Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmm

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beköszöntött az új év. Sokan vannak, akik tiszta lappal szeretnék indítani a 2019-es esztendőt, és  ennek érdekében fogadalmakat tesznek. Önmagunknak tett ígéreteink az egész éves túlhajszoltság és a nagy ünnepi vacsorák időszaka után gyakran vonatkoznak az egészséges táplálkozásra, a stresszkezelés…..
tmm 2019.01.03 08:09:07
@csacsacsa: Ne vedd rossz néven, de valószínűleg tényleg rosszul csinálsz valamit. A flow élményhez tapasztalatom szerint a stresszmentességen át vezet az út. Gondold át, hogy órával futsz-e, teljesítménykényszer alatt, vagy esetleg azért, mert jólesik futni. Sok emberrel tartod napközben a kapcsolatot, és ezért jólesik egyedül futni, vagy munkahelyeden is nagyjából egyedül vagy, és ugyanez a magány jelentkezik nálad futás közben is. Figyeld meg magad, hogy futás közben milyen gondolataid támadnak. Figyeld meg őket, engedd szabadon áramlani, és próbáld meg elengedni. Legyen a futás az "énidő" része. Nekem ezek váltak be, de évek kellettek hozzá, ha Te tavaly lefutottál 2000km-t, akkor ugyebár futás közben már nem nagyon kell a mozgásra koncentrálnod, ezért, ha a saját belső éneddel foglalkozol, mintegy meditáció gyanánt, akkor neked ez hamarabb is fog menni.
Először is, egy dekát se fogytam, hovatovább a helyzet tovább romlott, de ahogy az lenni szokott, mindig találtam okot arra, hogy elodázzam a fogyókúrát. Pedig egészen jól alakultak egy darabig a dolgok, pár hónapig vega voltam, de rájöttem, hogy hosszútávon nem tudom fenntartani azt az életmódot…..
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
tmm 2018.09.06 07:58:47
@Bellagio: Csak pontosítás kedvéért, nem a gépen van, hanem online nézzük a pornót, erre találták ki kb. 10 éve a böngézőkben a pornómódot. Ctrl+Shift+N, vagy ctrl+Shift+p, böngészőtől függően.
tmm 2018.09.06 08:06:22
@qwertzu: ha már gráfelmélet, egy irányítatlan gráf csomópontjának foka az a szám, ahány él indul abból a csomópontból. Azaz lehet, hogy egy nőt több pasi is megkíván, míg sok nőt 0. fordítva is, egy pasi több nőt is megkívánhat, míg vannak magányos pasik is. Tehát gráfelméleti szemponbtból nem tudjuk igazolni az állítást.
Marad a szociológia. A több nőt meghódító pasi menő macsó, a több pasival hentergő nő ócska ribanc. Nagyob a különbség a társadalmi megítélésben, mint a munkabérek között. Ennek következtéban kialakulhat olyan prákapcsolati gráf, ahol kevesebb nő lép félre, mint pasi.
A futás remek mozgásforma! Mindenki számára egy könnyen kivitelezhető sportolási lehetőség. Nem szükséges hozzá sem tornaterem, sem drága felszerelés, még sporttárs sem, elég egy jó cipő és az elhatározás, és lehet is kezdeni. Ugyanakkor az egyszerűségben csapda is rejlik: sok kezdő futó elkövet…..
Manapság, aki diétázni szeretne - akár fogyáshoz akár gyúráshoz -, annak nem árt tisztában lennie a bevitt ételek kalóriatartalmával. Azonban a kalória önmagában arra nagyon kevés, hogy megtudjuk, egészséges-e amit fogyasztunk, vagy épp ellenkezőleg. Ahhoz jó lenne tudni a bevitt tápanyag rost,…..
Az elmúlt 10 hónapban fogytam 15 kilót. Éppen itt volt az ideje. Nem ment valami gyorsan, de így közel a 40-hez már tudom, hogy az a siker, ami tartós, az nem biztos, hogy gyors is. Ami viszont meglepő volt, hogy az elvesztett súlyt csak az első 7 kilóig figyeltem, a többi viszont éhezés nélkül tűnt…..
