Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martian (törölt)

0 bejegyzést írt és 5409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
Martian (törölt) 2012.05.23 10:36:33
@Rwindx: "Tény hogy vitatják hogy valóban szovjet egységek bombáztak akkor, de az ellenkezőjét senki sem tudta bebizonyítani azóta sem."

A szovjeteknek semennyire sem volt érdekükben, hogy Kassára pár bombát ledobjanak. Ha valami fontos volt nekik, oda komoly erőket küldtek (Finnország, Baltikum, Lengyelország).
Martian (törölt) 2012.05.23 13:03:12
@Rotkiv77: ez nem "a" zsidókról szól, hanem bolsi gazemberek egy csoportjáról... szerintem őket a polgárosodott zsidók is utálták.
Martian (törölt) 2013.07.12 18:52:53
@Putyilov gyári melós: no meg a SCUD rakétás alakulatok.
Az Élet és Tudomány 2009. évi 13. számában olvasható volt egy figyelemreméltó és lebilincselő írás Gerald Hüther professzorral, aki az egyik legismertebb német agykutató és neuropszichológus. Közérthetően elmagyarázza, mi történik a gyerekek agyában, amikor tévéznek…..
Martian (törölt) 2013.06.23 13:38:40
@Szakyster: az alapvető számítógépes eligazodás csak egy szegmense a valóság megismerésének és a mai leegyszerűsített-vizualizált szoftveres környezetben elég gyorsan megszerezhető képesség (még 70 év feletti ismerőseim körében is).
Martian (törölt) 2013.06.23 13:38:43
@Szakyster: "De abban biztos vagyok, hogy aki 10 éves korában találkozik először számítógéppel, az élete végéig lemaradásban lesz azzal, aki 5 éves korában már játszott vele."

Az egyéni affinitás ezt teljesen feülírja... pl. ismerek valakit, aki 18 éves korában vett először kezébe számítógépet, de két hónapra rá már írt a gépre egy intelligens amőbázó programot. :)
Az odáig rendben van, hogy eltérő kultúra, a nyugati civilizációban is eszünk húst, csak más állatét, de a ma megrendezendő kínai kutyahús fesztivál nálunk kiverte a biztosítékot. Képek csak erős idegzetűeknek. Miután napokig ketrecekben tartották, lemészárolják,…..
Az elmúlt hónapokban a baloldal a félelem köré építette a kommunikációját. Ez a kampány egy olyan országot vizionált, ahol az emberek nem merik felvállalni politikai beállítottságukat, nem mernek elmenni szavazni. Az ellenzéki lépéseket azonban félbeszakította a…..
Martian (törölt) 2013.06.22 11:15:08
@gomorra: ha van világhatalom, annak a fidesz és az mszp is csak egy végrehajtó fiókszervezete... a különféle pártokban megtestesülő eltérő vezetési stílus és elképzelések látszatával vezetik félre az embereket.
Én a termitre szavaznék, azt kéne bedobni a szavazóládákba. :)
Martian (törölt) 2013.06.22 16:31:14
@DR. Smit Pal: "nem nyilvan valo szamara, hogy az orszag, es a nemzet erdeke azt kivanja, hogy mindenki a FIDESZRE szavazon, az nem erdemli meg, hogy itt eljen."

Ezen jót nevettem... :))
Martian (törölt) 2013.06.22 17:27:38
@Nero Bianco: "De amikor az EU-ban mar arrol folynak a targyalasok, hogyan kell a 2014-es valasztasba beavatkozni"

