Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ungabunga

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy magyar író, ki szeretné szabadítani, Jókai örökbecsű, művét az általános iskolai műveltséget fejlesztendőként oda elhelyezett kötelező olvasmányoknak rabigájából, vagyis, hogy egyszerűbben legyen az mondva, a jeles alkotást töröltetné a kötelezően elolvasandó irodalmi művek köréből. „Nem…..
ungabunga 2021.03.09 13:15:01
@General Ludd: Tóth Krisztina nem szorul rá, hogy hírnévre vadásszon, habár azok, akik érettségi óta egyetlen könyvet sem vettek a kezükbe, ezt nem tudhatják.
A mai Clark Ádám tér az 1870-es évek második felében vált Budapest ikonikus látványává. Most egy korai fényképet mutatunk be róla, az Alagút tetején álló kávéház-pavilonnal, száguldó konflissal, és Divald Károly fényképészműtermének reklám-kirakatával. Amikor a Budavári Sikló 1870-ben megépült,…..
ungabunga 2021.01.02 17:43:29
@Egyed Ildikó: Kedves Ildikó, a bloghoz tartozó Facebook-oldal linkje számos példányban megtalálható itt. Ha feliratkozik, természetesen privát üzenetet is küldhet.
Gól, mekkora csel, Zlatan, C. Ronaldo, 44 év után újra magyar válogatott – most majd a szépről szól a labdarúgó Európa-bajnokság, de a Page Not Found nem lenne a legfontosabb történelmi stúdióblog az északi féltekén, ha nem emlékeztetne az Eb-történelem legnagyobb szemétségeire. Mert a futball nem…..
  Sajtóhír, hogy lepel kerülhet Firenzében a Dávidra, mert a szobor meztelensége zavarja vagy zavarhatja a más etnikai és kulturális háttérrel rendelkezőket. Az ember felhördül, hogy mi van? Jön a bigottság meg a képmutatás? Aztán gyorsan lehördül. Miről is beszélünk? Nem a Dávidra kerülne a…..
Ma lépett volna fel a Pearl Jam Budapesten. Ilyet eddig csak egyszer csinált a zenekar, 1996. november 17-én. Lett volna még egy buli azóta a kétezres évek elején, de annyira nem érdekelt senkit a csapat akkor, hogy inkább az utolsó pillanatban duplakoncertet csináltak Katowicében. Most viszont…..
      Caveat:   "Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus. Nem vagyok politikafilozófus."      Ez a poszt nem a Nagytutiról szól. Mivel, you know the drill, nem vagyok politikafilozófus.  Bevallom, az volt a tervem, hogy Lánczi András: Political Realism and Wisdom című opus…..
ungabunga 2020.07.13 13:51:05
@mafi mushkila: Kárpáti László nem is szakállas. Nem lehet, hogy az Államtitkár Úr is magát Herman Ottót nézte Marxnak?
fáymiklós A lemezek életéről 2020.07.05 08:23:46
Azon gondolkodom, mióta előkerül a Rushmore-hegy kapcsán az a régi Deep Purple-lemez, az In Rock, hogy vannak albumok, amelyeket mindig régi lemezként hallgat az ember. Szinte függetlenül a koruktól, hiszen van egy csomó, amelyik soha nem öregszik meg, sőt, éppen az ifjúságot, az előadó szellemének…..
fáymiklós Kifenevóth 2020.07.02 07:23:29
Percenként földhöz vágom Radnóti Sándor könyvét (Sosem fogok memoárt írni), kétpercenként meg fölveszem, hogy jó, azért még ezt az egyet elolvasom. Csak a következő portrét, mert mégis valami olyasmit mond majd el, amit csak ő látott, vagy mindegy is. De érdekes. Vagy nem érdekes.  Hülyít? Amikor…..
A zenekarok első, bemutatkozó albumai elsősorban hosszú évek után visszatekintve értelmezhetőek és értékelhetők. Vannak ezek között átütő erejű, akár stílusteremtő alkotások, de akadnak itt szinte teljesen jelentéktelenek is, melyeket csak a későbbi zenekari státusz és pályaív miatt, a komplett…..
A japánkertbe érkezve a nyári napforduló kiadós záporral örvendeztetett meg minket, de ez sem rettentett el tőle, hogy végigsétáljunk az ösvényeken, aprócska kőhidakon. Megjegyzem, a társaság legifjabb tagja hozzám hasonlóan fittyet hányt a kissé mostoha időjárásra, miközben a felnőttek miatta…..
