Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konrad

4308 bejegyzést írt és 4029 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog M.kir.posta 2024.03.26 09:42:48
A Magyar Posta is azon szervezetek egyike, amelyik állam az államban. Saját szabályok szerint működik, maga határozza meg, mit szabad az ügyfeleknek csinálni, milyen szolgáltatást nyújt és milyen minőségben. Sok fogást nem lehet rajta találni, hiszen ebből következően mindig igaza van: nem a Posta…..
Az elmúlt pár évtizedben sok olyan évet éltem át, amiről utólag el lehetett mondani: az volt a változás éve. A magyar online tartalmak ugrásszerű bővülése, a közösségi média (akkor még web 2.0) megjelenése majd fontossá válása, a Facebook dominanciája - ezek mind olyan változások voltak (és még ezen…..
Onlinemarketing blog Homályosan... 2023.12.11 11:44:13
Ahogy az várható volt, ez az év vége nem lett olyan erős, mint amit megszoktunk. Érződik a fogyasztás visszaesése, a megfontoltabb vásárlás a lakossági piacon, és ez az üzleti piacot is óvatosságra készteti. Látjuk az ügyfeleink forgalmán, de a hozzánk érkező megkeresések számán is, hogy nem ez az…..
Pár hete az egyik csoportnak, akiket tanítottam, azt javasoltam amikor a házidolgozatot feladtam, bátran próbálják meg megíratni mesterséges intelligenciával. Az MI, vagy angolosan AI (én ez utóbbit használom a sok angol nyelvű cikk miatt, amit a témában látok), tavaly ősszel úgy robbant be, mintha…..
Az utóbbi egy évben szükségszerűvé vált, hogy a Mesterséges Intelligenciával foglalkozzunk. De a történet sokkal régebben kezdődött, hiszen mire a ChatGPT berobbant a köztudatba, addigra már számos eszközünk volt, ami részben MI alapon működött. A marketingben is: hirdetési rendszerek,…..
Szeretem a kihívásokat, és szeretem, ha nem unalmas dolgokat csinálok. Követem a változásokat, és igyekszem mindent minél előbb kipróbálni. Ezt tettem már tavaly év végén a ChatGPT-vel is, és azt hiszem jól is jártam vele: azóta is használom, kisebb-nagyobb rendszerességgel. Lassan, de biztosan…..
...itt van újra, és ezzel együtt érdemes megnézni, hogy áll a haza kkv online piac. Az ősz általában az évvégi lendület eleje, sok cég ilyenkor kezdi el jobban felfuttatni a kampányait, hogy aztán majd a karácsonyi szezonra már tisztességes profitot is tudjon termelni. Ehhez nem kell más, mint…..
Volt abban valami sorsszerű, hogy pont egy műszaki cikkeket kínáló boltban voltam, amikor utolért a hír, hogy meghaltál. Mert ha valahova be kellett volna téged skatulyázni, akkor egyértelműen egy geek és teches újságíró voltál a fejemben. De nem, soha nem akartalak skatulyázni. Te Kelt voltál, egy…..
Az elmúlt egy év kétségtelenül a Mesterséges Intelligenciáról szólt. A ChatGPT tavaly év végi megjelenése fókuszba helyezte ezt a kérdést, és azóta lényegében nincs olyan nap, hogy ne találkoznék a témában valamilyen cikkel. Egyértelműen érdekli az embereket, akár szakmabeliek, akár nem. Nemcsak az…..
Szoktam mondani, tanítani is, hogy mindig meg kell ismerni azt a környezetet, ahol reklámozunk, nem indulhatunk ki csak a saját tapasztalatainkból. Fokozottan igaz ez, ha új piacra lépünk, legyen szó egy eddig ismeretlen szakterületről vagy akár egy új országról. Hajlamosak vagyunk azt gondolni,…..
Valamikor a nyolcvanas években jártam először Görögországban. Akkoriban még viszonylag közel volt Görögország csatlakozása az EU elődjéhez, az EGK-hoz. Beszélgettünk egy olyan Athénben élő göröggel, aki sokat élt Magyarországon is, így nem voltak nyelvi akadályok. És ő jegyezte meg, hogy nézzük meg,…..
Nem most éljük az online kereskedelem legjobb hónapjait. Ahol arról folyik beszélgetés, milyen a mostani e-kereskedelmi forgalom, mindenki panaszkodik. Persze a panaszok eltérőek: van, akinek csökkent a forgalma a tavalyi évhez képest, van, aki szinten marad, és olyan is, aki növekszik, de nem…..
Számos külföldi marketinges, reklámos oldalt követek, és ahogy időm engedi, megnézek hirdetéseket is. Így futottam bele a Deutsche Telekom Z generációsoknak szóló reklámjába. Megnéztem, és megmutattam az egyik Z generációs lányomnak, mit szól hozzá. A válasza azt hiszem minden marketingesnek…..
Nem való mindenkinek az online marketing. Azt hiszem, alapvetően azok, akik nem "élnek" az interneten, akik nem tudják készség szinten használni a szoftvereket, akik nem tudnak számolni és problémájuk van a logikával, azok az online marketinget nem fogják tudni megfelelően helyén kezelni. Dolgozni…..
Ha el akarod adni a terméked, a szolgáltatásod vagy adott esetben magadat (a munkádat, tudásodat), akkor valamilyen formában biztosan szükséged lesz marketingre. Ha azt akarod, hogy legyenek munkavállalóid, legyenek partnereid, szintén nem úszod meg marketing nélkül. Természetesen itt marketing…..
Az utóbbi pár évig azt hiszem nem volt kérdés, hogy ha hazai piacra akarsz eladni, akkor magyarul kell beszélned. Ha szlovákra, akkor szlovákul. Ha románra, akkor románul... De vajon tényleg így van? Illetve fordítsuk meg a kérdést: elbírja-e bármely piac azt, ha nem a saját nyelvén próbálunk…..
Ismét érkezett hozzánk egy marketing sérült cég: már dolgozik egy ügynökséggel, nem is kevés pénzt fizet a szolgáltatásért, de nem jönnek az eredmények. Kezd csalódni ebben az egész marketing bullshitben, úgy érzi, csak önti ki a pénzt a semmire. És igaza is van. A konkrét helyzetet tudtuk kezelni,…..
Onlinemarketing blog Mivel viccelj? 2023.04.27 08:43:21
Nem egyszerű kérdés, hogy cégként de akár egyszerű felhasználóként is milyen viccet írhatsz le, oszthatsz meg a közösségi médiában. Nem egyszerű kérdés, mert ugye elvileg az az alap, hogy bármit, hiszen szólásszabadság van, és egyébként is, ahány ember, annyi ízlés. De aztán persze ezt azonnal…..
Konrad 2023.05.02 18:17:27
@Androsz: valójában számos más téma is van viccelni, és pont azért nem jók az általad sorolt témák, mert megváltozott a világunk: egyre kevésbé illik az elesetteken, a kisebbségeken stb. viccelni.
Kommunikációval foglalkozom több évtizede, megtanultam, mennyire fontos, hogy pontosan adjam át az információkat. Ha kínosan ügyelek arra, hogy az információ teljes és tökéletesen érthető legyen, sokszor veszem észre, egyre hosszabban írok, egyre hosszabban magyarázok. Ami sok esetben nem gond, de…..
Szeretem a verseket, bár tudom. Nekem fontosak, és nemcsak kötelességből olvasok rendszeresen. Segítenek abban, hogy jobban érezzem magam, és segítenek abban is, hogy választékosabb legyek. Így igyekszem minden évben megemlékezni a költészet napjáról itt, a blogon is. József Attila verseit…..
Mi az Onlinemarketing.hu-nál az elmúlt közel két évtizedben nagyon sok tervet készítettünk, nagyon sokféle céggel és üzleti céllal is megismerkedtünk. Így nemcsak azt tudjuk, aktuálisan mik a hatékony és menő hirdetési megoldások, de azt is tudjuk, melyik cégnek mire lenne szüksége, és mennyire…..
Amikor a múlt héten a Meta - Httpool rendezvényen Simona Vilkaite-Marcinkevice A Meta-tól megtartotta a Márkaépítés és forgalomnövelés REELS tartalommal című előadását, akkor villant be, hogy igazából ez az előadás a TikTok-ról szól, nem is a REELS-ről. Minden, ami elhangzott, az lényegében igaz a…..
Onlinemarketing blog Helló, Jazzy! 2023.03.20 09:04:13
Március 22-én, szerdán fogok egy előadást tartani a Márkaépítés 2023 konferencián. A témám mesterséges intelligencia lesz, de ezen belül annak marketinges használata, és a ChatGPT (és hasonló AI-ok) megjelenésének a kockázatai és várható következményei. A konefercniát szervező Szakács László Jazzy…..
Onlinemarketing blog A minimum 2023.03.14 10:39:58
Azok a cégek, akikkel mi kapcsolatban vagyunk, jellemzően mind már korábban is jelen voltak az interneten és itt folytattak valamilyen marketinges tevékenységet, vagy most indulnak, ezért nincs múltjuk, de pontosan tudják az online marketing jelentőségét. Így sok alapvető dolog már megvan, nem…..
Természetesen mi is figyeljük a konkurenciáinkat, mint minden olyan cég, amely versenyző piacon van jelen, és fontos számára az üzletépítés. Sokszor tanulunk abból, amit egy-egy konkurens csinál, máskor fogjuk a fejünket. Számos olyan projektünk volt, amikor más cégek által elkezdett munkát kellett…..