Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindent az egészségről

116 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alvászavar, más néven insomnia nem ismeretlen fogalom a nyugati civilizációban. A felnőtt populáció csaknem 50%-át érinti valamilyen módon. Az insomnia nem más, mint tartós alvásprobléma, mely során a személy alvása zavart, nem pihentető. Kihat a nappali ébredésre és a…..
A nyugati orvoslás betegségnek titulálja, mivel számos súlyos következménye van, mint pl. a szív- és érrendszeri problémák, diabetes. Ilyen megközelítéssel az karambol is betegség, mivel súlyos egészségkárokat okozhat. Az elhízást még sokszor a túlevéssel magyarázzák,…..
Az első lépés az egészség felé! Akar többet is megtenni? Sokszor halljuk azt a kifogást, hogy az egészséges étkezés milyen bonyolult. Ha az ember nem csak salátán akar élni, hanem rendes főtt ételeket szeretne enni, melyek a legjobb receptek, dilemmázik sok páciens. Sokan nem…..
Komplex csoportos Női programot kínálunk, mely lépésről-lépésre haladva segíthet abban, hogy megtaláld a helyes utat a fejlődésed érdekében. Tanulsz, gyakorolsz, új ismeretekre teszel szert, amit a Magadévá is tehetsz. A legfontosabb tehát, hogy elkezdesz Magaddal foglalkozni,…..
Szeretné egészségesebben kezdeni a 2013-as esztendőt? Megfogadta újévkor, hogy új életet kezd? Változtat életvitelén, de nem tudja hogyan fogjon hozzá? Szeretné egy orvos tanácsát kikérni, mielőtt belevág? (Nagyon fontos, hogy mindig kérjük ki belgyógyász orvosunk…..
Túl vagyunk az ünnepeken. Ilyenkor – és egyébként az emberek többsége máskor se nagyon – nem foglalkozunk azzal, hogy egészségesen étkezzünk. Egyszer élünk, éljünk jól! Degeszre esszük magunkat a hagyományos karácsonyi ételekkel, amik rendszerint zsírosak és nehezek, ami…..
Karácsonykor mindig nagy a sütés - főzés. A szokásos ebédek és vacsorák helyett több fogás és még több desszert vár az ünnepi asztalon. A hagyományos karácsonyi ételek nem túl kedvezőek a szervezetünk számára. Magas a zsír- és cukortartalmuk, nehezen emészthetőek és…..
Az élet a sós őstengerekben keletkezett, ezért minden élőlény testnedvei sósak. Egy átlagos testsúlyú ember kb. 250 gramm sót tartalmaz. A só minden élőlény számára létfontosságú, csakúgy, mint a víz. A víz, a kálium és a só együttesen szabályozzák a szervezet…..
Ismerkedjünk meg most egy olyan ősi, apró gyümölccsel, amellyel szinte mindenki találkozott már, de csak kevesen tudják, hogy amellett, hogy kifejezetten finom, több betegség ellen is sikerrel harcol, sőt, segítségünkre van az apróbb ráncok és szarkalábak elleni küzdelemben is. A…..
Kedves Biowave  LCD 21 tulajdonosok! A készülék gyártójától kapott új információkat szeretnénk Önökkel megosztani. Több új chipkártya került kifejlesztésre, melyeken modulált frekvenciák találhatók, ezért a korábbi készülékeknél (hogy ezek is alkalmasak legyenek…..
Ősszel is törekedjünk arra, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt együnk. Egészségünk megőrzése céljából nagyon fontos, hogy figyeljünk az elegendő vitamin bevitelre. A következőkben bemutatjuk az ősz 10 legegészségesebb zöldségét és gyümölcsét, melynek…..
A birsalma és birskörte világos húsa nyersen kevésbé élvezhető. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserében viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll. Nagyanyáink régen a szekrény tetején tartották lakásillatosító gyanánt. A…..
Az ananász az egyik legegészségesebb gyümölcs. Ezt a tulajdonságát magas vitahttp://r-medical.hu/admin/mintartalmának és a benne található bromelin nevű enzimnek köszönheti. Szerencsére már hazánkban is kapható a friss gyümölcs is, ugyanis a konzerv változata már korántsem…..