Innen indult az ipari forradalom, itt épült az első személyszállító vasút és itt dolgozott együtt Marx és Engels is. Manchester még ma is az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb városa és nem csak futballcsapatai miatt. Manchester több szempontból is úttörő volt. A textilipar…..
ungabunga 2020.06.26 12:49:20
@P4K: Nem tudom, mit értesz "lepukkant" alatt. Egy élő városról van szó, amiben helyi lakosok élnek, méghozzá nagyjából tízszer aktívabban, mint az átlag magyarok. Szerintem ez sokkal klasszabb, mint a steril, skanzenjellegű turistavárosok. Ennek a városnak pont ez a legfőbb vonzereje, legtöbbször New Yorkhoz szokták hasonlítani atmoszférájában (egyébként rengeteg filmben is Manchesterben forgatják le a New York-i jeleneteket).
Az 1600-as évek Észak-Amerikájában járunk, a rabszolgatartás kezdeti időszakában. A Gazda hirtelen halála után négy nő marad összezárva egy földbirtokon: az úrnő és három szolgálója, egy fekete, egy indián és egy félkegyelmű, fehér lány. A középpontban a fekete bőrű Florens alakja áll: az ő…..
Egészen furcsa dolog történt a szigetországban élő magyarokkal kapcsolatban: egyetlen év alatt 32 ezerrel ugrott meg a számuk. Mármint hivatalosan. Többen viszont ennek ellenére sem lettek, aminek több oka van, akad köztük egészen kézenfekvő is...
ungabunga 2020.05.23 17:57:01
@Shanarey: Ha nem tudod igazolni a lakcímedet valahogyan, akkor halott vagy. Nem nyithatsz bankszámlát, nem tudsz mobiltelefon-előfizetést venni, nem lehet autód, nem tudod iskolába járatni a gyereket (de ha nem jár iskolába, a gyámügy elviszi). Szóval épeszű ember ilyenbe nem ugrik bele.

Vannak persze olyanok, akik belemennek ebbe, de ezek azok, akiknek amúgy is mindegy, félanalfabéta kvázi-rabszolgák, akiktől a csicskáztatóik még az útlevelüket is elveszik, a fizetésükről nem is beszélve. Jó sokan vannak ők is persze, de ők eddig is illegálisan voltak itt és ezután is illegálisan lesznek, egésze addig, míg rájuk nem találnak a rendőrök, és nem deportálják őket.
Eheti dalmegosztásunkban szimfonik metal másképp, jófajta sludge, őrült thrasherek, depresszív goth rock és Maynard-féle alternatív rock...
A Takáts Eszter és Zenekara jelenlegi felállása 2016-ban alakult, 2017 végén dupla lemez készült Giret Gábor hangszerelésével, majd az utóbbi két évben ezekkel a dalokkal koncerteztünk, és több tagcserén is átestünk. A jelenlegi felállás a dalszerző-énekes körül Giret Gábor szólógitár-vokál, Horváth…..
Folytatjuk „Öt legjobb film” sorozatunkat – ebben könyvek után filmklasszikusokat ajánlunk a figyelmetekbe. Célunk egy-egy ország öt jelentős filmjének rövid bemutatása. Olyan listát igyekeztünk összeállítani, amelyek képet adnak az ország filmművészetéről, közelebb viszik a nézőt kultúrája…..
Veronában játszódik Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája, aminek a helyszíneit is megkeressük. A történet két ősidők óta gyűlölködő családot mutat be, a Montaguekat és a Capuletéket. A Montague Rómeó és a tizennégy éves Capulet Júlia egymásba szeret, titkon összeházasodnak, ám a frigy halált…..
Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk, mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour '18 - ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy…..
Vérbajos falloszokat ábrázoló panoptikum, pornográf képeslapok, virágnyelven írt szexhirdetések – mindez a viktoriánus erkölcs időszakában, a XIX. század végi Budapesten.  ..
Az, hogy Mészáros Lőrinc bezsákolta a Club Aligát, csak egy hosszú folyamat kicsúcsosodása. Elegünk van abból, hogy miközben egész évben egy szűk, kormányközeli körnek folynak a milliárdok, idén nyárra már kedvenc vendéglátóhelyeinken is nekik cseng a kassza. Ha a kurzuslovagok bojkottálják a…..
Lázár János már arra sem veszi a fáradságot, hogy hihetően hazudjon. Elmesél mindenféle elborzasztó történetet arról, hogy milyen szörnyű is az élet Bécsben: szemét, rendezetlenség, elszegényedés... (Bár e legutóbbira a megoldás aligha az, hogy nem szabad migránsokat beengedni, de ugyebár aki…..
ungabunga 2018.03.08 12:12:37
@Sexual Harassment Panda: Az érvelésed szerint tehát Bécsben tényleg minden oké (hiszen itt a széljobb labdába sem rúgott a választásokon), viszont Tirolban és Karintiában tényleg nagy a baj.