Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GrG

0 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves hallgatók! Folytatjuk beszélgetésünket a Tűz és Jég világáról, ezúttal katonai kérdésekkel. Arra keressük a választ, hogy miért tart évezredek óta a középkor Westeroson, és az ókor Essoson. Ismertetjük a két kontinens állam- és hadszervezeti rendszereit, azok működését. Hogyan, mivel vívják…..
GrG 2019.04.15 08:32:38
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Eltűnt Mátyás király, kiderül az igazság? Sok mindenre számítottam ezzel a regénnyel kapcsolatban, de arra nem, hogy odáig fajulnak a benne felvázolt események, hogy ez a kérdés kerül a középpontba. Mert ami első látásra egy habos-babos lányregénynek tűnik (három tűzről…..
A mohácsi csatát az évszázadokkal korábbi és mai közbeszéd és közgondolkodás is a trianoni békediktátumhoz hasonló traumaként kezeli, éli meg. Az elmúlt másfél, két évszázadban a magyar történetírás majd’ mindegyik generációja, olykor heves és a tudományos világ kereteit is túllépő vitákat generálva…..
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
GrG 2017.10.10 07:40:46
@Lady Scarlett: @Revolutionist: miért lenne ingyenélő? Választott egy kártyát és az éves díjért ez a szolgáltatás is jár. Egyébként sokan sose akartak erstesek lenni csak a citi eladta a lakossági üzletágát az erstenek és így ázok lettek.
GrG 2017.10.10 08:27:29
@Fillér B. Gusztáv: elvben ugyan olyan kártyát kaptál mint volt. A gyakorlatban szarabbat, mert az arany master helyett lett a wizzair master. És ezért néz ki úgy hogy kivételeznek a wizzair kártyázókkal, mert a MasterCard loungeba beengedik őket.
Kolumbiában a polgárháború alatt olyan mindennaposak voltak a száguldó motorról elkövetett gyilkosságok, hogy  egy időben jogszabály tiltotta hogy két személy utazzon egy motoron. Így amikor egy reggel egy motor gördült be a carepai Coca Cola palackozó üzem elé két utasával, mindenki sejtette, hogy…..
Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hány percet kell sétálnunk vagy futnunk ahhoz, hogy lemozogjuk a kedvenc gyorskajáink kalória mennyiségét. Ha például egy nagy pizzának megeszed a negyedét, amely 449 kalóriát tartalmaz, akkor 1 óra és 23 percet kell sétálnod vagy 43 percet kell…..
GrG 2017.06.08 00:24:14
@igazi hős: a példa csak félig jó, mert a karodnak is van tömege és az elrontja a számítást
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
Veletek is előfordult már, hogy lemerült az autó akksija, és bikakábel sem volt nálatok? Ugye, milyen bosszantó helyzet? Az alábbi módszerrel viszont akár egy gurtnival is beindíthatjátok a járművet. Bár nem biztos, hogy minden típusnál működik, de érdemes az ötletet…..
A Hitler vezette náci Németország 1939 és 1945 között, szinte az egész világgal harcban állt. A második világháború kezdetén megtámadta Lengyelországot, Dániát, Norvégiát, Hollandiát, Luxemburgot, Belgiumot, Franciaországot, Jugoszláviát és Görögországot, majd 1941 -ben következett az afrikai…..
Az ókori Róma iránt érdeklődő régi motorosaink közül talán vannak, akik emlékeznek Atrox barátunkra, aki úgy hét és fél évvel ezelőtt (atyavilág, hogy repül ez a kurva idő...) vendégszerzőként egy kétrészes posztban (első rész itt, a második pedig itt) mutatta be a gladiátorokat, illetve a 10.…..
Még egyetlenegy karórát sem rendeltem Kínából. Soha. Pedig már millió egy kommentet olvastam arról, hogy milyen király órák vannak, pár ezresért sokszor egészen korrekt darabokat kapni. Na, hát most bepótoltam két ember éves rendelését is egyszerre, beszereztem ugyanis 11…..
A diktátorok, akár csak a macskák, nem felejtik el a bajszuk megrángatását. Sztálinnál akadt mit meghúzgálni, és  ő aztán végképp nem tartozott a megbocsátós típusúak közé. Márpedig a "Vasember" nagy és veszélyes macska volt. Így amikor lehetősége nyílott rá, azonnal megragadta az alkalmat, hogy…..
Több mint 6 százalékkal nőtt az utasforgalom a reptereken a világban a legfrissebb adatok szerint, külön érdekesség, hogy a tíz legforgalmasabb repülőtér között négy az Egyesült Államokban található. Európából viszont csak kettő fért be...
A Petőfi Irodalmi Múzeum időszaki kiállítása Az első világháborús centenárium alkalmából több fővárosi kiállítás is nyílt az elmúlt hónapokban. A Petőfi Irodalmi Múzeum nem meglepő módon a háborút átélt vagy megjárt írók és költők szemén keresztül mutatja be a huszadik század őskatasztrófájának…..
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
Két, szorosan össze nem tartozó, de egymással kapcsolatban álló rövidhírt szeretnék megosztani veletek, amit aztán lehet akár vitaindítónak, akár bármi másnak tekinteni. Mindkettő az elmúlt 72 órában jutott a szerkesztőség tudomására, s a párizsi merényletek egyfajta…..
Ezek most a döbbenet és a gyász órái, friss posztra, elemzésre nincs intellektuális kakaóm. Viszont írtam én kereken tíz hónappal ezelőtt egy nem is tudom micsodát (rövid értékelést, elemzést, reflexiót, ilyesmit) a Charlie-támadás után. Most ismét elolvastam és az a…..
  Tudtuk eddig is, hogy Budapest csupán lábjegyzet lehet bármiféle, magára valamit is adó kultúrtörténeti mappában – sajnos. Pedig szeretjük. Más is így van vele. Na most a Vörös Hadsereg másodjára is elfoglalta (csak a nagyobbakat számolom), ezúttal is nagy sikert…..
Öregszünk, öregszünk, más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal trombitáljuk össze a Totalcar-közeli barátokat, újoncokat, ismert és ismeretlen arcokat egy közös bulira. Valamikor nagyon-nagyon régen, amikor sok, mostani olvasónk még fel sem…..
Az utolsó nap teendői közé tartozik a búcsúlevél megírása is. Úgy gondolom, erre érdemes külön is kitérni, mert láttam már suta és nagyon sikeres próbálkozásokat is. Körbeküldhetsz külön a kollégáknak, és külön a vezetőknek egy-egy e-mailt, de csak akkor, ha olyan…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.26 07:24:02
Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet Kicseréltük a tömítéseket, mert onnan okádta az olajat és ugye a forró olaj nem a primer megoldás a vezérműszíj élettartamának növelésére. Mintha olvastam volna, hogy újabban az autógyártók…..
GrG 2015.07.26 10:06:30
GrG 2015.07.26 10:08:37
@Schütii: mondjuk mellé rakva a fogyasztást ennyiből már egy M5 se lenne drágább :-)
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
GrG 2015.07.11 19:05:57
@thisisnotsound: a Scenic jóval kisebb. A Grand scenic 30 centivel rövidebb mint a eurovan 2.
GrG 2015.07.12 07:38:03
@thisisnotsound: fent írja hogy Kaposvárra akár felnőtteket elvinni. 4 évig volt Grand Scenicem és én kevés embert utálok annyira, hogy ezt tegyem vele. Gyereknek oké hátul de nem felnőttnek.