zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Kertkonyha Tízperces karfiolragu 2014.10.29 06:00:00

Végre egy főétel, amit kb. annyi idő összedobni, mint megenni!  Különben meg ennél egyszerűbb étel nincs is. Dolgokat felvágni, bele egy jénaiba, megsütni, megenni: még az ötujjas mondóka sem jön ki erre a karfiolra. :) 10 perc + sütés. Hozzávalók két adaghoz: egy fél…..

zellerlevél 2014.10.29 19:35:39
@n.w. clerk: A közepes sütőn elgondolkodtam.
Diet Maker Diétánál ehetek kenyeret? - Lehull a lepel! 2014.10.11 20:39:24

Rendszerint visszatérő téma, hogy ehettünk e kenyeret a diéta alkalmával. Nagyon sok helyen olvasom, hogy azzal kezdik a diétájukat, hogy elhagyják a kenyeret és "egészségesen" próbálnak táplálkoznak. Mit jelent, az hogy egészséges? Nagyjából azt, hogy változatosan eszünk, a…..

zellerlevél 2014.10.26 09:25:16
Diéta =/= fogyókúra.
Elküldés előtt érdemes lett volna átnézni tartalmilag is, és az elütéseket is javítani.
Munkahelyi (T)error Súlyos beteg lettem a munkától 2014.10.12 08:59:47

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Tanácsaitokra lenne szükségem a következő…..

zellerlevél 2014.10.12 16:59:06
Benne van a munkaköri leírásban a fekete mosogatás? (Konyhai kisegítőnek szinte biztosan, maximum akkor nem, ha többezer adagot főznek, és külön személyzet van minden részfeladatra.) Ha nincs, akkor már eleve benyújthat egy keresetet...

Miért fogadta el a két órás bejelentést? Miért nem tett feljelentést? Vagy akkor jól jött a zsebbe kapott pénzt? (Most szembesül vele, hogy a szürke foglalkoztatás milyen hátrányokat jelent egy betegségnél.)

A fogl. eü-i orvos mit állapított meg? Nem volt vizsgálat? Akkor indítson munkaügyi pert. Párhuzamosan kezdeményezze, hogy a betegségét foglalkoztatás során szerzett betegségként regisztrálják, ezzel kártérítési igényt terjeszthet be.

A levél egyébként tökéletes munkaügyi oktatóanyag lehetne. Nem tudom mi kéne ahhoz, hogy a munkajogi alapismeretek végre bekerüljön a középfokú oktatási tananyagba, vagy legalább az első munkahelyre való belépés előtt kötelező legyen alapismeretekből vizsgázni (valami hasonló lehetne, mint a tűzvédelmi vagy munkavédelmi oktatás).
zellerlevél 2014.10.13 19:29:44
@EZAZ:

Amíg van, aki elfogadja az ilyen állásokat, addig megteszik velük. Ha senki nem fogadja el (feljelenti), akkor a munkáltatók leszoknak erről.

Nem mondom, hogy az általad leírt jelenség nem létezik, de én látom a másik felét is ennek a történetnek: hetek óta hiába keresek hétvégi konyhást és teljes munkaidős szakácsot az egyik intézményünkbe, mert mindegyik jelentkező feketén szeretne dolgozni. Amikor elmondom nekik, hogy nálunk ez nem megy, mindenkit bejelentünk, és hogy a fekete munka milyen hátrányokkal járna, akkor szépen elmennek. Igen, az éttermekbe, magánkonyhákba, mert ott zsebbe kapják a pénzt. Aztán pár hónap, év múlva jönnek erre a blogra sírni. Újabb tizen-, huszonév múlva pedig átkoznak mindenkit, hogy csak ötvenezer lesz a nyugdíjuk (de semmilyen összefüggést nem fedeznek fel a feketemunka vagy a "nyárra felmondok, és Balatonon alkalmi munkát végzek" között és az alacsony nyugdíj között).
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz