Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Fender

29 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törökországban rendezték meg a 2010-es Kosárlabda Világbajnokságot. Több NBA sztár nem vett részt ezen a megméretettésen, a színvonal így is nagyon jó volt, és így legalább megmutathatták azok az európai játékosok is, hogy mire képesek, akik Európában ontják a kosarakat.…..
Az Akropolisz kupán verekedés tört ki a görög-szerb találkozó legvégén. Szűk három perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor 74-73-as görög vezetésnél elszabadultak az indulatok. Az incidensből legrosszabbul Nenad Kristic, az Oklahoma City Thunder játékosa jött ki. A…..
Vereséggel indult a magyar női kosárlabda válogatott EB selejtezője. A Székely Norbert által irányított csapat jól kezdte mérkőzését, de végül a montenegroi csapat térhetett le győztesen a miskolci pályáról. Az első negyed még viszonylag szoros volt, de a második…..
Brad Miller, aki 12 évet töltött el eddig az NBA-ben, idén nyáron a Houston Rocketshez igazolt 3 évre 15 millió dollárért. A center két évig a Chicago Bullsban játszott, de erre a nyárra ő is szabad ügynökké vált, így gondolkodhatott azon, hogy hol folytatja pályafutását. A 34…..
Szinte biztos, hogy az NBA-ben ezen a nyáron a Miami Heat járt a legjobban. Két olyan játékost szerzett vezérük, Dwyane Wade mellé, akik ma a világ legjobb játékosai közé tartoznak. Chris Bosh, LeBron James és Wade alakíthatják a liga legjobb hármasát a 2010-2011-es szezontól.…..
A Pálya Szélén blog Free Agent 2010.06.30 08:00:00
Az NBA-ben érdekes szerződések kelhetnek napvilágra az elkövetkezendő hetekben. Amíg a VB-n mindenki arra figyel, hogy melyik sztárválogatott lesz a következő, amelyik kiesik, a tengeren túl a menedzserek azon gondolkoznak, hogy kié lesz LeBron James, Dwayne Wade vagy esetleg Chris…..
Az NBA idei játékoskiválasztó börzéje is lezajlott. Egészen pontosan június 24-én este New Yorkban. A Washington Wizards választhatott első helyen, és ahogy mindenki gondolta, a fővárosiak John Wall mellett döntöttek. A második helyen a Philadelphia 76ers Evan Turnert választotta…..
Megvédte bajnoki címét a Los Angeles Lakers, akik a hét mérkőzéses döntőben 4-3 arányban győzték le azt a Boston Celticset, akik két éve lettek a National Basketball Association legjobbjai. A Lakers-szel először fordult elő az, hogy az ősi rivális Keltákat hetedik meccsen…..
A kosárlabda sportág az egyik legnépszerűbb sportág a világon, az NBA pedig az egyik legnépszerűbb liga a sportfogyasztók körében. Lehet, hogy ezt a népszerűséget sikerült egy kicsit redukálniuk a Los Angeles Lakers – Boston Celtics döntő első két mérkőzésén a…..
21 nap múlva rendezik meg az NBA-ben a 2010-es draftot. A draft az a játékosbörze, mely során az a csapatok egy előre meghatározott sorrend szerint kiválasztják azokat a játékosokat, akik ebben a ligában szeretnének játszani. Az idei draftot a Washington Wizards nyerte meg. Ez a…..
A magyar NBI/-es kosárlabda bajnokság döntőjében a Zalakerámia ZTE KK 3-1-es arányban győzedelmeskedni tudott a Atomerőmű  SE (Paks) ellen. Ebben az idényben a ZTE magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt, a rájátszás során pedig mindössze egy vereséget szenvedett el. Ezzel a…..
A Pálya Szélén blog Söprések 2010.05.15 08:24:00
Az NBA bajnoksága már az elődöntőknél jár. Mondhatnám, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzések után kerültek ide a csapatok, de akkor hazudnék. A 4 ágból mindössze a Cleveland – Boston kör volt az (2-4), amiben nem söpréssel jutott tovább valamelyik csapat. Az utóbbi…..
