Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Style&Budapest

314 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felmerült a zárt csoportomban (https://www.facebook.com/groups/stilustanacsadas/) egy kérdés; az ősz haj téma kerül sokszor előtérbe, szeretek értekezni róla. Merthogy tegnap egy 71 éves ügyfelemmel vásároltam, aki tavaly óta lenövesztette a haját és most teljesen ősz-ezüstfehér. Szerintem szép!…..
A turkálók hátránya, hogy nem választják szét a ruhákat méret szerint. Általában az azonos színű vagy kategóriájú termékek (szoknya, nadrág, stb.) vannak egy csoportba rendezve, és ezek átfésüléshez idő, türelem és jó szem kell. Illetve a segítség is elkél, főleg, ha…..
A turkáló sokak számára az utolsó hely, ahol jó minőségű ruhadarabokat keresnének. Ott azok a ruhák landolnak, amik senki másnak nem kellenek, olyanok járnak oda, akiknek nincs „rendes” ruhára pénze, és még sorolhatnám a tévhitek tömkelegét, melyek sajnos még mindig elég elterjedtek. “Nem szeretem…..
Dzsenivel egy nyereményjáték kapcsán találkoztam, ahol ő nyerte meg a fődíjat: egy vásárlást velem és egy tekintélyesebb összegnyi költőpénzt. Mivel a legtöbb tinédzser életében viszonylag ritka, hogy ennyi pénzt egyszerre kizárólag ruhákra költsön, nem lepett meg, hogy inkább több darabot szeretett…..
Nagyon szeretek utazni, és ha tehetem, akkor utazok is. Bejártam a világot, mégis keresem az újabb és újabb lehetőségeket – és velük együtt az újabb találkozásokat. Paullal, az alaszkai aranybányásszal Thaiföldön találkoztam. Nemcsak beszélgettem vele, hanem színtanácsadást is tartottam neki:…..
Judit egyike a legnagyobb átváltozásoknak a több mint 1000 ügyfelem közül. Én ezt csak úgy hívom, hogy ez az átváltozás egyfajta „visszaváltozás” önmagává. Vissza az eredeti hajszínhez, a hajat megnöveszteni a mesterséges frizurák helyett. Csak önmagad lenni...
A zárt Facebook-csoportban rendszeresen felkerülnek fotók ugyanarról, más hajszínnel. Ilyenkor mindig az a kérdés: melyik hajszín az igazi. Az én válaszom pedig szinte (!) minden esetben ugyanaz: egyértelműen a saját. De mit vártok tőlem, mi más válasszak? :)..
Annyian mondjátok, hogy a ti méretetekben nem lehet kapni olyat, amilyet ketestek. De valahogy mindenki azt hiszi, hogy csak pont rá, az ő méreteire nem kapható konfekció méret. Kétségtelenül vannak könnyebb és nehezebb esetek, de alapvetően az arány körülbelül így néz ki: az emberek 10%-a…..
A szőke nem fiatalít!A szőke nem fiatalít! Igen, vannak kivételek. Vannak színtípusok, akiknek valóban jól áll a szőke. Sőt, még természetes szőke hajú telek is léteznek. De a kivételek erősítik a szabályt!..
Te is tapasztaltad már, hogy a ruháid egyre kevesebb ideig maradnak tartósak? Szeretnéd, ha a kiválasztott darabok nem csak egy szezonra szólnának?..
Személyi stylistként pontosan tudom, a viszonylag rövid idő alatt bekövetkezett hízás vagy a fogyás mekkora gondot okoz a ruhatár kialakitásában is. Ezért is gondoltam, hogy megosztom a saját történetemet...
Hadd mutassam be nektek egyik kedves ügyfelemet, Krisztát. Mikor először találkoztunk, rögtön láttam, hogy nem megfelelő a hajszíne, de a kendős színtanácsadás során az is kiderült számunkra, milyen árnyalatok lennének az ideálisak számára...
Az új ruhatárhoz nem kell feltétlenül az üzletekben vásárolni. Sokszor elég, ha csak szétnézel a szekrényedben, előveszel régi darabokat, vagy a meglévő kedvenceket eddig ki nem próbált módon kombinálod...
