Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomlov

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnonViktornak köszönhetően elkészült a szcientológia-témájú német TV-film magyar feliratos változata.Az eredeti címe: Bis nichts mehr bleibt (IMDB, Wikipedia)Letölthető itt:Mire semmi sem marad - angol feliratos verzió 9 részben, mkv (kb 1 GB)magyar felirat a 9 részhez…..
tomlov 2010.04.28 08:44:14
@exscn:
"Egy darabig még én is gondolkoztam azon, hogy valahogy át kéne szűrni ezt az egész Szcientológiát és kirostálni a használható dolgokat, de ha rám hallgatsz, hagyod ezt az egészet a fenébe. "
Köszönöm, ez világos beszéd.
Bár azt nem mondod, mit csináltál, és milyen eredménnyel, csak egy áttekintést adsz.

MÉG EGYSZER :
HA VALAKINEK VANNAK SZEMÉLYES TAPASZTALATAI BÁRMILYEN AUDITÁLÁSSAL, ELJÁRÁSSAL, ÍRJA MÁR LE EZEKET.

Köszönöm

Egyébként, ha hozzászólhatok, a sci mint "vallás" annyira felületes, kevés, hogy az igazi spirituális kérdésekről fogalma sincs.
Van úgy, hogy az ember csak simán meditálgat, és egyszer csak, amikor a gondolatok már lecsengtek, valamiféle gondviselés szerű békét érez. 1500 Ft-os könyv a Most Hatalma. De úgy általában, a sci az élet igazi kérdéseit még csak meg sem karcolja. Rendeltetés, Végzet, Isten ( már akit érdekel, engem nem annyira ) vagy igazi szellemi fejlődés, amolyan buddhista megvilágosodás, elmélyülés...
Müller nézetei, A Titok c. könyv Vonzástörvénye, stb, ezek inkább nyugodt, békés, szeretni való, és szeretni képes ember felé vezetnek. Persze kedvenc Forrásunk számára ez maga a legnagyobb titok. Ő mondta, nem én... egyház, szeretet, megértés nélkül.

Ezeknek fogalmuk sincs ezekről. Akárhány scivel beszéltem, akármilyen magasan képzett, vagy auditált volt, jobb esetben normális átlagember, rosszabb esetben frusztrált idióta volt.
ÉS ÉN EGYETLEN ESETBEN SEM LÁTTAM OLYAT, HOGY VALAKI, AKIT ISMERTEM, ÉS VOLT ÖSSZEHASONLÍTÁSOM ( MAGAMAT IS BELEÉRTVE )JOBB EMBERRÉ VÁLT VOLNA.

De ettől még nem biztos, hogy ez sehol sem történt meg.

Persze talán csak túlságosan nehezen veszi be az agyam, hogy az egész sci múltam értelmetlen volt, nem akarok már ekkora lúzer lenni. Igazolást keresek, hehe...
Valami számomra is hasznosat szeretnék kihozni belőle, ha már annak idején ennyit feccöltem bele.
Mai napig jönnek a magazinok, ahol a konkrét, tényszerű nyereségek mindig hiányoznak.
A változat- "most már szuper minden !" Anyád. KONKRÉTAN mi változott, az életed mely területe sikeresebb, és miért ???
B változat- "Csoda történt velem, a mögöttem lévő autó lelassított, és nem ütköztünk, mert én erre koncentráltam, me OT vagyok vazze"
No comment.
C változat - ( a legirritálóbb) "végre száguldok a hídon, jobban értem Ront mint valaha" Remek, de merre tartasz ? A hid lett a cél, és nem a hely, ahová az vezet. Érdekes. Senki sem tudja, mi van a híd tetején. Akkor meg hogyan vágyhatnak oda ? Vagy velem van gond, hogy ezt nem értem ?