Niylvánvalóan az egyes EU parlamenti frakciók próbálnak ügyeskedni, hogy a saját erőiket népszerűsítsék és az ellenfelekét gyengítsék az egyes országokban tartott választások alkalmával... ezen nincs mit csodálkozni, régi, alapvető játszmáról van szó.
A rövid válaszom: nem. A hosszabb, hogy nem véletlenül bocsát most százmilliós nagyságrendben közpénzt a Fidesz Schiffer pártjának azzal, hogy engedélyezi a frakció-alapítást. Ennek lehet oka pusztán az ellenzék további forgácsolása, lehet célja egy -- ma persze…..
Martian (törölt) 2013.06.21 18:24:01
Általában vannak bizonyos sztereotípiák az emberekben a közösségükről vagy nemzetükről, aztán eléggé meglepődnek, ha egy kutatás teljesen más eredményt hoz ki. A magyar társadalom magáról alkotott képmása alapján mi a nyugati kultúrához közel állónak gondoljuk magunkat,…..
Martian (törölt) 2013.06.19 22:56:12
Országos felháborodást keltett a kormány „szociális temetésről" szóló javaslata, különösen az a kitétel, hogy az állam csak abban az esetben vállalja át a költségek nagy részét, ha a hozzátartozók valamilyen részt vállalnak a végtisztesség megadásában. A Facebook-tól…..
A perui Y&R kreatívjai egy furcsa megoldással használtak ki egy kínálkozó lehetőséget, és nulla médiaköltéssel, mégis a legjobb célzással jutattak el egy reklámüzenetet a célcsoporthoz. Hogyan? Peruban, akárcsak nálunk, azok, akik azonnal látni szeretnék az amerikai…..
Tavaly elkövettük azt a hibát, hogy nem indultunk a Meki "Az én hamburgerem" című versenyében, a Meki pedig elkövette azt a hibát, hogy nem hívott minket zsűrizni. Idén arra gondoltunk, megmutatjuk, hogy velünk nem lehet szórakozni. Mindent vagy semmit lesz. Vincent Vega. Egy…..
Kockázatkerülő betétesek menekülőútja A rekordalacsony betéti kamatok korábban nem ismert nehéz helyzet elé állítják a magyar megtakarítók többségét. Új helyet keresnének pénzüknek, de hova tegyék, ha már a guruktól is ellentmondó javaslatok érkeznek. Van aki azt hangsúlyozza az állampapírokkal már…..
Érdekes időpontban érkezett be egy Huffington Post cikk a Facebook oldalunkra egy like-olótól, amely egy neurobiológiai előadásról szól, és arról, hogy felvetették, a radikális, fundamentalista hitet betegségnek lehetne nyilvánítani, és lehetne gyógyítani. Érdekes, mert épp az…..
Martian (törölt) 2013.06.07 13:12:44
@kovi1970: "Elmenni szavazni állampolgári kötelesség."

Ez jellemző megfogalmazás kényszercselekvéses tünetek esetén... :)

Valójában racionális embernek sokkal nyomósabb okra van szüksége, ha nemcsak valamiféle "színházasdit" akar játszani, mint az a vasárnapi templombajárás esetén szokott történni... oké, lehet hogy mindkettő valamiféle belső lelki szükséglet kiélése. :)
Persze ha elégedetlen a választékkal vagy a rendszerrel, szavazhat érvénytelenül is... de akkor meg tényleg minek megy el.

"A pártok nem véletlenül nem hangsúlyozzák ezt a kötelességet."

Naná, hiszen ez a "szertartás" az ő zsebükre megy! :)
Martian (törölt) 2013.06.07 13:17:31
@Koós István: "Azt viszont nem értem, hogy tud hinni valaki olyan nézetrendszerekben, mint pl. a kereszténység, aminek minden egyes eleme ordítóan önellentmondásos."

Szükséglet valamiféle kollektívan is megtámogatott szilárd vonatkoztatási rendszer biztonságára.
A középkorban ez teljesen érthető volt, hiszen az öntudatos kisember belebolondulhatott abba az (általunk már ismeretlen) bizonytalanságba, hogy a következő napok bármelyikén éhenhalhat, megölhetik, pestist kap, stb.
Az "Isten akaratába való belenyugvás" egy remek lelki védekezőrendszer...
Martian (törölt) 2013.06.07 13:21:16
@Koós István: "Isten viszont, ah létezik, nem érzelemként, hanem élőlényként létezik, és élőlényként, objektumként kellene tudni kimutatni."

