Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bardóczi ákos

20 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A posztsorozatban olyan tipikus programozási, konkrétabban kódolási hibákat, később szemantikai hibákat vesézek ki, amikkel szinte biztos, hogy szembesül az, akinek a C vagy a C++ az első programozási nyelve. A felsorolás persze szubjektív, a számomra legemlékezetesebb hibákat tárgyaljam, de…..
Alighanem nagyon sokan találkoztak már két szélsőséges hozzáállással, ha okoseszközökről, productivity toolokról, például jegyzetkészítésről vagy egy tudományos publikáció megírásáról van szó. Az egyik, a "go paperless", ami szerint mivel mindenre van valamilyen frappáns, elérhető informatikai…..
bardóczi ákos 2018.04.05 21:36:11
@ClownPepito: a Zoho Writert pont nem írtam :) az majd egy későbbi tervezett posztban lesz. Amikről írtam, többségében akkor sem halnak meg teljesen, ha elmegy a net, azt pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tényleg van, amikor a toll-papír kombó a legmegfelelőbb csak jóval ritkábban, mint sok-sok éve. Akik teljesen paperless éráról beszélnek, azért is vannak nagyon eltévedve, mert nem vágják, hogy bizonyos levéltári tételeket még a levéltárosok sem piszkálhatnak meg X évtizedig /*ergo nem is valódi levéltári tételek úgy definíció szerint*/, azaz digitalizálni sem lehet. Vagy ahogy írtam - több szakkönyvtárnál és levéltárnál hiába van szinte bármilyen research agreement, fotózni tilos, jegyzetelni lehet, ami full őrület, de van ilyen.
Már korábban írtam róla, hogy a deep webbel kapcsolatban, főleg a méretével kapcsolatban micsoda zavar van a fejekben. Abba most nem megyek bele, hogy miért a nehezebben vagy valamilyen módon költségesebben elérhető információ élvez mindig előnyt, természeténél fogva miért lesz mindig értékesebb,…..
Számtalan, a deep webbel alap szinten foglalkozó írásban és előadáson találkozhatunk azzal a kijelentéssel, hogy a deep web méretét tekintve a hagyományos web több százszorosa. Amellett, hogy én ezzel kapcsolatban mindig szkeptikus voltam, olyat még nem láttam, ahol valaki ezt egy komoly…..
Nemrég járta be a sajtót a hír, ami szerint egy mobilappal véget lehet vetni a bosszúpornónak azaz az olyan eseteknek, amikor valaki az exéről készült házipornót széles körben elérhetővé teszi. És be is vette az egészet a fél világ. Miről is van szó? Az alkalmazás lényege nagyjából, hogy csak akkor…..
 Az emberek többsége nem ismeri fel, hogy mitől nem jó a közérzete, mi alakít ki benne egy életvezetési nehézséget, ami teljesen érthető, hiszen erre eleve csak akkor vagy esély, ha az illető elmegy egy agyturkászhoz vagy éppenséggel intenzíven érdeklődik a magatartástudományok iránt, ennek…..
Még csütörtökön egy távoli, de fontos ismerősöm a véleményemet kérdezte valamivel kapcsolatban, mire jeleztem felé, hogy emailen még aznap válaszolok. Megírtam az emailem, amiben kezdtem a szárazabb tényekkel és természetesen belefoglaltam a magánvéleményemet is. Úgy gondoltam, hogy mielőtt…..
Nemrég adta hírül a BBC, hogy az FBI máig nem tud hozzáférni a tavalyi San Bernardinoban történt terrorcselekmény egyik elkövetőjének mobilján tárolt adatokhoz, ennek kapcsán pedig érdemes újragondolni, hogy valóban jó-e, ha a lakosság számára olyan erősségű titkosítási eljárások érhetők el, amik…..
A Facebookkal az a baj, hogy túlzás nélkül ő akar lenni maga az internet. Több olyan, FB-kal megállapodott mobilszolgáltató van a fejlődő országokban, ahol a mobil csak a FB-t éri el a neten, a többi netes tartalomért kell fizetni, így a facebookerek tömegesen komolyan úgy…..
Tegnap sederítettem egy kis cikket Vujity Tvrtko debreceni standupjáról, ami a jelek szerint annyira felkavarta a lelki világát, - talán az előkelő Google-helyezés na meg a lassacskán 10K+ egyéni látogató miatt - hogy ma felhívott és kifejtette, hogy szerinte a cikkem az ő…..
