Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exscn

0 bejegyzést írt és 752 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: http://www.apeh.hu/data/cms199880/1_melleklet_KEGYH_20110819_2.pdfMegjelent a kimutatás a 2011-es 1% felajánlásokról (a 2010. évre vonatkozóan).A releváns sor:31. MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ         4907450     1164Összehasonlításul a…..
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
exscn 2011.09.13 13:51:27
@powerpuff: Szerintem meg kifejezetten jó poén volt neddie-től :)
exscn 2011.09.13 18:09:36
@rajen: Valóban elég durva ezt megélni. Főleg olyankor, mikor az ember egy Szcientológus cégben dolgozik mondjuk 10 éve valami tipikus szcientológus munkakörben. Semmi máshoz nem ért, hiszen az egyetemet még mondjuk első évben otthagyta a világmegváltásért.

Ezért a szüleivel és a rokonaival sem beszél mondjuk 15 éve. A régi iskolai barátai mind hülyének nézik, így csak a szcientológus "barátok" maradtak. Ők pedig egy sárga cetlis etikai tiltás hatására simán szóba sem állnak vele többet. Szar ügy.

A szcientológia az agymosott hurráoptimizmusból és eufóriából könnyen rémálomba tud fordulni.
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
exscn 2011.08.24 12:41:34
@Translator +X+: A Dianetika könyvben leírt terápia már Hubbard születése előtt is működött és jól megvolt Hubbard elméletei nélkül is.

Hubbard mindössze hozzátett egy elméletet:
* fájdalom + öndudatlanság => engram
* engramok az engrambankban
* összes engram törlése a bankból => Clear

Fontos összetevő még, hogy azt hazudta, hozott létre cleareket.

Hubbard ezzel az olvasókban felébresztett egy vágyat egy olyan dolog (a Clear állapot) iránt, amit ő talált ki, de soha nem létezett és nem is tudta prezentálni később sem. Innen indult a szélhámoskodása, amivel emberek tömegeit vezeti meg még ma is.

És néhány egyéb infó: Ezt a "fájdalom + öntudatlanság" módszert még Hubbard szerint is pszichiáterek "találták fel", hogy embereket programozzanak. Ezt megfordítva "találta fel" Hubbard a Cleart. A módszer persze a hibás elmélet miatt a pszichiátereknél nem működött, nem tudtak rendesen embereket programozni és felhagytak vele. Manapság inkább a mesterséges identitáson alapuló "programozást" szeretik használni, mert az viszont működik.

Az egész hídon látszik amúgy, hogy valójában az ember nem a fájdalom és az öntudatlanság miatt ragaszkodik a traumáihoz, de a jó marketingérték miatt azért meghagyta Hubbard ezt az engram-clear témát is.

Az "ügyfelei" erős kontrollálására pedig felépített egy mesterséges identitáson alapuló agymosó rendszert.

A "bankos" modellről pedig annyit, hogy persze, ez is lehet egy modell, csak nem feltétlenül működik.
exscn 2011.08.24 13:03:38
@Translator +X+: Ha érdekel a téma, itt egy kiindulópont: en.wikipedia.org/wiki/Abreaction
exscn 2011.08.29 18:48:56
@T-5: Sürgősen jelentkezz Sea Org tagnak a szcientológusoknál, ha még nem tetted volna meg.

Nagyon fognak neked örülni, komolyan. Ilyen habitussal rövid idő alatt nemzetközi szintű vezető lehet belőled.
Cikk az origo.hu-n:http://www.origo.hu/itthon/20110811-kormanyzati-szandekok-az-egyhazi-torveny-atirasa-mogott.htmlA lényeg:A szcientológusok kizárása volt az egyik legfontosabb célja az [origo] információi szerint azoknak a módosításoknak, amelyekkel a zárószavazás előtt…..
exscn 2011.08.14 22:44:20
@Ammónia73: Leginkább az fáj nekik, hogy ezentúl nem tarthatnak rabszolgákat "szerzetes" címszóval. Tehát muszáj lesz rendes fizetést adniuk és a járulékokat is nekik kell fizetniük a munkatársaik után, nem az államnak.

Az ÁFA pedig úgy fogja drágítani a "szolgáltatásaikat", hogy a különbség nem az ő zsebükbe vándorol, hanem az államhoz.

Mondjuk ha rajtam múlna, én még különadót is vetnék ki rájuk.

Sajnos ez a lépés azért nem fogja megvédeni családok ezreit a szcientológiának köszönhető teljes szellemi, erkölcsi és anyagi leépüléstől, de talán egy lépést jelent előre.
exscn 2011.08.14 22:50:39
@Dr. A. Nordenholz: Sajnos ez egy ilyen ország. A szomorú az egészben, hogy szerintem egy átlag politikus nem is érti, hogy a hozzászólásod mire próbál rámutatni. Sajnos annyira sötétek, hogy ezt a próbálkozást az EU csírájában fogja elfojtani és a szcientológusoknak lesz egy újabb alkalmuk, hogy verjék a mellüket.