tmm 2018.07.21 06:14:28
@Advanced Flight: Nem tudom, mennyire divatfogyókúra, hogy elmegyek dietetikushoz, hogy szakemberrel állíttassam be az étrendemet, mert ez történt. Csak a dietetikus nem vette figyelembe az egyéni sajátosságokat, és erre saját magamnak kellett rájönnöm. És azt sem értem, hogy miért kell belerúgni a fogyókúrázóba, miért kell megint hibáztatni csak azért, mert úgy működik, mint minden egészsgées ember. Az élettannal foglalkozó tankönyvek szerint a szervezet alkalmazkodik a csökkent kalóriabevitelhez, ezért áll meg a fogyás akkor is,ha nem kezdesz el többet enni. Csak ez nem fér bele a "gyülöljük a kövéreket" kampány ideológiájába. A túl sok edzés pedig egyszerűen nem fért bele az életvitelembe, de amíg működött, addig ragaszkodtam hozzá, sokszor bizony a családi élet rovására. Szóval felettem nem itélkezzél, hogy divatfogyókúra, meg sokat eszek. Tapasztalatként osztottam meg, hogy számítsanak rá mások is, hogy a folyamatos fogyáshoz folyamatos változtatásokra is szükség lehet.
tmm 2018.07.21 06:18:34
@Advanced Flight: Ja, és a sikeres fogyókúrázók nagyjából fele állítólag nem a kalóriákat számolja, mint ahogy azt te javaslod. Azért írom, hogy állítólag, mert összesen 1 olyan embert ismerek, akinek sikerült nagy mennyiségű testsúlytól megszabadulni, és ezt tartja is, ő az én módszeremet követte, csak éveken keresztül, mondjuk neki nem volt családja. Az összes többi sikersztorit csak blogokról, vagy valamilyen terméket reklámozva "ismerem", szóval csak a saját tapasztalatimat tudom megosztani.
tmm 2018.08.01 14:45:59
@Advanced Flight: Már megint az előítélet. Azt írod, hogy mindennel próbálkoztam, csak a koplalással nem. De. Ezt írta elő a dietetikus, ez volt a "személyre szabott étrend", csak nem énrám. Kivarázsolta valami táblázatból, hogy napi 2000 kalóriára van szükségem, tehát 1300 kalória körül kéne fogyasztanom (jé, ez pont az általad írt tartományba esik, lehet, hogy te voltál az a dietetikus?). Kipróbáltam. Az állandó éhségérzet által kiváltott aggresszivitást még valahogy le tudtam küzdeni, de jött a többi. A koncentrációzavar, rendszeres hidegrázás, gyengeség, fáradtság, motíváció hiány, depresszió, megnövekedett alvásigény, legyengült immunrendszer. Ezekkel már nem tudtam mit kezdeni. Szóval mindenkire haragszom, aki szerint a túlsúlyosoknak kevesebbet kéne enniük.
Egyébként szerinted tényleg számolják a kalóriákat, akik soványak? Ezt egyszerűen nem hiszem el. Én például senkit nem ismerek, aki számolná. Sem túlsúlyosok, sem soványak. Én is csak azért számolom, mert bizonyítani akarom az igazamat. Most, 1.5x annyit eszek, mint amit a ditetikus javasolt, még attól is többet, mint amennyi szerinte a teljes szükségletem, és szépen lassan, de folyamatosan mennek lefelé a kilók. Szóval teljesen jogos a haragom.
De, hogy másoknak is legyen fogalma az általunk említett mennyiségekről, az 1300 kalória (kötekedő kommentelők kedvéért kilókalória, csak szlengként használjuk kiló nélkül) egy kb 50 kg bikinimodell hölgy versenydiétája. Én akkoriban 125 kg férfi voltam. Azóta már csak 110, szóval nem is igazán értem, hogy mi a fenéért ücsörgök itt vitatkozni.
Megyek futni.
Hello, 20-as évei 30-hoz közelebbi felét taposó leszbikus lány vagyok. Saját másságomról, illetve a leszbikusságról általában fogok írni, ha te is leszbikus vagy, vagy csak érdekel a téma, kövess :)  Mint nem olyan rég a szekrényből kilépett (mit kilépett, kiestem és bukfenceztem három kurva…..
tmm 2018.07.02 08:32:33
Mivel az eredeti poszt elég kultúráltan írt olyan dolgokról, amik eléggé idegesítik a szerzőt, és a mocskolódás csak a kommenteknél jelent meg, azt hiszem, illik nekem is kultőráltan kommentelni, mégpedig ezúttal az előrítéletesek védelmében.
Egy példa. Minden kerékpáros átmegy a piroson. EZ nem igaz. Sokan átmennek, és mivel az ember csak azokat veszi észre, akik átmennek, ezért a megfigyelőben teljesen jogosan alakul ki az a kép, hogy a biciklisek átmennek a piroson. Ezt mintavételi torzításnak hívjuk, és semmi köze valamiféle eredendő bicikligyűlölő gonoszságnak. Ugyanígy van a leszbikusokkal is. Akikről eddig számomra kiderült, hogy leszbikus, semmiképpen sem mondanám szépnek.
Aztán lássuk a viselkedést. Ha valaki hasonlóan viselkedik hozzám, azt gondolom, hogy hasonlóan gondolkozik is. Nem gondolom, hogy minden vega leszbi, és azt sem, hogy minden leszbi vega. De, ha az étkezési szokásai hasonlóak az enyémhez, akkor befogadom, és valószínűleg sosem fog nekem feltűnni, hogy leszbi. Ha vega, akkor ezzel már külön csoportba tartozunk, ezért jobban oda fogok rá figyelni, és ha leszbikus, biztosan ki fog derülni. Sőt, szerintem a pasasok sem mind melegek, akik vegák. Vszont, ha figyelembe vesszük, hogy a vegák nagyobb mennyiségben fogyasztanak növényeket, és ezek, mint az számos tanulmány, statisztika és tapasztalat megerősíti, sok xenoösztrogént (javítsatok ki, ha rosszul írtam) tartalmaz, ami felboríthatja a hormonháztartást, és laikusként nincs okunk feltételezni, hogy ez nem járul hozzá a homoszexualitás kialakulásához.
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem minden előítélet fakad gonoszságból, többnyire kiváltó okai vannak.
Kivétel, ha valaki arról kérdez, hogy szoktatok-e ollózni, azt nyugodtan vágd pofon, az perverz.
A bemelegítés egy igen érdekes téma. Mivel az előző rendszerben valamiért a gimnasztika igen rendszer kompatibilisnek bizonyult, így rengeteg szakirodalom keletkezett a témában, amit aztán igen gyorsan és hatékonyan be is toltak a közoktatásba. Ebből lett a testnevelés órák elején az a rengeteg…..
Ennél nagyobb képzavar elsőre nem is lehetne, mint ami a címben található, de akik figyelemmel kísérik a nemrég nyolcévessé vált burgerező történetét, azokat ez annyira nem lepi meg, lévén Lilla és Peti (a két tulaj) erősen vegán szemléletű, és ezt a Vegan Love után szépen a Magicben is…..
Hanyag álláshirdetőként sokan egyszerűen letudják az elvárások listájának megírását: vagy azt kell tudni azonnal, belépéskor, amit a lelépő kolléga 10 év alatt szedett fel náluk, vagy azt, amit egy másik hirdetésből kimásoltak. Nem állítom, hogy minden álláshirdető így működik, de sokszor egyértelmű…..
tmm 2018.03.27 08:19:41
Nem értek egyet. Nézzük egy kicsit a másik oldalról:
SAP: igaz, hogy minden cégnél más, viszont, aki használt már ilyet, könnyebb betanítani, mint azt, aki akkor látja először
Felsőfokú végzettség: ezt két okból is kérhetik. Egyrészt, a diplomás akármilyen módon szerezte meg, megvan benne a képesség, hogy 1. küzdjön, 2. önállóan intézkedjen, 3. áldozatot hozzon, 4. hosszabb távú célokat tudjon szem előtt tartani, továbbá ha ugyanannyi fizetésért diplomást is kap, akkor miért érné be kevesebbel? Persze, a legtöbb munkakörhöz nem kell diploma. Nekem pl az elmúlt 10 évben annyit változott a munkaköröm, hogy régen még kellett a diploma, és az azzal járó tudás, ma már viszont inkább tanfolyamokon, könyvekből, tutorialokból szerzem az új tudásanyagot, és eléggé háttérbe szorult a diploma. Viszont tény, hogy a tanulás képessége vezetett a diplomához is, ily módon a diploma megléte egyfajta zálog a valóban szükséges tanulási képességhez
Önálló és szolgalelkű:Ez egy egész jó párosítás, és sajnos, szükséges is. Általában egy főnök csak annyit tud mondani, hogy ezt, vagy azt csináld meg, de azt, hogy hogyan, vagy milyen áron, már nem. Ezért a jó munkavállaló szolgalelkűen elvállalja, és önállóan intézi a szükséges dolgokat. Önállóan tanulja meg a hozzá szükséges tudnivalókat, önállóan kommunikál, önállóan szerzi be a szükséges információkat, stb.