Szóval engem az életben működő, az élet valós dolgait jobbá tévő kis technikák érdekelnek, szarok az OT-ra. VALAKINEK CSAK VANNAK NYERESÉGEI A FOKOZATOKON !!
Illetve, ha itt csupa olyan ember van, akinek nem volt, az is megmagyaráz pár dolgot.
Előzmény: AC 360 a szcientológiáról a CNN-en, első rész 2/A. Rövid bevezető és összefoglaló, Jeff Hawkins és Tom DeVocht meséli Miscavige erőszakos akcióiról. Tommy Davis szerint ezek az emberek összejöttek, egyeztették a hazugságaikat, és ezután fordultak a médiához.…..
Itt a link az Origo.hu/LifeNetwork.hu cikkéhez:100 milliós vitaminháborúAz újdonságokból szemezgettem:Árbevétel:A Free Choice Kft. 2007. évi nettó árbevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot, s a 2008. évi árbevétele is egymilliárd fölött alakult. A cég franchise rendszerű…..
tomlov 2010.02.27 13:29:05
@Dr. A. Nordenholz:
Ezek szerint te még aktiv sci vagy ?
Magyarországon élsz ?
Vannak személyes sikereid, nyereségeid a tech-ből ?
Nyilván vicc, vagy tévedés a könyv 1934-es megjelenése...
Milyen konkrét zaklatásokról tudsz ?
És pláne idehaza miket képzelhetek el ?

Ami a szúnyogcsípéseket illeti, maga a sci is ilyen. Ha egy marék légy egy elefánt hátán azt ünnepli, hogy végre átvették az elefánt irányítását, az is komolyabb, mint amit ezek tettek idáig. Az imént lapoztam át a Sci News évtizedzáró különszámát. A szokásos ömlengés, hogy mekkora királyok.
HOL VANNAK A VALÓDI EREDMÉNYEK ?????

Igazság szerint szívesen beszélnék valakivel ezekről. De ezen a blogon ez ép úgy képtelenség, mint a szervezeten belül.
Lehetetlenség még egy kétség kondi összehozása is, mivel SENKI SEM ELFOGULATLAN ÉS KORREKT.
Még azok sem, akik nem érdekeltek, mivel csak a saját nézőpontjukból beszélhetnek.
Amúgy Lenkei akár marketing, akár önzetlen célokból írta amit írt, attól a lényeg még igaz.
Ezt a bolygót egy rakás őrült irányítja pénzel, fegyverrel, de leginkább tömeges hülyítéssel, butítással, meg ideológiákkal.
Ebben a tekintetben egyet értek a scivel. Nagy kár, hogy a helyette adott szép új világtól az isten mentsen meg minket.
De most tényleg, képzeljétek el a Clear Bolygót egy pillanatra. A Harmadik Birodalom semmi lenne hozzá képest...
Link:Majd Xenu meggyógyít - index.hu ..
Források: Adams Co. business owner thought to be victim now charged with murder - The Denver Post 9NEWS.com | Denver | Colorado's Online News Leader | Man charged in shooting death of former business partner Adams Co. software exec charged with murder - KDVR TV:    Röviden…..
tomlov 2010.02.03 12:43:43
Pont ezzel a fajta "Majd jobban leszel" dumával van nekem is tele a tököm, a Szerelőnek meg teljesen igaza van. Tényleg csak a lehúzás megy, már ami a személyes dolgokat illeti.
Egy jó könyv ( 2-3000 Ft maximum ) lehet hogy segít, lehet, hogy nem, de nem túl nagy veszteség. Ráadásul odaadhatod másoknak is, hogy elolvassák. Pl a Titok. Tudom, hogy kicsit gagyi, de azért jó könyv, ha egy átlag, spiritualításban nem túl jártas ember olvassa.

