Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ex0dus

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó részéhez érkezett a Spartacus második évada, ami sajna nem lett olyan jó, mint az első, amiben az ötödik rész után már volt történet és igazi, vérbő intrika is a csöcsök meg a vérfürdő mellett - ráadásul az új főszereplő sem olyan meggyőző, mint a készítők…..
Nagyon úgy néz ki, Jason O'Marának lesz igaza, és sajnos(?) nem folytatódik a Terra Nova, a Fox nagyszabású, időutazós-dínós scifije. Az addig világos, hogy a Fox nemet mondott a második évadra, hiszen nagyon drága sorozatról van szó, ami közel sem hozta azt a nézettséget, amit…..
Még mindig Mass Effect 3, mert még mindig forrnak körülötte az indulatok. (Aki lemaradt volna róla: itt a játék vége körüli balhé röviden összefoglalva, itt pedig spoileresen ki lehet beszélni a befejezéseket, amelyek erősen megosztották a rajongókat). Az új fejlemény az, hogy…..
Ex0dus 2012.03.23 19:29:44
@Calibaan: Lemaradt a komment vége, bocsánat.
Ez nem egy eposz, hanem egy interaktív film, amit annak is reklámoztak.
Ex0dus 2012.03.23 20:25:36
@moli: Ha végigolvasnád a magad által bevágott cikket, akkor kitűnne, hogy az alapítvány azért visszakozott, mert nem akarják, hogy ez a "hadjárat" beárnyékolja az alapvető céljaikat. Magyarra fordítva, nem akarják, hogy amikor az emberek az alapítványra gondolnak, egyből a retake ME3 movementre asszociáljanak és vica versa.

Egyrészt elfogadható indok, másrészt lehet valaki fentről beleavatkozott.

Az alapítványos dolgot meg eleve nem tudom, hogy lehet negatívumként felhozni. A playerek fel akarták hívni a figyelmet a problémájukra, ami sikerült is, és emellett még 80e dollárt is összehoztak adományokban. Habár ha az ember tényleg csak penny arcadet olvas, akkor el tudom képzelni, hogy hogyan is lehet ez egy negatív dolog.
Ex0dus 2012.03.23 21:59:45
@moli: mi volt ebben a trolling? Te tényleg funkcionális analfabéta vagy? Mert látom más kommentjeit se tudod nagyon elolvasni.
Vajon hogyan készültek Manhattan évtizedek óta álló felhőkarcolói? Milyen volt a sziget látképe az Empire State Building vagy a Chrysler Building megépítése előtt? A háromrészes sorozat első részében képekkel mutatjuk be a huszadik század első harmadának manhattani…..
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Ex0dus 2012.03.20 22:27:41
@Joey Lawrence: Utóbbi inkább a kiadók hibája. Leszarják a meglévő fanokat és folyamatosan csak a konzol adhd generációnak akarnak mindent eladni.
De ha megnézed, hogy kik tiltakoznak bioware fórumon, akkor nem ezeket az embereket találod meg.

Érzésem szerint maguk a játékosok azok, akik totálisan ki vannak rakva a játékalkotásból, a feedbackjüket leszarják, minden mással egyetemben.
Ex0dus 2012.03.21 22:13:52
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Mellékesen megjegyzem, hogy nem tudsz veszteni. Mert olyan endinget se csináltak.
Elképesztő sikere lett az RTL Klub új vetélkedőjének, az 1 perc és nyersz!-nek. A múlt héten a Top10 legnépszerűbb műsorból öt helyet - azaz a vetélkedő minden egyes adása - vitt el mind 18-49-ben, mind pedig a teljes népesség körében. A legnézettebb a múlt keddi adás volt,…..
Hős vagy gyilkos?A mesterlövészettel kapcsolatban már jó pár könyvet és filmet bemutattam. A mostani azonban igazi unikum, és jelentősége sokak szerint Carlos Hathcock életrajzáéval vetekszik – míg mások szerint olcsó fércmű egy degenerált sorozatgyilkostól. Chris Kyle egyszerű texasi cowboy volt,…..
A Harry Potter-filmek mellett a Trónok harca kaszkadőrgárdája, köztük nyolc magyar is Screen Actor Guild-díjat kapott az amerikai színészek céhétől. A húsz fős csapat kaszkadőr koordinátora, Párdányi Domonkos nem először szerepelt kardozós szuperprodukcióban: a Trójában Brad Pitt dublőre volt, a…..
Ex0dus 2012.02.17 14:15:34
@redwolf: Hát sajnos az egyik legjobban lebecsült munka az egész szórakoztató iparban, de legalább még kurva veszélyes is. Nemrég volt az az eset a Másnaposok forgatásán, hogy a csávó konkrétan lebénult egy félresikerült mutatvány után. Sokkal jobban el kéne ezeket az embereket ismerni és fizetni.
A Malév leállásával a budapesti utazóközönség régi - új egyenruhába öltözött légikisasszonyok mosolyában fürödhet vagy rendelhet majd tőlük ételt - italt, ahogy a pénztárcája engedi...
Ex0dus 2012.02.05 19:12:35
@3F: A fapadosnak echte ugyanazokat a szabályokat kell betartania, mint bárki másnak. Szerinted hol van nagyobb esélye a lazulásnak, csóró mutyi állami havertársaságnál, vagy professzionálisan menedzselt felelősségi körökkel tisztában lévő cégnél?

Elég sokat utaztam már fapadossal, meg párszor malévval is, sosem éreztem nagy különbséget, a malév azonban dupla annyiba került általában (vagy több).

Le lehet venni a szemellenzőt, egy szarul működő cég volt, amely nem állta meg a helyét a mai piacon, még az állami milliárdokkal sem. Köszönjük a részvételt, majd a következő jobban csinálja.
Ex0dus 2012.02.05 20:45:31
@3F: Ismerős ez a film, de azért sok dologban erősen ferdítenek. Az ár azért volt nyomott, mert kutyának se kellett, 36 milliárdos hitelállomány, 0 eszköz (a lízingelt gép nem igazán tekinthető annak), 0 pénz, elöregedett szerkezet, és állami kontroll a háttérből, tényleg nagyon jól hangzik minden potenciális befektetőnek. Az elejétől garantált volt, hogy majd mutyihaverokkal oldják meg az egészet, mert más nem vette volna meg. (A malév pilóták majd megveszik rész külön humoros, tud vezetni gépet = tud vezetni egy milliárdos céget?)

Az adósság meg azért lett ennyi, mert szar a cég, mindig is az volt, nem az Abramovicsok hibája (bármennyire is szeretné rájuk kenni).

Egyébként nem tudom mi ebben a filmben az objektív, kevés és megalapozatlan információkkal dobálóznak (pl, hogy ferihegy 50 milliárdot fizetett évente, hova? társasági adó? vagy szja, vagy ez mi? honnan tudja?, majd aztán egyből veszteséges, ezt honnan vágja? zrt, tehát nem volt nyilvános beszámoló). Állandóan ezt a drámai, jaj de a gonosz külföldiek elvitték a pénzünket és a munkánkat dolgot erőltetik, de azzal nem foglalkoznak egyáltalán, hogy sok privatizált cég az adófizetők pénzén élősködött már évtizedek óta. (ld. Malév)
2012 február 3-án hajnali 6 órakor bejelentették a MALÉV csődjét. Az alábbi felvételek a reptér 2A terminálján és a Lurdy-házban található ügyfélszolgálati irodában készültek a csőd napján. Egy közel 66 éves történet ért véget. Hogy folytatódik-e? A kormányzat…..
Még egy republikánus elnökjelölt szállt be a 2012-es elnökjelöltségi versenybe, a kör azonban január elsejével bezárul. A régi-új szereplő öreg motorosnak számít, de ez az ő esetében inkább hátrányt, mintsem előnyt jelent. A most következőkben tehát Newt Gingrich,…..
  A munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak a rögzített árfolyamú végtörlesztésre - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, utalva az Országgyűlés erről szóló hétfői…..
Ex0dus 2011.11.25 01:59:31
@szgy: "ha azt hiszed hogy magyarország gazdasági helyzete érdemben befolyásolhatja a chf árfolyamát akkor nagyon el vagy tévedve"
Pénzügytan alapok, utánanézni. Ki mozgatja szerinted, csak megkérdezem azért?
Gyanítom ez alatt azt érted, hogy bármit is csinál a magyar fél, a chf/huf árfolyamot mi nem tudjuk megváltoztatni (illetve a magyar események). Hmm, ez határozottan érdekes, mert akkor nem értem, hogy a chf/huf árfolyam hogyan gyengülhet jobban (tendenciózusan), mint az eur/huf. Összeesküvés, elmúltnyolcév, shortolólovagok?