Magabiztos MS ismeret: rutin. Feladat: csinálj egy kimutatást exclben... HA van rutinja, akkor megcsinálja egy óra alatt, ha nincs rutinja, akkor néhány órát böngészget a neten egy tutorialért, 2 óra alatt megcsinálja, elakad, utánajár, stb. 1 napba fog telni. Azért egy profitorientált cégnél ez baromira nem mindegy.
Ugye ismerős az az IVR hang, hogy „beszélgetésünk rögzítésre kerül”? Bankok, biztosítók, telekommunikációs szolgáltatók mind-mind használnak hangrögzítést. És valljuk be, egy kicsit elgondolkodtató, hogy ugyan miért is akarják rögzíteni mindazt, ami történik. Pedig alapvetően egy kimondottan…..
tmm 2018.03.08 13:08:23
@Meridian74: Nem urban legenda, megtörtént eset. Békéltető testületnél kötöttünk ki, de mivel a szóban forgó szolgáltató cég ragaszkodott a teóriájához, többszöri nekifutásra is, max bíróságon kényszeríthettük volna ki a dolgot. Szerintem sokkal inkább az az urban legenda, hogy majd megbüntetik a szolgáltatót, és az majd tanul az esetből, mint sarokba térdepeltetett kisiskolás.
Egy cikk megírásának két indítéka lehet. Egy hogy szebbé és jobbá váljon a világ a tőle (pl: világbéke), vagy, hogy én jól érezzem magam. Ez a mostani is inkább ilyen terápiás célt fog szolgálni, mert akire vonatkozik, az nem igazán fogja megérteni a problémámat. Különben…..
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
  Az egyik személyes kedvencem a vaskos népi ostobaságok közül. A mai, fiatal városlakók - szerencsére - már szinte azt sem tudják, miről van szó, ám sokan - elsősorban vidéken és az idősebbek körében - még mindig komoly nosztalgiát táplálnak a sorkatonai szolgálat iránt. Ez persze túlmutat a…..
Ja öcsém, mi is agilisba' nyomjuk, persze. Simán jobb ez, mint amikor folyton mindent meg kellett tervezni! Bemegyünk hétfőn, lenyomjuk a stand up meetinget, megvan az egész fél óra alatt, és már mehet is a téma. OK, mondjuk mi ülve csináljuk, de érted az most tökmindegy, nem az a lényeg, hanem hogy…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Nem is olyan régen jelent meg a blogon egy cikkünk, amelyben 6 szempontot soroltunk fel arra vonatkozóan, hogy mire is érdemes figyelni az óravásárlás előtt. Mivel nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttük, folytatjuk, ezúttal pedig 5, a megfelelő méretű óra kiválasztásához elengedhetetlen tippet…..
 Anikót tök kiakasztotta, hogy a Telekom díjat számít fel a felszólító levél miatt akkor is, ha nem postán, hanem mailen küldi. A Telekomot meg gondolom az akasztja ki, ha Anikó nem fizet időben, és ezzel a módszerrel is próbálja motiválni. A kérdés, hogy ez mennyire…..
Karácsony előtt a lapok fő- és egyéb felelős szerkesztői elmennek szabadságra, hogy végre családjukkal, barátnőikkel/barátaikkal békésen eltöltsék az ünnepeket, a redakciót meg ráhagyják a segédszerkesztőre, nagy kárt úgysem tud csinálni. Óvatosságból azért készítenek egy listát azzal az…..
Írtam már a kamerán keresztül állásinterjúzás tudnivalóiról, de az még arról szólt, hogy emberek webkamerán keresztül állásinterjún beszélgetnek. Erre megjelent az automatizált videointerjú. Igen, egy beszélgetőpartner nélküli állásinterjúról van szó… Egy gép kérdez, te beszélsz, ezt a túloldalon…..
tmm 2017.01.10 06:59:24
@IT Knight: Igen, a piac fogja meghatározni, és mi vagyunk a piac. Eldönthetjük, hogy mit támogatunk, és mit nem. Én nem támogatom az emberi viselkedést imitáló robotokat, és ahol csak lehet, próbálom terjeszteni ezt a véleményt, mert rossz irányba vezet. Hogy miért? Mert az emberi robotok emberi viselkedést váltanak ki belőlünk, és előbb-utóbb robotok lesznek a barátaink, barátnőink, velük fogunk beszélgetni, és el is fogjuk temetni őket, ha már nem kapható bele új akkumulátor. Ez egy szánalmas, ijesztő jövőkép, ami ellen igenis tiltakoznunk kell.