Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smafu

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolnád, hogy egy laza nyáron, a balatonon egy középszerű büfé, gond nélkül csinál 15 milla tiszta profitot? És azt, hogy mellé még HARMINC milliót összelop? Én sem gondoltam, viszont a vendéglátós meló a magyar élet egyik sötét bugyra és amik a filmekben meg a könyvekben…..
                          Pöttyös lányregény - perbe fogva   Faludy György „fiatal” özvegye beperelte Tisza Kata írót, annak harmatos regénye miatt. Maradandó károsodást okozott-e az özvegyben egy születésnapi vacsora leírása, ami még ’aköltő’…..
Smafu 2011.12.05 14:29:56
@Halihó: Úgy látszik.
A blog rövid története alatt már kétszer is előjöttek a lengyelek, egyszer egy utazás tapasztalatairól merengve, egyszer pedig a jó öreg varsói gyors meghaladásáról elmélkedve. Most nem elmélet jön, hanem a legkeményebb politikai empíria, ami nem más, mint a választási…..
Smafu 2011.10.10 20:48:45
Az, ha egy férfi főnök állandóan sikamlós megjegyzésekkel és célozgatásokkal bombázza a titkárnőjét, esetleg egy céges buliban kicsit kapatosan megmarkolja a fenekét, nyilván nem kérdés, hogy munkahelyi zaklatásnak minősül. De mi van akkor, ha egy női alkalmazott túl nagy…..
Levéltári kutatások szerint Széll Kálmánt Mikszáth Kálmán találta ki, majd átvették egyes hírlapi források. Széll Kálmán a polgármesterek Csáky grófja volt, aki a tipikus nagyvárosi bürgermájszter szimbólumaként számos városházi beszámolóba is bekerült. …..
Smafu 2011.07.12 18:56:19
@bamberg: Olvasd el Cs. Lódith Katalin említett tanulmányát, akkor jobban képbe kerülsz.
Smafu 2011.07.13 00:14:33
@Celtic: Hát, ha a "neten megírták", akkor az biztos úgy van, mert amit a neten megírnak, az csak igaz lehet... :)

Egyébként kinek az életrajzát szeretnéd idemásolni a Wikipédiáról, Széll Kálmánét (ezt valaki már idemásolta, és mire ment vele?), Mikszáth Kálmánét, Mauks Ilonáét, vagy pedig Cs. Lódith Katalinét?

Amúgy pedig, egy szerző létezése tekintetében, annak, hogy az illető írói - akár jelentős írói - munkásságot fejt ki, nincs semmiféle bizonyító ereje. Itt van pl. Émile Ajar esete, aki zajos sikert aratott bestsellerével még a Goncourt-díjat is elnyerte, és mégsem létezett. Mintahogy nem létezett a Psyché nevű reformkori költőnő, noha kitűnő írásait 1972-ban kiadta a Magvető Kiadó. Nem létező személy volt Fortéjos Deák Boldizsár reneszánszkori utazó, akinek állítólagos Memoriáléját a múlt század első felében Bánffy Miklós tette közzé. És a kurucok sem énekelték sohasem a Thaly Kálmán által állítólag 'felfedezett" egykori énekeket, és nem kísérték ezeket a 19-ik század végén kifejlesztett tárogatón, és ezt a sort hosszan, nagyon hosszan lehetne folytatni.

Úgyhogy fenntartom azt, hogy Mikszáth Kálmán ÉPPÚGY nem létezett, mint ahogy nem létezett "Nagyméltóságú duka- és szentgyörgyvölgyi Széll Kálmán, magyar királyi Miniszterelnök és Belügyminiszter, Őfelsége valóságos belső titkos Tanácsosa, a Lipót-rend és a Szent István-rend Nagykeresztese, stb. stb." - ahogyan néhai Széll Kálmánnak egy, a birtokomban lévő, dedikált kötetében olvasható.

Szóval egyik személy sem létezett, sem Széll, sem Mikszáth, mindkettőt csak úgy találták ki. De akár írhattam volna azt is, hogy 'ha már lúd, legyen kövér', nem gondolod? :))))
Még mindig félig szőrös F., aki végleges szőrtelenítésre jelentkezett be az Aestheticánál, és hiába ígérték neki, hogy "addig kezelünk, amíg az összes szőröd el nem tűnik". El sem tudom képzelni, mit tennék ilyen helyzetben. Főleg, ha egy nem orvos azt pedzegetné,…..
Smafu 2010.11.17 14:31:36
@henrik_: Ha nem vagy képes érzékelni, vagy értelmezni egy szöveg jelentésárnyalatait, akkor inkább magadban kéne keresni az imbecillitást.
Én tényleg mindenre felkészültem az NBSz elindítása után, de arra, hogy egy nap Kornis Mihályt köszönthetjük a képviccműtőben, méghozzá híresemberfejű járművé átoperálva, na arra tényleg nem. Szancs triptichonja láttán nemhogy fejszecsapások érték a kisagyunkat, de…..
Egy darab Horch-kulcstartó keresi a gazdáját. Igényes, varrott bőr, nehéz, krómozott karika, súly a bőr végén, kiválóan passzol, mondjuk egy fekete 853-as modell kulcsához.   A kérdés: Mi volt az a világújdonság, amit a Horch vezetett be, és autóinkat ma már el sem…..
Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott…..
Smafu 2009.11.29 13:01:15
@gergoh90: A Kalos ne lenne összehasonlítható a cikkben szereplő autókkal???

Már hogy ne lenne összehasonlítható, és egyáltalán, miért kéne összehasonlítani más típusokkal?

