Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zuiko

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ A régi "Kopaszi" 2022.04.25 07:00:00
Két hete akadtam bele ebbe az 1980-as légifotóba a Fortepanon. Aki csak a mai állapotokat ismeri, talán nem is jön rá egyből, hol járunk: Ez bizony a még téli kikötőnek használt Lágymányosi-öböl a Kopaszi-gáttal, alul a mai Infopark területének déli sávjával! Balra a Ganz-MÁVAG hídépítő telepe…..
A Seuso-kincs ,,Magyarország családi ezüstje". Nagyon érdekesek a megtalálásának körülményei, noha az igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni mikéntjéről. A kincs maga páratlan lelet a római kori Európából a maga nemében. Nézzük mit érdemes tudni ezekről a különleges tárgyakról.   Fotó:…..
zuiko 2021.07.30 09:15:17
@Motorogre: Ez tökéletesen igaz, de ebben az esetben azért a mohóság és ostobaság olyan szintjéről beszélhetünk, aminek sajnos nem meglepő módon lett gyilkosság a vége.
Mi az? Ízletes, sok van belőle és gazdag fehérjében? Bogarak! Habár a trópusokat leszámítva nem túl népszerű a rovarevés, egykor rendkívül elterjedt volt különböző kultúrákban. Lehet, hogy undorral tölt el a gondolat, hogy rovarokat rágcsáljunk, mégis naponta 2 milliárd ember eszi őket. Ezen kívül…..
Örömmel tölt el, hogy a város nemrég szegényebb lett egy elég látványos foghíjjal, melynek helyére szállodát építettek a Baross téren: Namármost ízlések és pofonok, hogy valakinek tetszik vagy nem tetszik az új épület, az viszont biztos, hogy jobban néz ki, mint az, ami előtte volt…..
zuiko 2021.06.21 19:43:59
@Fradista Utazó: ezzel csak az a baj, hogy hazánkban a modern építészet döntő része így sosem lesz "elfogadottan" műemlék, mindannyiunk közkincsének szeretett, megbecsült része. És ha lebontanak egyet (pl. Teherelosztó), akkor egyedül az a pár építész fog tiltakozni.
Szvsz az építészek jórészt maguknak építenek, az átlagember véleményét pont leszarják, hiszen mi hozzá nem értő bunkók vagyunk.
zuiko 2021.06.21 19:45:14
@Hamster: na, mire leírtam a következőt, Te pont ugyanazt fogalmaztad meg... :)
Pár hete mutattam néhány képet a Móricz Zsigmond körtérről dél felé induló egykori HÉV-ekről. A fotók forrása akkor és most is a Fortepan volt, ahová mostanában került fel Belházy Miklós néhány közlekedéstörténeti értékű felvétele. Különösen érdekesek a Kamaraerdőtől kifelé készült fotók, arról a…..
1893. Emberek egy új-zélandi szavazóhelyiség előtt (Tahakopa), a parlamenti választásokon. A világon elsőként itt voksolhattak nők országos választásokon..
zuiko 2021.04.12 17:37:47
@hátramozdító: Így van, pont a lavinaelmélet a leggyengébb megoldás. A Holatcsahl (Холатчахль) nevű hegy (ahol a sátruk állt) oldalának meredeksége állítólag épp a határán volt annak az értéknek, ahol egy lavina fizikailag egyáltalán kialakulhatott. Nem véletlen, hogy a profi túrázókból álló keresőcsapat sem a lavinára gyanakodott...
Az oroszok most épp nagyon le akarták zárni az ügyet, így sikerült.
Időutazzunk megint egy kicsit Tomáš Dvořák felvételei segítségével! A múltkori trolik után most villamosos képek következnek. Vajon hol ácsorog ez a magányos Stuka, látszólag a semmi közepén? Nos, ha ma állnánk ugyanitt, balra végállomásozó buszokat látnánk, no meg a Rendőrpalotát - ha nem…..
HamPLÓ Vombat esti filmkoktél 2021.01.28 19:00:00
Még mindig nincs kedvem blogot írni, úgyhogy villamosok és vonatok helyett nézegessünk inkább vombatokat! Egyszer kaptam egy plüssállatkát, és bár irtó cuki volt, nem tudtam rájönni, hogy milyen állat akar lenni. Így utólag vombatra tippelek. A bejegyzés címéért ezúton is elnézést kérek :)..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
zuiko 2021.01.22 13:28:50
@mojoking77: ez a régi Filatorigát állomás, ami a mostani MÖMAX+KFC+buszvégállomás területén volt. Az archív fotó észak felől készült, kb. innen: https://www.google.hu/maps/@47.5527628,19.0427937,3a,60y,156.97h,92.05t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjb6yRiCo_lijF28XlsFaqw!2e0!7i16384!8i8192
    Lehetsz oltásellenes, avagy oltáspárti. Egy azonban biztos, a világ most egy olyan hölgyre figyel, aki a Pfizer otlását fejlesztette, illetve akinek a kutatásai alapján készül. Csodálkozunk, hogy magyar? Nem, dehogy... és azon sem, hogy nem itthon kapott olyan támogatást, amely ehhez a nagy…..
Ahogy az első balatoni retró hétvégén, úgy a másodikon is szorgalmasan kergettük a Szergejeket, különösen a bajszos festésű 194-est, amikor a "vékonycsíkos" gyorsvonati kocsikkal jött. Ugyan a program legérdekesebb fellépője a menetrend szerinti vonatot vivő 424-es volt, a legszerethetőbb pedig a…..
Viszonylag gyakran hallani numizmatikához csak felületesen értő, laikus szájából az 1990-es években forgalomban volt ezüst 200 Ft-osokról nyilatkozva, hogy azok közül egyes évszámok - pl. a legelső - magasabb finomsági tartalommal készültek. A numizmatikában jártasak pontosan tudják, s ezt a gyűjtők…..
zuiko 2020.09.10 07:11:04
@csakeztengedte: más forrásból származott az alapanyag, a lapka. Az elején még nem állt rendelkezésre hazai gyártású, ezért Angliából vették a lapkát, és az valóban fényesebb volt.
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Az Amerikai Egyesült Államok létrejötte előtt, - de már Kolumbusz felfedező útjai után - az első gyarmatosító szándékkal érkező (és telepeket létesítő) európaiak a XVI. században kötöttek ki Észak-Amerika keleti partjainál. 1587-ben például I. Erzsébet kegyence, Walter Raleigh próbálkozott állandó…..
Húsvét-sziget egy olyan hely, amely már kiskoromban elbűvölt, és sokáig elérhetetlennek tűnt, így nagyon örülök neki, hogy eljutottam ide. A Csendes-óceánban elszigetelten elterülő Húsvét-sziget a világ egyik legtávolabbi pontja. Miután Limában eltöltöttünk fél napot - amivel befejeződött a perui…..
A digitális gépek forradalma előtt szinte minden család tulajdonában volt legalább egy fényképezésre és/vagy videózásra alkalmas eszköz. Tekintsünk vissza a nyolcvanas évek végére, és nézzünk meg 5 olyan dolgot, amelyet mára teljesen elfeledtünk.   1. Panasonic PhotoVISION 3100 Ismerjük a…..
zuiko 2019.07.02 17:10:47
@Nagy Sándor Zsolt: Én a megjelenéskor vettem meg, és a mágneses fotózást olvasva arra gondoltam, hogy na, ebből sem lesz egyhamar kommersz technika. Aztán kb 20 év múlva lett... :)
A magyar szótárak nagy többségében olyan szó, hogy migráns nincs. Van migráció, esetleg migrén, amit majd kapni fog a kedves olvasó, amire az írás végére érek. Eredetileg az olyan személyeket, akik valamely országot elhagytak és máshol települtek le: ahonnan elment, emigránsnak, ahova betelepült…..
zuiko 2018.11.19 11:03:58
@werinter: Hol írtam kerítésről vagy Orbánról? Amúgy akár már holnap is felléphetnek erőszakkal. A saját hazájukban kellene rendet tenni, és ebben segíteni, de pont erre nem vevők a nálunk jóval nagyobb hatalmak, mert az nem érdekük. Ez megy régóta, destabilizáció a harmadik világban, a népek meg szívnak. Most is milyen "korrekten" hagyják a szarban a kurdokat...
  2018.09.04.   Pécsi tartózkodásunk pár órás volt, s bár egy temetés kapcsán jöttünk, jó volt viszontlátni a várost. Most is sikerült egy eddig ismeretlen szegletét megnézni, de az idő sürgetett, indulni kellett haza. Általában nem azon az úton megyünk vissza, amin érkezünk, most sem volt ez…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
zuiko 2018.10.17 12:21:08
HamPLÓ Végállomás, leszállás! 2018.08.26 07:00:00
Ez itt a bevezető hűlt helye. Normál esetben nyakatekert módon kellene felvezetnem, hogy mi a bejegyzés témája, és miért az, ami, de most egyszerűen csak pár érdekes régi képet szeretnék mutatni Ab van Donselaartól :) A budafoki Városház téri végállomás ma sem néz ki…..