Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül)

66 bejegyzést írt és 3825 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: istockphoto.com Több, mint egy évtizede történt. Ősz volt. A barátnőm érettségi találkozójának napja. A szervezőn kívül nem sok mindenkit ismertem. Nem az én osztálytársaim, nem az én barátaim. Vidéki iskola kis tornatermében rakosgatjuk az asztalokat, hangfalakat. Bármi, ami nagyon…..
Vakok között félszemű a király. És én is elismerem azonban, hogy ma nehéz látónak lenni. Ebben az érdekek által vezérelt világban nem is érdeke senkinek, hogy látó legyél. Na de, miért is írom ezt? Mi köze mindennek a hormonrendszerhez? Rögtön megérted! Gombamód elszaporodtak az edzéshez, az…..
forrás:.amazon.ca A televízós sorozatok után mozivászonra lépett Jason Momoa, Aquaman-ként vált nemzetközi szupersztárrá. A majdnem 2 méter magas színész nagyon korrekt genetikával rendelkezik. Arányos csontozat, szálkás izomzat, mezomorf testalkat. Ez mondjuk annyira nem tűnt még fel, amikor a…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2020.03.08 17:37:06
Mindörökké Off Október 6 2019.10.06 05:03:00
Lőpor és golyó általi halállal halt (reggel fél hatkor): * 1. Lázár Vilmos, főtiszt (ezredes), * 2. Gróf Dessewffy Arisztid, tábornok, * 3. Kiss Ernő, tábornok, * 4. Schweidel József, tábornok,12 katona állt fel velük szemben töltött fegyverrel, parancsnokuk kardjával intett és a lövések…..
Ábrahámot arra utasítja az Úr, hogy fogja a fiát, Izsákot, és vizslató tekintetektől távol mutassa be égő emberáldozatként. A százvalahány éves apuka pedig kérdés nélkül teljesítené a parancsot, elő is készít mindent, ám az utolsó pillanatban egy angyal közbelép, és közli Ábrahámmal, hogy az egész…..
Az Úr ismét megjelenik Ábrámnak, sokadszorra is szövetséget köt vele, és újfent utódokat ígér neki. És Kánaán földjét is. Örökre. Cserébe pedig nem kér mást, csak az elkövetkezendő nemzedékek férfitagjainak fitymáját...
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2017.01.27 14:47:02
@NETSi:
Szia!

Nagyon tetszik a blogod. Most találtam rá, és végigolvasom.
A körülmetéléshez hozzászólva: nem tudom, hogy olvastad-e (ha nem, akkor kötelező) Joseph Heller: Isten tudja c. művét?
hu.scribd.com/doc/110986119/Joseph-Heller-Isten-Tudja
Dávid király visszaemlékezései, Heller stílusában.
Van benne egy részlet, mikor Mózest körülmetélik:
"Ellentétben velem, szegény, megzavarodott Mózes kénytelen volt eltűrni Isten dühödtrosszkedvének teljes erejét, mégpedig pillanatokon belül, miután az égő csipkebokorból szóló hangtóltudomást szerzett a meghökkentő küldetésről, amelyre éppen bepalizták.- Mmmm.. .miért én? - tett fel ez az egyszerű és ellenszenves ember egy értelmes kérdést Midiánsivatagában a bokorból hozzá szóló hangnak, aki kijelentette, hogy ő atyjának Istene, Ábrahám Istene,Izsák Istene és Jákob Istene. - Én dddd.. .dadogok.Mózes tüstént kihívta maga ellen Isten haragját azzal a hallgatólagos feltételezéssel, miszerint Őtévedett, és nem a megfelelő embert választotta ki, és hogy azt az erőt, amely le tudta rakni a földalapjait és ki tudta horgászni a leviathánt, visszarettentheti olyan csekélység, mint egy kis beszédhiba.Majd ellátja Ő Mózest egy Áron nevezetű fivérrel, akinek a szájába lehet adni a szavakat. Mózestteljesen megbénította ezeknek a zsarnoki előírásoknak a gyorsasága és kérlelhetetlensége. Nem sok tér maradt kompromisszumra. Mármost ez a Mózes nevezetű ember nagyon béketűrő volt, és csak szánalmas tiltakozásra volt képes a sommás elbánás ellen.