Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HomeGnome

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
HomeGnome 2018.06.29 09:45:07
@-Szűcs Gyula-: Warlords 2 Deluxe! :) És hová tűnt a listádról a Jones is the Fast Lane? ;)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A Maradj talpon! a köztévé béna főnixmadárhoz hasonló megújulásának egyetlen értékelhető húzása, egy kifejezetten élvezhető, nem túl bonyolult műveltségi vetélkedő, amit mi is nagyon szerettünk. A többi új műsort (pl. DTK, Hacktion, Fábry) egy kézlegyintéssel nyugodtan…..
HomeGnome 2012.03.01 12:13:33
@candyperfumegirl: Az a "kis" nyeremény nem is olyan kicsi, ugyanis a 10. párbajban az ellenfél már nem csak az előtte lévő összegért játszik, hanem a teljes 3.750.200 -ért.. ;)
Mivel Stöki megint halálra dolgozza magát Las Vegasban, újabb lehetőség nyílt arra, hogy a heti retró szokásos témavezetését kicsit megtörve kutakodjunk a közös emlékezetünkben. Mert abban biztos vagyok, hogy az alábbi néhány videó mindenkinek beleégett az agyába, aki annak…..
A kulonbozo savakkal - mint az alfa-idrossi-acidi,/alfa-hidroxi-sav/, azaz AHA-s (glicolsav, latticosav, malicosav, idrossicaprilico, idrossietanoico, stb.) es a beta-idrossi-acidi,/béta-hidroxi-sav/ azaz BHA-s (salicilsav, citromsav)…..
HomeGnome 2011.12.21 19:10:58
@Ameliox: Szia!Tudnál ebbe segíteni,mert még nem sikerült olyan patikát találnom,ahol szalicil savas krémet kevernek ki.
IDDQD Tankcsapda prüntyögve 2011.10.25 08:30:00
Még mindig a postafiókunkból mazsolázok, egy nyári emailben találtam ezt a zenét, ami talán sokaknak szentségtörésnek tűnik majd, de én nagyon el tudom képzelni mondjuk egy nyolcvanas évekbeli Double Dragon-klón aláfestésének. Mennyország tourist, 8-bites verzió: A dalt…..
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
HomeGnome 2011.10.13 15:23:54
IDDQD Heti retro: Aztec Challenge 2011.09.16 13:45:00
Kevés olyan aljas játék született C64-re, mint a legutóbbi szavazás nyertese, az Aztec Challenge. Ez a program nem is játék, hanem válogatott kínzások sorozata. Ha a játékos bírja a gyűrődést a dárdák között, egyszer csak zuhanó kövek közé kerül. Ha azt is túléli,…..
IDDQD Így kell állást keresni 2011.07.29 14:45:23
Erin Michael Vondrak amerikai grafikus úgy gondolta, tutira megy, amikor megpróbált állást szerezni a Valve-nál, és a szokásos önéletrajz-motivációslevél kombót ezzel a videóval toldotta meg:    Most aztán főhet Gabe Newellék feje, mert ha visszadobják, ők lesznek a…..
A BBC2 összedobott egy a Queen 40. szülinapjához méltó doksifilmet, melyet nem átallok 2 embed videó formájában a B-oldalon továbbsugározni felétek.Mindent elmond a filmről, hogy nekem is tudott olyan kockákat mutatni, melyeket sosem láttam. Mondjuk ez annak is köszönhető, hogy a…..
IDDQD It's my life 2011.04.16 10:54:40
Ha már a minap ámuldoztunk az Unreal 3 motor új techdemóján, úgy illik, nézzünk rá egy konkurensre is, ez az ősszel megjelenő Battlefield 3 My Life című minitrailere, állítólag csupa ingame jelenetből összevágva, a grafika tényleg lehengerlő, és sokat dob az egészen, hogy a…..
Elnézést mindenkitől, szabadidőm a nullához közelít, egyrészt azért, mert egy földrengés+atompara idején egy tudományos újságíró két lábbal hajtja a szopórollert, másrészt azért, mert átmenetileg ide is blogolok (akit esetleg érdekel, kövesse, lájkolja, nagy pofára…..
HomeGnome 2011.03.18 15:57:46
@Semeretyevó: Erre emlékszem, be kellett nyálazni a tapadókorongot, és akkor frankón tapadt! :P
Volt nekem is a sima meg a piros turbó változatból is, sőt volt egy olyan nagyobb joy-om is, amiben még stopperóra is volt, bár az már nem quickshot volt azt hiszem..
IDDQD Heti retro: Barbarian 2010.11.25 14:00:00
Amikor két hete megszavaztátok a Barbariant eheti játéknak, volt egy kis bizonytalanság a kommentekben arról, hogy melyik Barbarianról van szó. 1987-ben ugyanis két játék is megjelent ezzel a címmel, egyik a Palace Software-től, másik a Psygnosistól. Az utóbbi nem különösebben…..
Az előző hetek eseményeit figyelembe véve, remélem értitek a paródiát  ..
Egyrészt gyorsan tegyük tisztába, mi is az az ESRB: Entertainment Software Rating Board, vagyis az a bagázs, akik az USA-ban és Kanadában forgalmazott játékokról megmondják, hogy akkor hány évesek milyen nemű szülő közreműködésével játszhatnak a termékkel, miután azt a…..
Remélem IMAX-ben adják :P Viccet félretéve, ez vagy nagyon gigászi lesz, vagy egy hülye ötlet. De bízom tehetségében és kreativitásában. Biztosan jó lesz.  ..
HomeGnome 2010.09.24 21:07:58
A mai napon egy régebbi programom módosításával és endike ötleteinek felhasználásával készítettem egy új Silverlight programot, a Bölcs varázslót. A háttérgrafikát az OpenGameArt.org oldalon találtam hozzá. Mit is tud ez a program? Egy előre megadott szókincs alapján…..
A mai napon egy olyan újságról szeretnék megemlékezni, amely közvetlenül kötődik a játékokhoz, ez pedig a szép emlékű Amiga Guru. A Guru, mint újság még ma is létezik, persze már rég nem Amigával foglalkozik. Az ős-Guru még valamikor 1992-ben indult útjára, eredetileg…..
A tegnapi BIT-LET-tel kapcsolatos bejegyzésre reagálva említette meg a kommentek között HomeGnome, hogy annak idején létezett egy másik újság is: Viszont volt egy nagyon kedvenc újságom, ami csak pár lap volt, (az is lehet, hogy valaminek a melléklete volt?), és csak annyira…..
Sok olyan újság létezett valaha, amely még az 1980-as, 1990-es években jelent meg, de sajnos már megszűntek, többé nem adják ki őket. Némelyikük hosszú éveket élt meg, néhányuk pedig egy-két szám után befejezte evilági pályafutását. Én 1985 óta gyűjtögetem a különféle…..
Az utóbbi időben jó néhány olyan fórummal találkoztam, melyeken komoly hitvitákat folytattak arról, hogy melyik a jobb játékcélra, a PC vagy a konzol. Én az utóbbi 25 évben, amióta számítástechnikával foglalkozom, jó pár, sehová sem vezető hitvitát kísértem figyelemmel…..
HomeGnome 2010.08.20 09:30:02
'91-ben mikor eladtuk a C64-et bizony nem volt könnyű a választás az Amiga és a PC között, játékkínálat tekintetében legalábbis akkor még a Commodore gép egyértelműen kenterbe verte a PC-t, de ez persze hamarosan megváltozott: '93 végén amikor berobbant a Doom, már egyértelmű volt (legalábbis számomra), hogy melyik gép fog győztesen kikerülni a csatából. Egyébként nem tudom Geri melyik évre gondolt, miszerint az Amiga nem volt sztárgép, de bizonyára a cég megszűnése utáni időkre, és nem pedig a '80-as évek végére, '90-es évek legelejére... ;)
A PC vs konzol összehasonlításnál tisztázni kell, hogy a konzol csak játékra való, míg a PC minden másra is, ergo a "temeti a PC-t" kifejezés értelmetlen... De nyilvánvalóan itt csak a játékokról van szó.
Sokan sokszor temették már PC-t, mint játékplatformot, és érdekes módon ez a vita mindig egy új generációs konzol megjelenésekor lángol fel... És lehet, hogy egy frissen megjelenő, legújabb generációs konzol teljesítménye az adott pillanatban az átlag PC-k teljesítménye fölött van, de mivel a konzoloknál a generációváltás 5-6 év is lehet, és eközben a PC-k meg folyamatosan fejlődnek, ezért előbb-utóbb mindig vissza fog billenni a mérleg a PC-k javára.
Másrészt a 2 platformon kissé eltérnek a játékkategóriák is, pl. elképzelni nem tudom hogyan lehetne normálisan irányítani egy RTS-t gamepaddal.. :?
Igaz, hogy PC-n több a warez, de viszont annyival több PC van a világon, mint konzol, hogy összességében mégsem elhanyagolható tényező a PC-s játékpiac, csak a kiadóknak meg kellene találni a megfelelő terjesztési csatornákat. PC-n például egyre erősebb a casual játékos réteg, akik nem az AAA játékokat igénylik, hanem az egyszerű kikapcsolódást, és ezeket a casual játékokat nem dobozos változatban veszik meg a boltban, hanem kis összegért online töltik le. Sok kicsi sokra megy. ;)
Még akartam írni valamit, de elfelejtettem.. Szóval a véleményen rövid annyi, hogy jöhet bármilyen konzol, de amíg a PC létezni fog, addig mindig lesznek majd játékok is rá. :)

u.i.: még egy hitvita a listára: Ati vs. Nvidia... :D
Nemrég olvastam el F.DaCosta A kalandprogram írásnak rejtelmei (Writing BASIC Adventure programs for the TRS-80) című 1982-es könyvét, melyet az Antikvarium.hu-n szereztem be. A könyv két BASIC játékprogram fejlesztését ismerteti részletesen egy TRS-80 (vagy magyarországi…..
Minden évben van egy-két olyan hír, hogy valamelyik szerencsétlen távol-keleti játékos holtan fordult le a székről, miután 15-20 órát játszott egy netkávézóban. Ennek fényében kész szerencse, hogy hat holland túlélte azt a rekorddöntési kísérletet, amit még pénteken…..