Nem az ortodox gazdpol nyomta fel az államadósságot, hanem a felelőtlen. Érezzük már a különbséget 1d-s honfitársam.

Azon meg külön röhögni lehet, hogy az unortodox gazdpol a fidesz szerint azt jelenti, hogy 0 (vagy legalábbis minimális arányaiban) kiadáscsökkentés, 500 újfajta adó. Ez mitől unortodox? Ugyanannyira felelőtlen, mint az elmultnyolcév, vagy úristen miket is mondok.
Ex0dus 2011.11.25 03:03:18
@szgy: Igen feltűnt, inkább arra akartam célozni, hogy minden kihat a devizapiaci kereslet/kínálatra. Nincs olyan, hogy Magyarország nem hat rá. A rosszabb/jobb várakozások/egyéb események igenis kihatnak a Eur/Huf és azon keresztül a Chf/Huf ra is. Velünk szemben mozdul a piac, de nem mi mozgatjuk a világpiacot. Egyébként miért gyengülne a magyar fizetőeszköz a legerőteljesebben a régióban összehasonlítva mondjuk a lengyelekkel.

Az ortodox/nem ortodox résznél nem igazán értem, hogy mire akarsz célozni. Tehát az ortodox politika automatán jelenti egy ország masszív eladósodását? Számtalan példa bizonyítja, hogy ez nem igaz.

Különben is, miért az adósság mennyiségére fókuszálunk? Az adósság finanszírozhatósága a lényeg, nem a mennyisége. (ezzel persze nem az elmúlt nyolc évet akarom igazolni, mielőtt egyből jönne a válasz)
Ex0dus 2011.11.25 03:15:48
@szgy: hvg.hu/gazdasag/20111118_ksh_foglalkoztatottsag
A világpiaci válság kellős közepéhez viszonyítva 32e -rel több munkahely van, ez most komolyan akkorra siker, megint csak hivatkozhatnék környező országok adataira, vagy akár a németekre (mint legfőbb ker partner).

Persze, hogy jönnek állampapírt venni, akkorát emelkedtek a hozamok. Lásd nov 24.-ei DKJ kibocsátás.
Én kérek elnézést a címbéli poénkodásért, ígérem, többet nem csinálok ilyet! (ujjak keresztben a hátam mögött) Jóidő ide, jóidő oda, itt van, tudodmi, aztán meg jön a tudjukmi, ki ne mondd, nehogy elmúljon a mostani jóságidőjárás! Hangolódjunk szép lassan az…..
Ex0dus 2011.09.30 22:42:06
@Édy, aki Endre:
ad 1, csak 8 osztályuk van. Magyarázd már el nekem kérlek, hogy manapság 8 osztállyal hogyan tudsz elboldogulni a világban, bárminemű támogatás nélkül?
Nehéz és szar, vagy te úgy gondolod, hogy csak öröm és kacagás? 8 osztállyal mehetsz mekibe dolgozni, ha szerencséd van és ha megtanulsz egy szakmát, akkor már könnyebb lehet a helyzeted. Oh, vagy várjunk csak? Hiszen ha nem térnek haza, akkor kitagadják őket, akkor hogy tanuljanak? Valljuk be, hogy ez koránt sem egyszerű.

ad 2, Gondolom public schoolokkal lettek összehasonlítva, ami azért nem akkora dolog.