Nekem is ezzel a dumával jöttek, mikor annak idején befizettem a dianetika auditálásra. Kérdem, mit fogunk elérni, honnan tudom, hogy célt értünk, azaz hogy a pénzemért kaptam valamit ? És válasz : Majd jobban leszel.
Anyád.
És mellesleg, nem lettem jobban.
És ezért nyilván én vagyok a hibás, úgyhogy még fizessek... és fizessek... és még...
Hát bassza meg, én tudom, hogy ez nem villanyszerelés, és hogy szubjektív, de azért vannak mérhető dolgok az elme és a lélek területén is. IGENIS LEHET TUDNI, HOGY KAPTÁL -E VALAMILYEN HOZZÁADOTT ÉRTÉKET !
És ahol meg ködösítenek, ott nyilván okkal teszik.
Az ideális az lenne, ha mondjuk azt mondanák, egy szolgáltatás végén fizetsz, ha úgy érzed, megérte. Már csak azért is, mert akkor már nyilván jobb képességű is vagy.. :)

Nem akarom a Transzit bántani, de mikor személyesen beszéltünk, kiderült, hogy majdnem ugyanaz a lehúzás megy a kinti sci-k részéről is, mint bent. akkor meg miről beszélünk ?
A legfrissebb szcientológia magazinban jelent meg ez a Hubbard-írás. Jelentősége abban rejlik, hogy segíthet megérteni szcientológus családtagok, barátok és ismerősök mentalitását. Folyamatosan ezt az üzenetet sulykolják beléjük, amelyet Hubbard itt kifejt. A cikkben leírt…..
tomlov 2009.12.14 10:28:01
És persze az is igaz, hogy az átlag scientologus hihetetlenül buta.
Egyrészt azért, meg elhülyül, szó szerint.
LRH ( és szerintem is ) az inteligencia azt jelenti, hogy egy problémát észlelek, felvetem, aztán megoldom. Tehát kombinálok, gondolkodom.
De a sci-nek ez tilos. Egy szektában nem gondolkodhatsz, hát még egy hadseregben, lásd seaorg.
Személyes élményem, hogy egy munkatárs minél "képzettebb" annál képtelenebb megoldani dolgokat, illetve annál embertelenebb, robotszerűbb. Rettenetes arcok vannak...
A másik ok a hülyeségre a természetes szelekció.
Értelmesebb ember, mint jómagam is, ilyen helyen nem marad.
Persze annyira azért nem lehetek okos, ha egyszer tíz évig marháskodtam köztük... De a lényeg, hogy az átlag IQ rohamosan zuhan.
És persze ilyen emberek akarják osztani az észt, meg megmenteni a világot..
Hehe. Nyilván kevés a sikeres sci, illetve a sikeresek meg megtévesztőek, hiszen már azelőtt sikeresek voltak. Vegyük mondjuk az Euronics-es csávót, az nem a sci miatt vitte sokra. Fordítva igaz, MIVEL MÁR VOLT pénze, lehetett komoly támogató, meg OT 10 000.
Vagy a Tom Cruise. Lehet őt nem szeretni, én speciel nagyra tartom, mint színészt, nézd csak meg az Interjú a vámpírral-t. DE NEM A SCI MIATT JÓ SZÍNÉSZ !
Ez amúgy kissé zavarba is hoz, amikor a sci értékei mellett érvelek - hiányoznak az eredmények. Hol vannak a sikeressé tett emberek ...?
Pedig papíron olyan jól fest a dolog.
Ki tudja, talán csak illúziókat kergetek.
Traszi, segíts ki valami kis jó érvel !!! :)
tomlov 2009.12.15 01:03:51
Hát, @kalman:
Lehet hogy fordítva ülsz a lovon.
Én nekem eszemben sincs védeni őket. Én nem ÁLLÍTOM hogy vannak nyereségek, én csak kérdezem. Nekem pl. nem sok volt. 10 évemet, és rengeteg pénzemet vették el. Az utóbbi években a netnek köszönhetően rengeteget megtudtam a sci szarságairól, és mondhatom, nem bántam meg a kilépésemet. De azt bánom, hogy nem azt szolgáltatják, amit ígértek.
És persze, hogy nemezek a szerencsétlenek fogják megmenteni a világot. De a világot nem is egycsapásra kell /lehet megmenteni. Ahhoz valami messiás kéne. Ugyanakkor igenis lehet segíteni a másiknak, neki személy szerint.
Mégegyszer leírom, hogy a tanulási tech egy iskolában nem lenne hülyeség. Lehet, hogy kicsit életszerübbé kell tenni, lehet, hogy nem a hülye LRH anyagokat kell tanulni, de én még emlékszem, hogyan utáltatta meg velem az iskola a tanulást, és tudom, milyen hatással van ez az életemre. Mindegy.
És ha egy házasság kezd tönkremenni, az ártó tettek kölcsönös kiírása, és persze egymással való megbeszélése tuti hogy segítene, már ha még elegendő affinítás van a két ember közt.
Vedd már észre, hogy én egyszerű baráti segítségről beszélek itt, nem feltétlenűl intézményes világmegváltásról.
Egyik pofon a másik után ezen a héten az egyháznak...Előzmények a blogon:Első tárgyalásÖsszefoglalóJavasolt ítéletForrás: BBC NewsA bíróság bűnösnek találta a "Párizsi Hírességek Központja" nevű szcientológia egyházi szervezetet csalásban,…..
tomlov 2009.10.28 09:27:06
Hát, én csak magamat tudom ismételni.
Szervezet, úgy ahogy van, szar.
De a sci össz tudástárát én már rég osztályoztam.
1,
Másoktól lopott, de legalább is másoknál is jelen lévő általános okosságok.
Ilyen pl. a komm ciklus úgy általában.
2,
Máshol nem található okosságok.
Pl. E-méter. Mondjuk, hogy tényleg működik, akkor viszont zseniális. Vagy Etika kondi képletek, vagy ARK háromszög, stb, én nekem éppen ezek miatt volt nehéz kilépnem, hiszen ezek tényleg hasznos eszközök lehetnek.
Mutass nekem valakit, aki bele tud kötni abba, hogy pl. egy dühös emberrel célszerűbb közömbös hangon, esetleg kissé ( természetesen nem felé irányuló )antagonizmussal beszélni, mit ilyen csitító, együgyű gügyögéssel, vagy harsány vidámsággal... Vagy köss bele abba, hogy ha mondjuk anyagi bőség ér, akkor kezdj el takarékoskodni, fizesd ki az összes adóságod, fektesd be a maradékot valami hasznos, pénzt hozó dologba, és csak utána kezdj el dőzsölni. A lottómilliomosok mutatják, hogy pár évvel később nyomorultabbak, mint valaha. Persze, aki így jár el, az nem, nyilván erre is van példa, éppen mert EZT AZ ELVET alkalmazzák. Ez a faszi fogta ezeket az elveket, és jól-rosszul leírtra őket. Aztán igyekezett működő eszköztárat létrehozni belőlük.
Megint más kérdés, hogy egy eszközt egyrészt milyen szándékkal, másrészt mennyi ésszel használnak. A kedves tagok hírhedten buták ebben, de ez nem feltétlenül minősíti magát a tudást.
3.
És végül a faszságok, jellemzően ezeket támadják a kritikusok.
Xenu, a szervezet bizarr belső élete, OT kamu, stb.
Tehát omoljon össze ez a rettenet társaság, de valaki mentse ki a romok közül a hasznosítható tudást, sőt tanítsák már az általános iskolákban is, a szorzótábla mellett, természetesen nem mint scit, hanem mint mondjuk "hogyan működik az élet" órát.
UFF
Az egyház házatáján tapasztalható jelenségek arra indítottak, hogy szeretettel elküldjem David Miscavige-nek és a magyar vezetőségnek (Nagy Tamás, Tumpek Zoltán és Fritzlauf Lajos) Bonnie Tyler "Total Eclipse of the Heart" c. kiváló számának újragondolását a Hurra…..
tomlov 2009.10.23 15:34:13
Kunfalvy úr, a Drogmentes Maraton "alapítója" (divatos cím ez szcientológuséknál valamiért  :) ) ismét megosztotta gondolatait a szcientológus táborral egy emailben. A levelet elfogtuk, íme változatlan formában:   Feladó: Kunfalvy Ákos, IAS Szabadság…..