zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Felicitász blogja Mi okozza a szülés utáni depressziót? 2009.10.23 04:11:00

A Mother and Child Foundation (egészségneveléssel foglalkozó nonprofit nemzetközi szervezet) amerikai igazgatója, dr. David J. Kyle , 2009 tavaszán egy konferencián arról számolt be, hogy a jelenlegi adatok alapján az amerikai anyák 15-20%-ánál alakul ki szülés utáni depresszió......

zellerlevél 2009.10.23 08:45:57
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az, amit derpesszió alatt értünk, nem más, mint az ember egyedül maradása lelkileg. És ebben benne van minden, a felbomlott nagycsaládok, a kevésbé stabil házasságok, a relatív fizikai jólét, és az utóbbi évszázadban szinte alapvetővé vált önközpontúság, valami iszonyatos kényelemvágy (és nyilván még egy halom egyéb dolog is).

Szerintem a megoldás is valahol itt lenne: a gyerekeinket meg kell tanítani arra, hogy stabil emberi kapcsolatokat építsenek ki, nekünk családanyáknak ki kell alakítani a nagycsaládi kapcsolatok kereteit; nekünk szülőknek jó példát kell mutatni azzal, hogy a szüleinket nem hagyjuk magukra; megmutatni, hogy a pénz mégsem mindenható, hogy a kényelem nem elsődleges; és a család minden tagjának feladata figyelni a másikra.
Kár, hogy folyamatosan széllel szembemenni iszonyú fárasztó dolog.
zellerlevél 2014.07.27 13:37:37
@Felicitasz:

Jól értem? Azok, akik kaptak epidurális érzéstelenítést, alacsonyabb a depresszió és magasabb a szoptatók aránya?

Kínában elég sok furcsaság történik, meg a kutatásaik is hoznak gyakran furcsa eredményt.
zellerlevél 2014.07.29 07:32:04
@Felicitasz:

Csak azért érdekes, mert (tudom, a minta igen kicsi) a környezetemben pont az ellenkezőjét látom.

No meg ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy nyilván volt a vizsgálatnak sponzora, mondjuk egy gyógyszergyár... :)
Tyúkudvar Tetűk, atkák, óvantagok, - régi idők praktikái 2012.07.19 06:02:00

Ígértem, kicsit utánanézek annak, mivel próbáltak védekezni eleink tyúkjainkat már akkor is zaklató élősködők ellen. Túl sok mindent nem találtam, talán pár régebbi könyvben lelhettem volna csemegére, de 100 évesnél idősebb baromfitenyésztéssel és tartással.....

zellerlevél 2014.07.19 13:40:57
Sajnos ezt az oldalt is át kellett tanulmányoznom. Pár napja észrevettem, hogy a tyúkjaim nem alszanak az ólban. Kitakarítottam, semmiféle élősködő nyomát nem láttam.

Tegnap, amikor a tojást kiszedtem, mintha valami mászott volna a kezem, de nem találtam semmit. Ma pedig a tojófészek ajtaján, a fészkeket takaró szöveten apró fehér valamiket találtam. Nem mozdulatlanok, másznak.

Kérdéseim: ezek tyúktetűk? Emberre is veszélyesek? Itt a hétvége, mit csináljak? Elég, ha eszkabálok valami tojófészket kintre, az ólat meg lezárom? A tolózáron lévőkre ráfújtam szúnyogirtóval, azonnal elpusztultak. Érdemes a lezárt ólat befújni vele?
zellerlevél 2014.07.19 16:35:40
@Rosa Rugosa:

Vagyis a házba nem jön be? Ember bőrére nem mászik?
Stresszblog Stand by me 2014.06.27 20:02:08

Egyik barátom kedd este halkan dúdolgatva sétált haza egy jól sikerült randevúról. Az egyik sarkon befordulva meglátott egy lányt a ház lábánál zokogni. A lány ruhája tépetten lógott, vérfoltok mindenhol, arcán ütések nyoma, táska nem volt nála, csak ült és zokogott az…..

zellerlevél 2014.07.14 18:38:11
Amikor a járdán fekvő véres fejű, láthatóan megvert nőhöz mentőt hívtam, akkor a diszpécser első kérdése: nem részeg? (Nem tudom, lehet, de vérzik a feje.) A következő mondat: ugye tudja, hogy ha indokolatlanul hívja a mentőt, akkor ki kell fizetnie a kiszállást? Kijöttek, a nő addigra elvánszorgott, a járdán csak a vére maradt. Egy ideig vártam, hogy mikor jön a számla az indokolatlan riasztásról.

Másik, még mobiltelefon előtti időből: részeg, ordító férfi verte az utcán a feleségét. A közeli kocsmába beszóltunk, hogy hívjanak rendőrt. A kocsmában kiröhögtek, majd odaszóltak a férfinak: ezek itt rendőrt akarnak hívni rád.

Azóta óvatosabb vagyok.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz