Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lagria

9 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év rovara 2017-ben – internetes szavazás végeredményeként – a nagy szarvasbogár (Lucanus cervus) lett. A bogarat a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar E/2 termében (Budapest, XI. ker., Ménesi út 43–45.) mutatjuk be, a Magyar Rovartani Társaság 2017. december 16-án, 16 órakor kezdődő 842.…..
Szerző: Angyal Dorottya Fotók: Angyal Dorottya, David McKenzie, Fernando Alvarez, Juan Vega, Luis De La Fuente, Stefan Koenemann, Tamara Thomsen A mayák valaha szinte csak a cenotékból jutottak ivóvízhez, nem csoda, hogy szent helynek számítottak e természetes kutak. Emberáldozatok és…..
lagria 2014.11.22 12:37:28
@Voodookoop:
Bizony drága vudu, nem tilos egyetemre járni, azt el is végezni, pályázatot beadni/nyerni, a konferencián előadni, aztán magánpénzből eljutni, na nem a bícsre koktélozni, hanem biológiai szempontból elképesztően különleges élőhelyekre, ott értő szemmel nézni és látni, majd a képeket nem a családnak mutogatni, hanem mások örömére írni egy posztot, amit e pillanatban már 14 800-an olvastak. Tényleg idegesítően jól lett megírva, és dühítően hangulatos képeket láthattunk. Alig várom, vudu, hogy a tiédet is olvashassam.

Kedves Dorottya, üdvözöllek itt, az elefántcsonttornyon kívül. (MO)
Nagy Enikő múzeumunk könyvtárában dolgozik, mint informatikus könyvtáros, történész. A teljes cikket az Újkor.hu történelmi portálon tudod elolvasni. Kattints a képre és átirányítunk.  Minden múzeum életében történnek tragédiák, sorscsapások. Az 1838-as…..
Szerző: Merkl Ottó Nem kell feltétlenül specialistának lenni ahhoz, hogy érdekes bogarat fogjon az ember. De a hivatásos bogarász is belefuthat olyan különlegességbe, amiről először fogalma sincs, hogy micsoda. Idén (2014-ben) több alkalommal is dolgom akadt a Zsámbéki-medence…..
lagria 2014.10.10 21:57:25
@mestska:
Köszönöm szépen. Vannak még jó helyek az országban, azokról mindig van mit írni.
lagria 2014.10.11 15:14:28
@BigPi:
Persze, persze, értem én, hogy egy takarmánynak kaszált réten vagy kezelt gyepben nem jók a kétszikűek (bár a fehér herét érdemes megtűrni, sőt azt hallottam, hogy Amerikában már keverik is a fűmaghoz).

Viszont ha egy természetes gyepben nagyon eluralkodnak a pázsitfüvek (pl. az árvalányhaj vagy a fenyérfű), az valamilyen zavarást jelez, és akkor a természetességi skálán már nem 5-ös, hanem "csak" 4-es. (Nem magamtól osztom az észt, botanikusok mondták.)
Írta: Merkl Ottó (Magyar Természettudományi Múzeum, Bogárgyűjtemény) Ilyen bogaras könyveket kell írni. És így. Aki újvilági lemezescsápú bogarakkal foglalkozik, biztosan találkozott már Brett C. Ratcliffe nevével. A University of Nebraska State Museum kurátorának munkássága megkerülhetetlen.…..
Ismét kapható a „Bogarak a pannon régióban” című könyv! 2012-ben megjelent Merkl Ottó és Vig Károly „Bogarak a pannon régióban” című 496 oldalas könyvének második kiadása. Ez lényegében megegyezik az első kiadással, de néhány apró hibát kijavítottunk, és a…..
Számos rovarfaj van, melynek a kemény kültakarója valóságos páncélként védi az állatot. Kutatóink most egy olyan fajt fedeztek fel, mely keményre száradó sárbevonattal borítja magát. A szemetes zugpoloska (Reduvius personatus) lárvája ritkán kerül szem elé. Nem mintha olyan ritka lenne, sokkal…..
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
lagria 2012.05.06 17:07:26
@komplikato: Nem, a modellonline lánya névrokon. A közgazdász Dalkó Viktória a parlamentünkben dolgozott, de ő se volt képviselő, olvasd el a profilját.
lagria 2012.05.06 17:18:20
@jotunder:
Mielőtt még ráharapnátok: a "Ferenc Gyurcsany (Harvard University; USA)" nyilvánvalóan elírás. Láttam már rengeteg konferencia-menetrendet, hemzsegnek a hibáktól.
lagria 2012.05.06 17:21:18
@No_Fidesz_No_Problem:

De hiszen éppen most is publikált egy hamarost megjelenő könyvben, Klein, Wang és Gyurcsány szerzőtársakkal. Meg a közgázas munkát is említettétek.
Az óriáscincér (Titanus giganteus) a Föld legnagyobb bogárfaja: az eddig fogott legnagyobb egyede 16,7 cm hosszú volt, a 20 centiméteres példányokról szóló beszámolókat azonban a képzelet ihlette. Dél-Amerika északi részének sűrű esőerdeiben honos. Lárvája erősen korhadó…..
E hónapban jelent meg a Gulliver Kiadó atlaszsorozatában a következő mű:Kállayné Szerényi Júlia, Merkl Ottó & Főzy István: Magyarország növény- és állatvilága. Gulliver Kiadó, 2011, 64 oldal. ISBN 978 963 9232 61 7A nagy alakú könyv végigveszi Magyarország fő…..
Schawaller, W., Reibnitz, J. & Bense, U. 2005: Käfer im Holz. Zur Ökologie des natürlichen Holzabbaus. – Stuttgarter Beiträge zur Naturkunde, Serie C – Wissen für Alle. Heft 58: 78 pp. ISSN 0341–0161. A könyv a stuttgarti Staatliches Museum für Naturkunde ismeretterjesztő…..
Ismét kapható lesz a „Bogarak a pannon régióban” című könyv!Augusztusban megjelenik Merkl Ottó és Vig Károly „Bogarak a pannon régióban” című 496 oldalas könyvének második kiadása. Ez lényegében megegyezik az első kiadással, de néhány apró hibát kijavítottunk, és…..
Az Élet és Tudomány idei 22. számában (megjelenés június 3.-án) cikket közöltünk az év rovaráról, a hétpettyes katicáról („Isten tehénkéjéről”). A szöveget Merkl Ottó írta, a képek Németh Tamás, Puskás Gellért és Rahmé Nikola munkái...
lagria 2011.06.03 11:38:46
@zkorsos: Kösz, töröltem, amit kellett. Igen, írta Laár András verse, meg sampinyon gomba, bacon szalonna és brutális kegyetlenséggel (vagy kegyetlen brutalitással).
Endrődi Sebő (1903. okt. 18. Kassa [Košice, Szlovákia] – 1984. dec. 12. Bp.): jogász, zoológus. – Fia Endrődy-Younga Sebestyén. – A bp.-i Pázmány Péter Tudományegy.-en jogászként végzett (1931); a biológiai tudomány kandidátusa (1957).  – Jogász a Duna Gőzhajózási…..
Kaszab Zoltán (1915. szept. 23. Farmos – 1986. ápr. 4. Bp.): tanár, zoológus, múzeumigazgató. – A bp.-i Pázmány Péter Tudományegy.-en természetrajz–kémia tanári szakon végzett (1937); uott az állattan, földtan és ásványtan szakirányban doktori címet szerzett (1937); a…..
Stanislav Laibner: Elateridae of the Czech and Slovak Republics. (Elateridae Öeské a Slovenské re-publiky.) Kabourek, Zlin, 2000, 292 pp, 9 színes tábla, 520 fekete-fehér ábra, ISBN 80 901466 6 X; 24 x 18 cm A teljes terjedelmében kétnyelvű könyvből Közép-Európa minden…..