Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feledékeny

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan abban a téveszmében élnek, hogy „a sorkatonaság embert/férfit farag a fiatalokból”, és hogy „a mai fiatalemberek” – felteszem itt a 18-20 évesekre gondolnak – „azért olyan puhányok, mert nincs sorkatonaság”, stb. Már tucatszor leírtam különböző fórumokon és…..
feledékeny 2015.09.02 06:50:57
Voltam sorkatona. Nem volt értelmetlen dolog. Helyre tett sok mindent. A sok egzisztencialista, nagy arcú fiatalember megtanulta hol a helye. Én is megtanultam pl. hogy valakinek krumplit is kell pucolnia, hogy legyen mit enni. Hogy, amikor eszem, azzal valaki vesződött és dolgozott.Hogy csak egy vagy a többi közül, és ha csak egy vagy a többi közül, akkor elfogadnak, segítenek, tisztelnek. Sokan mondták itt: én is két perc alatt megmondom a korosztályom tagjairól, ki volt sorstárs, és ki volt puncskocka. Tudom, hogy kitől kérhetek kenyeret, és kinek fogadjam el a tanácsait.
Fel tudok kelni bármikor és le tudok feküdni bármikor. Ébredéstől tíz perc alatt fürdéssel, borotválkozással és öltözéssel menetkész vagyok úgy, hogy nem hagyok magam után sem disznó ólt, sem a ruha nem lóg rajtam. Nem kések a munkából. A takarítónő munkáját is tisztelem, mert tudom, hogy milyen nehéz. És a Mekiben a gyerekek munkáját -akik konyha szolgálaton vannak - szintén tisztelem, ellentétben azokkal, akik csicskának, meg bugrisnak gondolják azt, aki ételt tesz eléjük. Elboldogulok akármilyen teherautó ülésében, ki tudok húzni egy biztosítószeget, be tudok tárazni egy AK-t. Idegesít, ha valakinek koszos a cipője és rendezetlen a ruházata. Utáltam, de kicsit kinyílt a szemem attól az egy évtől, amikor egyedüli diplomásként az ezredben lövészgödröt ástam, gázolajat szívtam le, lőszeres ládát cipeltem, őrszolgálatot adtam, fekete mosogató voltam a többiekkel együtt. A posztolónak és a kommentelők nagy részének fogalma sincs, hogy kell gyalogsági ásóval hason fekve gödröt ásni, ez maradjon az ő bajuk. És fogalmuk sincs egy fegyver súlyáról, vagy hogy mekkorát rúg vissza. Ezeket nem tanítják semmilyen mikiegérfőiskolán, vagy OKJ-s tanfolyamon. Ha a helyzet úgy hozná, én (mi) még képesek lehetnék legalább megpróbálni megvédeni a családunkat, vagy a hazánkat. Mert ha lőnek rád és nem tudsz visszalőni, annál szarabbat elképzelni sem tudok.
 506/1903. Tekintetes kultúrmérnöki hivatal Pécsett. Tegnapi póstával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Magyarberki község határában lelt régi sarkantyúval mi történjék? hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a…..
feledékeny 2015.07.24 16:05:22
@András Palacsko: igen, ez Dr.Réthy levele közismerten, rajta is van a neve !
feledékeny 2015.07.24 16:07:06
Sok a panellakás a IV. és XV. kerületben, de úgy tűnik a kereslet is erőteljes. Ahogy egész Budapesten jellemző volt a leginkább a paneleket érintő forgalomnövekedés és áremelkedés az elmúlt hónapokban, úgy a két észak-pesti kerületben is pontosan ugyanezt tapasztalták az…..
feledékeny 2015.04.03 09:13:11
@Egyed_embere: az egész cikkben zagyvaságok vannak, hol kapni 200 ezres négyzetméter áron 36 négyzetmétereset? Vennék kettőt... 7 millió 200 ezerért nincs lakás... Az újpesti kedvelt utcáknak megénekelt részek pedig pont a legkevésbé rendezettek és keresettek, az az igazi panel dzsungel... Szerintem ezt a cikket két évvel ezelőtt írták, és most leporolták...Akkor is hülyeség volt, most pláne az...