Ne legyen igazam.
Egy előnye van annak, hogy többnyire vakon követik a szcientológusok Hubbard írásait: viszonylag könnyen megjósolható a viselkedésük.Az új egyháztörvénnyel kapcsolatban is ez történt. A hubbardi logika szerint ha valami nem halad, akkor az valaki vagy valakik aktívan gátolják…..
exscn 2011.07.27 01:04:35
@Etniez: Most jön majd a műsor java a szektán belül:

Fel kell venniük a harcot az elnyomókkal, akik valójában a gyógyszerlobbi által finanszírozott pszichiáterek. Nagyon erősek, de a szektának is erősnek kell lennie. A lények örökkévalósága a tét. Óriási összefogásra (azaz sok-sok pénzre) van szükség.

A tagok mindenüket eladva fognak adakozni...
A Magyar Hírlap ezt írta (kiemelések tőlem):„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amely elfogadja a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerüli a konfrontációt, jogsértő tevékenységeit jól leplezi. Folyamatosan keresi a…..
exscn 2011.07.12 18:13:54
@ThufirHawat: "kellenek a rendszerbe objektív szabályzók (értsd: feltételek), de pár hülye politikusnak nem szabadna nevesíteni egyetlen egyházat sem, hogy ez jó, az meg nem."

Ezzel én is egyetértek. Egy objektív feltételrendszer demokratikus megoldás lett volna. Ezt a nevesített listát egy demokratikus országban nem szavazták volna meg.

Ausztráliában Xenophonék is épp egy ilyen objektív feltételrendszer összeállításán dolgoznak. Sajnos ez viszont nagyon nehéz út a szcientológia rengeteg, PR (illetve inkább megtévesztési) célból indított "társadalomjobbító" tevékenysége miatt.
exscn 2011.07.18 13:41:08
@Ammónia73: Ez a "Lehet valamit tenni ezzel kapcsolatban" (és variációi) egy standard szcientológus mondat, amit felmérések alapján nagyon hatékonynak találtak és orrba szájba használják a marketingjükben. Kicsit fricskából írtam oda a hozzászólásom végére, nem komolyan :)

Őszintén szólva én személyesen nem szívesen tennék semmit. Elég időmet vette el ez a szekta már eddig is. A lelkiismeretemnek elég, ha néha beszólok nekik itt Reformer blogján. Ennél többet én nem akarok rájuk áldozni, de annak örülök, ha valaki valami komolyabb dolgot is tesz ellenük. Sok sikert és kitartást!
Megjelent az online felületen a múlt heti számban lehozott interjú teljes változata.Itt olvasható:http://hetivalasz.hu/uzlet/elmebajnoksag-37116/Pár dologra reflektálnék: - A WISE etikai kódexében viszont az áll: a szervezet tagjainak kötelességük megvédeni a szcientológia…..
exscn 2011.07.12 17:47:38
@béla 23: "hány év kellett a megvilágosodáshoz????????"

kb 15
exscn 2011.07.12 18:19:47
@béla 23: 2-3 év (az első komolyabb csalódás) után szerintem kijöttem volna, ha egy számomra hiteles ember rávett volna, hogy olvassam szabadon az internetet. Persze ehhez a net mostani információgazdag állapota is kellett volna.
exscn 2011.07.13 02:05:51
@béla 23: "Miért van az"

Egyelőre csak a finom csalival foglalkoznak, és az eufóriás lila köd miatt a csapda egyre kevésbé tűnik valóságosnak.

Kell egy (vagy több) komolyabb csalódás és egy számukra hiteles személy, aki már kijött.
MTI-hír, HVG-ről átvéve. Szélsőségesnek minősítette egy orosz bíróság Ron Hubbard, a szcientológia egyház alapítója több írását, amelyeket így betiltanak Oroszországban - jelentette be szerdán a legfőbb ügyészség Moszkvában. A Hanti-Manszi Autonóm Terület…..
exscn 2011.06.22 15:20:19
@bIasius: Valószínűleg abban is egyetértünk, hogy a szcientológiában vannak értékes dolgok.

Gondolom, ezek szerint csak abban tér el a szcientológiával kapcsolatos véleményünk, hogy az mennyire van átszőve manipulatív, csapdába ejtő elemekkel?

Hozzád hasonlóan eleinte én is meg voltam győződve róla, hogy a szcientológiát nem szabad teljesen eldobni, a használható elemeket meg kell tartani.

Ahogy azonban fokozatosan képessé váltam külső szemmel is szemlélni a dolgot, egyre inkább arra jutottam, hogy borzasztó nehéz munka lenne ezt a mixet szétválogatni, annyira át van szőve Hubbard manipulációival minden.

Aztán elkezdtem a szcientológia hasznos elemeit megteremtő emberek SP-vé nyilvánításuk utáni életpályáját tanulmányozni és egy érdekes dolog tűnt fel. A szcientológia számukra csak valaminek a kezdete volt. Majdnem mindegyikük továbblépett egy olyan irányba, ami Hubbard agymosó gépezetébe már nem illett volna bele. Arra jutottam, hogy többek között az általuk szcientológia után létrehozott, továbbfejlesztett vagy épp használt módszerek is részei valaminek. Mégpedig annak a rengeteg ösvénynek, amik annak a bizonyos általad is említett hegynek a csúcsra vezetnek.

Bevallom, én is egy ilyen ösvényen haladok.
Ezáltal azonban nehezen leírható módon ugyan, de megbizonyosodtam róla, hogy a szcientológia nem a hegy csúcsára vezet, hanem valahová teljesen máshová.
exscn 2011.06.22 16:36:57
@bIasius: Ja, ilyen sikereim nekem is voltak. Harcoltam eleget én is az idiótákkal, úgyhogy engem is kirúgtak egyszer.

