Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mero.vera

74 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legenda szerint Winston Churchill, amikor azt javasolták neki, hogy a művészetre szánt pénzt csökkentsék a hadi  költségvetés javára, rögtön visszakérdezett: „Akkor meg miért harcolunk?” Igaz, a művészet fontos és sok mindent felülír. De nem mindent...
Erőszak kultúra. Ez egy nagyon fontos kifejezés, amit még sokszor kell alaposan körüljárnunk, mert ez minden bántalmazások alfája és omegája. Sándor Zsuzsa és Havas Henrik figyelmébe...
A "lúgos orvos" áldozata, Renner Erika mellett egész kálváriája során kősziklaként állt a társa, Balogh Attila, aki most nyílt levelet írt a harmadfok ítéletére váró Bene Krisztiánnak. Így kell embernek lenni...
Elképesztően jó új minisorozattal jelentkezett a Jóbarátok Rossa a szexuális zaklatásról, megtörtént esetek alapján...
Ma van a transz láthatóság világnapja, jönnek a mindenféle csoportfelhívások, hogy fotózz magadról egy rajzlappal, állj ki, vállald, stb. - Vay Blanka írása...
A rendkívüli közfelháborodás ellenére a közmédiához tartozó Duna TV leadta a lúgos orvosként hírhedtté vált Bene Krisztiánnal készített interjút, vállalva nem csak az erkölcsi - etikai, de a jogi következményeket is...
Már sugárzása előtt komoly indulatokat váltott ki a Duna TV Kékfényének következő, hétfői adása, amiben a “lúgos orvos”, Bene Krisztián először nyilatkozott az arcát is vállalva...
A köztéri művészet rendkívül erős eszköz, nézzétek csak meg a Támadó Bikával Dacoló Rettenthetetlen Lány szobrát...
a nem az nem ember: Küzdj 2016.10.11 13:32:00
Mostanában sokszor érzem azt, hogy én nem szeretnék gyereket vállalni ebbe a világba, ebbe az országba. Főleg nem lányt. Miért? - Maróti Zsófia írása..
mero.vera 2017.02.28 19:35:09
@Clamesa: köszönet, hogy elmesélted a történeted, nagyon fontos dolgokat mondasz!
Beszámoló a sajtóban "lúgos orvosként" hírhedtté vált Dr. Bene Krisztián másodfokú tárgyalásának közel hat órájáról. Nem rövid, cserébe megígérhetem, hogy alapos. ..
Sziasztok! Mostanában írtatok párszor a felvilágosítás témájáról, illetve a nemi betegségekről, ezért gondoltam megosztok veletek egy érdekes aspektust. Azt, hogy milyen pasiként szűrővizsgálatra menni...
Nehéz szívvel írok az elmúlt év egyik legértelmetlenebb troll tyúkperéről, de miután mi is bevettükk az Üvegplafon heccét, kénytelen vagyok megszólalni az ügyben...
Betlen Anna bejutott a bíróság mai ülésére, az ő beszámolója következik...
Olvasónk, Zita egy hónapja szabadult a bántalmazó kapcsolatából, írása azért különösen fontos, mert ritkán esik szó arról, hogy az áldozat szeretheti a bántalmazóját. Akkor is, ha tudja, hogy bántva van. És a végén még azzal is bántva van, hogy elhagyják. A bántalmazó iránt táplált gyengéd érzelmek…..
Nem értem miért fedezlek. Világgá kéne kürtölnöm amit tettél, hogy megtudják, akik felnéznek rád, akik szeretnek...
a nem az nem Ő, a jó gyerek 2016.07.20 12:27:49
,,Azt mondtátok/ kértétek írjam le, hátha segítek vele valakinek… Ne bujkáljak, mert nincs miért. Nem vagyok/ nem leszek/ nem lehetek hibás…"  ..
Amit Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla bírája a nyíregyházi csoportos erőszak ügyében hozott ítéletének indoklásában elmondott, az maga a másodlagos viktimizáció: szavaival Dr. Balla maga is erőszakot követett el az áldozaton. És ezért jár a felelősségre vonás. ..
mero.vera 2016.06.16 13:08:13
@Muad\\\'Dib: olvastad a periratot, bírósági nyilatkozatot? Én igen.
mero.vera 2016.06.16 13:47:31
@Muad\\\'Dib: birosag.hu/szakmai-informaciok/altalanos-sajtokozlemeny/debreceni-itelotabla-szexualis-eroszak-buntette-0
És méltóztassál visszavenni a stílusból, meglehetősen indokolatlannak találom.
mero.vera 2016.06.16 14:33:28
@Muad\\\'Dib: (és jog-ász): odáig rendben is vagyunk, hogy a bíró hangsúlyozza a cselekmények mélyen elítélendő voltát, mérlegelésre is joga van. De az áldozat súlyos alkohol reakcióját mint sértetti közrehatást és így enyhítő körülményt értékelni, mert az áldozat meggondolatlan magatartása (!) is vezetett az erőszak bekövetkeztéhez, na ezzel nagy baj van és erről szól a cikk is, nem másról.
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
mero.vera 2016.06.15 19:00:31
@consul: mivel a szexuális erőszak bűntette az új Btk.-ban nem tesz különbséget behatolás és ujjazás, szájba pénisztömés vagy fogdosás között, de igen, megerőszakolták. A jog szerint és minden más szempontból ugyanúgy.
mero.vera 2016.06.15 19:03:38
@Stohl András: nincs komolyabb trauma? Miután az összes iskolatársa látta, hogy eszméletlenül lepisilik, ujjazzák és tömnek péniszt a szájába? Mert nem emlékszik rá? Elárulom, attól ha lehet, még rosszabb. A posztolót idézve: ,,A kurva anyádat."
Aki egyszer is szexuális ragadozóként lép fel, elveszti azt a jogát, hogy másokért felelősséget vállaljon. De hogyan tovább?..
mero.vera 2016.05.29 17:55:10
@-JzK-: nem látom, hogy a cikk hol differenciált rablógyilkosság és szexuális erőszak között, a feminizmus sem került szóba, lehet, hogy eltévesztetted a házszámot.
mero.vera 2016.05.29 17:58:57
@Afrika steht an der Elbe: megtették, ha neked szelektív a hallásod, netán funkcionális analfabéta vagy, az nem az ő hibájuk, bár itt pont szó nem volt se feministákról, se ,,feminácikról", szexuális ragadozókról annál inkább. Mi lenne, ha a témához szólnál hozzá? Bár elhiszem, hogy mélyröptű szellemednek egy jó migránsozásnak mindig van helye, ahogy a feminácizásnak is. Én is szívesen náciznék most egyet, de inkább csak javaslom, keress másik játszóteret. Persze ki is tiltathatod magad, nem te leszel ma az első.
mero.vera 2016.05.29 19:01:06
@weasel: ,,nagyságrendekkel kisebb társadalmi veszélyt jelentő nemi erőszakolónak" - ezt komolyan gondolod? A cikk konklúziójáig nem tudom, eljutottál-e, na nem fejben, csak az olvasásban.
"Fanni" egy nagyon hétköznapi történetet mesélt el nekünk, a vége az, hogy a hatalmával visszaélő agresszor tanár miatt a diák otthagyta az iskolát. Iskolapélda arra, miért nagy baj, ha a hatalmi pozícióban állók nem számon kérhetőek és mire vezet az érdekképviselet hiánya...
Egy férfi betört egy otthonba, ott lapáttal verte szét a berendezést, az ott lakó nőt erőszakkal az utcára rángatta, ekkor vette észre, hogy elnézte a házszámot. Egy újságíró viccként számolt be minderről. Hogy ez miért akkora baj, mint az, hogy egyesek betörnek másokhoz? Elmagyarázom...
mero.vera 2016.04.13 15:36:53
@Alfax: abban, hogy egy humoreszkben vezeti fel a garázdaság és emberrablás bűntettét, valamint a kapcsolati erőszak és emberrablás szándékát?
Szöul a plasztikai sebészet fővárosa. Koreában 2013-ban ötből egy nő átesett valamiféle kozmetikai beavatkozáson, míg Amerikában 20 nőre jutott egy hasonló beavatkozás. A közszereplőket, a szépség-, média-, zeneiparban szinte mindenkit érint, férfiakat is beleértve. ..
A Saul sikere mellett még egy okunk van örülni. Az Oscar idei fő tematikája már a vörös szönyeg villáminterjúiból kiderült: rasszizmus és szexuális erőszak. És ami az Oscaron kiemelt téma, az egész évben az lesz.  ..
a nem az nem #NeFéljBeszélj 2016.02.22 06:15:20
A bántalmazók, zaklatók, cyber predátorok, nőverők és kapcsolati terroristák nem fogadják el a nemet és nem félnek a következményektől, mert az áldozatok többsége hallgat, nyel és tűr. Elég volt. #NeFéljBeszélj..