zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Munkahelyi (T)error Szívatják a beosztással és veréssel fenyegetik 2014.12.11 05:15:48

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Szerkesztő, Kedves Hölgyem/Uram!   Férjemet érintő problémával…..

zellerlevél 2014.12.14 17:39:52
Van még olyan ember, aki nem tudja, hogy ha egy sezrződést aláír, abból egy példánynak nála kell maradnia?

Miért nem teszik kötelezővé az ügyfélkapu nyitását? Lassan már a nyugdíjasok többsége is képes számítógépet kezelni, az ügyfélkapu kezelése is megtanulható, ott megnézheti, hogy bejelentették-e.

Az is jó kérdés, hogy miért a felesége ír? Nagykorú, cselekvőképes ember. A jogait saját magának kell(ene) érvényesítenie.

"A szerződés két műszakra szólt" - és hogyan gondolta ezt bizonyítani, ha neki nincs belőle?

Úgy általában: újabban többször találkozom olyan munkavállalóval, aki azt hiszi, hogy hozzá fogják igazítani a cég munkavállalóinak beosztását. Erre nagyon kevés cégnél van lehetőség, és ha választani kell, akkor sem az új dolgozó kéréseit fogják figyelembe venni. Ha mégis, akkor azért, akinek a házastársa is többműszakban dolgozik...
zellerlevél 2014.12.15 00:27:30
@Hajszás Láncos:

Munkaszerződés (tájékoztató, munkaköri leírás, nav-bejelentés másolat, üzemorvosi vizsgálat) nélkül nem állunk munkába. Pont.

Aki igen, az ne csodálkozzon semmin.
Tyúkudvar Tolltetű, madártetű atka, óvantag 2012.10.29 04:29:17

Azt hiszem kiemelt helyet érdemel a téma! A két ezzel foglalkozó posztot a hasznos hozzászólásokkal itt olvashatjátok, mindenkit kérek, hogy a témában ide kommenteljen, hogy az értékes információ mindenki számára könnyen megtalálható legyen! .....

zellerlevél 2014.09.07 14:43:08
@Rosa Rugosa:

Éva, hogyan szereztél kovaföldet? Én már kétszer írtam a cégnek, de nem válaszoltak...
zellerlevél 2014.09.17 19:47:44
@peva:

Végre én is kaptam választ, de ár nincs benne... ezek szerint tényleg horror, akkor inkább megyek, és apukám füstölőjéből kikaparom az utolsó morzsa hamut is... :(

(Pomáztól sajnos messze lakunk.)

A tyúkjaink tetvei változó képet mutatnak, tojás van rendesen, de néha találok az ólban egy-egy kupac tetűt valahol, amit gyorsan lemosok, utána lemeszelem a környékét.
zellerlevél 2014.12.05 22:47:58
A kovaföld beválni látszik nálunk is.
(Kinézetre majdnem teljesen olyan, mint a takarméánymész.)
Tyúkudvar Olvasói kérdések - összeszoktatási problémák, véres széklet 2014.11.07 07:00:00

Olyasmiben fordulnék hozzád, hogy egyszerűen sehogy sem tudom össze szoktatni a kis krédliemiet és a nagy vörös tyúkokat. Már egy jó ideje(2-3 hónap) kerítésen keresztül szokják egymást nap mint nap, de ha átengedek 3-4 nagy vöröset, akkor pár perc elteltével, csípkedni…..

zellerlevél 2014.11.23 22:55:14
@Chickambria:

Rendben.
(Csak nem fagynak meg ottkint.) :)

Nyilván a kakasnak sem könnyű, amelyik eddig szabadon élt, most meg egy négy négyzetméteres ólban és egy nyolc négyzetméteres kifutóban kell élnie. (Már nem sokáig, remélem végre csak megkötjük azt a szerződést a szomszéd kertre. Mire készen van, mindig meghal egy örökös, meg kell várni a hagyatékit. Most úgy döntöttünk, hogy részben is megvesszük, talán így gyorsabban megy.)
zellerlevél 2014.11.24 21:55:11
@zellerlevél:

Ma az egyik portás nénink adott egy jó ötletet: szórjam be az összes tyúkot és a kakast hintőporral. Szerinte így egyforma szaguk lesz, és hamarabb befogadják. Megtettem, és beválni látszik, mert a kakas ma már az elsőszámú helyre vonult vissza: a felső ól teraszkájára. Kicsit magabiztosabbnak is tűnik.

(Úgy látom, hogy a nyakán a toll egy kis helyen véres, rászáradt a vér, a toll nem hiányzik. Vagy akkor sérült meg, amikor elkaptuk, vagy tegnap csípte meg valamelyik harcias tyúk.)
zellerlevél 2014.11.29 21:50:16
@Chickambria:

Már jobb a helyzet, de még mindig nem a kakas az úr a tyúkudvarban...

Nem bántják már, de kerüli a konfliktust, pl. nem is próbál a finomabb falatokból enni, azt eszi, amit a tyúkok meghagynak, azért szemmel láthatóan nem éhezik.
Egyedül álldogál többnyire, mindig magaslaton, mivel nagyobb, mint a tyúkok, felülről figyeli őket. Ha odamegyek, akkor előjön, de velem is bizalmatlan. Ha külön neki adok enni, akkor is vár, hogy valamelyik tyúk nem veszi-e el előle.

Ahogy sötétedik elül, bent alszik egyedül a felső ólban. (Apunál diófa tetején aludt.) Nem zavarja, hogy a tyúkok még kint vannak.

A nyaka meggyógyult.
Reggel négy után kezd kukorékolni, dél után nem hallottam a hangját. A férfiúi kötelezettségeit már megpróbálta teljesíteni, néha sikerül neki, néha nem. Remélem egy idő után belejön az uralkodásba. :)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz