Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mojszipupi

0 bejegyzést írt és 1562 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország egyik legismertebb üzletembere és befektetője a múlt héten a Handelsblattnak írt cikkében elemezte Elon Musk sikertörténetét, és sötét jövőt vizionált a német autóiparnak. Lefordítottam a cikket, mert rengeteg érdekes aspektusa van, megközelítése értelemszerűen nem szenvedélyes autósként…..
mojszipupi 2020.01.28 15:57:28
@Haloperidol: Ez a Toyota álláspontja

"A hidrogén előállításának módjától függően összességében 40-70 százalékkal csökkenthető a CO2- kibocsátás egy hagyományos benzinmotoros járműhöz képest."

Egy Tesla P90D nemhogy csökkenti jelenleg a CO2 kibocsátást hanem a wheel to wheel károsanyag kibocsátása jelenleg magasabb, mint egy Euro6d s dízelé! Ebből nekem nem úgy tűnik, hogy a hidrogénnel hatékonységi probléma lenne
mojszipupi 2020.01.28 17:22:19
@Béla Misi: Igen a szilárd elektrolitos akkumlátor lesz a meghatározó fejlődés majd a mostani technikához képest, de a legtöbb autógyártó véleménye szerint 2030 előtt nem lehet tömeggyártani azt a technikát. Ez a technika és a hidrogéc cellás technika fogja majd meghatározni a jövő autóit
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
NemGogol Bencsikhiszti 2020.01.09 12:19:15
„A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak…..
mojszipupi 2020.01.09 17:28:19
Márki-Zay Péter legutóbbi, december 20-i pervesztése utáni Facebook-ra kitett posztja egy dolgot mindenképpen bizonyít. Hódmezővásárhely polgármestere messzire rugaszkodott a valóság talajáról. Nem döbben rá, hogy már nem csupán a kormánypárti, hanem a vele eddig nem kifejezetten ellenséges média is…..
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
mojszipupi 2019.08.17 09:10:11
Már azzal fényéveket nyerne az ország, ha megszűnne az erőszakos tőkekoncentráció. Ez a blog folyamatosan elvi síkon politizál, filozofál miközben egy szót nem ejt arról, hogy ezt a gazdasági berendezkedést akartuk lerázni magunkról, mert katasztrófához vezetett és a világ a liberális piacgazdaság viszi előre a fejlődés útján.
Lehet itt fikázni az ellenzéket, csak a nagy büdüs helyzet az, hogy BÁRMI jobb lenne annál, hogy egy gázszerelőnek meg gyerekeknek adunk olyan gazdasági hatalmat, amit képtelenek úgy kezelni, hogy versenyelőnyt érjünk el vele.
Javaslom szakakdjunk el az ideológiáktól, a nagy és tévedhetetlen vezető képátől, mert garantáltan szenvedés lesz a vége, ahogy saját bőrünkön tapasztaltuk korábban.
Soha nem lesz eredményesebb a pártkozpontból vezérelt gazdaságirányítás a liberális piacgazdaságnál és ezt ponotsan tudja a szerző is, mégis az ellenzéket üti. Lehet hogy nincs akkora karakter az ellenzéknél, de NEM IS KELL. Ezt kéne megérteni. Egy ország akkor működik jól, ha azt se tudjuk hogy hívják a minisztereket. Az ellenzéknek ki kell tartani a liberális piacgazdaság hívószava mellett, mert ez a fejlődés záloga és nem szabad bele menni ideológiai versenybe. A világot mindig is a versenyképesség fogja előre vinni, nem a személyes varázs. Az ember tévedhet és fog is, a piac soha. Csak ezt Mo.-on az emberek 80% a soha nem fogja tudni felfogni. Ezt ki lehet használni, ahogy Orbán teszi, de leaglább értelmes embereknek nem kéne blogot írni arról, hogy micsoda teljesítmény ez a fidesztől
A XV. kerületi önkormányzatnál úgy döntöttek, hogy nem válaszolnak a Járókelőtől érkező közérdekű bejelentésekre. Szerintünk ez nem opcionális feladat, így közérdekűadat-igényléssel fordultunk az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályához, és az összes idei bejelentésüket megoldatlanra zártuk az…..
Magyarországon nincs korrupció, hiszen ha ellopnák a pénzt, nem növekedne a gazdaság - szól az örök kormányzati hazugság. Márpedig 5,3 százalékkal nőtt a GDP - mennyivel nőtt volna, ha tényleg nem lenne korrupció?..
mojszipupi 2019.05.16 16:02:25
@Ma is mentek gecizni?: A MOL t szerinted ki vette meg és miből? Nem is értem, most azt akarod eladni, hogy a MOL t még a korábbi kormány vette vissza?