- Ugyan ki mondta, hogy nekem kedvesnek kellene lennem? -reccsentett rá Isten. - Hol van azmegírva, hogy kedvesnek kell lennem?- Hát nem vagy Te jó Isten?- Hol mondják azt, hogy jónak kell lennem? Nem elég, hogy én vagyok Isten? Ne vesztegesd azidődet álmodozással, Mózes. Én megparancsoltam Ábrahámnak, hogy metéltesse körül magát, amikor már felnőtt férfi volt. Olyasvalakinek a cselekedete volt ez talán, aki kedves?- Én sem vagyok kkkk... körülmetélve - jutott hirtelen Mózes eszébe.- Csak várjál - mondta az Úr nevetve.Czippora, a felesége tüstént neki is esett Mózesnek egy éles kővel, közben ádázul lafatyolt, agyermekük életét féltette. Mózes hagyta, hadd csinálja. Én soha meg nem engedtem volna egyik feleségemnek sem, hogy ilyen közel jöjjön egy késsel a nemi szervemhez, még Abigailnak sem,Mikálnak meg különösen nem. Czippora levágta Mózes előbőrét, és a lába elé dobta. Igen kétséges,hogy Mózes sokat értett abból az elítélő szóáradatból, amelyet felesége a műtét után rázúdított.- Minden bizonnyal vérjegyesem vagy te nekem - adta tudtára Mózesnek. - Vérjegyesem vagy akörülmetélés miatt.- Ffff.. .fáj - nyöszörgött Mózes.- Ki mondta, hogy nem fog fájni? - kérdezte az Úr. - Hol van az megírva, hogy nem szabad fájnia?- Kemény az az élet, amit Te adtál nekünk.- Miért lenne puha? - szólt az Úr.- És nagyon nehéz a világ.- Miért lenne könnyű?- Miért szeressünk és imádjunk Téged?- Én vagyok Isten. VAGYOK, AKI VAGYOK.- Jobban fog menni a sorunk, ha imádunk?- Tán rosszabbul fog menni? Menj Egyiptomba, és mondd meg Izráel gyermekeinek, atyáik Isteneazt akarja, hogy gyűjtsed őket magad köré, és vezesd ki őket onnan.A mindig szerény Mózes pesszimista volt az esélyeit illetőleg. - Miért hinnének nekem? Miértkövetnének engem? Mit mondjak nekik, amikor megkérdezik tőlem a Te nevedet?- VAGYOK, AKI VAGYOK."
Hirtelen ez jutott eszembe, míg a bejegyzésed olvastam.
Ja, és még egy gondolat a regény elejéről:
"[...]volt egyfolyamatos, bizonytalan kimenetelű viszonyom Istennel, ámbár lehet, hogy Ő mostanra már meghalt.Hogy Isten meghalt-e vagy sem, nem sokat számít, hiszen mindenképpen csak ugyanúgy használnánk Őt."
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2017.02.01 14:42:56
@NETSi: Nagyon szívesen! :-)
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2016.06.21 15:24:20
@beetee: Ok. De már csak azt nem értem, hogy mire ez a nagy sietség? Az író él még? Igen. Bevétele van az HBO-nak? De még mennyire! Az eddigi legjobb sorozat, amit készítettek? Igen! Akkor meg miért ragaszkodnak ennyire ehhez a két évad, utána meg vége lesz, és gyorsan varrjuk el a szálakat, és ezzel romboljunk le mindent, amit eddig felépítettünk-hez? Miért nem lehet a sorozat eddigi stílusában akár + 10 évad is? Szerintem lenne rá kereslet, de fent kell tartani akkor a minőséget, ami kezd zuhanni a 9. évadban.
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2016.06.21 15:28:06
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): 6. évadban, nem a 9.-ben.
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2016.06.22 09:04:37
@molnibalage: De Sansának van egy csodafegyvere. Ezt már Cersei megmondta neki az első évadban. Ott van a lába között.
Hogyan toborozzunk tengerészt? Egy történet a hetvenes évekből.         1970-es évek közepe-vége: az amerikai fegyveres erők renoméja romokban.   " a vietnámi háború után a rendkívül alacsony társadalmi támogatottsággal bíró haderõ létszámát jelentõsen…..
1980. Karambol a Blaha Lujza téren...
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.08.20 10:48:03
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.07.18 22:34:03
@Flankerr: Die Hard 3-ban egy YUGO-val megy az autós üldözés, majd lecserélik, mert rájönnek, hogy "keveset eszik, de nem is megy."
A szabadságunk leáldozása és maradékának féltése szerencsétlen módon összecsúszott egy multi belső szervezeti döntésével -- lehetne mondani száraz (gyáva?) média tónusban. Az ügy mindenesetre a cégek etikai kódexein és CSR (társadalmi felelősségvállalási) politikáján…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.06.07 09:50:00
@unionista: Szerintem zagyvaság, amit írsz. Tehát szerinted a vidéken élő, kvázi 8 millió ember le van írva, ők már úgysem csinálnak semmit, hanem lehajtják a fejüket a fidesz bárdja alá. Ők azt csinálnak, mait a fidesz fütyül. De bezzeg a pesti nép! Na, ott kell minden ellenállást megszervezni.
1. Eleve értelmetlennek tartom a Pest - Vidék szembeállítást. De ha így gondolod, legyen. 8 milla vs 2 milla. Ha esetleg mégis az ellenzék elkezdené "bevenni" Pestet (amit nevetségesnek tartok, mivel nincs ma Magyarországon hathatós ellenzék. És Béndek Péter írásaival értek egyet, hogy jelenlegi formában nem is lesz. Tehát, amíg el nem takarodnak a mostani nagy ellenzéki megmondóemberek.) Akkor jön majd a MAGOSZ, és egy jó nagy traktoros tüntetést szervez a fővárosba. Összefogva a CÖF-fel, megbénítva a főváros életét. (Nem kell sokáig visszanézni, csak 6 évet. Demszky táblákkal próbálta a traktorosokat kitiltani a fővárosból - sikertelenül.)
2. Szóval Kishantosért nem kár,nem kell vele foglalkozni? A tehén meg lila, igaz?
3. Szerintem jelenleg pont egy vidéki politikus az, aki mellé be tudnék állni. Sallai Róbert Benedeknek hívják, és érdemes elolvasni a posztjait az fb-n. Egyetértek azzal, hogy Magyarországnak elsősorban vidéken kell megújulnia.
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.06.07 11:53:58
@unionista: Így már kicsit érthetőbb, amit mondtál, az első kommented alapján egy hozzuk fel Pestet, a többi le van sz@rva embernek gondoltalak. Vidéken egyszerűen az urambátyám ország él, amiből nem lehet kitörni. Ez az urambátyám világ volt az, amely segítségével a két világháború között kialakuló "polgárság" túlélt a Kádár rendszer alatt. (Erről Ungvári Krisztián többet és jobban tudnak beszélni, mint én.) Viszont pont ez a móriczi világ az, amely gátolja most a kitörést. Egzisztenciálisan ki vannak szolgáltatva a helyi uraknak az emberek, és nem érzik, és nem is értik, hogy egy változás miért lenne jó nekik, főleg úgy, hogy a már meglévő vagyonukkal játszanak, ha a helyi úr ellen szavaznak. Sallait én azért is becsülöm, mert LMP-s színekben indulva sikerült bekerülnie vidékről a parlamentbe, és igyekszik vidéken elmondani, hogy milyen visszaélések vannak a földekkel, hogy nem oda folynak a pénzek, ahova kellene, és sorolhatnám még.
Természetesen én is úgy gondolom, hogy a helyi embereknek kell kiharcolniuk a jogaikat, de úgy 200 évvel le vagyunk maradva a nyugattól, és szvsz kell még egy-két pofon, hogy rájöjjenek az emberek, hogy inkább a keserű igazság, mint az édes hazugság.
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.06.07 12:54:46
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ungváry, nem Ungvári.
A Liberálisok (Fodor Gábor) gazdasági főtanácsadója nyilatkozott a Klubrádiónak, és liberálisként és korábbi MNB-alelnökként megvédte a bankokat azoktól a "demagóg" érvektől, hogy a piacon kívül más erőknek is be kellene szállniuk a devizahitel-szerződések…..
Pintér Attila csapata takarékosan, okosan, gondolatban végig mezőfölényben játszva igazolta a stadionépítési program alapfilozófiáját, miszerint engedjünk egy kicsit lopni a kisebbségnek, és boldog lesz a többség -- amit egyébként a versenyképes nyugati társadalmak…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.05.23 09:05:45
Idén 75 éve tört ki a II. világháború. A blogon is részletesen szeretnénk foglalkozni a hat éves fegyveres konfliktus főbb állomásaival. Az időrendi sorrendet tartva, szeptembertől Lengyelország lerohanásával és felosztásával fogjuk kezdeni a krónikát, de a kapcsolódó - esetleg nem a fronton…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.05.20 14:49:08
Az utolsó magyar lovasroham 1941-ben meghökkentette akkori szövetségeseinket is. Valóban rendhagyó eset ez, hiszen már az első világháborúban krisztálytisztán kiderült, hogy a lovasságnak - amennyiben hagyományos értelemben tekintünk rá, vagyis lóháton harcoló katonákat képzelünk magunk elé - befellegzett. Ennek ellenére nemcsak a szállításban játszottak fontos szerepet még mindig a lovak a második világháború idején, hanem számos lovas hadosztály is szolgált ekkoriban. Zömüknél ez annyit jelenett, hogy lóháton utaztak a lovasezredek katonái két pont között, de kivételek azért előfordultak:

"A korábbi történelmi korszakok ütközeteit jellemző emlékezetes lovasrohamok a második világháború alatt csak elvétve fordultak elő. A magyar lovasság utolsó efféle harctevékenységét jelentette az a nevezetes esemény is, amelyet augusztus 15-én a Nyikolajev városának elfoglalására, s az ott védekező szovjet egységek bekerítésére előrenyomuló német és magyar seregtesteket biztosító 4. huszárezred katonái hajtották végre.

[…] A harccsoportnak a Nyikolajevbe tartó vasútvonaltól nyugatra eső területen, Mihajlovka, Grejga irányában kellett előretörnie, el kellett foglalnia a vasútvonaltól négy kilométerre nyugatra húzódó terepszakaszt, hogy ezzel, megakadályozza a szovjet csapatok esetleges északkeleti irányban történő kitörését. A huszárkötelékek nyílt, áttekinthető terepen, állandó ellenséges tüzérségi tűz közepette, lángoló gabonatáblák között, tikkasztó hőségben bocsátkoztak harcba. Lovasrohamukra egy német szemtanú, háború utáni memoárjában az alábbiakban emlékezett vissza:

„… Ismét kemény harcban álltunk a kétségbeesetten védekező ellenséggel, aki egy magas vasúti töltés mellett ásta be magát. Már négyszer rohamoztunk, és mind a négyszer visszavertek bennünket. A zászlóaljparancsnok káromkodott, a századparancsnokok azonban tehetetlenek voltak. Ekkor a tüzérségi támogatás helyett, amit számtalanszor kértünk, egy magyar huszárezred jelent meg a színen. Nevettünk. Mi az ördögöt akarnak ezek itt a kecses, elegáns lovaikkal? Egyszerre megdermedtünk: ezek a magyarok megbolondultak!

Lovasszázad után lovasszázad közeledett. Parancsszó harsant. A bronzbarnára sült, karcsú lovasok szinte odanőttek a nyereghez. Fénylő aranyparolis ezredesük (sic!) kirántotta kardját. Négy-öt könnyű páncélkocsi vágódott ki a szárnyakra, az ezred pedig a délutáni napban villogó kardokkal végigvágtázott a széles síkságon. Seydlitz rohamozhatott így valaha. Minden óvatosságról megfeledkezve kimásztunk az állásainkból. Olyan volt az egész, mint egy nagyszerű lovasfilm!

Eldördültek az első lövések, aztán mind ritkábbak lettek. Kimeredő szemmel, hitetlenkedve néztük, ahogy a szovjet ezred, amely eddig elkeseredett elszántsággal verte vissza támadásainkat, most megfordul, és pánikszerűen otthagyja állásait. A diadalmas magyarok pedig maguk előtt űzték az oroszt, és csillogó szablyájukkal aprították őket. A huszárkard úgy látszik, egy kicsit sok volt az orosz muzsik idegeinek! Most az egyszer az ősi fegyver győzedelmeskedett a modern felszerelésen…”."

Szabó Péter – Számvéber Norbert: A keleti hadszíntér és Magyarország 1941-1943 (Puedlo kiadó)
Phil Roeder töltötte fel a Flickr-re édesapja képeit, aki az ötvenes években az amerikai légierőnél szolgált. Az általa Okinawán, Hong-Kongban, Makaón, Tajvanon és a Fülöp-szigeteken készített fotók a térségre nemsokkal a háború után jellemző állapotokat mutatják.  Makaó és Hong-Kong még nem Kína…..
1927. Walter Layman, aki családjával és kutyájával beutazta az Államokat és az indián kultúrát fotózta. Utólag színezett felvétel...
newzz.com EGYSZERŰEN BOTRÁNYOS! 2014.05.16 07:00:00
Éjjel- Nappal Budapest, hová süllyedsz még? Senki nem tudja megmondani, hogy miért, de nézik. Talán az emberek már olyan fáradtak, hogy a munkából haza érve nem vágynak másra, csakhogy kikapcsolják egy kicsit az agyukat. Na, erre ez a műsor tökéletesen megfelel. Ez a műsor is…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.05.17 15:50:49
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.05.17 15:52:32
@...elmúlik...: Többet nem is tudok hozzáfűzni. Valahol igaz, amit mond, de nem fog megvalósulni. Amit nem készpénzben mérnek, az az eberek nagy részének ingyen van.
Karácsony Gergely egy megtört és szimpatikus FB-bejegyzésben kéri, hogy ne hibáztassa senki a választókat a múlt éjszakai eredményekért. Szerintem sem kéne. Roma locuta, causa finita meg vox populi vox dei, hogy mást ne mondjak. Ez a demokrácia. A tanulságokat a politikusokra nézve…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.04.07 13:15:12
(y)
Ez az igazi botrány, nem a Simon vagy Rogán-ügy. A rúzsai önkormányzat ülésén a közbiztonság kérdését tárgyalták, ahol Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, fideszes parlamenti képviselő beszélt erről, amit Tatár Gábor LMP-s képviselő rögzített.Tatárt szerint "az…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.04.05 11:13:05
@kranführer: Ugyan már, hát demokráciában élünk, mindenki rakhat ki reklámokat, ha nem tetszik, addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.04.05 11:41:24
@Hannibal22: 'Azt is hozzáteszem, hogy akik a mi regisztrációnkban szerepelnek, őket a társhatóságok már nem zaklatják, mert mi állandóan ellenőrzünk és jelentést adunk, munkaügyi felügyelőség, NAV, egyebek rajtunk keresztül megy ki gazdálkodóhoz munkavállalást ellenőrizni.'
A Nézőpont Intézet készített egy pompás elemzést, amelynek az a címe hogy "Az esti híradók a kampányban", és a február 17 - március 23. közötti időszakot vizsgálta a Tv2, az RTL, az M1, a Duna, az ATV és a HírTV híradóiban.  1. A kereskedelmi híradókban nincs…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.04.02 12:46:23
Ezekben a percekben adja át Orbán és Tarlós az ország eddigi elkúrtabb beruházását. A 4-es metró messze túlszárnyalja a "Kőröshegyi völgyhíd" vagy az "autópálya-alagutak a búzamező alatt" típusú elkúrásokat. A metró építése egyidős a bloggal, amit ugye 2007-ben…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.03.28 15:39:49
Így 10 nappal a választás előtt a Tv2 Tények is magasabbra fokozatra kapcsolt, fontos az emberek hiteles tájékoztatása, pörög kampány, ütköznek az érvek ...A keddi adásban láttam ezt a mesterművet, igazából ezután tényleg nem érdemes itthon a híradós műfajban dolgozni, mert…..
Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.03.28 15:17:19
@Counter: Majdnem másfél órára hizlalták fel ezt a szemetet, de a stáb ugyanaz maradt. Valamivel ki kell tölteni az időt. A (leendő) főnököket nem lehet szidni, oknyomozó újságírást nem tanítottak a TV2 akadémiáján, így ez maradt.