ad 3, Én egyáltalán nem tudok egy olyan rendszerrel szimpatizálni, ami agymossa a gyerekeit, belekényszeríti őket egy életformába, nulla választási lehetőséggel. Ha ki akarnak törni, esetleg tanulni akarnak valamit, akkor ha nem térnek vissza a családjuk örökre kitagadja őket, kapcsolat nélkül.

ad 4, Ez a technológiától való elzárkózás meg egy nagy kamu. Mikor voltam kint, mesélték helyiek, hogy az amishok többsége ma már mobillal járkál, ugyanúgy orvoshoz járnak (nekik nincsen) és a pénzüket bankban tartják. Áramuk is van, csak házakba nincs bekötve, ezért az elektronikus kütyük töltését a házon kívül csinálják.

Lehet, hogy 100 éve ez még a vallásról szólt, ma már csak arról, hogy hogyan is csináljunk pénzt. A gyerekek meg szokás szerint megint a rövidebbet húzzák.
Ex0dus 2011.10.01 13:21:54
@úgyiselfelejtem: Már megbocsáss, de 2 külön dologról beszélünk. Az, hogy milyen rohadt a mai világ az egy dolog, de MINDIG van választási lehetőséged. Senki nem szorít fegyvert a fejedhez, hogy vedd meg ezt, vedd meg azt, senki nem kényszerít, hogy szerezz diplomát vagy tanulj nyelveket. Persze lehet, hogy kevesebbet fogsz érni a munkaerőpiacon, a választás mindig a tied.

Ezt a kitagadást is valahogy félreérted. Megint más dolog, hogy ha mást akarsz csinálni és sikertelen vagy, akkor megbuksz. Amerikában ma már egy bevett életpálya, hogy a sikeres emberek életük utolsó éveire kiköltöznek a városból, és ez totál elfogadott. De a családjuk nem fogja őket kitagadni és megszakítani velük minden kapcsolatot.

Valahogy túl általánosan beszélsz, ami elég sértő tud lenni. Ha valaki 3 diplomát akar és 5 nyelvvizsgát, akkor tegye, senki sem TILTJA meg neki, mint egyes kultúrákban, khm khm. Tudod a választás illúziója még mindig 100x jobb, mint a 0 választás.
Ex0dus 2011.10.03 03:23:00
@TrueY: Még mindig nem tudom felfogni, hogy mit nem értenek egyesek ebben. Ők a közösséget úgy tartják fent, hogy nem taníttatják a saját gyerekeiket, ha tanulnak, és ennek hatására esetleg felgyullad bennük valami, akkor kitagadás lehet belőle. (érzelmi zsarolás)
Ha ez a közösség ára, akkor kösz, ilyenfajta közösségből nekem se kell.

Ha ennyire nem tetszik a mai világ, akkor nem kötelező részt venni benne. Ma már vannak ilyen vidéken élő közösségek, akik mindent maguknak termelnek, nem használnak nagyon pénzt, közösség centrikus. Magyarországon nem tudom, hogy vannak-e, de USA-ban biztos. Nem kell ehhez valami vallási fundamentalista gyülekezet, aki megmondja hogy mit, meg hogyan.
A német kajakos hölgyek "tiszteletére" rossz dalverziót játszottak le a szervezők. Hatalmas a botrány. A német Anne Knorr és Deborah Niche valószínűleg egy életre megtanulta Szeged nevét, de talán…..
Nyilvánosságra került az oslói ámokfutó, Anders Behring Breivik bő 1500 oldalas jegyzete, ami egyszerre zavaros ideológiai fejtegetés arról, miért, és hogyan kellene a bevándorlókat kiűzni Európából, másrészt egyfajta napló is arról, hogyan készült a mészárlásra. Ebből…..
Ex0dus 2011.07.25 01:39:02
@Muster Mark: A milliósra duzzasztott NSA és egyéb különböző nemzetbiztonsági ügynökségek, az echelon, patriot act, az örült iramú fegyverkezés, a privát hadseregek létrejötte valahogy ellenmegy eme állításodnak.
Meglepő eseményre kaptunk meghívót hétfőre, melyben az állt, hogy június 20-a ezentúl az Adófizetők Napja, hiszen az OECD legfrissebb jelentése szerint egy átlagos magyar dolgozó a 2010-ben rá költött összeg csupán 53,6%-át vihette haza nettó fizetésként. Így éves bérére…..
Ex0dus 2011.06.22 16:12:03
@énisszeretlek: az áfabevétel kb 2500 milliárd forint, a kiadás kb ennek az 5-szöröse, és az áfabevétel sokkal kisebb ütemben növekszik, mint a kiadási oldal. Sounds bad.
Mo-on a bevételi oldal további növelése idióta elképzelés, mert már alig lehet hová. Persze a Fidesz is csak ebben tud gondolkodni, de jelentős növekedést nem fognak elérni.

