Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarackos

0 bejegyzést írt és 2055 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
tarackos 2020.10.14 14:00:42
@balmoral: sztem inkabb "elore megfontolot szandekkal aljas indokkal/bol elkovetett" nem tudom van-e ilyen BTK 'alakzat'.

Az elozo hszre: szvsz pont ezt a hibat kovettuk el a rencervaltaskor is. Solyom jogaszkodott pedig az igazsagtetel politikai kerdes volt nem jogfolytonossagi. Total gaz, h pl. nemeteknel a mai napig visszaadnak egy kepet a volt tulajnak (mert magantulajdon volt) nalunk meg megmagyarazzak, h jobb helye van a muzeumban (mert jogai keletkeztek a muzinak).
tarackos 2020.10.14 14:09:27
@Muad\\\'Dib: Vkinek el kell dontenie es ha mar, akkor legyen pl. a szubszidiraitas elve (fck keresztesek!) a no (abortusz) vagy a csalad ( roki v. egyeb), egy modern allam ebbe ne pofazzon bele (!) Szvsz.
Soha nem tudok elég rakott krumplit főzni, mert megállás nélkül enném. Ez a mostani volt viszont a legkevesebb munkát igénylő változat. A tojás és a krumpli gyors hámozása segített benne. Meg is osztom a trükköket veletek!..
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
tarackos 2020.03.11 12:16:24
Blogkocsma Húsos batyu 2019.12.05 07:00:00
Megint meglódult a fantáziám. Ebédnél az ételekről és a főzésről csevegtünk, közben azon járt az eszem, hogy mi a fenét főzzek hétvégére. Valami olyan kell, amire rájárhatok hétvégén, esetleg még hétfő ebédre is marad belőle valami. Az egyik kollegina éppen a kelt tésztát, konkrétan a túrós batyut…..
tarackos 2019.12.09 11:53:53
@Waka: Lángos tésztában is jó lehet, szoktam látni piacon calzone szerűen összehajtva virslivel vagy egyébbel. Még nem volt hozzá gusztusom. Szerintem a pörkölthöz jobb a fánk kicsit sűrűbb tésztája. Próbáltuk csirkemájjal is és azzal is jó volt, a szárazságot lehetett mártással korrigálni. Gombával viszont valamiért nem volt az igazi. Az érett káposzta olyan, mint az érett camambert :)
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
A tasteatlas (link) szerint Magyarország egyik legnépszerűbb étele a töltött káposzta, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből, vérbeli fesztiválozó és minden jeles, nemes alkalom elmaradhatatlan és persze ünnepelt sztárja. Egy valamire való magyar lakodalomból sem hiányozhat a töltött káposzta.…..
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
tarackos 2019.08.06 05:52:10
@Carbonaro: Bakker, ez az ujito, reformer 76 eves. Nagy valoszinuseggel vegig sem tudja csinalni elete muvet. Vicc, h a publicisztikajarol megy a vita nem pedig arrol h egy kriptaszokeveny akarja megreformalni a magyar kutatast...
tarackos 2019.08.06 05:58:05
@Fisk: Igy van, jol jartunk vele. O mar ugy vonul be a tori konyvekbe, h elnoksege alatt hagta meg Viki az akademiat. Pedig mondott vmi olyat h ehhez nem fog asszisztalni...
Szerző: Németh Ákos Szombat délután három körül verőfényes napsütésben a búcsúi határon, Ausztriától 20 méterre megbüntet a Magyar rendőrség két marcona képviselője, mivel nem világított a lámpám! Természetesen jogos volt a büntetés, sajnos tényleg elfelejtettem felkapcsolni. Elismertem,…..
       Két Téchet Péter írást ajánlok olvasóink figyelmébe. Szinte pontosan egy év telt el a keletkezésük között.     Téchet 1.  (2017. május)       Téchet 2.  (2018. május)     1. "Az idei év azért lett volna a „lázadás éve”, mert Hollandiában, Franciaországban, Németországban és esetleg…..
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
tarackos 2018.04.24 10:00:42
@misimisi: Ez van, a magyar nem kockaztat. Ezert is nem fog soha tuzokot enni.
tarackos 2018.04.24 10:14:03
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem az emberek Orban utan is vmi eros kezu vezetore vagynanak ezert siman el lehetne adni nekik, hogy maradjon a kozponti donteshozas es az agyoncentralizalt rendszer. A rendszer az ez, a migransozas meg a tobbi csak kommunikacio.
tarackos 2018.03.09 10:48:01
@para_noir: Az enyem most karacsonyra kert ilyen kutyat de sztem nem jatszik vele. Most eppen a focikartyakba orult bele. Amig kicsi volt a gyerek addig nem erdekeltek a komplexebb jatekok. Legyen vmi inger, csorogjon, csattogjon etc. Utana meg az kellett neki amit az oviban, reklamban, suliban latott.