feledékeny 2015.04.03 09:21:16
@Ruzsik Dezső: Vitatom: Így születnek a családi ház áron, nevetségesen drágán eladni kínált panelek. Vissza akarják kapni a piaci áron felül a bele tett pénzt is.. Fél millió volt csak ez a szekrény, kétmillió a konyhabútor a beépített gépekkel, kétmillió a fürdő átépítése...Annyit szabad beletenni, amivel az értékét tartja és esztétikus lesz, esetleg igényesebb bérlőt vonz...
Egy februári blogposztunkban arról számoltunk be, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket, miután a Hír tévé olyan riportokat készített, amelyekben ennek ellenkezőjét próbálta bizonyítani. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)…..
feledékeny 2012.12.04 10:50:24
@szájhúzó kutya: de előtte vegyünk el tőlük minden lopott dolgot, és csak két kiló személyes holmit vihessenek magukkal, igaz? És csak akkor indulhatnak, ha a MÁV elegendő marha-vagont biztosított a célra, mert a személyvagonokat összeszennyeznék. Szégyelld magad!
feledékeny 2012.12.04 10:53:50
@szájhúzó kutya: A következő életedben piréz leszel! :)
feledékeny 2012.12.04 11:23:36
@szájhúzó kutya: Ismered Márait, ezt a komcsi-libsi disszidenst? Olvasd el a szavait:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet." Tragikus, hogy még mindig itt tartunk. A blogban felmerülő problémát senki nem akarja átlátni és megoldani, csak politikai ízlés szerint szidalmazol embereket.
Manapság egy kedvenc lapunkká vált a Magyar Hírlap. Amióta a minőségi humor kihalt Magyarországról, és ilyen drága lett a kávé, reggelünket bátran nyítjuk Széles Gábor kedvenc lapjával, hiszen egyszerre ér el döngő adrenalinnövekedést, majd a megnyugodás után…..
feledékeny 2012.08.12 16:15:43
@Csigafattyú: Én ott voltam, volt, hogy egy padban ültem vele...te nem, de én vagyok a hazug...
feledékeny 2012.08.12 19:28:04
@Csigafattyú: Nem tudok mit mondani, ha találok szkennelek és küldök képeket a közös kakózásokról.Pozsonyi se nem közszereplő, se nem jobboldali...egyszerűen egy zavaros zugirkász, akinek elég ha bolsevistát kiált néha, vagy liberálisozik és máris a szívedcsücske lesz... Részemről lezártam. Tekintetes urat csókoltatom.
A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezikKertész Ákos a Paraguay-i magyar kolónia egyik halasi tagjától felbecsülhetetlen néprajzi leletet kapott ajándékba. Az elveszettnek hitt Szép Magyar Bölcsességek és Szólások ősi fortélyokkal, csodareceptekkel segít a magyar cigány…..
feledékeny 2012.03.24 13:59:08
A fenti képet Rab Zoltán küldte, aki igen csak meglepődött, amikor Rómában jött vele szemben a Mária-Valéria híd. Ráadásul "ponti d'oro", vagyis az aranyhíd szerepében, alatta a tejjel-mézzel folyó Duna. De vajon miért kell az olaszoknak egy japán autót reklámozni Esztergommal?…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
feledékeny 2012.03.20 16:29:27
@Pan Modry: Nem használsz járdát, úttestet, közvilágítást, baleseted esetére ne hívjunk mentőt, hazakúszol majd? Iskolába jártál-e? Fizettél érte? Esetleg magán ovis voltál? Rendőrt nem hívsz, ha kirabolnak? Vakbeledet kiveszed magadnak? A szennyvizedet magad tisztítod otthon? Árvíz, földrengés esetén egyedül építesz új házat? Ha nem fizet az ügyfeled, magánbíróságon pereled? Piaci áron vásárolod a gyógyszert? Gondolkozzál már. És ne gyere nekem azzal, hogy a felsoroltak fele önkormányzati feladat, az önkormányzat is az adókból él, főleg a visszaosztott szja-ból.
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a…..
feledékeny 2011.09.19 16:52:56
@oleandro: Azt hiszem, az Andrássy úton előbb volt autós közlekedés, mint oda erőltetett bicigli út... Gyalogosan, tömegközlekedéssel járok a belvárosban. Leteszem a kocsit. De a belváros bármely pontján életveszélyben vagyok folyamatosan, mert a kerékpáros társadalom minden járdán, minden úttesten, minden sétáló utcában, minden körülmények között teker, ül a drótszamáron. Nem zavarja se a tömeg, se a menetirány, se a jelzőlámpa. Olvastam valahol, hogy Németországban, ahol hasonlóan szabadjára engedték ezt a mozgalmat, a rendőrség kezd keményen fellépni ez ellen... Tudom ez a hozzászólás is csak a parttalan vitát duzzasztja...
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..
feledékeny 2011.08.08 17:20:31
@Tedat: nyugdíj és eü járulékot nagyvonalúan lefelejtetted, előbbi miatt még+10%-ot, utóbbi miatt + 7,5%-ot leszel kedves hozzáadni, így Fidesz2011: 33,5% ( szuperbruttó miatt 37,82%)
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
feledékeny 2011.04.16 08:48:50
@frontember876: kb, szóról-szóra ezt írtam volna én is, köszönöm, hogy megtetted helyettem.
feledékeny 2011.01.04 16:06:48
@fludd: Na mégegyszer: Ha nem az ASTORIA-nál "emlékezik" a FIDESZ, hanem a Várban, vagy a Vérmezőn, vagy a Millenáris Parkban, ahol szokott, vagy esetleg a Puskás Stadionban, akkor nincs ez az egész cirkusz. Nincs vita téves rendőri intézkedésekről se, meg provokációról jobbról-balról jövően, mert a derék Kossuth tériek a hátuk közepére kívántak volna egy sétát a világ végére. Punktum.
feledékeny 2011.01.04 16:18:54
@fludd: Utoljára:

Nem volt ott korábban rendezvény. 2006. március 15-én a Dózsa szobornál volt FIDESZ gyűlés:

index.hu/belfold/sum9163/

Akkor kik voltak az Alkotmány utcában? Az Alkotmány utcaiak?
feledékeny 2011.01.04 20:28:31
@fludd: Hagyjuk már abba:) Előző nap kiürítették a Kossuth teret, de a Kossuth tériek már reggel ott voltak újra: járt ám metró és tömegközlekedés, nem helyezték őket házi őrizetbe. Senkit nem bántottak, vagy vontak felelősségre semmiért. Aztán látom ám a tv-ben, hogy az Alkotmány utcánál rúgják szét a Bajcsira kijutást ( FIDESZ gyűlésre ráhúzódást) megakadályozó kordonokat, ahogy példaképeiktől látták - mármint hogy azokat le lehet bontani büntetlenül - és dobálják békésen a rendőröket azzal, hogy "rendőrállam" meg "ÁVH"... Ja, és én "véletlenül" nem jártam arra,mert amikor megtudtam, hogy a FIDESZ az ASTORIÁNÁL "emlékezik" (mint a többség, én is) tudtam, hogy ez provokáció, és baj lesz. Így békésen nem lőtték ki a szemem véletlenül. És nem támadott rám semmilyen hibás parancsot teljesítő rendőr azóta sem.
