Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadaspark

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vadaspark Lássuk a medvét! 2010.02.20 09:24:00
 Február elején két medve, Vackor és Móric érkezett a Budakeszi Vadasparkba. Az új kifutót február 17.-én ünnepélyes keretek között adta át a közönségnek a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Vadaspark vezetősége. A medvéket és a későbbiekben ugyanide érkező öttagú farkas…..
Az év elején elkészült új honlapunk, ami sokkal színesebb és interaktívabb, mint a korábbi volt. A feltöltött rengeteg képen keresztül az érdeklődők betekintést nyerhetnek a park életébe, valamint elmondhatják véleményüket a vendégkönyvben is. Hamarosan, gyermekeknek…..
       A Budakeszi Vadasparknak nem minden napi lehetősége, hogy a városi gyerekek előtt egy egészen más világot tud megnyitni. Az erdő világát. Az erdőn belül pedig az erdő kisebb és nagyobb méretű lakóit az állatbemutatónkon keresztül…..
Vackor, a lány medve 2008-ban született, míg Móric, a fiú medve 2005-ben. A medvék a Veresegyházi medveotthonból kerültek Budakeszire és várhatóan a látogatók kedvencei lesznek a park új lakói.  Az új medvekifutó kialakításához le kellett bontatnunk a helyén…..
 Az elmúlt napokban a látogatók elől le kellett zárnunk egy útszakaszt, mert megkezdődtek a medvekarám építési munkálatok. Az új medvekifutó kialakításához le kellett bontatnunk a helyén található régebbi karámunkat, hogy biztonságtechnikailag és esztétikailag is…..
A cikta juhok a Vadaspark területéhez tartozó parasztudvarban élnek. A cikta az egyik legritkább juhfajta a világon, egyike védett háziállatainknak. A négy bárány egy kostól származik, mindegyik szép és egészséges. A büszke anyukák és kicsinyeik még el vannak különítve a…..
 Az év utolsó hónapja sem marad esemény nélkül a Budakeszi Vadaspark életében. Advent első vasárnapjától élő betlehemmel várjuk kedves látogatóinkat, ahol többek közt Lujzi a szamár és Bebe a birka is számít a gyerekek simogatására. A betlehem a főbejárat oldalában…..
  Bármely állat örökbefogadása esetén igény szerint karácsonyi Zöld Diplomát állítunk ki, ezen kívül a nevelőszülő neve felkerül a Park területén elhelyezett örökbefogadási táblánkra. Az örökbefogadás egy évig érvényes és a minimális támogatási összeg…..
Vadaspark Állatok világnapja 2009.09.30 18:42:00
Az állatok világnapját 1931-óta tartják meg világszerte azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a vadon élő állatok pusztulására és az állatok védelmének szükségességére. Eredeti időpontja október 4-e, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. A Budakeszi Vadasparkban…..
Vadaspark Aranyos, de harapós 2009.09.15 20:19:00
Egyik legnagyobb problémánk a Vadasparkban, hogy látogatóink a kordonok és kiírások ellenére odamennek a ketrecekhez és benyúlnak az állatokhoz, vagy próbálnak mindenféle (gyakran állataink számára veszélyes) ételt adni nekik. Egyik ilyen édes kis szeretetreméltó kedvenc a…..
Vadaspark Szarvasbőgés 2009.09.05 22:36:00
Szeptember a szarvasbőgés hónapja - mi másról is írhatnék? Amikor a gímszarvasok párzási időszaka elkezdődik, különösen az alkonyati és esti órákban az erdőkben messzire hangzik, a völgyekben hömpölyög, visszhangzik a zengő szarvasbőgés. Mi is történik ilyenkor, mi…..
Vadaspark Aranysakál kölykök 2009.08.28 11:57:00
Nem volt nehéz dolog kiválasztani, melyik állatfaj legyen a Budakeszi Vadaspark lakói közül az első, amit bemutatok. Új kedvenceink és mindennapjaink bearanyozói a Szegedi Vadasparkból nemrég érkezett aranysakál kölykök. Féléves testvérpár, egy fiú és egy lány.…..