Ha a Isten létezik, mint "intelligens végtelenség", akkor az összes szentirat a legnagyobb káromlás ellene, mert gyarló emberi képzeteket vetítenek rá (uralkodás, harag, büntetés, megbocsájtás, stb). :)
Glob-al-Goritmus Török tavasz? 2013.06.04 10:26:24
A "hallgattassék meg a másik fél" elvet tiszteletben tartva közöljük Ahmet Bariscil, az Anadolu Agency hírügynökség Magyarországon élő tudósítójának "Töröktavasz-szkeptikus" véleményét is a törökországi zavargások hátteréről.  Fatih Sultan Mehmet híd és a…..
A Közgáz diákjai képesek szembenézni a ténnyel, hogy a világ kegyetlen hely, vélekedhetett a fővárosi hivatalnok, amikor kijelölte az egyetem előtti kerékpáros nyomvonalat. Az egyetem előtti szakasz ugyanis a macskakőre került, arra a felületre, amelyen rázkódva a…..
Martian (törölt) 2013.06.03 22:46:23
Martian (törölt) 2013.06.04 10:48:03
@törzsmókus: "Normálisabb helyeken ezt így oldják meg"

Azért ezt is túlzás normálisnak nevezni...
A háború gyötörte Budapest első békés hónapjaiban járunk. A rádió már naponta játsza Karády Katalin eredeti oroszból rakétasebességgel magyarított új dalát, a Katyusát; a Vilmos császár útján pedig sorra cserélik az utcatáblákat az egykori krakéler huszártiszt, majd…..
Martian (törölt) 2013.06.01 22:56:19
@ikiss68: "Csak demokrácia van."

Ez is csak egy üres közhely - a szavazás utáni háttéralkuk nagy ívben tesznek arra, mit gondöoltak a választók.
Nemcsak nálunk, de mindenütt...
Martian (törölt) 2013.06.01 22:57:28
@Szemethy: "Bajcsy-Zsilinszky Endre gyilkos volt és elárulta Magyarországot"

...és akik magyar létükre német segget nyaltak..?
Az Egri csillagok című film stábja hónapokon keresztül kereste azt a vidéket, amely közel fekszik a fővároshoz, s amelynek természeti adottságai hasonlítanak azokhoz, amelyekkel Eger rendelkezik. Először Nadap bizonyult a legideálisabb választásnak, de mivel az akkori honvédelmi…..
Martian (törölt) 2013.06.01 15:20:49
@fordán tamás: az amcsi remake filmek már sok jó témát kinyírtak... lesz még a Hamletből is zsékategóriás akciómozi. :)
Martian (törölt) 2013.06.01 17:31:56
@JohnHenry: "ma a török egy nap alatt bevenné a várat"

Ja, a mai törökök, kebab éttermekkel... :)
Martian (törölt) 2013.06.01 20:37:03
@rezsoatya: nekem úgy tűnik, hogy a fa és a tervezett kivágása inkább jelképes, a feszültség mélyebbről jön...
Zenei értékelés: 10/10 Az 1999-ben útjára indított új "Star Wars"-trilógia utolsó része, a 2005-ös "A sith-ek bosszúja" kiküszöbölte a megelőző két epizód kisebb-nagyobb hibáit, így minőségét tekintve a klasszikus trilógiával felérő lezárása lett az űroperának, s…..
Martian (törölt) 2013.05.31 11:09:17
@Dr. Fred Edison: a Baljós Árnyakban Yoda mester egyenesen alkalmatlannak minősítette a félelmei miatt és csak Qui-Gon makacssága tette lehetővé, hogy növendék lehessen... és képzése rögtön a tapasztalatlanabb Kenobi kezébe került.
Már ennek is van némi baljós szinezete...
Később anyjának halálán teljesen bekattan... a szeretethiányt Padme ugyan pótolja, de ott lapul benne a félelem, hogy őt is elveszítheti.
De az is biztos, hogy a jedik lélekgyógyászati színvonala egy kezdő pszichoterapeuta szintjét sem éri el...
Martian (törölt) 2013.05.31 11:33:58
@Régi Péter: munkám része a pszichológia, de sajnos nem a Starwars jogtulajdonosok fizetnek. :)