Mondjuk én egy idő után nem törődtem sokat a fordításokkal, inkább megtanultam angolul. Neked is javaslom.
Egyik ismerősömet ezzel keresték meg.Az átlag tehetősebb szcientológus 1-5 naponta kap egy ilyen jellegű megkeresést. "Adományozz" a munkatárs repülőjegyére, önkéntes lelkészeknek autójavításra, a misszió villanyszámlájára, stb. Olyan is volt, hogy egy munkatárs…..
exscn 2011.06.15 22:21:25
@bIasius: A maratont az első évétől kezdve folyamatosan követem és sok kulcsfiguráját ismerem is személyesen, ezért tudom, hogy a lényeg a szcientológia PR-ozása.

Emlékszem, hogy már az első évben, mikor Kunfalvy futott személyesen, mindig az volt a legfontosabb, hogy a helyi elöljárókhoz, véleményformálókhoz bejusson és PR megbeszélést folytasson, majd egy PR-csomagot hagyhasson náluk.

Néhány évvel később az volt a legnagyobb öröme az összes egyházi vezetőnek, hogy végig ott volt mindenhol a szcientológia molinó (előtte nem is ismertem ezt a szót).

Persze tudom, fontos a drogmentes kapitányok és a futáson részt vett gyerekek száma, ám a lényeg mégis a szcientológia PR.
exscn 2011.06.15 23:35:51
@bIasius: Az utóbbi hozzászólásaiddal egyetértek :)
exscn 2011.06.16 13:56:34
@bIasius: Szerintem sokkal jobban haladnál a szcientológia nyűgjei nélkül.
 Az ausztrál média információi szerint letartóztatták Jan Eastgate-t, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights, CCHR) elnevezésű szcientológus antipszichiátriai szervezet első számú nemzetközi vezetőjét.Forrás:Indul a…..
exscn 2011.06.16 11:16:41
@bIasius: Annak ellenére, hogy ezek nem tetszenek egy-két szcientológusnak, még elég rendesen beépül a gondolkodásukba.

Annak idején én is utáltam CCHR filmeket nézni, mégis elfogadtam, hogy a pszichiáterek és a gyógyszergyárak a szcientológia és az emberiség ellenségei.
exscn 2011.06.16 11:28:03
@bIasius: A pénzügyi rendszerek felépítése teljesen nyílt tény. Ezeket valami titkos összeesküvésként tálalni nem más, mint a pénzügyi műveletlenségre épülő gerinctelen szenzációhajhászás.

Olvass el egy iskolai pénzügy tankönyvet és fogod tudni, hogy miért dőlt be az amerikai hitelrendszer, miért pukkant ki 10 éve a dotcom lufi és miért fog megint.

Ez nem összeesküvés, amit valakik irányítanak, hanem néhány szélhámos kihasználja a pénzügyileg műveletlen embereket, akik sokszor még azt sem tudják felfogni, hogy nyilvánvalóan veszteséget termelő, jövedelmező üzleti modellel sem rendelkező cégbe nem szabad befektetni.
exscn 2011.06.16 12:28:28
@bIasius: Nagyon jó! Kicsit átírtam másik nézőpontra, amit írtál:

"A fenét! Ők álomvilágban akarnak élni.
Mert az nem jár felelősséggel.

Bízni akarnak a _szcientológiában_.
Nem akarják azt hallani, hogy _akit követnek_, az egy szélhámos, mert akkor nem lenne igazuk, _azzal, hogy követik_.
Csapda, és ebben vergődnek.
Ezért van szükség olyan _blogokra_ mint pl. _ez_."
A szcientológusok csak úgy ismerik: KSW #1. Ez a Keeping Scientology Working Series 1 rövidítése, azaz a szcientológia működésben tartása sorozat első tagja. Ez egy Hubbard által írt, iránymutatásokból álló sorozat, amelyek a szcientológia működését érintik. …..
exscn 2011.06.15 00:48:25
@bIasius: Szép, hogy ezt így felsoroltad, de tudod-e, hogy az egyházad hogyan viszonyul ezekhez?

www.friendsoflrh.org/Section2/

Fent a Start gombbal indítsd!
Júniusban jelenik meg dr. Máté-Tóth András és Nagy Gábor Dániel könyve a szcientológiáról.Így néz ki:http://www.harmattan.hu/konyv_760.htmlEnnyit tudni róla: A szcientológia a világ egyik legaktívabb és legtöbb vitát kiváltó szervezete a spiritualitások piacán. Tanaival…..
exscn 2011.06.09 17:08:25
@Translator +X+:
1. Azért azt te is tudod, hogy fejfájással egyből Int Rundownra teszik az embert, aztán ha nem segít, akkor jön a "majd a hídon kezelődik" szöveg. Az orvosok pedig semmit nem tudtak csinálni.
Amúgy egy csomó ilyen pszichoszomatikusnak mondott problémával egyáltalán nem tud a szcientológia mit kezdeni. Rengeteg esetet láttam. Bezzeg, ha valami betalál véletlenül, arról egyből nyereségjelentést íratnak, amit a létező összes helyen közzétesznek, ha elég szenzációs.

Előző életek, test/lélek témában maximum feltevéseim vannak. Mindenesetre ha létezik "másvilág" vagy valami ilyesmi, akkor valahogyan meg kell legyen oldva a két világ közti kapcsolat és ok-okozati viszony. Valahogy úgy, ahogy egy Virtual Reality játékban is ebből a világból irányítod a karakteredet és ez nem borítja fel a játék ok-okozati rendszerét, mert része a szabályrendszernek.

