Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fittipaldi

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy a magánnyugdíjpénztári vagy az állami rendszert választja", de aki nem az államit választja, azt megfingatjuk. - mondta Matolcsy."Mindenki szabadon eldöntheti, mit akar, de aki nem azt akarja, amit mi, azt lelőjük." - gondoltam…..
Fittipaldi 2010.11.25 07:28:10
@midnight coder: úgy is van, jól mondod.
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
  Egy barátommal sokszor vitatkozunk politikáról, és feltette nekem ezt a kérdést: "de miért is utálod te annyira Orbán Viktort?". A kérdés kézenfekvő, és a válasz is elég nyilvánvaló, ki lehet venni az eddigi írásaimból. De mégis jónak találom összefoglalni,…..
A hír: A kormány meghátrált, mégis kap mindenki családi pótlékot. (A milliós jövedelműektől vették volna el, nevetségesen keveset tudtak volna ezzel spórolni.) Egy színműben: Ifjú fideszes apparátcsik 1. (lelkesen): - Mit szólsz, tovább nőtt a népszerűségünk!? Ifjú…..
Voltak akik leírták és bukott, leszerepelt embernek tartották. Voltak akik várták, hogy visszatér a közéleti rabságból, mint modern Sándor Mátyás, hogy harcot vívjon a jogállamot tutira megingató PatásÖrdöggel. Talán csak egyvalamire nem számított senki: hogy ez ilyen hamar…..
Fittipaldi 2010.11.03 10:59:42
@Jackni Konzol: én januártól a hatalom nyomásának csökkenését fogom érezni a zsebemen, mert az állam kb. 20%-kal több pénzt hagy benne. Közel 60% helyett kb. 50-et vesz majd el, ami persze még mindig sok a normálishoz képest, de egy nagy lépés a jó irányba. Szevasztok elvtársak.
Budapest KáVé Az én emlékművem 2010.10.04 13:04:00
Az '56-osok terén van valami MÉH pozitív cucc, amire egyesek azt mondják, szar, mások szerint meg nem. Szerintem nem, sőt... talán ez az egyetlen olyan szobor, vagy emlékmű, ami ki tudná állni a szokásos magyarkodás próbáját, hogy "nem kell, mert a libsibolsik/szittyák…..
Fittipaldi 2010.10.23 21:26:41
@Fittipaldi: ja és a lényeg : a fentiek miatt természetesen bontani kell.
Fittipaldi 2010.10.23 21:41:20
@attila1: amit pártolsz, az nem szabadság, hanem a hazugság, a szokásos jó kommunista módra. Mivel az egyértelmű értelmezés nem felel meg neked, nyilván te is a kettes értelmezést támogatod, de közben művészet fejlődéséről prédikálsz - tehát hazudsz. Örülök, hogy ezzel is alátámasztod, amit fent írtam.
Fittipaldi 2010.10.24 07:01:55
@attila1: amit idéztél, az nem hazugság, hanem feltételezés volt részemről rólad a korábbi megnyilvánulásaid alapján. Nem cáfoltad meg amit írtam, ezért mégiscsak te vagy a komcsi, de nem is tudsz róla, ez a legjobb. :)

Szóval, egy ilyen eseményhez kötődő emlékműnek nem lehetséges, hogy két teljesen ellentétes értelmezése legyen, mert az esemény is csak egyféleképp értelmezhető. Persze bizonyos határok között egy épeszű ember számára. A kétértelműség itt kétszínűséget, az meg hazugságot jelent.
Tehát az emlékműnek az egyértelmű határok közt kell maradnia, ezzel tudja kifejezi az esemény lényegét. Akár lehet többféle értelmezése is, de azok mind egyirányba kell mutassanak, ez lenne a legjobb, és ezzel nyilván feladnánk a leckét a tervezőnek.
Kardját lengető huszárt, molotov koktélt tankra dobó kisfiút, lyukas zászlót természetesen nem támogatok, akkor már inkább legyen kutyapisiltető a helyén, az legalább hasznos.
Az Örülünk, Vincent? blog bemutatja a Világszabadalom! magyar adórendszer®-t. Az adórendszer, melynek elveit az április választások során a polgárok elsöprő többséggel megszavazták, méltányos, egyszerű és munkára ösztönöz. Az adóbevallás — csattanós választ adva…..
Fittipaldi 2010.10.02 21:06:36
bazmeg gyerekek!
Nem értem miért ellenzitek az adócsökkentést. Hogy adójóváírás így meg úgy - ezen fölösleges aggódni, mert erre még nincs meg a törvény. Majd akkor rinyáljatok, ha meglesz és csökken a nettó jövedelmetek - csakhogy ilyen valószínűleg nem is lesz.
Valaki meg nem érti hogy mire jó. Például arra, hogy aki sok adót fizet, mert nem csal, az relative jobb anyagi helyzetbe kerüljön azokhoz képest, akik csalnak (tök mindegy, hogy áfát vagy szja-t). Ezért kell adót csökkenteni. Meg azért is, hogy például ne vegye el az állam a megtermelt jövedelmem 60%-át. Kíváncsi lennék, hogy akik most rinyálnak, azoknál ez az arány hány %. Nyilván aki már most 0% adót fizet, az nem fog jobb helyzetbe kerülni, ez nem is lehet cél.
Felső középosztályt támogatja a kormány? Inkább pont az a célja, hogy minél többen kerüljenek fel a középosztályba. Ezért is kell adót csökkenteni.
A kollégáim nagy része okos ember egy jó nagy vállalatnál. Annyi a jövedelmük, hogy a szuperbruttó 40%-át kapják kézhez (ebből ki lehet számolni, hogy mennyi). Ez lenne a felső középosztály? A befizetett adót tekintve mindenképp, de bazmeg, látnátok milyen autók parkolnak a cég parkolójában: 10-15 éves astrák és focusok. Ez csoport _kellene_ legyen a középosztály, de gyakorlatilag mégsem az. Ezért kell adót csökkenteni, hogy legyen esélyük a dolgozó embereknek a középosztály szintjén élni.
Fittipaldi 2010.10.02 21:32:18
@Kettes: Orbán és csapata csökkent adót, amit ti is akartok. Akkor végül is ki a hülye és mihez? Vagy ha valaki más csökkentene, az jó lenne?
Egyébként a hozzászólókra reflektáltam, nem a posztra. Arra nem érdemes, mert fölöslegesen cinikus.
Vasárnap a Fidesz - az elnyert pozíciókat tekintve - akkora győzelmet fog aratni az önkormányzati választáson, amire nem csupán az 1990 utáni Magyarországon, de az 1945 utáni Nyugat-Európában sem nagyon találunk példát.  Nem lesz olyan eleme a választási rendszernek, ami ne…..
Fittipaldi 2010.09.29 07:46:18
@Ting Fu doktor: túrót...
50%-os törvényről van szó, csak ezért beszélt a képviselők 50%-áról. Azon túl persze, hogy kommunikációs fogás.
Egyre kevesebb az esélye, hogy Magyarországon már jövőre 16%-os egykulcsos adó legyen: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter és államtitkára. (Fotó: fidesz.hu) Teljes a káosz a 16%-os egykulcsos adó ígérete körül: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter…..
a Tisztelt Ház Sitt! 2010.09.19 19:11:00
Holy sitt! Mesterházynak még gyakorolnia kell a képes beszédetAz őszi ülésszak Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött el, amelyben a tradíciók szerint értékelte az elmúlt időszakot és az elkövetkezendő idők programjáról is szót ejtett. Abba…..
Vasárnap este érdekes üzenet landolt a postaládámban a Nagyítás című folyóirat főszerkesztőhelyettesétől, amelyben bejelenti, hogy "a Nagyítás leállt, több szám nem jelenik meg. Ha közöltünk írást, köszönjük, ha még nem, akkor szomorúan le kell mondanunk az…..
Fittipaldi 2010.09.14 17:32:18
@vazernovszkaja: úúú, micsoda szűk látókör.
"erő, hatalom és hierarchia orientált" - nagyon el vagy tévedve.
Manapság a jobboldali szemlélet fő vonalai pár szóban az önállóság, gazdasági függetlenség (egyéni szinten is), szabadság (valódi liberalizmus!), állami újraelosztás csökkentése, annak a támogatása, aki fenntartható módon termeli újra a társadalmat, tehát tanul, dolgozik, értéket teremt.
Ennek generációkon keresztül _fenntartható_ alternatívája nincs, ezért bármilyen egyéb módszer a leépülés irányába mutat.

Egyéb:
A baloldal újabban a "progresszió"-nak nevezett akármivel akarja kihúzni a nyakát a kötélből?
IMF-tárgyalások: nem Volvókat osztogatnak, hanem Volgákat fosztogatnak. A magyar gazdaságpolitika így hamarosan valamennyi megmaradt hitelességét el fogja veszíteni. (Fotó: napi.hu) Kedd: igen! Kedden a Bloomberg hírügynökség kérdéseire válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium…..
Fittipaldi 2010.08.29 11:18:54
@Viktus: rossz feltételekkel sosem jó hitet felvenni. A feltétel mindenféle megszorítás volt, amelyek eddig sem váltak be, a fidesz pedig a gazdaság növekedésében látja a megoldást, amiről viszont még nem bizonyosodott be, hogy rossz megoldás lenne.

Kb. annyi a különbség, mintha egy gazdaságban kapával művelnék a földet, és a bank feltétele a hitelnyújtásra az lenne, hogy rúgják ki a dolgozók felét, és akkor kevesebbet kell fizetésre költeni. A másik megoldás, hogy beruháznak pár traktorba vagy akármibe, amivel nagyobb termelékenységet érnek el. Szerinted ennek a gazdaságnak és a dolgozóinak melyik lenne az érdeke?
  Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán egy bajnai konferencián arról beszélt: a roma integráció érdekében minél több olyan egyházi iskolára lenne szükség, ahol többségében roma diákok…..
Fittipaldi 2010.08.28 12:19:23
@anyad2: Kókáról jut eszembe, van neki az iwiwen egy primitív proletárgyerek ismerőse, itt lehet megtekinteni:
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8594563
A klubtagságaiból úgy tűnik ő is nagy LMP fan lett, nyilván mióta nincs szdsz. Az illető kiváló magyarsággal és helyesírással egyszer írt egy kommentet Kóka véleményezéséhez:
iwiw.hu/pages/user/testimonial/commentsabout.jsf?userID=33053

Csak azért, mert Kókáról ez szokott eszembe jutni, és akkor mindig elmosolyodok :)
Másrészt csak meg kell nézni, kik az LMP támogatói, sokmindenre lehet belőle következtetni.

Viszont ha az mszp-t kiszorítja a közéletből, akkor hajrá lmp, csak nehogy egyszer vezető pozícióba kerüljenek.
Augusztus 23-án Afganisztánban meghalt egy fiatal magyar katonanő. Nem jó hír ez senkinek, különösen nem a családnak, a barátoknak és a közeli hozzátartozóknak, és nem vagyunk hozzászokva ehhez mi, hírfogyasztók sem. Ismerve a Magyar Honvédség kvalitásait, már az is csoda, hogy…..
Nívó Tízmillió alatt a magyar 2010.08.26 06:14:00
A napokban több helyen hallható volt a médiában, hogy Magyarország népessége továbbra is csökken, heteken belül a lélektani tízmillió fő alá esik.Sokan nemzeti tragédiának, fenntarthatatlan állapotnak tekintik a népességszám csökkenését. De miért is olyan rossz ez nekünk?…..
Fittipaldi 2010.08.27 07:10:26
Nem az a lényeg, hogy mennyien vagyunk, hanem hogy milyen az emberi "minőség".
Többnyire azok szaporodnak (3-5 vagy több gyerek), akik relatíve a legjobb helyzetben vannak és biztosnak érzik a jövőjüket. Ezernyi analóg példát lehet hozni akár az állatvilágból is.
Manapság az országban két ilyen fajta van: az egyik a cigányság, akiknek jó része mint tudjuk a több gyerek-több segély életmódra rendezkedett be.
A másik a legnagyobb jövedelmű 1-2%, főleg a budai elit kerületekben és a környező településeken, akiknek egy jelentős része gyakorlatilag adócsalásból vagy mások kihasználásából szedte meg magát (bár általánosítani itt sem nem lehet). Ha a csalást büntetnék, akkor ezek nagy része is börtönben csücsülne.
A többieknek nincs gyereke, vagy 1-2 esetleg nagy ritkán 3 gyerekük van. Még viszonylag jó jövedelemből sem lehet ugyanis eltartani felelősen gondolkodva megfelelő szinten.
Tehát az előbbi két csoport utódai lesznek a jövő állampolgárai. Nem vagyok optimista, mert ezek olyan értékrendet örökítenek tovább, ami egy rosszabb világhoz vezet. Amilyen a szülő, olyan lesz a gyerek (nagyrészt). Azért sem vagyok optimista, mert biztos vagyok benne, hogy a csalásra, lopásra való hajlam (és ezek ellentéte is) genetikailag is öröklődik, és ezt kinevelni az ilyenekből nem lehet. Láttam pár ilyet a környezetemben. A túlzott a tolerancia miatt átestünk a ló másik oldalára, a bűnösöket meg büntetik.
Tehát az értékrend elkorcsosul, az erkölcsök züllenek, a csalók-tolvajok szaporodnak. A nagy civilizációk is így szoktak megszűnni.
Fittipaldi 2010.08.27 07:12:59
@Fittipaldi: mármint "a bűnösöket meg _nem_ büntetik."
  Eddig úgy volt, hogy amikor egy liberális találkozott a valósággal, az vagy nagyon szórakoztatóra, vagy elképesztően felháborítóra sikeredett. Különösen igaz volt ez akkor, ha a cigányok helyzetéről esett szó, itt a legképtelenebb és legveszélyesebb áligazságokat…..
Fittipaldi 2010.08.26 13:55:03
@ArmaGeddon Bácsi: hülye vagy? milyen nemzethalált?
mi az amit a cigányok hozzátesznek a magyar nemzethez, ami miatt az eltűnésük nemzethalált okozna?
Fittipaldi 2010.08.26 15:14:48
@ArmaGeddon Bácsi: na és azok gazdaságilag vajon aktívak? Hozzátesznek valamit az ország működéséhez? Mertha ha csak elvesznek belőle (úgy tűnik többnyire ez a helyzet), akkor nem lenne kár értük.
Kutyaügyi válasz a hvg-n: klikkErre a bejegyzésre jött: klikk Holnap viszek öt ajánlószelvényt (nem kopogtatócédulát, nem kopicetlit, pláne nem KC-t) a kétfarkúaknak. Tegyetek így Ti is!A motivációm pedig változatlan: ma nincs olyan "komoly" párt, amelyikre úgy…..
Egy híd felújítását megtervezni és lebonyolítani nehéz és költséges munka - főleg ha egy nagyváros közlekedésének központi eleméről van szó -, amit el lehet végezni jól és kevésbé jól is. Utóbbi esetben még költségesebbé válik a dolog, ez tudjuk már jól. Hasonló a…..
Fittipaldi 2010.08.18 19:41:02
@is:
Ha hazai párhuzam kell, akkor itt a kormanyszovivo.hu, amire 200milliót költöttek gyurcsányék, a hozzáértők szerint 4-10-szeresét a valós értéknek.
Még Demszky Gábor a főpolgármester, de már egy olyan jelentés született, ami egész egyszerűen elképesztő ... A 30 milliárdos hídfelújítás vagy a 500 milliárdos metróépítés? Egy kutya mindkettő, nincs vezetője egyik projektnek sem!   A Nagy Értékű Beruházásokat…..
Fittipaldi 2010.08.18 13:32:46
@Shadwell: az 50 milliárdban szerinted hány nulla van?
A celebpolitikus – ellentétben számos celebbel – nem hülye. Hideg számítással jutott arra a következtetésre, hogy a választókat a szívükön keresztül kell megfogni. (Fotó: Playboy) Rogán Antal tegnap bejelentette, hogy „bár lenne ambíciója” a…..