zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Munkahelyi (T)error Szívatják a beosztással és veréssel fenyegetik 2014.12.11 05:15:48

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Szerkesztő, Kedves Hölgyem/Uram!   Férjemet érintő problémával…..

zellerlevél 2014.12.14 17:39:52
Van még olyan ember, aki nem tudja, hogy ha egy sezrződést aláír, abból egy példánynak nála kell maradnia?

Miért nem teszik kötelezővé az ügyfélkapu nyitását? Lassan már a nyugdíjasok többsége is képes számítógépet kezelni, az ügyfélkapu kezelése is megtanulható, ott megnézheti, hogy bejelentették-e.

Az is jó kérdés, hogy miért a felesége ír? Nagykorú, cselekvőképes ember. A jogait saját magának kell(ene) érvényesítenie.

"A szerződés két műszakra szólt" - és hogyan gondolta ezt bizonyítani, ha neki nincs belőle?

Úgy általában: újabban többször találkozom olyan munkavállalóval, aki azt hiszi, hogy hozzá fogják igazítani a cég munkavállalóinak beosztását. Erre nagyon kevés cégnél van lehetőség, és ha választani kell, akkor sem az új dolgozó kéréseit fogják figyelembe venni. Ha mégis, akkor azért, akinek a házastársa is többműszakban dolgozik...
zellerlevél 2014.12.15 00:27:30
@Hajszás Láncos:

Munkaszerződés (tájékoztató, munkaköri leírás, nav-bejelentés másolat, üzemorvosi vizsgálat) nélkül nem állunk munkába. Pont.

Aki igen, az ne csodálkozzon semmin.
zellerlevél 2014.12.20 23:38:04
@Hajszás Láncos:

Huszonéve dolgozom, soha nem akartak feketén dolgoztatni. A munkám egy (kisebbb) része munkaügy. Mindenkinek mindig elmondom a fentieket. Van, aki ért a szóból.
(Van, aki nem, és elmondja/követeli/célozgat, hogy feketén akar dolgozni. Biztos fog is valahol, de nem az én munkahelyemen. Fekete munka csak mindkét fél együttes beleegyezésével lehetséges. Ha bármelyik nemet mond, akkor nincs fekete munka.)
Tyúkudvar Tolltetű, madártetű atka, óvantag 2012.10.29 04:29:17

Azt hiszem kiemelt helyet érdemel a téma! A két ezzel foglalkozó posztot a hasznos hozzászólásokkal itt olvashatjátok, mindenkit kérek, hogy a témában ide kommenteljen, hogy az értékes információ mindenki számára könnyen megtalálható legyen! .....

zellerlevél 2014.09.07 14:43:08
@Rosa Rugosa:

Éva, hogyan szereztél kovaföldet? Én már kétszer írtam a cégnek, de nem válaszoltak...
zellerlevél 2014.09.17 19:47:44
@peva:

Végre én is kaptam választ, de ár nincs benne... ezek szerint tényleg horror, akkor inkább megyek, és apukám füstölőjéből kikaparom az utolsó morzsa hamut is... :(

(Pomáztól sajnos messze lakunk.)

A tyúkjaink tetvei változó képet mutatnak, tojás van rendesen, de néha találok az ólban egy-egy kupac tetűt valahol, amit gyorsan lemosok, utána lemeszelem a környékét.
zellerlevél 2014.12.05 22:47:58
A kovaföld beválni látszik nálunk is.
(Kinézetre majdnem teljesen olyan, mint a takarméánymész.)
Tyúkudvar Olvasói kérdések - összeszoktatási problémák, véres széklet 2014.11.07 07:00:00

Olyasmiben fordulnék hozzád, hogy egyszerűen sehogy sem tudom össze szoktatni a kis krédliemiet és a nagy vörös tyúkokat. Már egy jó ideje(2-3 hónap) kerítésen keresztül szokják egymást nap mint nap, de ha átengedek 3-4 nagy vöröset, akkor pár perc elteltével, csípkedni…..

zellerlevél 2014.11.23 22:55:14
@Chickambria:

Rendben.
(Csak nem fagynak meg ottkint.) :)

Nyilván a kakasnak sem könnyű, amelyik eddig szabadon élt, most meg egy négy négyzetméteres ólban és egy nyolc négyzetméteres kifutóban kell élnie. (Már nem sokáig, remélem végre csak megkötjük azt a szerződést a szomszéd kertre. Mire készen van, mindig meghal egy örökös, meg kell várni a hagyatékit. Most úgy döntöttünk, hogy részben is megvesszük, talán így gyorsabban megy.)
zellerlevél 2014.11.24 21:55:11
@zellerlevél:

Ma az egyik portás nénink adott egy jó ötletet: szórjam be az összes tyúkot és a kakast hintőporral. Szerinte így egyforma szaguk lesz, és hamarabb befogadják. Megtettem, és beválni látszik, mert a kakas ma már az elsőszámú helyre vonult vissza: a felső ól teraszkájára. Kicsit magabiztosabbnak is tűnik.

(Úgy látom, hogy a nyakán a toll egy kis helyen véres, rászáradt a vér, a toll nem hiányzik. Vagy akkor sérült meg, amikor elkaptuk, vagy tegnap csípte meg valamelyik harcias tyúk.)
zellerlevél 2014.11.29 21:50:16
@Chickambria:

Már jobb a helyzet, de még mindig nem a kakas az úr a tyúkudvarban...

Nem bántják már, de kerüli a konfliktust, pl. nem is próbál a finomabb falatokból enni, azt eszi, amit a tyúkok meghagynak, azért szemmel láthatóan nem éhezik.
Egyedül álldogál többnyire, mindig magaslaton, mivel nagyobb, mint a tyúkok, felülről figyeli őket. Ha odamegyek, akkor előjön, de velem is bizalmatlan. Ha külön neki adok enni, akkor is vár, hogy valamelyik tyúk nem veszi-e el előle.

Ahogy sötétedik elül, bent alszik egyedül a felső ólban. (Apunál diófa tetején aludt.) Nem zavarja, hogy a tyúkok még kint vannak.

A nyaka meggyógyult.
Reggel négy után kezd kukorékolni, dél után nem hallottam a hangját. A férfiúi kötelezettségeit már megpróbálta teljesíteni, néha sikerül neki, néha nem. Remélem egy idő után belejön az uralkodásba. :)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz