közgazdasági szempontból, valamint egy olyan…..
Újra filmhíradóval kezdődnek a vetítések a mozikban. A Neumann új szolgáltatása, a Filmhíradók Online bemutatkozó klipjét vetítik a filmek előtt a Budapest Film hálózatának 66 mozitermében Budapesten és az egész országban.   A fiatalok megérezhetik a régi idők…..
Szabadon hozzáférhető a magyar hangos filmhíradó első 12 évét tartalmazó gyűjtemény A Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Neumann Nonprofit Kft. közös világhíradó gyűjteménye, amely az 1931-1943 közötti időszak dokumentumait tartalmazza, 2009. november 5-től mindenki számára…..
A Neumann Nonprofit Kft. 2008. évben az SZJA 1% felajánlásokból összesen 43.791 Ft támogatásban részesült. A felajánlott összeget a „77 Filmajándék a NAVA-tól” elnevezésű kampány népszerűsítésére fordítottuk.Köszönjük mindazon adófizető magánszemély…..