A glutén a búzában, rozsban, árpában, zabban található, köznapi neve sikér. Előfordul, hogy enzimhiány miatt a glutén nevű fehérjekeveréket (gliadinból és gluteninből áll) a szervezet nem tudja lebontani, tulajdonképpen anyagcsere-probléma jelentkezik, ezt nevezzük glutén-…..
A kávécserjének több mint 70 faja, ezen belül pedig számos változata ismert. A legjelentősebb három faj a Coffea arabica, a Coffea liberica és a Coffea robusta - a legjobb minőségű kávé az arabica fajtából készíthető. A kávé aromáját a pörkölés során keletkező illékony…..
Negyven éves kor előtt a férfiak mindössze 10 %-ánál található prosztata-megnagyobbodás, míg nyolcvan éves korra 80%-uknál fejlődik ki ez az állapot. A jóindulatú prosztatahiperplasia a férfiak leggyakoribb nem rákos szöveti szaporodása. Mintegy 14 millió férfi szenved…..
ÚJ, EGYSZERŰBB ONLINE IDŐPONT FOGLALÁSI RENDSZER AZ ÖNÖK KÉNYELMÉÉRT!Mostantól megkönnyítjük Önnek az időpontkérést és bejelentkezést orvosainkhoz! Új, egyszerű és könnyen kezelhető felületen foglalhatja le az Ön számára legmegfelelőbb időpontot! Csak kattintson a…..
Mi az, ami az életünket, sorsunkat gyökeresen megváltoztathatja? Ami saját vagy családunk egzisztenciáját veszélyeztetheti? Mi az, ami évente Kecskemét lakosságának megfelelő számú áldozatot követel? A fel nem ismert és kezelt szív- és érrendszeri betegségek!... Agyvérzés,…..
Szendi Gábor új könyvével D-vitamin-szűrést nyerhet! Ön melyik kategóriába tartozik? Meztelen indián vagy irodamoly egy sötét szobában?Vajon kielégítő a D-vitamin szintje vagy krónikusan alacsony?Most 10 szerencsés, aki 2012. június 25. és július 8. között megrendeli Szendi…..
Kedves Pácienseink! Nálunk eddig megtapasztalhatták, hogy töretlenül azon dolgozunk, hogy  folyamatosan fejlesszük ellátási színvonalunkat. Orvosaink széles ismereteire, tapasztalataira támaszkodva területünkön a legkorszerűbb eszközöket alkalmazzuk annak érdekében, hogy a…..
A napfény-kerülést ajánló kampányok meglehet, alábecsülték a napfény-függő biológiai folyamatokat, melyek láthatólag védelmet nyújtanak a rák ellen. Az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy a D-vitaminhiánynak meghatározó szerepe van a különféle rákok…..
  A  ebben a hónapban tartotta első kongresszusát. Az evolúciós orvostudomány széles alapokon nyugvó interdiszciplináris tudomány. "Merít az evolúciós, az őstörténeti, az antropológiai kutatások, a táplálkozástudományi és más orvostudományi területek eredményeiből.…..
Rohanó mindennapjainkban szükséges, sőt elengedhetetlen, hogy levezessük a stresszt. Fontos, hogy olyan hobbit válasszunk ehhez, ami tényleg örömöt okoz nekünk. Mivel a munka, gyereknevelés mellett erre elég kevés időnk van, figyelmükbe ajánlunk egy nagyon kellemes és hasznos…..
A mikrohullámú sütőt egy amerikai mérnök találta fel a második világháború vége felé. 1976-ra az amerikai háztartások 60%-ban volt már, ezek után meghódította az egész világot, mely háziasszonyok millióinak könnyítette meg az életét. Egészségügyi kockázata azonban nem…..
A mammográfia a mell radiológiai vizsgálata: ez egy speciális röntgenvizsgálat, amelynek segítségével időben felfedezhetők a mell rosszindulatú daganatos elváltozásai. A mammográfia során alkalmazott röntgensugárzás a hagyományos röntgensugárnál jóval energiaszegényebb - ez…..