Azt nehezen tudom eldönteni, hogy Jar-Jar vagy a Jedi Tanács bénázásai a nagyobb gáz az utóbbi három epizódban... viszont Anakim problémái nagyon is észrevehetőek, Palpatine pedig rafinált manipulátor.
(Mondjuk ha Padme Anakim távollétében félrelépett volna, Palpatine lelepleződésénél korábban tört volna ki a botrány, mert Anakim biztosan lekaszabolta volna a csábítót :)
Ugyanakkor George Lucas egy geek, aki valamelyest tart a nőktől és ezért nem akarta a szerelmi szálakat túlbonyolítani. :) )
Martian (törölt) 2013.05.31 23:32:16
@Dr. Fred Edison: a Jedi Tanácsban elhangzott, hogy "sok benne a félelem", meg "ködös a fiú jövője"... érezték, hogy problémás a srác.
Azt nem vitatom, hogy talán jobban ki lehetett volna dolgozni az átváltozását... de hát itt nem Kubrick rendezett filmet Stephen King regényéből.
:)
Minden 10. kerékpáros járdázik, ezt állítja a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Bukósisak Felmérése. A májusban, közel 1000 fő bevonásával végzett online kutatás szerint a biciklisek jelentős része annak ellenére sem merészkedik le az úttestre, hogy a KRESZ szerint csak akkor…..
Martian (törölt) 2013.05.30 20:25:26
@GaZe: hát a kamionnal való találkozáskor nem sokat számít a sisak, az biztos... de szerintem az korrekt szabály, hogy 40 km/ó fölött előírás.
Martian (törölt) 2013.05.31 08:15:27
@Stock: gyalogosok hátára is kéne rendszám, azonosítatlanul rohangásznak át az úton...
:)
Martian (törölt) 2013.05.31 10:33:07
@Stock: "98% betartja a seb korlátokat"

Batthyány utca, Mária téri buszmegálló: negyedóra alatt a lejtős Batthyány utcán a gépjárművek kb. 60 %-a az 50-et nyilvánvalóan túllépte és ezzel a sebességel közelítette meg az iskola előtti (nem túl jól belátható) zebrát.

Az autósok kb. hatoda vezetés közben mobiltelefont tart a kezében... és visszatérő jelenség a sarkokra való parkolás is, ami a zavarja a kereszteződésekbe való betekintést.

Úgy saccolnám, hogy a gépjárművezetők kb. 20 %-a tartja be precízen a szabályokat, kb. 40 %-a lazán tartja magát a KRESZ-hez, de biztonságra törekszik (defenzíven vezet), a maradék 40 % többé-kevésbé veszélyesen (egocentrikusan) közlekedik, időnként veszélyhelyzetet hoz létre, amikből összejön a baleset.

Kb. a kerékpárosok esetében is ilyen arányokat látok... viszont ennek javításához egyik oldalon sem elegendő (bár szükséges) a KRESZ vizsga, mert egyrészt az ismeret még nem egyenlő a betartással, másrészt nem segíti a potenciális veszélyhelyzetek felismerésének és elhárításának képességét.

Az is nyilvánvaló, hogy a jelenlegi KRESZ túlszabályozott, kb. fele nyugodtan kidobható lenne. Ahogy Fülig Jimmy is mondta, nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. :)

Ha javítani akarjuk a biztonságot, a kerékpárosoknak a KRESZ alkalmazási szintű ismerete mellett komplex forgalmi helyzetek, némi ügyességet igénylő manőverek gyakorlását is érdemes lenne előírni... ezt akár a gépjárművezetői vizsgára készülőknek is érdemes lenne megcsinálniuk.

