Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrTinkertrain

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet igazán szemléletes módon is elmagyarázni a gyerekeknek, milyen sok cukor is van az üdítőkben. A gyerekkori elhízás elég nagy probléma a világ legtöbb részén. Van egy iskola, ahol azt találták ki, hogy felrakják a falra az üdítőket, alá pedig azt a cukormennyiséget,…..
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
Belsőség Heti merítés 2015.02.01 08:20:55
Ennyi pénzért nincs jobb Ha azt nézzük, hogy az autót vészmegoldásként vettem, a lehető legkevesebb pénzből (200 000 Ft), majd autóztam vele 30 000 km-t nem túl sok hibával akkor kijelenthetem, hogy nagyon megérte az a két év amit együtt töltöttünk. Saab - Född från…..
MrTinkertrain 2015.02.01 13:32:41
@ogli dzsí:
A Mercedes, meg a BMW meg az Audi jobb autót épít. Milyen szempontból? Esetleg olvasol népítéletet? Van ismerősöd akinek volt bármilyen autója is a három csodás németből? A cégnél, ahol dolgozom és dolgoztam, sok Passat, Octavia van, meg ismerek Audi-szerelőt is. Vw-gruppe: Hallottál az olyan apróságokról, mint DSG váltó csere 30 ezernél, 50 ezernél tönkremenő PD TDI motorok? Horror áron cserélhető Multitronic váltó? Fog nélküli vezérműláncról az A6-osban? Rommá rohadó 2000-es évekbeli Mercedesekről a C-től az S-klasséig? Elektronikai hibák miatt letiltó 5-ös BMW-kről?

Más: Audi A4 2008-ban 1.6-os 8 szelepes benzinessel kapható ahhoz a másfél tonnához???

És még nem tudjuk, mi lesz a vége a downsizingnak, az 1.2-es, 1.4-es benzines turbóknak. Azért tippünk van.

Szerintem egy autóban nem csak az a fontos, hogy a fűtésszabályozó pontosan a 22 fokra klattyan. Lehet, jobb, ha működik is.

Nem vitatom, biztos vannak köztük jók is, de egy modern dízel, amivel ezeket 90%-ban veszik, az modern dízel. Sőt, még az lehet, hogy A4-est veszek következő autónak. De hogy sokkal jobbak, azt szvsz nem lehet állítani.

A Saab azért ment csődbe, mert markentinggel és fejlesztési pénzzel nem bírták, ahhoz kicsi volt. És nevetségesen kevés autót gyártottak, mindössze kétfélét.

Egy 21 éves Saab 900-asom van. De mondhatnék mást is, 95-ig még bármi jó volt. Pont 20 éve kezdett el minden gyártó elkurv@lni.
Belsőség Erre vertük mind 2015.01.22 21:56:33
A nyálunkat. Nem titok: a BMW csúcshibridjének sikerült megakasztania a szerkesztőség mindennapjait. Az i8 előtt tesztautó még nem váltott ki ilyen nagy érdeklődést a kollektívából és közvetlen környezetéből. Ezt nem én mondom, hanem a veteránok. Van mifelénk egy eufémizmus…..
Belsőség Heti merítés 2015.01.18 09:01:44
Mintha az első kocsid lenne - mi az a 480? Összegyűlt a pénzmag is, nosza: túrjuk a netet. Voltak ötleteim, ötleteink. A Volvo márka nem szerepelt köztük. Veretlen fél éves Nekem még semmi nem romlott el, és a szervíz előtörténet alapján ez 5 éve így van ennél a…..
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
MrTinkertrain 2014.11.23 12:40:48
@Majdénmegmondom: Ezt sem értem. Kaptál érte a piaci áron felüli árat, mert abban a pillanatban annyit ért az autó. Ha már valaki kifizette, utána fel is gyújthatja, nem? Te meg valószínűleg vettél egy másikat, amiben örömödet leled.
Sokszor jobb, ha nem tudod, mi lesz az eladott tárgyaiddal, de attól még élvezni lehetne a jelenlegieket.
MrTinkertrain 2014.11.23 15:08:30
@Csikós Zsolt: Ebben igazad van, de nem gyűlölted szívből ezt az autót? Ilyenkor fellélegezhetnél, hogy már nem a te problémád:)
Én is autóbuzi vagyok, de ami rossz az rossz. Nem lehet minden autót megmenteni, azt a Föld sem köszönné meg:)
Meglepően sima, közel kétharmados győzelmet aratott vasárnap a megismételt ózdi polgármester-választáson Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje. Azt sejteni lehetett, hogy az október 12-i voksolás óta eltelt időszak nem a Fidesz-KDNP-s Fürjes Pál eddigi polgármester malmára fogja…..
MrTinkertrain 2014.11.11 12:42:51
@N. Barbie: Mi, ballibek meg unjuk a ballibezést, ha a Jobbiknak csak ennyi a programja, akkor viszont várhat sok szavazatot, mert ez a program ide a sztyeppére, a sok túlképzett jurtalakónak még sok is. És kéretik szépen megköszönni a sok volt MSZP-SZDSZ szavazónak a szép ózdi eredményt, legközelebb, amikor majd a Jobbikot kell cserben hagyni, ők fognak máshová szavazni, 2028-ban. Na de mindegy, akkorra én már legfeljebb a NYT 3 soros cikkéből fogok tájékozódni az országról.
MrTinkertrain 2014.11.11 13:18:02
@N. Barbie: Amíg egy párt nincs hatalmon, kedves Barbara, addig nem is valószínű, hogy korrupcióba keveredhetne. De csak egyet mondok, ami nem bőrgatyás hülyeség: Bélátok.
Amit még nem értek, hogy miért nem jössz akkor haza? Már 5 éve nincsenek a csúnyabácsik.
Belsőség Heti merítés 2014.10.05 07:50:57
Túlélőtábor az autóban Munkacélra kaptam a cégemtől egy ilyen csodát, és elmondhatom, hogy nem teltek unalmasan a napjaim vele.A szervizek mellett szól, hogy a gyári hulladékanyag ellenére mindent megtesznek, hogy ne gyújtsák rájuk a szervizt. Tudással és találékonysággal…..
MrTinkertrain 2014.10.05 10:59:20
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Belsőség Heti merítés 2014.09.14 07:49:07
Ezüst nyíl Pontosan olyan, amilyenre számítottam.Szűk, nekem pláné a 196 centimmel, lassú (automata) de nem érdekel. Uras, szép, masszív vas Az érzés? Mesés. Higgadtan, vigyorogva vezet az ember, biztonságérzet, peace, ha meg kell, akkor ez a 150 lovacska jó egy-két…..
Belsőség Tekert Audit vettem 2013.02.10 12:02:22
- Szevasz Tibi! Figyelj, meddig vagy bent a héten? Mert vettem egy benzines A6-ost, ki kéne olvasni belőle ezt-azt.Azonnal hallottam Novoth Tibi (ex-Boschtechnikus) fojtott hangján, hogy csak a jólneveltségnek – és barátságunknak – köszönhetően nem küld el azonnal oda, ahonnan anno…..
Belsőség Heti merítés 2013.01.20 09:33:48
The complete sports car Hatéves lehettem... szerelem volt első látásra pedig matt fekete volt, ecsettel vagy teddy hengerrel lefestve, forgatott felnikkel és ültetve... Feel the sunshine Akkori árát kicsit borsosnak tituláltam, de egy próbakanyar után ki is derült, hogy mi kerül…..
A világ egyes pontjain elég némi útszóró só és egy teherautó elé rakott hótoló, hogy letisztítsa a frissen behavazott utakat. De a jelek szerint Magyarország nem ez a hely: a hó betakart minket, mint Moszkvát egyszer. Hiába verték félre a nagyharangot már pár nappal korábban:…..
Indul a tréler Sabc művekhez, mivel a lámpákkal nem végeztem, csak a csomagtartóba dobáltam be őket, bebugyolálva Egy hónapig állt a garázsban, mielőtt összehoztuk Sabccal az elvitelt. Közben átnéztük, kiderült, hogy milyen patent, bizgera, egyéb semmisült meg az évek…..
MrTinkertrain 2012.08.26 10:56:06
@Seca81: Valószínű, engem is csak a helyhiány tart vissza életem legrosszabb döntésétől. Mekkora mázli!:)
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
El se hiszem. El se. Most is remeg a térdem. Király Tomi tegnap a következő képeket küldte. Majdnem pont két évvel azután, hogy Dezső átlépte Magyarország határát, és Karesz udvarában, egy sóhajtással földre rogyott a egy trélerről. Szobor lesz vajon? Ez Dezső, ha valaki nem…..
MrTinkertrain 2012.03.29 14:31:53
MrTinkertrain 2012.03.29 15:17:37
@dhrbikes: te csak nem a Gábor vagy?:)
MrTinkertrain 2012.03.29 15:56:56
@m20b25: Nem. Minden évben valami egzotikus utazás apával, mert csak akkor látják:)
Ez az az árszint, ami valószínűleg tömegeket érdekel majd. Autók kezdőknek, mindenféle igényhez, mindenféle spektrumban. Nagy tanácsadónk második része. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
MrTinkertrain 2012.03.25 16:57:38
@MrTinkertrain: még mielőtt valaki sznobnak nézne, semmi bajom a swifttel, racionális választás. Annak, aki nem szereti az autókat, vagy nem érdekli. Én fertőzött vagyok sajnos.
MrTinkertrain 2012.03.26 09:09:37
@ommm:
1. Rábeszélni? Eszem ágában sincs. Vagy arról szólt a kommentem, hogy ajánlom bárkinek? Egy ilyen autóhoz legalább annyi kell, hogy ismerd a kissé belterjes szervizeket, stb. Nem mondtam én ilyet, olvasd csak el.
2. "a Vectra A-val kvázi megegyező technikájú GM-900-as" és a padlólemez azonossága nekem nem szinonimák. Vagy rosszul értem?
Lehet, hogy rosszul esik nektek amit írtam, de megosztottam a saját, és ami lényeges: empirikus tapasztalatomat. Nekem ez a véleményem ami nincs kőbe vésve persze. Elnézést kérek, hogy ezzel fennakadást okoztam.

Üdv