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
feledékeny 2010.11.19 07:12:23
@lutria: Az nem Újpest-központ, hanem "Újpest-széle" , de valóban az Árpád úton van a Víztoronynál. Szerintem sem ötvenes évek, hanem 60-as évek eleje, és alig látszik két három szó arról, hogy hanyadik öt éves terv. Egyéb mondatok csak a fantáziádban léteznek.
feledékeny 2010.11.19 07:17:38
@Balance Of Power: Igen, sajnos már a háború előtt is tévúton jártak: megtévesztett emberek az állam helyett mindenféle magán biztosítókba fizettek.Nyugdíjbiztosítók bérházaiba botlani lépten-nyomon, a kisemmizett emberek befizették a pénzüket, aztán ingatlanspekuláns befektetők bérházakba ölték a pénzt, a bérleti díjakból meg nyugdíjakat fizettek:)))
feledékeny 2010.11.19 12:00:14
@Balance Of Power: szarkasztikus megjegyzésnek szántam,az aktuálpolitikára kacsintva.Én egyetértek ezzel a metódussal.
autózz! Ennek mi értelme volt? 2010.11.15 14:31:00
Én tulajdonképpen az eddigi sztorik után már csak költői kérdésnek tekintettem 1kutya levelében azt, hogy tényleg van-e ilyen hülye, mint akiről írt. Az esetek 99%-ában valószínűleg akkor is igazam lenne, ha az igent még a történet elolvasása előtt vágnám rá. Ez a mai sem…..
A hír: A kormány meghátrált, mégis kap mindenki családi pótlékot. (A milliós jövedelműektől vették volna el, nevetségesen keveset tudtak volna ezzel spórolni.) Egy színműben: Ifjú fideszes apparátcsik 1. (lelkesen): - Mit szólsz, tovább nőtt a népszerűségünk!? Ifjú…..
feledékeny 2010.11.04 16:23:18
@MacChicken: 3 gyerekre gyerekenként 16 ezer, az 48 ezer, ha rosszul nem számolom, havonta. Szerintem mielőtt lemondanál róla, konzultálj az asszonnyal, mert gyanítom, hogy az ő számlájára utalják, neked meg fogalmad sincs róla ! Nálunk is így megy ez:)
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
Olvasónk hiába próbál megegyezni hitelezőjével, a pénzintézmény lehetetlen feltételeket támaszt és perrel fenyegetőzik.Vásároltam egy Suzuki Ignis típusú autót, melynek finanszírozásához a CIB Credit Zrt. nyújtott hitelt.Az autót sajnos tavaly ellopták. A lopás tényét a…..
feledékeny 2010.09.14 15:38:57
feledékeny 2010.09.14 15:57:17
@joos: 3. Suzuki alkatrészek filléresek, ergo nem lopják ezért. Egyébként sincs rájuk szükség mert a Suzukinak csak akkor kell kinyitni a motorháztetejét, ha szélvédőmosót kell tölteni bele...
A „Ha majd szorul a hurok mondunk valamit belföldileg és nemzetközileg” módszere gondolom csak a Forradalom 2.0 után (lásd önkormányzati választások) tűnik el egy időre, bár ebben sem vagyok biztos. Az elmúlt időszak értékelésében nem sok mindent lehetne konkrétan…..
feledékeny 2010.09.06 20:15:02
@KG2000: "pl. Németország vagy Franciaország gigantikus állami élénkítőcsomagot adott a gazdaságának..." Ezek az országok nem véletlenül gazdag országok? Ne hasonlítsuk már magunkat emezek financiális lehetőségeihez... Sajnos nálunk erre nincs pénz, mert 20 év alatt kifizettük rokkant-nyugdíjakra, családtámogatásra, hitelkamat támogatásra, gázár kompenzációra, mostanában meg főtér díszkövezésre, ahelyett, hogy a gazdaságot működtettük volna...Szerintem.
feledékeny 2010.09.06 20:25:13
@eszkep: Kevésnek? Van kormányzat és van szakigazgatás barátom. Abszurdisztán az az ország, ahol az ANTSZ-től a honvéd vezérkaron át, a Katasztrófavédelmen keresztül az Adóhivatali főosztályvezetői szintig ész nélkül (ki)söpörnek. Ezek ugyanis tanult szakmák, nem politikai állások...
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..