Magyarországnak nem új alkotmány kell, hanem egy nulláról megírt új adórendszer, minden jelenleg meglévő adófajtára és az eljárási rendre kiterjedően. Dehát káré, legyen csak hamburgeradó, azt mindenki érti.
Ex0dus 2011.06.22 17:04:30
@Vision: Az szja kulcs változtatás + családi kedvezmények átalakítása neked hol jelent új adórendszert? Vagy szerinted az adórendszer csak ebből a két dologból áll ?

@koopal: A megfogalmazás persze rossz, mert a foglalkoztató a bruttó béren felül további járulékokat fizet a foglalkoztatott után, tehát a gyakorlatban ha ezt a megfogalmazást használja az ember, akkor a rá költött pénzből még 53,6%-ot se visz haza.
Ex0dus 2011.06.22 19:25:03
@Vision: Hát azért ez egy igen pongyola megfogalmazás. Szal minden változott, csak semmi sem lett tőle jobb (akkor mi értelme). Mivel heti szinten látom édesanyám könyvelését, nem igazán tűnt fel, hogy bármi is kevesebb vagy egyszerűbb lenne.
A Tao változás sem annyira fontos, eddig is csak 19% volt. A legtöbb cég úgysem nagyon fizeti (inkább költségelnek). Ha meg a nagyoknak is leviszik azt hiszem jövőre, akkor csak a bevétel fog csökkenni, és gazd. növekedés sem nagyon lesz belőle, mert Mo-on nem a tao kulcs mértéke tartja vissza a cégeket.
Annak itt az éles teszt. Az Engadget bloggerei kipróbálták a Star Wasrt Kinecten. Ha jól látom, van néhány megtanulandó mozdulat, például az előrehaladásnál előre kell hajolni, de a többi jön magától. Ahogy a filmekben láttuk. A tesztelők szerint is van egy kis késés a…..
Ex0dus 2011.06.09 03:09:08
@billy reed: Mit mutatnak, ha nem a gameplayt? esetleg a faszukkal játszanak vagy mivan?
Microsoft preziben is ez ment mainstagen, fantasztikusan primitív és gagyi ez a valami, az első 5 percben biztos izgi lehet, aztán az ember megunja, hogy lóbálja a kezét és fél óra múlva történik valami. (MS prezin nagyon erőlködött a csávó, nem lett gyorsabb)

Az embernek már véleménye sem lehet? Csak tapsoljunk minden fosnak? Gratulálok. Na húzzá vissza VVt nézni, mert azon is sokan dolgoznak.
Azt hiszem, az előzményeket mindenki ismeri: a március 11-ei földrengés által keltett cunami a mellett, hogy több tízezer ember életét követelte, erősen megrongálta a fukushiamai atomerőművet is. A meghibásodások következtében több reaktorban is megolvadtak a fűtőelemek,…..
Június 4-e tragikus nap a magyar történelemben. Megcsonkították az országot: odalett sok ember, meg sok, a szívünkhöz közel álló város, falu, hegy és folyó. Trianon lelkileg soha ki nem heverhető trauma: minden nemzedék sorsába beleégett, ami Versailles-ban történt. És…..
Ex0dus 2011.06.06 00:20:47
@Qqriq: A teljes ép magyar hadsereg se lett volna elég sajnos, a törökök és a bolgárok is speciális helyzetben voltak, a törökök 3 évig háborúztak még, hogy megváltoztassák a békeszerződést.