Nem az volt a feladat, hogy a Kalost hasonlítgassuk, hanem az, hogy olyan autót találjunk, ami teljesíti a cikkíró által megadott paramétereket, és ne kerüljön többe 1 millónál. Egy 5 ajtós, 94 lóerős, 16 szelepes Daewoo Kalos SX nem csak teljesíti, de túlteljesíti a felsorolt kívánalmakat.
Nemzeti gyásznap van: Zámbó Árpyt mégse fogja megrázni az áram, és Tóth Gabit se dobálják meg paradicsommal. A Bors nemrégiben szellőztette meg, hogy a Tv2 tervezett, Ezek megőrültek című realityjének Liptai Claudia és Majka lenne a műsorvezetője, a műsor pedig amolyan tanyasi…..
tvblog Összecsap az RTL és a TV2 2009.10.10 00:42:00
Till Attila vagy Stohl András? Nacsa Olivér vagy Ördög Nóra? Talmácsi Gábor vagy Oroszlán Szonja? Létezik ember e földön, aki képes lenne ezen, jelenleg ellendérdekelt duókból választani magának, tehetném fel a pusztán költői kérdést. De félre a tréfával,…..
A következő fényképek méltán érdemelték ki a világ leghíresebb képei címet. Közülük nem egy kitörölhetetlenül beleégett a retinánkba. Lássuk, vajon hányat ismersz fel segítség nélkül! (A képekről szóló információkat direkt a fotók alá írtam, hogy nyugodtan tudj…..
Amíg szeretett cégem nem költözött Újpestre, nem gondoltam, hogy van olyan zónája Budapestnek, ahol rákészülés nélkül leforgathanák Tarkovszkij nyomasztó Stalkerjét. Mivel a nagyjátékfilm-forgatások jelentős bevételt jelenthetnek mind szűkebb, mind tágabb pátriánknak,…..
Smafu 2009.08.30 02:00:49
Nem értem az össznépi, felháborodott hörgést, amit ez a képriport kiváltott.

Hogy szeressük-e a zindexet és a zindexeseket, a sokszor nyegle, provokatív, pongyola stílust, az egy dolog. Más dolog viszont a képeken látható környezet állapota. Mert a Tatai út környékének egy része tényleg olyan lepusztult, mint amilyennek a képek mutatják. Bárki meggyőződhet róla, aki arra jár. Ráadásul a fotók jók, úgy látszik, mintha ezt észre sem vennék a hozzászólók. Ha pedig a képek a valóságot mutatják, akkor nem értem, mire a nagy felháborodás. Olyasmi ez, mint haragudni a tükörre, azért, mert nem tetszik a benne tükröződő látvány.

Azt pedig végképp nem értem, hogy az írásban mi sértő lenne az újpestiek számára. Merthogy vagy százan szóvá teszitek itt, hogy a képek nem Újpesten készültek, hanem a XIII. kerületben. Mármost a rövid írás szerzője egy szóval sem állította, hogy a fotózott helyszínek Újpesten lennének. Annyit írt csupán, hogy a helyszínek az (újpesti) szerkesztőségtől legfeljebb tízpercnyi gyaloglásra/kerékpározásra találhatók. (Egészen pontosan Angyalföld északkeleti sarkán - ezt már én teszem hozzá.)

Ha tehát az idézett részt valaki újpesti helyszínnek olvassa, akkor az komoly szövegértési problémákra utal.

A több hozzászóló által is értékként említett víztorony valóban pazar látványt nyújtott, mindaddig, amíg vagy harminc évvel ezelőtt neki nem álltak a bontásának. A bontással eljutottak valameddig, azután jó magyar szokás szerint abbahagyták, a torony azóta így áll, félbehagyva. Akkor fölülről indulva eltávolították az építmény csúcsos tetőzetét, leszedték a tartály külső burkolatát, lebontották villámhárító és vízelvezető rendszerét, mindent, ami a megfeketedett, ám masszív, gyönyörűen falazott téglaépítésű toronytörzs felett volt, kivéve a burkolat nélkül maradt tartályt, mely azóta is pőrén árválkodik ott, a fejetlenség és félbehagyottság emlékműveként. A víztartály lecsupaszított, korrodált felületéből a valamikori héjazatot tartó konzolok maradványai meredeznek kifelé. A torony-torzó hosszú ideje áll így ott, csonkán is őrizve egykori méltóságát, dacolva az idők viharával.

Hogy annak idején miért álltak neki a bontásnak, majd miért hagyták abba, arról különböző, rosszízű mendemondák (és juszt sem "városi legendák"!) vannak forgalomban.

Nemes kezdeményezés lenne, ha valakik, - pl. a Víztorony Baráti Kör tagjai - célul tűznék ki megskalpolt fejű torony rekonstrukcióját, eredeti állapotának visszaállítását.
  Kittenberger Kálmán vagy Széchenyi Zsigmond vonulhatott volna vissza ebbe a nádfedeles, antilopfejekkel díszített vadászházba a Velencei-tóhoz, ha megérik 1990-et. Akkor épült ugyanis az ingatlan, amit Zoltán ajánlott a figyelmembe. Kérdés persze, hogy ha nem nekik készült,…..
Belsőség Kell is nekem ez a fos? 2009.08.05 22:56:00
  Amerika jó nagy piac. A program hivatalosan július 1-jén indult, valójában azonban csak 24-én kezdődött, azóta viszont már 157 ezer beszámított autó került a roncstelepekre. Na, vajon mik?  Vélemények az azonos című írásunkról...
Smafu 2009.08.07 21:09:38
"Kell is nekem ez a fos?"

Nemtom mi a
f@aszér' kell ilyen trágár címet adni egy írásnak. Tán a célközönség így jobban ráharap?
  Egy partihordó sör, egy fa pad vagy egy kerti grillsütő - ütközéskor, rögzítés nélkül mind gyilkos erejű fegyver. Vélemények az azonos című írásunkról...