Ha valaki rendszeresen böngészi a mobilos alkalmazásboltokat, biztosan találkozott már olyan appal, ami finoman fogalmazva lehetetlent ígér, de azért jó esetben nem veszi komolyan magát és ezt az apró betűs leírás tartalmazza is. Néha meg nem. Ezúttal az Apple Appstore-re…..
bardóczi ákos 2014.08.06 22:00:40
@Teddyke: Na, akkor még egyszer - sztem nem volt eléggé hangsúlyos a posztban - még ha méricskél is a Sleep Cycle valamit /*de nem*/, abból egész egyszerűen nem lehet következtetni semmilyen alvásfiziológiai jelenségre, nem véletlenül csinálják a mezei EEG-t is 20-30 elektróddal. Sőt, legyetek erősek: a nem-akaratlagos mozgások többsége nem hozható összefüggésbe a REM-non-REM-fázisokkal, leszámítva néhány spéci területet, így például a szemmozgató ideget. Magyarul valaki vagy mozdul vagy sem, amikor átmegy egyik fázisból a másikba. De az abszolút döntő bizonyíték volt számomra azzal kapcsolatban, hogy ez micsoda faszság, amikor egy iPhone 3GS-t és egy iPhone 4-et egymás mellé tettem pár órára a könyvespolcra, ahogy írtam. Azaz a Sleep Cycle még csak azzal sem védhető, hogy egyáltalán mér _valamit_, ami viszont világos, hogy a felhasználóknak kellemetlen elfogadni a tényt, hogy az alkalmazás, amiben megbíztak - sőt, akár hathat is, placeboként - védhetetlenül fake.
Google Search vs. EU. Röhög a vakbelem. Ahogy azt már korábban lehetett olvasni, az EU jogalkotói a jelek szerint totálisan megkattantak ezzel a törlősdivel, ugyan a hvg.hu és az index.hu ma címoldalon hozta, természetesen kijátszható a dolog: a legprózaibb, hogy aki blogger karrierje…..
Képzeljük el azt a prózaian egyszerű szituációt, hogy valamilyen okból tudnunk kell, hogy valakinek kik az ismerősei a Facebookon [2], viszont az érintett felhasználó letiltotta, hogy az ismerősei listája látható legyen. Persze, persze, egy kamu adathalász FB-kisalkalmazással ami az…..
bardóczi ákos 2014.05.29 09:36:15
@retrovírus: elírás volt
Ismert jelenség, amikor a Facebookon valakinek egy képet vagy videót tartalmazó tartalomra mutató linket küldünk, a Facebook elkészíti néhány másodperc alatt annak az előnézeti képét, amihez persze a linkelt helyről tölti le a képet, majd elhelyezi az egyik Facebook-szerver…..
Alighanem mindenki számára ismerős az a jelenség, amikor egy közösség tudja, hogy hogyan kellene helyesen eljárnia, mégis szembe megy önmagával vagy éppenséggel egy témával kapcsolatban a konzekvens vélemények a háttérbe szorulnak, ott is maradnak, míg a felszínen tombol a…..
Ha arról van szó, hogy mi volt a 90-es évek egyik legrémesebb közhelye, én biztos, hogy arra szavaznék, ami egyik témája ennek a blogposztnak: a net eltünteti a földrajzi határokat, közelebb hozza egymáshoz az embereket, növeli a hatékonyságot és időt takarít meg. Legalábbis ezt…..
Nemrég az egyik téma iránt érdeklődő barátom szórakoztatott el azzal, hogy a Blackberry és az iPhone <!--3GS és alöflött --> által alkalmazott titkosítás esetlegesen megkerülhető, gondolom, mert van róla videó is a neten. Akkor azt mondtam, hogy tudomásom szerint nem nagyon…..
Az elmúlt pár hétben – jobban mondva pár hónapban – nem voltam valami jó bőrben, ami önmagában senkit sem érdekel különösebben. Ami viszont esetleg valakit érdekelhet, hogy végülis mi miatt nem adtam elő a Hacktivity 2012-n, az pedig, hogy mit nem adtam elő, egy darabig…..
2009. május 24-én este ötödik alkalommal adják át a Bolyai-díjat a Nemzeti Színházban. Kik lehetnek rá esélyesek? Tippeljenek, tegyék meg tétjeiket! A 2009-es Bolyai-díjas kiválasztásával kapcsolatban az alapítók ismét egy független díjbizottságot kértek fel, amelynek idén…..