Magyarországnak erre sem ereje, sem esélye nem lett volna. (3-4 frontos háborút jelentett volna egy végletekig kimerült hadsereggel)
Ex0dus 2011.06.06 01:07:51
@Senkifia: Jó, csak ne felejtsd el, hogy pl a törökök spec helyzetben voltak, volt egy hatalmas országuk. Megtehették azt nyugisan, hogy visszavonultak az ország belsejébe és húzták az időt. Gyak mindenki a törököknek esett, de a törökök tudták, hogy az idő nekik dolgozik.

Magyarországon ez esélytelen lett volna. Ha nekünk jön mindenki, akkor 4 frontos háborúba kerülünk, amibe az antant erők is csapatokat dobtak volna át, tehát nem csak rongyos román, szerb vagy szlovák erőkkel kellett volna szembenézni, hanem harcedzett francia, brit katonákkal, légierővel, tankokkal.

Nyerni nem lehetett volna, DE esetleg egy kicsit jobb feltételeket kiharcolni esetleg, ezt utólag sajnos már nem tudhatjuk, az tény és való, hogy Károlyi úgy ült oda az asztalhoz, hogy semmi sem volt a zsebében, ilyen helyzetben nem is volt nagyon miről vitatkozni.
Appleblog Microsoft + Intel = Apple 2011.06.04 13:11:00
A MacDailyNews talált rá a hírre, figyelve a három cég piaci értékét. A hétvégi zárásra ugyanis az Apple értéke elérte a Microsoft és az Intel piaci értékének összegét.A Microsoft 201,6 milliárd dollárt, az Intel 115,2 milliárd dollárt ér a részvények értéke alapján…..
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
Meghalt az egyes számú közellenség. Lelőtték. Pontosabban kivégezték. Ha igazak a hírek, nem védekezett, még fegyver sem volt nála. Az embervadászok hosszú kutatás után rátaláltak, lerohanták és a helyszínen felkoncolták. Az atlanti világ ünnepel.  Meghalt az egyes…..
Ex0dus 2011.05.05 01:38:51
@mark renton: Tudsz te egyáltalán bármit is OBL-ről? A humoros az egészben az, hogy még mindig nem tisztázott, hogy ki csinálta 9/11 -et, mivel erről kiterjedtebb jelentéseket és bizonyítékokat sosem hoztak nyilvánosságra. De manapság már elég ha csak elégszer mondogatnak valamit a tv-ben. ^^

Megsúgom neked, vannak a világon sokkal nagyobb bűnözők és terroristák, mint OBL, sőt OBL a maga nemében egy nagyon kispályás emberke volt. Ha minden létező "al-kaida" terrorcselekményt az ő nevére írunk, még akkor sem fog soha felérni a nagyfiúk klubjába.
Ex0dus 2011.05.05 09:45:05
@ősbölény: A genfi egyezményes példát csak azért hoztam fel, mert itt páran arra hivatkoztak, hogy ez egy háború, és így OBL egy szimpla katonának számít, én természetesen nem tekinteném annak.
Ex0dus 2011.05.05 09:58:48
@Doktor Kotász: Az, hogy valaki mivel henceg, az az ő dolga. Gyanítom te is fényezted már magadat más tollával. A tényeken nem változtat, hogy konkrét bizonyítékokat nem láttunk soha.
Attól, hogy Pakisztán földrajzilag talán már nem annyira szerves része a régiónak, attól még politikailag nagyon is ott van.

@sztrugackij:
Hát nem is tudom. Egy ország lerohanása fals bizonyítékokra alapozva, 300 e civil megölése nekem elég keménynek tűnik. Afganisztánnál legalább volt valami fogódzkodó.
A CIA történetét is ide lehetne vágni. A különböző radikális csoportok támogatása, amelyek később a saját népeiket koncolták fel.

Sajnálatos módon a legnagyobb gyilkosok öltönyben járkálnak és mentelmi joguk van, sosem fognak felelni a bűneikért. De nembaj, ameddig a TV megmondja ki a bűnös, addig biztonságban vagyunk. Csak mutatni kell és utálni. (majd ünnepelni)