Bár az NBA-playoff kellős közepén járunk, most rendhagyó módon áttérünk egy cikk erejéig a hajtósportra. Jövő héten pedig elemezzük a rájátszás nagy csatáit újra. Pettkó-Szandtner Tibor,  a magyar  lovas- és hajtótörténelem meghatározó személyisége írta…..
Az Oklahoma City Thunder az idei NBA-idény egyik meglepetéscsapata. A sok fiatal, atletikus játékossal felálló alakulat a nyugati konferencia nyolcadik helyén (utolsó rájátszáshely) került be, így a címvédő, nagy múltú Los Angeles Lakers ellen játszik az első körben. Jelenleg…..
Don Fender 2010.04.27 13:26:28
Don Fender 2010.04.27 17:20:48
Az NBA-ben minden szezon után a liga a legjobb játékosokat honorálja valamilyen díjjal. Ezeket általában a playoff közben szokták a nyilvánosságra hozni. A legfőbb elismerések közé tartozik az MVP díj (Most Valuable Player – legértékesebb játékos), a Most Defensive Player…..
Az NBA-ben minden évben április közepén elkezdődik a Playoff, vagyis a Nyugati és a Keleti konferenciából is a nyolc legjobb csapat megküzd egy knock-out (kiesős) rendszerben a bajnoki címért. Április első két hetében néhány csapat a bekerülésért, néhány csapat pedig a lehető…..
2009. december 28-án, hajnalban autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán, a Falco KC szombathelyi kosárlabda csapat válogatott centere. Sopronból hazafele menet autójával áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött. A szombathelyi klub emléktornát szeretne rendezni…..
A National Basketball Association leggyengébb csapata eddig ebben az idényben a New Jersey Nets. 18 mérkőzést játszottak eddig és mind a 18-at el is vesztették. Ez a liga történelmében negatív indulásnak számít. Vajon meddig tart még a nyeretlenség? Sikerül-e negatív…..
Egy héttel ezelőtt a statisztika szerepéről és a támadóértékről volt szó. Vizsgáljuk meg most azt, hogy milyen összegző kimutatásokat alkalmaz az NBA, és miket a magyar bajnokság. Van-e különbség az IBM és az EFF között? IBM – EFF: Az IBM egy statisztikai értékelési…..
A kosárlabda sportágban az évtizedek során a csapatokat és a játékosokat egyre összetettebben tudják mérni, ami a statisztika fejlődésének köszönhető. A statisztikán alapuló teljesítménymérés ösztönzőleg hathat mind a játékosok, mind a csapatok számára. A mérkőzés és…..
Az év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat (Most Improved Player) ugyanúgy kiosztják minden évben, mint az MVP címet vagy a Most Defensive Player kitüntetést. Furcsasága abban is rejlik, hogy ezt nem szokta megkapni olyan játékos, aki már egyszer korábban megkapta. Ez azért van…..
Idén valószínűleg mindenki félni fog a zalaegerszegiektől. Nézzük végig, vajon kinek köszönhető az idei erős indulás, és kik azok, akik meghatározóak lehetnek akár a rájátszásban is!A Zalakerámia-ZTE KK a magyar elsőosztályú kosárlabda bajnokság egyik veretlen csapata az…..
Az NBA draftján élen szereplő fiatal játékosok nem feltétlen játszanak úgy, ahogy azt tőlük a börze előtt elvárták. Sok 1/1-es játékos vallott hatalmas szégyent és lett jóval gyengébb játékos, mint azok, akik az adott drafton nagyobb sorszámmal keltek el. Vajon Griffin vagy…..
Az NBA pre-season mérkőzéseit általában komolyabban veszik a csapatok, mint a nyári ligát, mivel az alapszakasz felé közeledve már egyre feszültebb a hangulat. Figyeljük meg, hogy vajon melyik klubokban kellett eddig csalódnunk, és melyekre lehetünk büszkék. Elkezdődtek a National…..