Egybkent nekem az jott be, h minden heten elvittem egy nagy jatekboltba ahol kiprobalhatott dolgokat. Megvenni sem kellett, mert mondtam neki, h legkozelebb is eljovunk vele jatszani. Par alkalom utan meg ugy is mindenre raunt.
tarackos 2018.03.09 12:55:12
@kmera: A decathlon is jo, az enyem ott tanult meg bringazni, tollasozni, gorkorizni :)
Eljött az idő.  Lejárt az e-személyin az elektronikus aláírás két éves érvényességi ideje. Jött az email is, figyelmeztetett. Nosza rajta, hosszabbítsuk meg. Tehát a felállás a következő. Van egy ügyfélkapu-azonosítóm, amit úgy kaptam meg, hogy személyesen azonosítottak a kormányhivatalban,…..
tarackos 2018.01.23 16:21:46
@metal: A szemelyes azonositast tavolrol is el lehet vegezni. Pl azert lenne a kartyan az elektronikus azonosito. A lenyeg, h egyszer vhol meg kell jelenni szemelyesen azonositas miatt de nem kotelezo a szolgaltato elott.
tarackos 2018.01.23 16:24:50
@metal: Technikailag mindig uj tanusitvanyt adnak. A tanusitvany tartalmazza a tanusitvany hash-t ami megvaltozik ha modusul benne az ervenyesseg ideje.
tarackos 2018.01.23 16:27:04
@szaGértő: utana is de ez elvegezheto tavolrol is pl ha ervenyes ervenyes minositett tanusitvannyal irod ala a kerelmet az kivaltja.
        Pócs János gáz-és vízszerelő, a Jászság országgyűlési képviselője, aki szabadidejében egy büdös tahó, kitett egy fotót a facebookra egy levágott disznóról, amire azt írták rá, hogy "ő volt a soros".  Nagyjából száz baloldali/liberális értelmiségi aláírt egy petíciót, amelyben követelik,…..
A jobboldaliság az egyenlőtlenség politikája. A fogalom megszületése előtt, ami a francia forradalom idejére tehető, a születéskori egyenlőtlenség (születés, rang, pénz) társadalmi fennmaradása (hierarchiában, tradícióban, vagyonban) az emberiség természetes állapotának számított, leszámítva egy…..
A függetlenségi nacionalizmus tárgya Trianon óta az etnikum, ami azt jelenti, hogy a politikai életünk legerősebb szenvedélye, a nacionalizmusunk, kiterjed az egész magyar etnikumra, azaz a határainkon túl élő magyarokra is. "Magyar az, akinek fáj Trianon.", noha elvileg lehetne úgy érvelni, hogy…..
A magyar nyilvánosság hetek óta pörög a CEU beszántását célzó törvényjavaslaton, és most indul a kormányzati valóságshow második része, a külföldről támogatott civil szervezetek listázása. Mindkettőről elmondtam már számos fórumon, mit gondolok. Ez a cikk nem erről fog szólni. És most már ideje…..
tarackos 2017.04.20 19:31:35
@Dzsendőrség: Igy van,mar lassan otszaz eve ezert kuzdunk! Kitartas, majd most megmutassuk!
tarackos 2017.04.20 19:35:19
@MaxVal BircaMan HJCD: Ez csacsisag. Miert kovetkezne ez?

Dagonyazzunk a hig tragyaban, meleg az, majd reformaljuk belulrol, mint regen. Ez jobban tetszik?!
      1. Áder János aláírhatja és kihirdetheti a törvényt.     2. Áder János előzetes normakontrollra küldheti a törvényt az Alkotmánybíróságra. Ezzel explicit módon jelzi, hogy alaptörvénnyel ellentétesnek tartja a törvényt, vagy annak egy rendelkezését (lásd Alaptörvény: Az Országgyűlés 6. cikk…..
tarackos 2017.04.10 19:45:56
@Virág et.: Nem ertem miert vartak tole barmit. Igy irta ala a negyedik takolmanymodositast is, meg zoldkent paksot...Echte fideszes!
tarackos 2017.04.10 19:48:05
@tarackos: Amugy egeszen abszurd, h meg veletlenul sem szamathat egy magyar a legfobb kozjogi meltosagnak nevezett szarkupacokra...
tarackos 2017.04.10 19:51:22
@Virág et.: Pedig akkor is jart volna a juss, elete vegeig, hanem irja ala...Pont nem csodalkoznek ha majd egykov kormany lusztralja. A tobbi KE-t elvitte a a sors, ot meg a kegyeire bizna a nep. Pont annyira lenne normativ, mint a lex ceu
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
        A doktori.hu-n összesen két doktori iskola van feltüntetve a KEE neve mellett. A KEE a Közép-európai Egyetem, és ennek történetünk szempontjából van némi jelentősége.        A Zrínyi utcában nemcsak történettudományi és közgazdaságtudományi doktorit lehet szerezni, hanem például…..
tarackos 2017.04.04 18:23:37
@velőtanya: Es melyik a 70+-bol?
  Mindenkinek, de főleg nekünk, magyaroknak van egy elég határozott rántotthúsképe. A magyar néplélek szerintem zömében 3 forrásból táplálja ezt a víziót. A nagyi/anya vasárnapi ebédre zsírban rántott karaja, a menzán kapott olajban tocsogó taplószáraz akármi és ugye a szerencsések, akik voltak…..
tarackos 2017.04.04 18:14:19
@kaskala: Ezen ne problemazz, en pl.sehol se latok nagy sulyu sertesbol keszult arut :)
tarackos 2017.04.04 18:17:35
@martineden: Suldonek is nagy a 120 kilos diszno, bar a nagyuzembe belefer.
tarackos 2017.04.04 18:19:58
@Pierr Kardán: Inkabb muzlit csorj a gyerekektol!
 Ez itt. 2004. évi LXI. törvény a Közép-európai Egyetem állami elismeréséről1 Az Országgyűlés a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, valamint New York állam kormányzója által 2004. április hó 5. napján kiadott közös nyilatkozatban foglalt célok megvalósítása érdekében, a New York államban…..
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
tarackos 2017.03.10 06:09:50
@annamanna: Igen, meg kell hozza egy Prezi.
tarackos 2017.03.10 11:28:57
@annamanna: Meg kellettek hoza azok a sorosugynokok is, akik osszehoztak a prezivel :)

Azert mar ebbol is latszik, h a kilencedik osztaly onmagaban semmi. Sztem mar a bolcsinel, ovinal kell elkezdeni es abban igazad van, h a tobbsegi mintat kell minel hamarabb bemutatni nekik.

(Tanodasok mondtak, h az is evekbe telik mire megbiznak bennuk annyira az anyak, h bevigyek oda a gyereket. Utana mar joval konnyebb.)
tarackos 2017.03.10 19:23:38
@annamanna: Ezek szerint cigobol is tobbfele van: autentikus, nem autentikus etc. Ezert is santit az elmeleted es ezert nem eleg egy kaptafa.
Sokan küszködnek azzal, hogy a serpenyőben sült csirkemell kiszárad és nem marad finom lédús, van, hogy fűrészpor állagúra összeszárad a hús.  Persze ezt elkerülheted, ha megfogadod az alábbi csirkemell sütési tippeket: A tejesen átsült, de mégis jó textúrájú…..
tarackos 2017.03.01 09:33:13
@Étteremkritikus: A gyerekek es a lanyok szeretik, pont mert jellegtelen. Egyebkent meg lehet jol csinalni csak nem bolti csirkemellbol.