1. A szekrényed tele van ruhákkal, de nincs egy göncöd sem, amit felvegyél Ismerős az érzés, hogy tanácstalanul állsz a roskadásig telített szekrényed előtt, és nem tudod mit vegyél fel? Majd 20-30 perc válogatás után megállapítod, hogy nincs egy göncöd sem, amit felvegyél...
Ha a nulladik napot is beleszámoljuk, most már öt napig tart a Glamour-napok. Személyi stylistként csak a ruhákra, cipőkre is kiegészítőkre koncentrálva gyűjtöttem össze 5 tippet a kuponos napokra.  1. Nézd ki előre, mit szeretnél Személyi stylistként rendszeresen felhívom a figyelmet a tudatos…..
A külsőségekről… Tézis: Azt mondják szép és jól öltözött emberek társaságában jó lenni. Vannak nagyon jól öltözött emberek, minden tökéletes rajtuk. Szép a ruhájuk, a színeik, a formák, a smink, haj, bőr, köröm is... De valahogy mégsem jó rájuk nézni, valahogy mégsem szeretnél a közelükben lenni……..
Ha megváltoztatsz egy érzést, megváltoztathatod az egész világot.  Kezdd magaddal. Amint bent, úgy kint. Ha bent öröm van, béke és boldogság, kint is ezt teremted. Ha jóleső érzéssel viseled a ruhát ami rajtad van, a környezetedre is átragasztod ezt az érzést. A minap láttam egy filmet; Paolo…..
Amikor egy új ügyfél megkeres, általában az a legfontosabb kérdése, hogy mégis hogy zajlik egy ilyen vásárolgatós nap. Mennyi ideig tart? Hány ruhát kell felpróbálni? Mi van, ha nem tetszik neki a kiválasztott ruha? Mondhat-e nemet dolgokra? Hogyan fogja hazavinni a vásárolt árut? Milyen boltokban…..
Style & Budapest Míra, 24 2013.04.05 15:18:11
Fotó: Eva Farkas https://www.facebook.com/pages/Eva-Fontaine-Plus-Size-Model/422121554491345?fref=ts Napszemüveg: H&MSál: Pull & BearBlúz: ZaraÖv: PromodTáska: turiKardigán: Atmosphere (Sugáros Háda)Zakó/Blézer: Paul & Joe (szerencsi "Mariann" turi )Karkötő: SixNadrág:…..
A napokban a szakdolgozatához készített velem interjút Bártfai Míra, a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos végzős hallgatója, aki rendhagyó módon a Háda Kft. kommunikációját elemezte diplomamunkájában. Ezt olvashatjátok most :)..
https://www.facebook.com/pages/Eva-Fontaine-Plus-Size-Model/422121554491345?fref=ts Kabát: second hand Farmer ing: New Look Gallér szegecs: Primark Basic fekete felső: H&M Füllbevaló: H&M Rúzs: Topshop Körömlakk: H&M Karkötő: Primark Szoknya: New…..
Style & Budapest Vike, 27 2013.03.05 09:02:45
Fotó: Farkas Éva https://www.facebook.com/pages/Eva-Fontaine-Plus-Size-Model/422121554491345?fref=ts Usánka: H&MKabát: H&M (gombok: Gombudvar)Táska: DeichmannNaci: Pull&BearCipő: Bershka..
Style & Budapest Korinna, 21 2013.02.26 09:51:25
Fotó: Farkas Évi sál: Szőrmebolt kabát: H&M táska: Didier Lamarthe nadrág: Zara cipő: Branch Shoes..
Sziasztok, Úgy körülbelül 5 éve gondolkozom rajta, hogy elkezdjek egy blogot... a cím is több éve a fejemben van. De mindig halogattam (én ilyen halogatós típus lennék), majd, ha több időm lesz, majd, ha minden rovatot kitaláltam, majd, ha jól átgondolom miről fogok írni, majd, ha nem lesz más…..
Style & Budapest Gyurci, 26 2012.08.28 14:55:20
Fotó: Ormándi Viktor ing: egyedi készítésű (díszpárnából) csokornyakkendő: H&M farmer, szatyor: vintage cipő: Zara ..