Az IMF hitel harmadik részét már nem hívta le a Bajnai kabinet. Az már Orbánnak jött jól, és gyorsan el is költötte
mojszipupi 2019.05.16 16:09:40
@Ma is mentek gecizni?: "Alapvetően a hitel után 2,71 százalékos kamatot számít fel az IMF. A már Magyarországra utalt, de fel nem használt 4,215 milliárd SDR úgy kamatozik, hogy 2,076 milliárd SDR-ig a kamat 2,71 százalék, a következő, 1,038 milliárd esetében 3,71 százalék a ráta, majd a legutolsó, 1,099 milliárdos részlet után 4,71 százalékos kamat jár"
mojszipupi 2019.05.16 16:35:21
@Ma is mentek gecizni?: Orbánnak kapóra jött az IMF hitel harmadik része. Majd rákente a korábbi kormányokra. Majd jött, hogy csődben az ország, mire bedőlt a ft. Nyilván ezzel is jól jártak egyesek. Aztán még behúzott 3000 mrd manyupot. Olyannyira nem voltunk csődben, hogy Orbán Merkelnek és Barrosonak dicsérte, hogy Magyarország két egymást követő kormánya-Gyurcsány-Bajnai jobban oldotta meg a pénzügyi ingatlanhitelválságot és az abból kialakult gazdasági válságot mint Európa bármelyik kormánya. Persze vissza lehetne menni évtizedekre, ki mit baszott el. Nekem nem tisztem senkit se védeni vagy támadni, én alapvetően a számokból dolgozom és értek, azok meg makacs dolgok
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
mojszipupi 2018.12.14 15:21:44
@GNDL: Persze, egy foglakoztatási válsághelyzet rövidtávú tűzoltása folyik, amit most, mint hatalmas lehetőséget, Orbán ajándékaként kommunikálnak. Egészen szürreális, hogy a szavazóik, akiket 95%-ban érint ez a módosítás, még örülnek is neki. Miközben már csak Bulgária előz meg minket Európában egy főre jutó vásárlóerőben. Vállalkozói szemmel nézve tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha erre a törvényre azt mondja a fidesz szavazó, hogy rendben van és ő örömmel dolgozik napi 10 órát, akkor bár elképesztőnek találom, nekem csak jó. Erre már nem lehet mit mondani, ez a vakhitű imádat már É Korea szintje
mojszipupi 2018.12.14 15:28:43
@GNDL: Akarom mondani Bulgária van már csak mögöttünk...
mojszipupi 2018.12.14 15:31:10
@konrada: Hogy jön ide a nagyipar, ki beszélt róla?
Az irodist ugyanúgy szopni fog, mint a gyári munkás. Ilyen egyszerű
Eztán a muszlim nők nem a mi pénzünkből tartják el kölkeiket – hirdeti fennen az osztrák, kormányzó szélsőjobb legújabb sikerét (?). Az uszító propaganda hazugságai ellenére a valóságban a magyarokon csattan az FPÖ idegenellenessége...
A 2014-ben magyar termék nagydíjas szolgáltatás a főváros egyik kirakat-projektje volt az előző kormányzati ciklus elején. „A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő…..
Egy oldalra került a kormány Bokros Lajossal, a híres neoliberális közgazdásszal és ellenzéki képiselővel: privatizálni szeretnék az egyetemeket. ..
Szép győzelmet aratott a demokratikus ellenzék a XV. kerületben. A Fidesz mindent megpróbált, ezerrel ment a gyurcsányozás, de ez sem hatott. Legyen ez tanulság a Fidesz, de főleg az ellenzéki pártok részére. A Fidesz emelte "Gyurcsány vagy Orbán?" kérdéssé a XV. kerületi polgármester-választást.…..
mojszipupi 2018.10.02 11:37:33
Először is nem Gyurcsány nyert, hanem tök mindegy ki csak a fidesz ne elven Németh Angéla. Persze telepedjen csak rá a főnök mindenre ahogy szokta, szivességet téve Orbánnak. Majd nem elég hogy egy szaros polgármester választást Orbán Gyurcsány harcnak állítotok be, de Hajdú Lászlóval a parlamentben is lejáratjátok nemcsak magatokat hanem az egész ellenzéket. A hordós agyhalál után újabb ezüst tálcán felkínált lehetőség Orbán Viktornak. Az ember sírna legszivesebben, annyira kitűnik az amatőrizmus. Egyszerűen épésszel nem fogja fel, hogy ha ez az egész nem szándékosan Orbán segítésére van, akkor mire. A párt elképesztő lefelé tartó spirálba került, és napról napra jöttök elő olyan megmagyarázhatatlan primitív szereplésekkel, amikkel csak és kizárólag a fideszt segítitek.
Az meg már csak a többi pártot minősíti, hogy ezt a harmat gyenge megnyilvánulásokat nem tudja érdemi cselekvő alternatívával marginálisra korlátozni. Nem az a baj hogy létezik a dk, hanem az, hogy a sorozatos fidesz szintű megnyilvánulásaitokkal táptalajt adtok a fidesznek a szapulásra. Az ország érdekében ténlyeg, fejezzétek már be a csak Orbánnak kedvező primitív színházat. Ettől még őrizgethetitek az 5% fölé a büdös életben nem menő támogatottságotokat, de tegyét már úgy hogy nem adtok elő sem az utcán sem a parlamentben ilyen szánalmasan primív megnyilvánulásokat, amiket a napokban lehetett látni tőletek
Gyurcsány Ferencnek sikerült pont oda felhúzni a két térfelet elválasztó hálót, ahová Orbán Viktor is szerette volna. Az egyik oldalon Európa a liberális Kánaán, a másikon a liberális Mordor. Kettejük elbeszélésében az EP-választás arról fog szólni, hogy a, csak Európa győzheti le Orbán Viktort és…..
Orbán Viktor számára nem a Sargentini-jelentés elfogadása és annak lehetséges jogkövetkezményei a tragédia, hanem, hogy nem ő lett a legkisebb királyfi, aki megmenti Európát a gonosz migráncsoktól, meg a háttérhatalomtól. ..
mojszipupi 2018.09.15 17:11:06
@atomic power 1986DucaDuca: A gdp Ne ragozzuk túl, a gdp nő, az egy főre jutó vásárlóerőben pedig utolsók közt vagyunk. Az uralkodó család és környezete gazdagodik és teremt gazdasági növekedést, de ettől még az ország nyomorban, a közszolgáltatások balkáni állapotban. Pedig döbbenetes változást és fejlődést lehetett volna elérni.
mojszipupi 2018.09.15 18:53:44
@atomic power 1986DucaDuca: Almát körtével. Nem releváns ezt a pénzbőséget korábbi időszakhoz viszonyítani. Nem tudom elégszer elmondani h Európa virágzó mintaállama lehetnénk a beérkező támogatások netto összegét figyelembe véve.
mojszipupi 2018.09.16 14:11:49
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Vért izzadtok, hogy évtizedes példékat felhozva takargassátok Orbán és családja soha nem látott fosztogatását. Az ezred részébe is bele bukott volna Gyurcsány annak, ami ma folyik. És kurvára nem érdekel sem a jelentés, sem az, hogy ha azok loptak, akkor nekünk is jogunk van rá. Sőt, semmilyen hozzáállás nem dühít fel jobban, mint ez. Egyetlen dolognak hiszek. A saját szememnek. A balkáni közszolgáltatásoknak, a 14 éves buszokat vásároló bkv nak, mert "nincs másra pénz"...., a tragikus állapotú egészségügynek, a penészes iskoláknak, a szintén balkáni állapotú utaknak és még hosszan sorolhatnám. Miközben a tagállamok közül Mo. kapta a legtöbb támogatást az Eu tól. Ti imádtok bűvészkedni a számokkal, nevetségesen 10 év után is Gyurcsányozni, de a józan észt és a személyes tapasztalatot semmi nem írhatja felül. Döbbenetesen pusztulat az ország, ahhoz képest mennyi pénz áramlott ide. Ti abból éltek, hogy a táborotok 90% a nem is tudja pontosan mennyi pénz jött az országba. Kelet Európa Svájca lehettünk volna. Nem lettünk. Nem is leszünk soha. Ti pedig kapaszkodjatok a jelentésbe, jogászkodjatok, hazudjatok, Gyurcsányozzatok. Védjétek a védhetetlent. Teremtsétek továbbra is azt az álomvilágot, amit a pártpropaganda elvár és amiből még több aranyórát és gyémántot vehetnek az országot kirabló tolvaj. De ezzel semmire nem mentek azoknál, akik pontosan tudják és látják, milyen döbbenetes mennyiségű támogatást lopott el a fidesz maffia.
A világ nagyot változott. Amíg egy nokiás dobozba bele lehetett bukni, ma már semmiben. Mások szemében a szálkát, sajátomban a gerendát se. Hányinger