zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Munkahelyi (T)error Súlyos beteg lettem a munkától 2014.10.12 08:59:47

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Tanácsaitokra lenne szükségem a következő…..

zellerlevél 2014.10.12 16:59:06
Benne van a munkaköri leírásban a fekete mosogatás? (Konyhai kisegítőnek szinte biztosan, maximum akkor nem, ha többezer adagot főznek, és külön személyzet van minden részfeladatra.) Ha nincs, akkor már eleve benyújthat egy keresetet...

Miért fogadta el a két órás bejelentést? Miért nem tett feljelentést? Vagy akkor jól jött a zsebbe kapott pénzt? (Most szembesül vele, hogy a szürke foglalkoztatás milyen hátrányokat jelent egy betegségnél.)

A fogl. eü-i orvos mit állapított meg? Nem volt vizsgálat? Akkor indítson munkaügyi pert. Párhuzamosan kezdeményezze, hogy a betegségét foglalkoztatás során szerzett betegségként regisztrálják, ezzel kártérítési igényt terjeszthet be.

A levél egyébként tökéletes munkaügyi oktatóanyag lehetne. Nem tudom mi kéne ahhoz, hogy a munkajogi alapismeretek végre bekerüljön a középfokú oktatási tananyagba, vagy legalább az első munkahelyre való belépés előtt kötelező legyen alapismeretekből vizsgázni (valami hasonló lehetne, mint a tűzvédelmi vagy munkavédelmi oktatás).
zellerlevél 2014.10.13 19:29:44
@EZAZ:

Amíg van, aki elfogadja az ilyen állásokat, addig megteszik velük. Ha senki nem fogadja el (feljelenti), akkor a munkáltatók leszoknak erről.

Nem mondom, hogy az általad leírt jelenség nem létezik, de én látom a másik felét is ennek a történetnek: hetek óta hiába keresek hétvégi konyhást és teljes munkaidős szakácsot az egyik intézményünkbe, mert mindegyik jelentkező feketén szeretne dolgozni. Amikor elmondom nekik, hogy nálunk ez nem megy, mindenkit bejelentünk, és hogy a fekete munka milyen hátrányokkal járna, akkor szépen elmennek. Igen, az éttermekbe, magánkonyhákba, mert ott zsebbe kapják a pénzt. Aztán pár hónap, év múlva jönnek erre a blogra sírni. Újabb tizen-, huszonév múlva pedig átkoznak mindenkit, hogy csak ötvenezer lesz a nyugdíjuk (de semmilyen összefüggést nem fedeznek fel a feketemunka vagy a "nyárra felmondok, és Balatonon alkalmi munkát végzek" között és az alacsony nyugdíj között).
Praxis Megfenyegettek és rossz gyógyszerekkel tömtek - Frissítve 2014.10.12 08:35:00

A pszichiátriáinkon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kötelező? Tisztelt Praxis!   „Kedves Doktornő!   Nagyon lekötelezne, ha megírná, hogy pszichiátriáikon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kényszer? Hibásan kiadott gyógyszereimet nem voltam hajlandó bevenni a…..

zellerlevél 2014.10.12 16:25:44
@Tempus.Anh:

Elfogadja a gyógyszerelési házirendet, oké. De azért a tájékoztatáshoz való és a kezeléssel kapcsolatos döntési jogát nem veszíti el (még akkor sem, ha ezt a negatívumot gyakorlatilag bárki tapasztalhatja, ha belép egy kórházajtón).

A betegnek joga van az orvos "utasítása" ellen is dönteni, még akkor is, ha azzal árt magának. Az orvosnak többek között az is a feladata, hogy a javaslatainak hasznosságáról meggyőzze a pácienst.

Tapasztalom: az igazán jó orvosnak ez nem vagy inkáőbb ez SEM probléma.
zellerlevél 2014.10.12 16:34:18
@Tempus.Anh:

És szerinted ebből van valamilyen kiút?

Ebből a gondolatsorból az következne, hogy a magánrendeléssel kikerülhető ez a csapda, de nekem nem így tűnik... Nem hinném, hogy ennek az oka csak az lenne, hogy az orvos megszokott valamit a főállásában, amit automatikusan alkalmaz a mellékállásban.
ködpiszkáló a tej: halál, gyengeség, betegség? 2012.09.28 22:30:23

Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még.....

zellerlevél 2012.09.30 10:35:53
Még egy érdekes olvasnivaló, vizsgálatokról pro és kontra:

www.thechinastudy.com/la-timesarticle.html
zellerlevél 2012.09.30 10:52:53
@Pocak-HUN:

A tényeket írtam. Azokról hajlandó vagyok beszélgetni, ráadásul nem minősítettem senki írását süketelésnek. Ezt a részét az írásodnak ezért tárgytalannak tekintem.

A vasfelszívódásos részhez: igen, hozzátéve, hogy a tej is akadályozza a felfelszívódást, nézz utána.
zellerlevél 2014.10.06 22:22:59
@Gerika: Próbáltuk, a gyereknek ízlett, de a szaga... hetek múlva is éreztem a hűtőn. (Igaz, babát vártunk.)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz