zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Munkahelyi (T)error Miért nem kellettem az Ikeába? 2015.01.29 14:15:21

Vendéglátó-ipari végzettséggel jelentkeztem az IKEA álláshirdetésére, amiben éttermi dolgozókat kerestek. A végzettségem nem érdekelte őket, csak az, hogy mennyire érdeklődöm a lakberendezés iránt és milyen gyorsan találom meg a labirintus (!) kijáratát! A következőkben a…..

zellerlevél 2015.01.30 15:41:58
Tessék végre tudomásul venni, hogy annak, aki munkatársat keres, nem érdeke megtanítani a pályázót arra, mit ne rontson el máskor, máshol, más valakivel.

A másik: megmondhatta volna, hogy nem volt szimpatikus, vagy finomabban: nem tudta elképzelni az együtt dolgozást. Ehhez is joga van. (De lehet, hgoy elmondtott volna valami ilyesmit: piszkos volt a cipője, nem köszönt, ápolatlan volt, a várakozás alatti beszélgetése alapján kizárták ... stb.)

Csak jelzem: én soha nem választok olyan munkatársat, aki számonkér, vagy a döntésem indoklását követeli. Munkatársat keres. Ad támpontokat, azért, hogy ne jelentkezzen mindenki a hat általánost végzettől az agysebészig. Aztán dönt, egyrészt az alapján, amit meghirdetett, másrészt szimpátia, teszteredmény, vagy akár a hangszíned alapján, tök mindegy. Magáncég, semmilyen törvény nem kötelezi arra, hogy nyilvános pályáztatási rendszert alkalmazzon.

A levélíró köszönje meg nekik, hogy halandóak voltak két plusz udvariassági körre (ritkaság), aztán próbálja meg megtalálni ő maga az okát annak, hogy nem vették fel.
zellerlevél 2015.01.30 15:57:24
@Dr_utcai_arcos:

Néha úgy érzem, hogy hiába magyaárzza az ember...

(Mai kérdés egy munkaügyi adminisztratív állásra jelentkező, állítólag munkaügyi gyakorlattal és 10 év körüli mnkaviszonnyal rendelekező jelentkezőtől arra a tájékoztatásra, hogy próbaidőre közalkalmazotti bértábla szerinti a fizetés, esetében ez szakmai minimálbér, utána bérrendezés annak függvényében, hogy mennyire tanul bele: és a szakmai minimálbér az bruttó, vagy nettó?)
zellerlevél 2015.01.30 16:12:30
@pythonozok:

Ó, van, aki előre is képes rá... :)
Munkahelyi (T)error Egy kirúgott kismama története 2015.01.21 09:03:20

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt Blog! Nehéz olyan világba gyermeket szülni, ahol egyes vezetők…..

zellerlevél 2015.01.26 20:07:40
@Mr. Waszabi:

E téren semmi nem változott az uj MTv-ben.
Munkahelyi (T)error Szívatják a beosztással és veréssel fenyegetik 2014.12.11 05:15:48

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Szerkesztő, Kedves Hölgyem/Uram!   Férjemet érintő problémával…..

zellerlevél 2014.12.14 17:39:52
Van még olyan ember, aki nem tudja, hogy ha egy sezrződést aláír, abból egy példánynak nála kell maradnia?

Miért nem teszik kötelezővé az ügyfélkapu nyitását? Lassan már a nyugdíjasok többsége is képes számítógépet kezelni, az ügyfélkapu kezelése is megtanulható, ott megnézheti, hogy bejelentették-e.

Az is jó kérdés, hogy miért a felesége ír? Nagykorú, cselekvőképes ember. A jogait saját magának kell(ene) érvényesítenie.

"A szerződés két műszakra szólt" - és hogyan gondolta ezt bizonyítani, ha neki nincs belőle?

Úgy általában: újabban többször találkozom olyan munkavállalóval, aki azt hiszi, hogy hozzá fogják igazítani a cég munkavállalóinak beosztását. Erre nagyon kevés cégnél van lehetőség, és ha választani kell, akkor sem az új dolgozó kéréseit fogják figyelembe venni. Ha mégis, akkor azért, akinek a házastársa is többműszakban dolgozik...
zellerlevél 2014.12.15 00:27:30
@Hajszás Láncos:

Munkaszerződés (tájékoztató, munkaköri leírás, nav-bejelentés másolat, üzemorvosi vizsgálat) nélkül nem állunk munkába. Pont.

Aki igen, az ne csodálkozzon semmin.
zellerlevél 2014.12.20 23:38:04
@Hajszás Láncos:

Huszonéve dolgozom, soha nem akartak feketén dolgoztatni. A munkám egy (kisebbb) része munkaügy. Mindenkinek mindig elmondom a fentieket. Van, aki ért a szóból.
(Van, aki nem, és elmondja/követeli/célozgat, hogy feketén akar dolgozni. Biztos fog is valahol, de nem az én munkahelyemen. Fekete munka csak mindkét fél együttes beleegyezésével lehetséges. Ha bármelyik nemet mond, akkor nincs fekete munka.)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz