zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Zártkert Még mindig van, amelyikről nem tudom biztosan, hogy kakas, vagy tyúk... 2015.11.22 19:36:09

Ez biztos, hogy kakas Remélem, hogy ez tyúk Ez a három kakasnak tűnik, a kicsit ma láttam először kukorékolni ..

zellerlevél 2015.11.23 17:15:12
@Donkey Hote: Igen, ez alapján próbáltam beazonosítani őket. De valahogy nem jött össze, mert a kicsi eddig inkább tyúknak mutatkozott, most kezdett kakasosodni. :)

Egyetlen egy van, amelyiknek kajla a taraja, az tuti, hogy tyúk. Holnap lefényképezem. (Remélem nem beteg.)
Praxis A gyermekorvos bántotta a kislányomat 2015.11.15 09:39:29

Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Tisztelt Praxis…..

zellerlevél 2015.11.21 10:26:38
Kedves posztíró! Az alapállás nem megfelelő. A gyereket arra kell megtanítani, hogy az orvos segít. A segítségnek az együttműködés az alapfeltétele. Igen, mindkét fél részéről, de jelenleg a helyzet (sok-sok okból és sok-sok ok következményeként) olyan, hogy a nem fizetős egészségügyben a páciensnek kell kezdeményezően együttműködőnek mutatkozni. Ha a páciens gyerek, akkor a szülőnek. Ezt nem tette meg a posztíró. A levele alapján fel sem merült benne, hogy maga tehetne valamit, sőt előre is, és vizsgálat közben is csak egyre jobban felidegesítette magát. A gyerekek ezt megérzik, és a szépen, de biztosan kialakuló ellenségképnek megfelelően viselkednek. Az, hogy az anyukája utólag sem képes levonni a helyes következtetést a történtekből, csak előrevetíti, hogy sok hasonló konfliktusban lesz még része, eleinte az anyukája miatt, aztán majd saját maga okozza őket (iskolában, közlekedésben, egészségügyben, közlekedésben, bárhol, ahol másik emberrel találkozhat, és ahol előfordulhat és elő is fordul olyan ember, aki nem a tök mindegy, hogy jogos, vagy túlzott elvárásának megfelelően megfelelően kommunikál vagy cselekszik), mert ezt a mintát tanulja meg...
zellerlevél 2015.11.22 13:46:13
@drappa: És?
zellerlevél 2015.11.22 20:37:04
@drappa: Miben változtat ez azon a tényen, hogy a felnőttek kommunikációs problémái miatt a gyerek rossz példát tanul?
Élet a tyúkudvarban Hote és a tyúkok 2015.09.11 09:30:21

116 poszt után szerintem már megérdemlek egy posztot, ami magam és tyúkjaim közötti viszonyról, (számotokra vicces) sztorikról és egy pici megismerkedésről szóljon. Kezdjük az ismerkedéssel. Vass Dávidnak hívnak és berögzült tyúkimádó vagyok. Szerintem a külvilág (és a…..

zellerlevél 2015.11.22 20:24:58
Mindig őrzöd őket keléskor? Én csak reggelente megnézem, hogy hány kelt ki. Ha már egy kikelt, csak a tojáshéjat szedem ki a kotlós alól. A japánok kidobják a tojást, ha már reménytelen a dolog, Pár napig békén hagyom őket, aztán kimehetnek a járókába.

Egyszer hoztam be csibéket, mert akkor még nem tudtam, hogy a kidobott tojásból már semmi nem fog kikelni. A fiam felvitte a laptopja mellé melegedni a kikelteket, és szegény kotlóst kényszerítettem, hogy üljön még egy kicsit a tojásokon. A kotlós ideges volt, a csibék zavartak, a család nem örült a bent lévő csibéknek. Úgyhogy másnap feltörtem a maradék tojásokat, vagy semmi nem volt bennük, vagy elpusztult csibe. Visszaadtam a kotlósnak a csibéit, és megfogadtam, hogy többet nem erőszakoskodok. Jobban tudják ők, hogy meddig kell ülni a tojásokon...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz