Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sassa

247 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félelmetes, hátborzongató, tolakodóan intim és magával ragadó, elgondolkodtató mű Csepregi János 2018-ban, a Now Books&Music Kiadónál megjelent, Morgensternt tiszta papírra – 1942 c. lírakötete. Ebben a munkában, amint Morgenstern először 1905-ben kiadott Galgenlieder (Akasztófadalok) c.…..
Vállalásom véget ért, ezért szeretném még egyszer megköszönni minden kedves szerzőnk önzetlen munkáját, aki szerkesztőségem ideje alatt (az elmúlt 15 hónapban) bekapcsolódott az Irodalmi Centrifuga anyagának színesítésébe, a FEM-X, az X-MEN, az FM-X, a Meeting, az Epizód, a…..
A második felnőttmesénk Elekes Dóra A muter meg a dzsinnek c. könyve. Elekes egy olyan élethelyzetet dolgoz fel, mutat be, egyedi nézőpontból, sajátságos módon, melyben a gyermeknek édesanyja alkoholizmusával kell szembenéznie, együtt élnie. A műről Mészáros Márton…..
Deák Csillag és Kölüs Lajos írásait olvashatják Aatoth Franyo Várfok Galériában rendezett kiállításáról. Az ősszel küldött írások "technikai okok", "anyagtorlódás" miatt jelentek meg ilyen nagy csúszással, ezért az érintettek elnézését és megértését kérném.…..
Szabó Imola Julianna májusban megjelenő Kinőtt szív című új könyve egy felnőttmesekönyv. A könyv első meséje egy gyászoló kislány naplója: ez a Szélkislány firkantásai. A második mese, a Zsilike kabátja egy megvakuló kislány naplója, mely a Magyar Vakok és Gyengénlátók…..
Győrfi Katáról Müller Heni írt. Müller Henrietta 1992-ben született Sepsiszentgyörgyön. Gyerektábor-szervező, meseíró, slammer. A középiskolai évei alatt négy évig az Osonó Színházműhely színésze volt, 2014-ben végzett a Babeș-Bólyai Tudományegyetem Pszichológia és…..
            Juhász Tibor költészetéről és az Ez nem az a környék c. kötetében megjelent verseiről Mizser Attila író, költő, műfordító, a Palócföld folyóirat főszerkesztője írt.      ..
Csehy Zoltán könyvéről Györe Gabriella írt recenziót.     Rekanonizációs törekvések       „Ez a könyv […] nem akarja feltétlenül történetté alakítani […] összegző szóval a queer érzékenység […] költészeti indíttatásainak művészi…..
Juhász Tiborral Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus, a Palócföld folyóirat szerkesztője készített interjút.       Juhász Tibor (1992, Salgótarján) költő, versei 2012-től jelennek meg folyóiratokban. A Debreceni Egyetem hallgatója. Tavaly októberben a kulter.hu…..
Győrfi Katával Nagy Kata készített interjút. Bach Máté felvétele (2013, Budapest)   Csendben karneválozni     Egy szép nyári éjszakán, egy sörfesztiválon találkoztunk először. Mi jut eszedbe erről a szóról: karnevál? Milyen érdekes, hogy pont ezt kérdezed.…..
Édouard Louis sikerkönyve, mely Franciaországban elsöprő sikert aratott, és egy évvel a francia kiadása után több mint húsz nyelven látott napvilágot, magyar nyelven az idei Könyvfesztiválra jelenik meg, az Ab Ovo Kiadó gondozásában.Édouard Louis 1992. október 30-án,…..
Juhász Tibor debütáló kötete a napokban jelent meg az Apokrif Könyvek sorozat első darabjaként, a Fugán azonban, rendhagyó módon, nem ennek szöveganyagából olvashatunk részleteket, a szerző legújabb írásait osztja meg velünk.Juhász Tibor 1992. 10. 25-én született…..
Kalapos Éva Veronika Arccal a hóban c. drámakötetéről Deák Csillag és Kölüs Lajos írt.     Sör unikummal, avagy a seregélyek elrepülnek     Kalapos Éva Veronika három művét tartalmazza az Arccal a hóban című kötete. Két egyfelvonásos drámát és egy…..
Dunajcsik Mátyásról Réz Anna filozófus írt.A Bupap Dunapest-sétáját vezetveFotó: Kováts Dániel (2014)     Sokfelé lenni     Most már belátom, komikus 12 éves lehettem, ahogy sírva búcsúztattam Palma de Mallorcai, a sivárságig puritán szállodai szobánkat,…..
Győrfi Kata költészetéről Kállay Eszter írt.Kállay Eszter 1994-ben született Budapesten, az ELTE francia-esztétika szakos hallgatója. Versei, esszéi a Museumcafé, a Műhely és a Műút folyóiratokban jelentek meg. Adorjáni Panna, Győrfi Kata, Kállay Eszter - Budapest,…..
2015. április 10-18. között Budapesten, öt helyszínen fut majd a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén nyolc – egy svéd-norvég, egy koreai-kanadai, egy francia és egy finn dráma, egy amerikai horror, egy görög és egy…..
A Magyar Sajtófotó kiállításról Györe Gabriella írt.Máté Bence: Nagy kócsag-sorozat     Sajtófotó-ünnep a Capa Központban     Az idei évben ismét a Capa Központ ad (remélhetőleg végleges) otthont a Magyar Sajtófotó kiállításnak. A múlt évi terméséből…..
Szőcs Petra interjúja Dunajcsik Mátyással.Korai Zsolt felvétele, 2014   Nyílt tengeren     Milyen érzés izlandi magyarnak lenni?Jó és furcsa, megnyugtató és nyugtalanító. Rengeteg minden egyszerre. Amikor a párommal úgy döntöttünk, hogy ide költözünk, az egyik fontos…..
Győrfi Kata 1992-ben született, Bukarestben. Költő, slammer, irodalomszervező, a Prae folyóirat szerkesztője. Korábban a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Filozófia Intézetében tanult, jelenleg az ELTE-n végzi mesterképzését, esztétika szakon. Az Eötvös Collégium Filozófia…..
Baroque Angel írása Murányi Zitáról, önmagáról, és Zita általa megzenésített versei.Murányi Zita - Lukács Albert rajza     Baroque Angel   A Baroque Angel Nick nevet csak kizárólag a Facebookon használom Az USA-ban élek Rég óta Miami Floridában és Manhattan New…..
Dunajcsik Mátyás 1983-ban született Budapesten, és 2011-ben szerzett diplomát esztétika-francia szakon. Volt már költő, műfordító, alkalmi tolmács, színházi fesztiválszervező Cipruson, ifjúsági polgármester Kispesten, blogger, dramaturg, szabadúszó kritikus, nemzetközi…..
Hámori Anett (1985, Miskolc) 2010-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, mesterei Gaál József és Chilf Mária voltak. Jelenleg doktori képzésben vesz részt a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán. Munkájának központjában történetek állnak, melyek a…..
Bajtai Andrásról Zsurzsán Anita esztéta, irodalomkritikus írt. Szöllősi Mátyás felvétele     Amikor kitágul a pupilla és megnagyobbodik a szív       Bajtai András költészetével először találkozni pont akkora élmény, mint találkozni magával Bajtai Andrással.…..
Murányi Zitával Pataky Adrienn készített interjút.     Törtsúlyú csillogás Interjú Murányi Zitával     Murányi Zita neve kétkönyves íróként már ismert lehet az irodalmi körökben, azonban verseskötete eddig még nem jelent meg, noha több mint egy évtizede ír és…..
Falcsik Mari – Murányi Zita költészetéről.Falcsik Mari – költő. 1956-ban született Budapesten, 2000 óta publikálja a verseit, két első kötete (Sanzon nehéz időkben, 2004, Változatok a szabadságra, 2006) a Magvetőnél, a harmadik (A sorsvadász, 2010) a Jelenkornál, a Triceps…..