Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Plejádok

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben egyéb elfoglaltságok miatt kissé elhanyagoltam a blogot.Mától újult erővel vágok bele, mert téma közben lett bőven.Elsőnek egy aktuális hír:Újabb mozgósítás van az egyházon belül. A németországi "elnyomás" "kezelésére" Hamburgban…..
Hát ez klasszikus. Szerintem a szcientológusok PR-zsenijei is besegíthettek ennek a megfogalmazásába:http://os.mti.hu/hirek/72625/nyilt_level_navracsics_tibor_miniszter_urhozNyílt levél Navracsics Tibor Miniszter Úrhoz     Budapest, 2011. december 25., vasárnap (OS)…..
Plejádok 2011.12.31 10:37:34
@mazsi6000:
"Amúgy a hitgyüli bent maradna, mert a hívei tényleg elkötelezettek."
Az lehet, de nem azért maradna bent.

Idézet egy újságcikkből:

"A Hit Gyülekezete és Németh Sándor nem először siet fontos ügyekben Orbán Viktor és Semjén Zsolt segítségére. Mindennek meglett az eredménye. A Hit Gyülekezete e jó kapcsolat révén nyerhette el az elismert felekezeti státuszt, annak minden előnyével együtt. Semjén Zsoltnak nyilvánvalóan nagy szerepe lesz az egyházi támogatások odaítélésének elbírálásában. E jó kapcsolattól nem lehet függetleníteni az ATV-t, a Németh Sándor irányítása alá tartozó televíziót sem. Ezt tükrözi, hogy a napokban menesztették az Orbán legnagyobb ellenfelének számító Gyurcsány Ferenc híveit a csatornától"

Rakd össze a puzzle-t mazsi:))
Végre megírhatom azt a bejegyzést, amelyet szívem szerint már 3 évvel ezelőtt megírtam volna.Az utóbbi időben nem sokat írtam a blogra - ennek oka az volt, hogy írtam egy könyvet, felvállalva a valódi nevem, a szcientológiával kapcsolatos "élményeimről", valamint…..
Plejádok 2011.11.04 07:54:46
@Volverine:

Megtalálod a belinkelt oldalak valamelyikében. A szerkesztőségben telefonon megrendelhető, vagy vársz, és a könyvesboltokban a hónap közepétől lesz megvehető.
Plejádok 2011.11.24 14:55:54
(az előző bejegyzés folytatása) 2006. augusztus végén hagytuk abba. Ekkora már az egyházé volt az épület, és összegyűlt 850 millió forint a felújításra és a berendezésre...
Plejádok 2011.11.16 13:38:30
@triarius:

Valójában nagy kár, és az én bajom is ez a szcientológiával, hogy a mindennapi életben nem látható a hatékonysága, nem tudunk pozitív példákról.
Az hogy elviekben működőképesnek tűnik kevés, kellenének mellé a gyakorlati sikerek.
Az auditálás biztosan jó dolog, azt már itt a fórumon is többen említették, de a többi….tech….?
Plejádok 2011.11.16 13:40:23
@Plejádok:
hehe... pont egy példa... kösz!
Plejádok 2011.11.19 17:19:17
@triarius:

www.control-program.com/

Ez nem az ő weblapja?
A koppenhágai "haladó szervezet" (az egyház egyik európai központja) készített egy adományozásra buzdító videót.Az IAS (International Association of Scientologists, Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége) az egyház központi pénzgyűjtő szervezete, ők szokták a…..
Ahogy az egyik kommentelő meg is írta, nyomdahibás volt a "Szcientológus voltam", így újra kellett nyomni.Péntektől (2011. november 11.) kapható lesz újra a Heti Válasz szerkesztőségében (Budapest II. kerület, Horvát u. 14-24), november 21-től pedig a könyvesboltokban is...
Az egyház nemrég vett egy épületet Malmőben, és most felújították és ún. ideális orgot csinálnak belőle.   Az épület engem sokmindenre emlékeztet (leginkább egy telefonközpontra, de lámpagyárnak vagy sörfőzőnek is el tudom képzelni). Egyvalamire biztos nem gondolnék -…..
Plejádok 2011.10.26 12:18:19
@Ammónia73:
Egyszerű megállapítás, - hogy szép –, minden kommentár nélkül.
Grat. a tervezőnek, a kivitelezőnek.

A szcientológia senkinek sem kötelező!

(Azért vannak kilépett tagok, mert nem érezték jól magukat "bent".
Akik maradnak, azoknak megfelel.
Akkor mi itt a probléma?)
Plejádok 2011.11.12 16:05:36
www.scientologynews.org/press-releases/grand-opening-scientology-ideal-organization-inglewood-california.html

Ezeket az épületeket a „nagy” egyház építteti, vagy az ottani tagság dobja össze a rávalót?
Itt miért nem készítettet Miscavige ilyet?
Talán kevés a létszám, és ide nem dukál?
Ez lett végül a Heti Válasz dokumentumfilmjének címe, itt megnézhető:http://hetivalasz.hu/itthon/szcientologus-voltam-42751/A készítők YouTube-oldalán megnézhető még a vágatlan interjú az Anonymous egyik tagjával, illetve "Cherrish"-sel,…..
Plejádok 2011.11.07 17:37:26
@bot23:

A másik topikban már leírtam, de az újságban is benne van.
Könyvesboltokban a hónap közepétől lesz kapható, de megrendelheted a szerkesztőségben is.
Plejádok 2011.11.07 18:48:47
@indzse:

Köszi az infót!
Ezt a helyesírási és megfogalmazási hibákkal teli, kissé zavaros, helyenként pedig érthetetlen sajtóközleményt adta ki az egyház.Én szándékosan sem tudnék ilyeneket írni: "megdöbbentő növekedést tapasztaltunk.... a programok igényére", "eltapossák Egyházunk…..
Az adómentességért folytatott szent háború újabb csatáját így hirdették meg:http://os.mti.hu/hirek/69903/meghivo_a_szcientologia_egyhaz_nyilt_napjara A Magyar Hírlap egy újságírója is megjelent a nyílt napon, ezt…..
Plejádok 2011.08.12 18:05:06
Vannak dolgok, amik nem változnak.Ezek közül előkelő helyen van az egyház "válságkezelése": ha komoly külső veszély fenyeget, összetrombitálják a tagságot "tájékoztató rendezvényre", amely természetesen kemény és durván manipulatív adománygyűjtésbe…..
Plejádok 2011.08.08 12:58:32
@Dr. A. Nordenholz:

Ez is jó volt! :)
Ezt az e-mailt kapta egyik, még hivatalosan az egyházhoz tartozó ismerősöm: Dátum: 2011. július 29., péntek, 09:49:37 Feladó:   Tárgy: Bizalmas! Címzett: undisclosed-recipients@ismeretlen   Szcientológus barátaim!   Eljött az idő,…..
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
Plejádok 2011.07.28 15:50:39
..
Egy előnye van annak, hogy többnyire vakon követik a szcientológusok Hubbard írásait: viszonylag könnyen megjósolható a viselkedésük.Az új egyháztörvénnyel kapcsolatban is ez történt. A hubbardi logika szerint ha valami nem halad, akkor az valaki vagy valakik aktívan gátolják…..
Plejádok 2011.07.27 18:52:02
@béla 23:

Mintha neked nem lenne hol söprögetni…..
A Magyar Hírlap ezt írta (kiemelések tőlem):„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amely elfogadja a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerüli a konfrontációt, jogsértő tevékenységeit jól leplezi. Folyamatosan keresi a…..
Plejádok 2011.07.12 19:24:04
@Ammónia73:

Olvasgassál bele néhány Bartus László írásba.

(Én azt nem mondom, hogy igaza van, de azt sem, hogy nincs!)
Plejádok 2011.07.12 20:31:27
@Ammónia73:
Nem, nem utasítás, azt én sem szeretem, csakúgy mint a cinikusságot!

Azért gondoltam, hogy nem ismered Bartust, mert nem tetted volna fel ezt a kérdést, a hitgyülivel kapcsolatban.

És nem is a térítési hülyeségei az érdekesek ennek a szektának, hanem az egyéb szerepük a politikai életben.

" A fent vázolt folyamatnak van egy érdekes szereplője. A Hit Gyülekezete nem lenne fontos, ha – a gyülekezet vagy annak vezető lelkésze – nem lenne tulajdonosa az egyetlen ellenzéki televíziónak, az ATV-nek. Mert ha a Hit Gyülekezete elfogadja az államegyházi státuszt, a felekezetek közötti rangsorolást, és része lesz az ágostoni államnak, hogyan lehet az ATV a hatalmi ágak szétválasztására épülő demokrácia híveinek televíziója? A Hit Gyülekezete megalakulása óta tisztában van Szent Ágoston és Montesquieu ellentétével. Aki olvas hites irodalmat, bárhol megtalálhatja ezt. A Hit Gyülekezete nem tévedésből vagy tudatlanságból sodródott a Fidesz oldalára. Ez árulás. Hogyan lehet hinni egy áruló televíziójának?”

Bartus László: A jó, a rossz és a csúf 2011. április 11. hétfő 5:27
Kasza Tamás jedi mester után újabb szcientológus szakított a marketing hagyományos eszközökkel.T. Zoltán weboldalán on-line videókészítési szolgáltatásait reklámozza igen sajátságos módon. A kockásing-farmer-mezítláb kombináció mellett az akcentus is igencsak…..
Plejádok 2011.06.30 20:34:09
@Dr. A. Nordenholz:

És ez még csak a kezdet. Nem egy hasonló esetről tudok, és nem csak iskolákat vesznek át, egyéb szociális intézményeket is, és nem csak az evangélikus, hanem más egyházak is. Valahogy ez elkerüli a média figyelmét.:)
Egy az egyben átvéve innen:http://www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/filmstudiot-vett-hollywoodban-a-szcientologia-egyhaz/2011-04-29/2910Huszonnyolcezer négyzetméter, fedett stúdiók, utómunkagyártás, irodák és műholsugárzási kapacitás. A szcientológusok, terveik szerint a gyártóbázis…..
Megjelent az online felületen a múlt heti számban lehozott interjú teljes változata.Itt olvasható:http://hetivalasz.hu/uzlet/elmebajnoksag-37116/Pár dologra reflektálnék: - A WISE etikai kódexében viszont az áll: a szervezet tagjainak kötelességük megvédeni a szcientológia…..
Plejádok 2011.04.26 19:29:39
@tomlov: Reformer nem rakná ki?
Ezt a "jó hírt" küldözgetik egymásnak a szcientológusok:Louis Farrakhan tiszteletes az Iszlám Nemzetei (Nations of Islam) éves rendezvényén (Megváltók Napja 2011) 16.000-es gyülekezetnek beszélt arról, hogy megtalálta a szellemi szabadság elérésének módját, és…..
Plejádok 2011.03.25 20:25:26
@csipinymous:

„Szóval, újra vagyok))”

Ha akajod, kölcsön adom a macim, ….. máj a bajátom vagy.:)
Két e-mail is érkezett az egyháztól, amely szerintem nem felel meg a magyar adatvédelmi jogszabályoknak.  Toborzó email: (a mobilszámokat töröltem) ----- Original Message -----From: xxxxxTo: math-inka@googlegroups.comSent: Wednesday, February 23, 2011 7:xx…..
Furcsán hangozhat, de a szcientológia berkein belül eltöltött évek során talán a karácsony és újév közötti időszakok teltek a legrosszabbul.Az év többi részében sem volt túl szívderítő dolog az egyháznak robotolni, de az egyik legrosszabb időszak az év utolsó hete volt…..
A Hubbardtól örökölt rövidítésmániának köszönhető P52-nek nevezett épületet hamarosan birtokba veszi a szcientológia egyház. December 11-én, szombaton 19:00-kor lesz az ünnepélyes megnyitó. Nemrég került fel az egyház weboldalára a Híd c. magazin új száma, amely hírt…..
Plejádok 2010.12.12 17:44:07
@keng:
Köszönet a fordításért.
Ez egy korrekt búcsú a szcientológiától.
Cikk és videó itt:http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=347951A szcientológiáról és a vallásszabadsági petícióról is esik pár szó. ..