Ez a Mars Records szerintem sima FreeZone-os promó anyag.

(Androidban nem vagyok otthon.)
exscn 2011.06.09 20:57:11
@Translator +X+: Kicsit visszaolvastam és az a gyanúm, hogy kicsit elbeszélünk egymás mellett, az lehet a gond.

Szóval "misztikus szélhámosság" alatt én nem a vallásokban általában megszokott spiritualizmust értem.
Nálam ez a "misztikus szélhámosság" az, mikor Hubbard olyasmiket ígér, hogy az OT-k távolból, csak a gondolataik erejével lelökik a kalapokat az emberek fejéről, bármilyen távoli helyen lévő dolgot meg tudnak nézni anélkül, hogy odamennének, manipulálják az időt, stb.

Nem tudom, hogy kéne ezt nevezni, de mindenképpen szélhámosságnak mondanám, amíg nem tudnak ilyet demonstrálni. Esetleg "okkult szélhámosság" jobb lenne?
exscn 2011.06.10 14:25:49
@Translator +X+: Az agyadhoz kapcsolódsz, nem a kalaphoz. Ez egy ilyen rendszer.

Nem játszottál még számítógépes játékkal? Ha a játék úgy van kitalálva, hogy az egérrel meg a billentyűzettel a játékosodat tudod irányítani, akkor csak azt tudod irányítani. Bármennyire is a játéktól független létező vagy, nem tudsz olyasmit irányítani, amihez nincs kapcsolatod/interfészed.
Egy az egyben átvéve innen:http://www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/filmstudiot-vett-hollywoodban-a-szcientologia-egyhaz/2011-04-29/2910Huszonnyolcezer négyzetméter, fedett stúdiók, utómunkagyártás, irodák és műholsugárzási kapacitás. A szcientológusok, terveik szerint a gyártóbázis…..
exscn 2011.05.05 00:16:39
@Dr. A. Nordenholz: "Biztos megszabadultak egy csomó mentális töltéstől"

Kösz, hogy ezt leírtad, mert most rájöttem egy szerintem nagyon fontos dologra. Hirtelen beugrott, hogy a meditációim alatt nem is találkoztam semmi mentális töltéssel.

Régebben szinte axiómaként élt bennem Hubbard töltés-lecsapolásos elmélete. Ez tulajdonképpen a hipnózis szakirodalmából eredő kifejezés. Először ugyanis hipnotizőrök fedezték fel az elmének ezt a hipnózisban jellemző tulajdonságát. Remélem, jól emlékszem a hipnózissal kapcsolatos olvasmányaimra, hogy tényleg hipnózisban fedezték fel először.

A dianetika módszere teljesen erre a töltés-lecsapolásra épül. Ez mondjuk nem csoda, hiszen a terápiát tekintve a dianetika nem más, mint teljesen sztenderd hipnózis. (Az más kérdés, hogy Hubbard szándékosan elkeni a hipnózis szó valódi jelentését és egyfajta alvásszerű szuggesztiós módszernek állítja be a dianetikával szembeállítva.)

Na szóval itt van ez a mentális töltés téma és ha belegondolsz, az egész szcientológia sem szól másról, mint a mentális töltésekről.

A vicc az, hogy a való életben nincsenek mentális töltések, csak hipnózisban.

Meditációban például semmi ilyesmivel nem fogsz találkozni (persze ha jól csinálod és nem magadat auditálod).

Sőt, egy idő után azt fogod majd észrevenni, hogy az elme és a tudat valami elképesztően lágy dolgok. Úgy alakíthatók, ahogy neked tetszik.

Azt hiszem, ezek a technikák (a meditáció is) kizárólag azért működnek, mert elhiszed róluk, hogy működnek. És ez egy trükk saját magad korlátozására. És persze arra is, hogy megengedd magadnak, hogy kitörj a korlátok közül.

Szerintem ha szerencséd van, olyan technikát választasz, ami végül eljuttat a felismeréshez, hogy semmilyen technikára nincs szükséged :)
exscn 2011.05.05 12:43:00
@Translator +X+: @Dr. A. Nordenholz:

Jó, kicsit durva volt a "nincs töltés" :)

A lényeg viszont nem ez.

Szerintem az elme működésével kapcsolatban sokféle modellt fel lehet állítani.

Elég jól használható szerintem az a modell, hogy közted és a fizikai világ közt egy csomó, az elmédből odavetülő dolog található. Ezek lehetnek képek, érzelmek, bármi ilyesmi.

Könnyen belátható, hogy ezeket valamilyen technikával eltávolítva, a személy elkezdi azt látni, ami van és többé nem lesz dühös vagy bánatos sem.

Sokan ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az elme rossz, arra nincs szükség. Persze ez egy szélsőséges és sehová sem vezető megközelítés.

Ennél kicsit jobbat talált ki Hubbard azzal, hogy az elmének van egy nemkívánatos része (reaktív elme), ami a problémákat okozza. A dianetika és a szcientológia emiatt nem tesz mást, mint az elmében kotorászva töltéseket csapolgat le, hogy ezt a nemkívánatos elmerészt hatástalanítsa.