A gépjárművezetés tekintetében sokat segítenének a speciális gyakorlápályák (vizes, jeges úton való manőverezés, fékezés begyakorlása), illetve a rendszeres vészhelyzeti szimulátoros továbbképzések (akárcsak a közforgalmi pilótáknál).
Romák támadása után Csehországban nem hangulatkeltés folyik a kisebbségek ellen a médiából. A neonáciktól elhatárolódtak a szervezők, az alattomos támadókat tíz év börtön fenyegeti. Mi történik Csehországban egy "romaellenes" tüntetés után? Összecsapott a rendőrség a…..
Martian (törölt) 2013.05.30 18:33:20
@HUN_Sector: van ennek humánusabb módja is, a szelektív sterilizálás.
Nem csak Magyarországon zavar egyeseket, hogy a nőket és a férfiakat más elbánásban részesítenek például egy mulatóhelyen. Amerikában például egy ügyvéd vívja harcát egy hasonló ügyben, azt állítva, a férfiak félnek a feministáktól és megszűntek férfiak…..
Martian (törölt) 2013.05.30 10:46:40
Szeretjük ha sokan olvasnak minket. Ezért amikor egy felvételt látunk Beyoncé koppenhágai koncertjéről, ahol egy rendkívül lelkes és igen merész fiatalember az első sorban nemes egyszerűséggel megmarkolja, majd meglegyinti az énekesnő méretes hátsóját, akkor úgy érezzük…..
Martian (törölt) 2013.05.28 22:11:44
Bárdy György (1921-2013) Vannak örökkévalónak tűnő emberek. Akik mintha mindig is itt lettek volna, és akikről úgy tűnik, mindig is itt lesznek. Háborúk, rendszerek, nagy korszakok, sorsfordító pillanatok jönnek és mennek, de ők valahogy szüntelenül ott vannak velünk. Hol…..
Martian (törölt) 2013.05.28 10:13:49
@ephart: gondolom hetente szoktál bérmálkozni... :)
A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás és ezzel együtt a brüsszeli felügyelet alól, ezért nagyon úgy tűnik, hogy a pár hete bejelentett Varga-csomag harmadik lépcsője is érvénybe léphet, növelve a tranzakciós adó…..
Martian (törölt) 2013.05.27 14:53:01
@HaNa: pedig itt az ideje az adószedés helyett való pénznyomtatásnak, unom már ezt a kreativitás nélküli, ultraordotox Matolcsyt! :)
Martian (törölt) 2013.05.27 16:40:09
@HaNa: "Sajna amit lehet a nagyoknak, azért minket falhoz állítana a pénzpiac."

Nem kell mindent nagydobra verni... orbánék részéről többet érne, ha melldöngető pofázás helyett csendben húznák meg a merész lépéseket.
Darált hússal töltött zsemle reggelire Szombaton reggel kb 1/2 8-kor felébredtem, az egész család pedig bőszen húzta a lóbőrt. Egy darabig ténferegtem az udvaron majd elkezdtem agyalni, hogy mit kellene reggelizni. Ez lett belőle. Király reggelit sikerült kreálnom. Az igazság…..
Martian (törölt) 2013.05.27 11:17:07
A Múlt-kor blog tegnap a szvasztikáról közölt érdekes képeket. Vagyis a nácik által kisajátított horogkereszt Hitleréket megelőző, nyugati elterjedtségéről. Északon is használták, sőt, kissé elforgatott formájában a mai napig használják a szerencse…..
Martian (törölt) 2013.05.27 10:47:37
@SemBoga: a náciké a 45 fokban elforgatott szvasztika, fehér körben, amely piros alapon van.
Más szvasztika nem náci szimbólum.