Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyuri70

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
Hogy az ember mennyire élvezi a bringázást, leginkább a saját kreativitásán múlik. Először mindenki csak leféli magát a lejtőn, aztán, ahogy gyűlik a tapasztalat, úgy lesz egyre élvezetesebb játszótér a hegyoldal. Egy földkupac, amiről el lehet ugrani, egy vastag gyökér, ami…..
gyuri70 2014.11.24 13:44:09
Belsőség Rajt hozz a rajthoz! 2014.04.16 15:00:36
Rajzás:Az a rovarbiológiai jelenség, amikor egy rovarfaj új nemzedékének kifejlődött alakjai megjelennek.A rajzás rendszerint élénkebb fajfenntartó tevékenységgel kapcsolatos, és ezért szokták e kifejezést ennek megjelölésére is használni. A rajzás olyan rovarfajok esetében,…..
Jelentem, elkészült. Három és fél év után roncsaiból újjáépült Botond barátom (a Totalcar-közösség Bopatja) DeLorean DMC-12-es kupéja. Három és fél év – ez tényleg időutazás volt, Marty McFly a Dokival a mozifilmben letudta volna fél perc alatt, de a valódi világban…..
Fantáziátlanság? Tiszteletadás? Kétségbeesés? Ezer oka lehet annak, hogy egy gyártó elővesz valami régi nevet a tarsolyból, és egy új modell fenekére akasztja. Ritkán sül el jól. Azonos című írásunk kommentposztja...
Gyuri és a Gilera Rossa Super 150. Imádnivaló kis sportmotor 1958-ból. Cikk hamarosan a Veteránban, vegyétek meg. ..
gyuri70 2013.10.19 19:25:02
Fránya dolog ez a nyár, ha az ember nem megy el szabadságra, az nagyjából azt jelenti, hogy utána már jó eséllyel bent ragad egy rakás napja év végén. Ha pedig bent ragad, akkor a következő évben jön hozzá még, majd még... Július második felében tehát elhúztam két hétre a…..
Két éve lett az enyém. Megmentettem. Kiégett a fényszóróizzó, elgyengült a motor, nem mért a sebességmérő. Kettesben, harminccal közelítettem meg a lakásunkat. Szánalmas volt. Nem fogott a fék, kihagyott a gyújtás, kiakadt a gázbovden. Estig szereltem a parkolóházban. Az első…..
Achtung, Sie kommen! Aki meglátta, rávágta, hogy ez olyan Bud Spencernek való motor. Hát igen, a Különben dühbe jövünk jelenetei mélyen belénk ivódtak, így az sem számít, hogy a filmben nem Suzuki Van Van 125 volt, hanem egy Moto Zodiaco Tuareg 223-2 – elég messze van…..
Ken Block háza táján minden év elején lehet valami újdonságra számítani. Idén azonban a szokásosnál is nagyobbat durrantott a jenki. Maradt a Ford, a Monster és a zöld, de az új csapatnév mellé új főhadiszállás is dukált. Ez a látványt tárul elénk, ha a főbejáraton…..
gyuri70 2013.01.23 20:34:43
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
„Tiszta por a műhely, mindent takargatok, de így is legalább egy perc, mire eltörlöm a kezemet, és a telefonomat fel tudom venni” – szomorkodott Csabi egy hét java részében szinte minden nap, amikor felhívtam. Nem lehet könnyű neki, a lemezek mágusának, a…..
gyuri70 2012.12.23 21:46:14
@dol86: Van egy akus itt a kornyéken aki már csinált nekem 12V-os akkut bakelitházban modern komponensekbol a Volvóba. Most nekem is aktuálissá kezd válni egy 6V 77-86 Ah-s akku. Megkérdem, de csak az unnepek után. Vagy marad a Yuasa Classic 85 Ah.
Belsőség Opel Adam és Nissan Z-k 2012.12.19 20:31:15
Valójában most iszonyatosan szentimentális kéne, hogy legyek, mert mégis csak az utolsó idei adást látják itt alant. Tíz epizód, ennyi fért most bele, de a jó hír az, hogy a tervek szerint lesz még sok. Nagyon sok. Ráadásul már márciusban kezdünk, ha minden jól megy. Így már…..
Valahová a végtelen múltba kéne visszanyúlni, ha arról lenne szó, hogy mióta tervezzük már Szabó Gyuri barátunk csodálatos Volvójának leforgatását. György, aki lényegében egy két lábon járó stílustanulmány is lehetne (bár ez ellen kétségkívül tiltakozni fog itt alant,…..
gyuri70 2012.11.15 09:44:24
@Nyiri: Nincs gond, megszokod :). Spirál volt már cserélve, zsírozva stb. 8 éve ezt csinálja, bármit is elkovettem vele. A Laycock D type Overdrives váltósoknál nagyon éles szogben jon ki a spirál a váltóból, máshol elvezetni nem lehet, a késobbi tipusoknál ezt egy szoghajtással orvosolták.
Addig reszeld, amíg csak lehet – ugye mindenki ismer olyan embert, akinek élni sem lenne kedve, ha elvennék tőle a szeretett garázst, a megszokott szerszámot vagy az imádott járművet? Elveszni a céltalanságban csodálatos dolog: nem a célért, hanem a folyamatért kell dolgozni, a…..
gyuri70 2012.10.19 19:40:31
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
Szabó Gyuri régi barátunk, mármint a Totalcar régi barátja. Az első Belsőség-találkozóra elég látványosan felújított versenymotor-ritkasággal, egy Tritonnal érkezett, korhű bőrszerkóban, bukóban, Gézengúz Guszti-szemüvegben, azóta is több műszaki kuriózumot mutatott…..
..
Egyelőre ez a neve, bocs, a By-Way, Biwi, Bivaly és egyéb kreálmányok borzasztó erőltetettek, a Levelibéka, Fűcsomó, Borsó is elvérzett, nem tetszenek. Mindenáron nem kell neki becenév, egyelőre Bazegkettőként emlegetem a szép emlékek miatt, aztán lehet még más is, nincs kőbe…..
gyuri70 2012.08.12 19:07:34
Komoly szakemberek megannyi folyamatábrát rajzoltak. Fogytak a flipchart oldalai. A hetvenöt oldalas prezentáció képe egyre fakult, ahogy a projektor közelített a végelgyengülés felé. Az exceltáblák kifogytak az oszlopokból. De mindez nem számít, itt kérem projektterv van! A…..
gyuri70 2012.08.01 13:51:51
@streetsta: azért, mert ha az oldalára dolt motort még egy darabig menni hagyják akkor A.) felszívja az olajat és a hajtókar gorbul, B.) olajzás nélkul uzemel a motor mivel az olajszivattyu nem ér bele az olajba és valaminek annyi. Mindenesetre mindkét eset szopás.
gyuri70 2012.08.01 20:49:53
@becsületesnepper: Tehát a foglalkozás elérte célját. És ez így van rendben.
Újonnan méregdrága és ügyetlen, használtan megbízhatatlan. Szerencsére a Smartnak is van guruja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
gyuri70 2012.07.30 21:46:13
@becsületesnepper: "egy sem normális!" - Te most beszótáá??
Belsőség Dezső keréken! 2012.07.22 07:16:00
Nahát, nahát. Úgy látom, ráfordultunk a célegyenesre, drága, öreg Ponton Mercim alatt ugyanis kerekek vannak. Nem, nem a hegesztőkeret zsúrkocsi-futóműve, hanem már a saját felfüggesztése, igaz, a felnik még Csabi tartalék készletéből való, 123-ason használatos darabok. Erős…..
  Még holtában is aranyos. Mi lesz, ha feltámad? Rájöttem, hiába fogadok meg bármit a Vespámmal kapcsolatban, csak magamat teszem nevetségessé. Két hónapja egy métert sem mentem a tavaly ősszel, hirtelen felindulásból vásárolt PK50-nel, a kollégáim röhögnek és mindenhol…..
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..