Persze ez a modell Hubbard ragaszkodása ellenére is teljes kudarc. Ennek több jele is van, például a Clear definíciójának folyamatos változása vagy az, hogy a hubbardi Híd eljárásait bármikor újra lehet csinálni és nyereséget is hoznak. Meg lehet ismételni a "lezáró" jelenségeket.

Tehát a dianetika és a szcientológia technikái felől nézve az embernek úgy tűnhet, hogy az elmében végtelen mennyiségű lecsapolandó töltés van.

Persze előfordul, hogy egyesek a rengeteg csapolási művelet (auditálás) hatására egyszer csak észreveszik, hogy mi újság van, de ez véleményem szerint nagyon ritkán fordul elő.

A fentieknél egy fokkal jobb modell szerintem, hogy a fizikai világ és közéd azért ékelődnek be mindenféle elmetartalmak, mert rosszul kezeled az elmédet. Meg kell tanulni az elme kezelését és kész.

Vipassana meditációban nekem többek között az tetszik, hogy teljesen közvetlen módon ráneveled magad, hogyan kell ezeket az elmetartalmakat kezelni úgy, hogy szimplán csak azt lásd, ami van. Mindezt anélkül, hogy bele kéne mélyedned az elmédbe és mindenféle töltések lecsapolásával foglalkozni. Annyi történik, hogy megtanulod "uralni" az elmédet.

Mostanában viszont kezd az az érzésem lenni, hogy a módszer igazából tökmindegy. A lényeg, hogy az ember azzal a módszerrel fog magán változtatni, amiben hisz, amit elfogad, ami számára működőképesnek tűnik. Ha akarja a változást, akkor el is fogja érni. Nem a módszerek miatt, hanem azért, mert csak saját magán kell felülemelkednie.

Az az érzésem, hogy a módszerek, technikák maguk is csak valami olyasmik, amiket odateszünk a való világ és magunk közé.

Persze lehet, hogy tisztán hülyeség amit itt írtam és egy hét múlva már teljesen más lesz a véleményem. Történt már ilyen :)
exscn 2011.05.27 11:22:11
Hatékony szemfelnyitó, gondolkodásbeindító kérdések, állítások szcientológusoknak:

www.forum.exscn.net/showthread.php?7962

Nagyon jó lista, érdemes lenne párat lefordítani, hogy akár az ide betévedőktől is tudjunk hatékonyan kérdezni :)

Kedvencem:
"Nincsenek OT-k. Ha lennének, mi nem lennénk itt."

Ez egy tüntetésen hangosbemondóban is jól hangozna :)
A Magyar Prevenciós Alapítvány -ra rebrandelt Drogmentes Magyarországért Maratonok weboldalán találtam ez:http://www.drogmentes.hu/miniszteriumok+es+orszaggyulesi+kepviselok+levelei+2.html Remélem, hogy csak vmi osztályvezető válaszolt udvariasságból....A Drogmentes Maraton…..
exscn 2011.05.03 22:28:28
exscn 2011.05.04 11:39:55
@anula2: Eléggé fogytán lehet a lelkesedésük, mert a belső listára sem küldenek semmit a maratonról. Régebben néha még napi több levél is volt sikerbeszámolókkal, meg persze a rendszeres napi összefoglaló. Most meg semmi! Vajon miért hallgatnak?
... a Heti Válasz Online címoldalán:http://hetivalasz.hu/Ön betiltaná a Szcientológia Egyházat?Mostani állás: 817 szavazat, 71% igen, 28% nem.Aki akar, szavazzon meggyőződése szerint. Az egyház már mozgósít Facebookon a vallásszabadság-kártyát elővéve. ..
Rövid hír:A Drogmentes Magyarországért Maratonokkal rengeteget foglalkoztam már a blogon.A jelek szerint új frontot nyitnak PR-vonalon; riportkönyv készül Soós Zoltánnal, a mozgalom vezetőjével.Ezt a spamet kaptam erről:Megjelenik a Maraton ügyvezetőjével készült riportkönyv,…..
exscn 2011.04.10 22:20:17
@keng: Te engem most hülyének nézel, vagy mi?

@Ammónia73: Érdekes hozzáállás. Gondolom semmi pénzért nem ülnél be egy olyan autóba, amit nem magad terveztél és építettél, mert azok nem tökéletesek.

Szerintem ez a mindent jobban tudok állapot nem túl hasznos. Évekig gondolkoztam hasonlóan, mikor szcientológus voltam.
exscn 2011.04.11 23:06:33
@Ammónia73:
@keng:

Ja, teljesen értem a hozzáállásotokat. Még szcientológusként hasonlóan szélsőségesen gondolkoztam, mint ti, csak épp a másik végletben.
Aztán mikor otthagytam a szcientológiát, fokozatosan átcsúsztam ennek ellenpontjába, ahol most ti vagytok. Vissza is lehet olvasni, itt a blogon is sokat kommenteltem arról, hogy a szabadság az identitásoktól való tökéletes mentesség és hasonlók.

Idővel persze rájöttem, hogy ez a hozzáállás is egy irracionális szélsőség. Ebben a világban lehetetlen identitások nélkül létezni (meztelenül / autó nélkül, stb.). Kell, hogy elfoglalj egy szerepet a családodban, a munkádban, az iskoládban, sportoláskor és egyéb szabadidős tevékenységeidben is.

A vicces az, hogy az ilyen szélsőséges nézetű emberekből is van annyi, hogy még akár össze is foghatnak az azonos gondolkodásuk révén.

Egy nálatok is szélsőségesebb csoport ezt a nézetet odáig fokozta, hogy konkrétan még meztelenül is járnak. Ők a dzsainák, akiket nemrég említettem egy kicsit fentebb.

Szóval mostanában úgy látom, hogy semmi baj nincs a különféle identitásokkal, amíg tudod, hogy egy ilyen identitás egy múló állapot és bármikor kiléphetsz belőle, hiszen az nem te vagy.

A vallásokkal nálam az a helyzet, hogy rengeteget olvasok ezen a téren mostanában is, egész egyszerűen azért, mert úgy érzem, hogy segít jobban megérteni az embereket és önmagamat is.

Egy idő után elkezdett egyre világosan látszani számomra, hogy a vallások hogyan alakulnak ki, hogyan terjednek el, milyen hatással vannak az emberekre, hogyan segítik az uralkodó osztályt, hogyan manipulálják a tömegeket és hogyan alakítják tovább őket a hatékonyabb tömegmanipuláció érdekében?

Ezek alól eddig semmilyen általam ismert vallás nem volt kivétel, még a buddhizmus sem.

Szcientológusként az ember a saját kárán veszett jól megtanulja a manipuláció legalattomosabb technikáit. Ezért aztán szerencsére nem különösebben nehéz ezeket észrevennem, ha az találkozom velük. Ez lehet az oka, hogy egyáltalán nincs bennem semmilyen félsz még a legsötétebb szektákkal kapcsolatban sem.

Viszont ugyanúgy, ahogy a szcientológiában, minden szektában, vallásban vannak pozitív elemek, ha más nem, akkor a rengeteg negatívumot megismerve némi bölcsességet lehet meríteni :)

A buddhizmust azért szeretem kiemelni, mert a rengeteg torzítás ellenére a legtöbb számomra használható dolgot abban találtam eddig. Többek között még a manipulációk felismerésére és kivédésére alkalmas (szerintem) legjobb módszert is.
exscn 2011.04.12 10:11:53
@Ammónia73: Gondolj egy kicsit a szcientológiára, a szcientológusokra, az egyházukra és figyeld meg, milyen érzelmek jelennek meg ennek hatására! Düh? Szánalom? Lenézés? Bánat vagy elpusztítási vágy? Ellenségesség? Szerinted amíg bármi ilyesmit érzel, fogod tudni tárgyilagosan megítélni szélsőségek nélkül?
És hogy van ez a többi baromsággal, hogy a te szóhasználatoddal éljek?
Ezt a "jó hírt" küldözgetik egymásnak a szcientológusok:Louis Farrakhan tiszteletes az Iszlám Nemzetei (Nations of Islam) éves rendezvényén (Megváltók Napja 2011) 16.000-es gyülekezetnek beszélt arról, hogy megtalálta a szellemi szabadság elérésének módját, és…..
exscn 2011.03.30 09:51:44
@Dr. A. Nordenholz: "át kellene rostálni, aztán kiemelni azt, ami hasznos és jótékony"

Nem nagyon van ilyen, esetleg egy minimális része.

A "tech" nagy része nem más, mint "egobloat", azaz egó-duzzasztás és egy mesterséges identitás-építése.

Ez egy kétség kívül jövedelmező, de a szellemi fejlődéssel tökéletesen ellentétes irány. Egy csapda.

Ha valakit érdekel, annak idején ez az írás döbbentett rá, hogy mi a szcientológia valójában:

"Amíg olyan szellemi folyamatokat követünk, amelyek megváltást, csodákat és felszabadulást ígérnek, addig a szellemiség arany rabláncának foglyai vagyunk. Lehet, hogy az ilyen drágakövekkel kivert és cizellált lánc gyönyörűen csillog, de mégis a rabságában tart bennünket. Az emberek azt hiszik, hogy nyugodtan viselhetik díszként ezt a láncot, anélkül, hogy rabokká válnának, de ezzel csupán önmagukat csapják be. Ha szellemi gyakorlásunk az ego gazdagításán alapul, akkor az nem más, mint szellemi materializmus, ami merő önpusztítás, és nem vezet sehová.
Minden eddig hallott ígéret csak ámítás. Azt várjuk, hogy a tanítások majd megoldják helyettünk a problémáinkat. Elvárjuk, hogy természetfeletti képességekhez jussunk, amelyek segítségével képesek leszünk leküzdeni a depressziót, a durvaságot és a szexuális problémáinkat. De megdöbbenésünkre ráeszmélünk, hogy ez soha nem fog megtörténni. Nagyon kiábrándító érzés felismerni azt, hogy dolgoznunk kell saját magunkon és a szenvedésünkön. Sem egy megváltóra, sem a jógagyakorlatok varázserejére nem támaszkodhatunk. Nagyot csalódunk, amikor megértjük, hogy fel kell adni hiú ábrándjainkat, és többé nem építhetünk saját megalapozatlan elképzeléseinkre.
A kiábrándulás hasznos élmény, hiszen nem jelent mást, mint az önzés és az elérés vágyának feladását. Szeretnénk kívülről figyelni magunkat, amint éppen elérjük a megvilágosodást. Szeretnénk látni, ahogy tanítványaink serege ünnepel bennünket és virágeső hullik ránk. Csodák történnek, a föld megremeg, az istenek és az angyalok pedig dicsőségünket zengik. Ez azonban sohasem fog megtörténni. Az ego szempontjából a megvilágosodás a végső halált jelenti, az én halálát, az én-enyém halálát és a figyelő halálát."

Érdemes az egészet elolvasni itt:
terebess.hu/keletkultinfo/szabadsag.html
exscn 2011.03.31 11:37:53
@Dr. A. Nordenholz: "ez nekem nem bejövős... de nem vagyunk egyformák."

Konkrétan mi?
exscn 2011.03.31 19:30:50
@Translator +X+: "az együttérzés nevű szociális készséget soha nem tudtam megtanulni"

Ez nálam is problémás és a szcientológia inkább rontott rajta, de már úgy érzem, haladok :)

www.vipassana.hu/szovegek/metta-meditacios-gyakorlat-szovege/
Mai termés a szcientológus levlistáról: Feladó: B. V.Sziasztok!Rég írtam már nyereséget. Ez a legutolsó annyira megtetszett, hogy muszáj elmesélnem.Ma ültem a metrón és épp egy cikket olvastam arról, hogy Wolf Kati képviseli hazánkat az euróvíziós fesztiválon és…..
exscn 2011.03.22 21:10:46
@Translator +X+: Szerinted hol van a hiba?

A csörcsben? A benne dolgozó emberekben? A kis gonosz törpe Davidben?

Miért van az, hogy a szcientológiát alkalmazva bármelyik ország bármelyik városában vagy falvában pontosan ugyanolyan elmebeteg szervezetek és emberek jönnek létre?

Sőt! Miért van, hogy bármilyen cégben, szervezetben szcientológiát alkalmazva ugyanaz az elmebaj jön létre?

És miért van, hogy egy McDonals-be betérve a világ bármely pontján nagyjából ugyanolyan hamburgert és kólát tudsz venni?

Most komolyan: Miért olyan a szcientológia, amilyen? Ki tette ilyenné?
exscn 2011.03.23 21:55:53
@Translator +X+: Volt 20 éve, hogy kijavítsa a "tévedését". Vajon miért nem tette?

Utánanéztél, mi történt a 60-as években?

LRH egyszerűen csak megijedt, hogy elveszíti a kontrollt. Az auditorok irtózatos sebességgel hozták létre a jobbnál jobb eljárásokat, mígnem összeállították belőlük a Hidat.

Borzasztó jól eladható "terméklétra" pottyant Hubbard ölébe. Minden vállalkozó álma egy ilyesmi. Termelte is a bevételeket rendesen.

Volt viszont egy kis bibi: az auditorok nem álltak meg a fejlesztésekkel és folyamatosan hoztak létre egyre gyorsabb és jobb eljárásokat, amiket szabadon megismertettek az akkori tagsággal.

1964-ben már komoly összetűzések alakultak ki a kutatásokat végző auditorok és Hubbard között. A legdurvább az volt, mikor az egyik auditor az akkori tagság jelentős részét "nyúlta le" és állította maga mögé egy különlegesen hatékony módszer létrehozása után. Ennek hatására jött létre a KSW I., aminek nagy része hazugság, viszont a célja nem más, mint a totális kontroll és egy hatékony pénztermelő gépezet stabilizálása.

Azt sajnálom, hogy nem készítettem jegyzeteket, mikor az alt.religion.scientology archívumában és az exscn.net-en olvastam ezeket.
Valódi veterán szcientológusok írták le, hogy mik történtek akkoriban.

Szóval ha Hubbard célja tényleg az emberiség felemelése lett volna, ahogy azt annyira hirdette, soha nem fagyasztotta volna be a szcientológiát úgy, ahogy a KSW I-gyel tette.

Tudom, hogy egy szcientológusban a fentieket olvasva egyből bekapcsol a KSW I által megteremtett mechanizmus:

"Ez az exscn csakis egy konkrétumokat mellőző, squirreleket védő SP lehet."

Azonban gondoltam leírom, hátha mégis átmegy és nekiállsz túrni az archívumokat.
exscn 2011.03.24 11:01:46
@Translator +X+: Tökéletesen megértelek.

Nekem is napi több órám ment el hónapokon keresztül az archívumok olvasásával, mire kialakult egy stabil, számomra megalapozottnak és tárgyilagosnak tűnő véleményem a dologról.

Nem lenne kedvem megint belekezdeni az olvasásba, pontosan úgy, ahogy neked sincs :)

Meg aztán tudom, hogy már régen nem vagy az egyházas szcientológus agymosottságot követő "betöltendő űr" állapotban, de azért gondoltam nyomatom egy kicsit a saját elképzeléseimet, hátha történik nálad is valami elmozdulás.

Tudod, a kognitív disszonancia mindkettőnkre vonatkozik :) Mindketten a magunk igazát szeretnénk erősíteni.

"Viszont az érdekel, hogy mikor, ki és mit tett bele a szcibe."

Engem szerencsére már nem érdekel. Mióta a korábbi hubbardi világkép helyére tettem sajátot, ami ráadásul sokkal jobban is működik, teszek a szcientológiára. Leginkább az érdekel, hogy minél több ember meneküljön meg ettől a szutyoktól.
 Ezzel az üzenettel vegzálja az egyház "Vezető etika tisztje" egy bizonyos B.P. nevű "elnyomó személynek" nyilvánított ex-szcientológus szcientológusnak tartott ismerőseit az iWiW-en.Adatvédelmi megfontolásból az illető "elnyomó személy" nevét…..
exscn 2011.03.18 10:48:20
@Luella Menendez: Még szcientológus koromban pont ugyanilyen finoman védtem én is a szcientológiát, mint te most a hitgyülit :)

Szektásság és agymosás szempontjából a kettő szerintem egykutya.
Forrás: ATV.hu cikke a Der Spiegel cikkje alapján2011.02.21. 10:03Büntetőtáborok, Tom Cruise luxusélete: lelépett az Oscar-díjas filmesPaul Haggis hollywoodi rendező, forgatókönyvíró életének több mint felét a szcientológiai egyház tagjaként töltötte el. 2009-ben lépett…..
exscn 2011.02.22 10:33:59
@Dr. A. Nordenholz: "Ekkora szélhámossághoz zsenialitás kell:)"

Ja, egyébként már a Dianetika könyvtől kezdve az volt a véleményem, hogy ez vagy egy hatalmas átverés vagy a világ legjobb dolga.

Általában early adopter vagyok, ami azt jelenti, hogy hajlamos vagyok a dolgokat akkor is kipróbálni és használni, ha még semmilyen ismerősöm sem hallott róluk.

Szerintem Hubbard elsősorban ezekre az emberekre próbált építkezni.

Persze ha egyértelműen csak negatív kritikát lehet olvasni a dologról, akkor már csak a hülyék kockáztatnak. Ezért van nagy jelentősége az internetnek és az ilyen weboldalaknak, mint ez is.

Én sajnos még bebuktam. Remélem a jövőben egyre kevesebb embert sikerül majd bepalizni.
exscn 2011.02.22 11:55:11
@Kix: Nem akták, folderek ;)
exscn 2011.02.23 17:57:20
@Dr. A. Nordenholz: Nagyon jó észrevétel, sajnos én is ilyen voltam.

Még annyi, hogy ha az "ez elnyomó általánosítás" kifogás hatására mondasz egy konkrét példát konkrét élő személyekkel, akkor arra kb. ilyesmi reakció várható:

"Á, ez csak egy egyedi eset." És közben azt gondolja, hogy valakinek az overtje (ártó tett) vagy egy meg nem értett szó miatt alakult ilyen szerencsétlenül.

Semmivel nem lehet kirobbantani ebből a gondolati börtönből.
A pénteki Célpont részben a szcientológiáról szólt, itt megnézhető:http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=361504A szcientológiáról szóló rész 10:20-nál kezdődik.Aki nem akarja megnézni az elejét, innen letöltheti az adást, utána tud benne…..
exscn 2011.02.06 17:22:53
@Pistabácsi: Te, ez mennyire jó észrevétel!

Az ideális szcientológus pont olyan, mint Hubbard.
Azaz nagyképű, önimádó, hazudozó, gátlástalan szélhámos. Az ilyen embereknek nagyon jó a tesztjük.
exscn 2011.02.21 22:29:41
@Dr. A. Nordenholz: A zorgok nem azok a droidok, akik az orgokban dolgoznak?
A hírMegkepő dolog derült ki tegnap.Először is, The New Yorker-ben egy 26 oldalas tényfeltáró írás jelent meg az egyházról, elsősorban Paul Haggis, hollywoodi rendező és forgatókönyvíró (mindkét minőségében kapott Oscar-díjat; ld. itt és itt) történetén keresztül…..
exscn 2011.02.08 01:32:32
@L.K.R.: "Én csak azt nem értem, hogy ennek a bűnszövetkezetnek a vezetőit miért nem ültették még le?"

Nem érdemes. Ez egy rendszer, ami úgy van felépítve, hogy tetszőleges személyzettel ugyanezeket az "eredményeket" produkálja.

Más megoldás nincs, mint eltüntetni a föld színéről az egészet, de sajnos ez a vallási álca miatt közel lehetetlen.
exscn 2011.02.17 23:39:35
@Hozzá Szóló: Jó úton haladsz, hogy szcientológus légy, ha még nem lennél az.
exscn 2011.02.18 23:24:24
@Hozzá Szóló: "nem maradt más érved"

Nem tudom, mit vettél érvnek, mindenesetre nem szándékoztam vitatkozni.

A reakciód viszont megerősíti a feltevésem...
Forrás: APEH kimutatásMegjelent a kimutatás a 2010-es 1% felajánlásokról (a 2009. évre vonatkozóan).A releváns sor:...30. MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ        5496052 Ft, 1161 fő...Az eddigi 1% adatok összehasonlításul:2002:   840 fő2003:  …..
Rövid hír:Gerák Andrea énekesnő, aki 15 évig volt a szcientológia egyház tagja, nemrég kilépett. Ezt a egy ex-szcientológus fórumon, illetve a saját weboldalán is bejelentette. ..
exscn 2011.01.23 21:53:33
@ipartelep: Bármennyire is okos vagy, ha beütök egy szöget a kézfejedbe, az fájni fog.

Vannak bizonyos mechanizmusok, amik szerint az ember működik. A szcientológia kimagaslóan jól ismeri és használja ezeket.

Az ilyen okoska típusokat is magába tudja szippantani. Láttam elég, kiugróan magas intelligenciájú matematikust, fizikust meg mérnököt az egyházban.
exscn 2011.01.24 22:35:56
@ipartelep: Bölcsességgel már teljesen másképp hangzik :)