zellerlevél

zellerlevél

Aktivitások

Tyúkudvar Tetűk, atkák, óvantagok, - régi idők praktikái 2012.07.19 06:02:00

Ígértem, kicsit utánanézek annak, mivel próbáltak védekezni eleink tyúkjainkat már akkor is zaklató élősködők ellen. Túl sok mindent nem találtam, talán pár régebbi könyvben lelhettem volna csemegére, de 100 évesnél idősebb baromfitenyésztéssel és tartással.....

zellerlevél 2014.07.19 13:40:57
Sajnos ezt az oldalt is át kellett tanulmányoznom. Pár napja észrevettem, hogy a tyúkjaim nem alszanak az ólban. Kitakarítottam, semmiféle élősködő nyomát nem láttam.

Tegnap, amikor a tojást kiszedtem, mintha valami mászott volna a kezem, de nem találtam semmit. Ma pedig a tojófészek ajtaján, a fészkeket takaró szöveten apró fehér valamiket találtam. Nem mozdulatlanok, másznak.

Kérdéseim: ezek tyúktetűk? Emberre is veszélyesek? Itt a hétvége, mit csináljak? Elég, ha eszkabálok valami tojófészket kintre, az ólat meg lezárom? A tolózáron lévőkre ráfújtam szúnyogirtóval, azonnal elpusztultak. Érdemes a lezárt ólat befújni vele?
zellerlevél 2014.07.19 16:35:40
@Rosa Rugosa:

Vagyis a házba nem jön be? Ember bőrére nem mászik?
Stresszblog Stand by me 2014.06.27 20:02:08

Egyik barátom kedd este halkan dúdolgatva sétált haza egy jól sikerült randevúról. Az egyik sarkon befordulva meglátott egy lányt a ház lábánál zokogni. A lány ruhája tépetten lógott, vérfoltok mindenhol, arcán ütések nyoma, táska nem volt nála, csak ült és zokogott az…..

zellerlevél 2014.07.14 18:38:11
Amikor a járdán fekvő véres fejű, láthatóan megvert nőhöz mentőt hívtam, akkor a diszpécser első kérdése: nem részeg? (Nem tudom, lehet, de vérzik a feje.) A következő mondat: ugye tudja, hogy ha indokolatlanul hívja a mentőt, akkor ki kell fizetnie a kiszállást? Kijöttek, a nő addigra elvánszorgott, a járdán csak a vére maradt. Egy ideig vártam, hogy mikor jön a számla az indokolatlan riasztásról.

Másik, még mobiltelefon előtti időből: részeg, ordító férfi verte az utcán a feleségét. A közeli kocsmába beszóltunk, hogy hívjanak rendőrt. A kocsmában kiröhögtek, majd odaszóltak a férfinak: ezek itt rendőrt akarnak hívni rád.

Azóta óvatosabb vagyok.
Munkahelyi (T)error Elkobozzák és ellenőrzik a mobilokat 2014.07.09 10:57:51

Tisztelt Terror blog!   Választ szeretnék kapni az engem és kollégáimat érintő kérdésre, ami az utóbbi időszakban kezdett érinteni minket. A cégnél, ahol dolgozunk megtiltották, hogy mobiltelefont használjunk. Ez egyik napról a másikra történt, nem indokolták meg, miért.…..

zellerlevél 2014.07.10 19:22:00
Nem értem. Mi van a munkaszerződésben? Be lehet vinni a telefont? Szabad ott használni? Ha kekeckednek, akkor miért viszi be a munkahelyére? És miért adja oda? Miért nem tesz feljelentést, hogy kényszerítették a magántulajdonának az átadására?

Szerintem jelenleg a munkáltatók és munkavállalók köött meglévő feszültségek 90 %-a egycsapásra eltűnne, ha a vitás felek rendelkeznének minimális munka-, és polgárijogi ismeretekkel.
zellerlevél 2014.07.12 14:55:30
@Andrassy Gabor:

Egy kódolt telefonos rendszer pár tízezer forint. Egy ötven fős cégnél a telefonszámla ezzel kb. felére, kétharmadára csökkenthető. Havonta egyszer elég átfutni a listákat, ez nekem többezres híváslista mellett kb. negyed óra lenne havonta, de csak akkor nézem meg, ha a telefonszámla magasabb a szokásosnál, vagy olyan tétel van benne, ami ránézésre gyanús.

A munkahelyemen az elmúlt 17 évben két ember kapott számlát a telefonjairól: az egyik takarító Amerikába telefonálgatott hajnalban az igazgatói irodából, ő a számlát a kilépő adatlapjaival kapta kézhez. A másik hétvégi portás volt, aki két hónap alatt kb. 6000 forintnyi hívást produkált. Fizetett, azóta csak mentőt, rendőrt, tűzoltót tud hívni, és házon belül tud telefonálni.
Senkit nem piszkálunk, aki hazaszól, hogy maradnia kell túlórázni, vagy időontot kér az okmányirodába, megkérdezi egy ismerősét bármilyen munkájával kapcsolatos dologról. De vannak olyan emberek, akik nem képesek túllépni az átkosban megszokott gyakorlaton, és mindennel visszaélnek, amihez hozzáférnek. A többség már régen nem próbálkozik ilyesmivel.

A megspórolt összeg sokszorosa a felmerült költségnek.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz