Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VKI

80 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, ismét tartunk Simonton-tréninget, ezúttal Hódmezővásárhelyen, március16-án és 23-án, szombaton, 9-16 óráig. Mindenkinek ajánljuk, aki daganatos betegségben szenved, betegségből gyógyul, hozzátartozója érintett, sok stressz éri, vagy aki szertné egészségét…..
Sok kliensünk kérdezi, hogy hogyan segíthetné a gyógyulását diétával, egyáltalán kell-e diétázni?   Kell, érdemes, fölösleges? Mi úgy tapasztaljuk, hogy diétázni – bár nem kell – nagyon is érdemes. Ez is egy olyan mankó, egy olyan segítség, amitől kár lenne…..
Nem tudom, mi ez a fiatalságkultusz manapság. Tényleg nem. De a fiatalkorúakat, és néhány bölcsen öregedőt kivéve mindenki fiatalodni akar. Ez folyik a reklámokból is (lehet, hogy csak a gyártók erőltetik?), ezt vedd meg, azt kend magadra, hogy 10 évet…..
Az agykontrollos Dr. Domján László készített interjút Margóval, aki majd' 20 éve gyógyult csontáttétes vesedaganatból kizárólag "szelíd módszerek" segítségével. Az interjú kivonatát a mostani Elixírben olvashatjátok, valamint a történet eredeti leírását közvetlenül…..
A hiedelmek és a babonák az egyik legkétélűbb fegyver amióta világ a világ. Hiedelmek talán már azóta léteznek, hogy két lábra állt az ember: ugyanis muszáj valahogyan eligazodnunk a minket körülvevő rejtelmes világban. A hiedelmek és babonák egyfajta fogódzkodót nyújtanak,…..
Sziasztok, az agykontrollos dr. Domján László interjút készített Kopornyik Zitával (a blogon VKZ), és a Simonton-programról faggatta.  Nézzétek végig, rengeteg infót szerezhettek a daganatos betegségről, a gyógyulásról és a Simonton-módszerről.   ..
Kedves Olvasóink!A következőekben hagy ajánljam nektek Dolphin írását._________________________________________________________________________Már harmadik hete gyötört a hirtelen feltörő, fojtó köhögés.  Mint amikor egy kenyérmorzsa tévúton jár a légcsőben, olyan…..
Rák nélkül... Mamahotel* 2012.08.14 12:35:06
Egyre gyakrabban hallani azt a problémát a betegeinktől, barátainktól, hogy a gyermekeik nem akarnak kirepülni. Mostanra ez egy általános probléma lett. A 20-30 éves fiatalok olyan hányada marad otthon a szülei háztartásában, hogy az mára generációs probléma. Mi lehet a…..
Szeretem a régi házakat. Van abban valami csodálatos és egyben megborzongató, ahogy a falakban ott él a történelem.   Persze a megfelelő körítéssel (lsd. bútorok, színek, anyagok) lehet ezt még jobban domborítani vagy épp' ellenkezőleg, modern dolgokkal valami jó éles…..
VKI 2012.06.22 10:41:38
@ZboroKrisz: Ó, igen, mustármag is jó bele. Mindig másfélét kell készíteni, így egész nyáron változatos. Nem lehet megunni. És ha mégis, akkor levest kell belőle csinálni.
VKI 2012.06.22 16:11:52
@ZboroKrisz: Aha, turmix egy kis joghurttal, kefírrel, oliva-, vagy tökmagolajjal. Mehet rá ízesített olaj is, mondjuk kapros, vagy a bátrabbaknak bazsalikomos. Én nem főzném, kár lenne a melegben még melegíteni,
de itt Jahni (Kistücsök) receptje: a nosalty blogról:
hozzávalók 4 főre
25 dkg kovászos uborka, a levével együtt
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
1,5 dl tejföl
2 ek olívaolaj
2-3 csipet cukor
tálaláshoz

20 dkg füstölt szalonna

elkészítés
A finomra vágott hagymákat evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük.
A kovászos uborkát és a levét, valamint az összes hozzávalót (beleértve a dinsztelt hagymát is) turmixba tesszük.
Összemixeljük.
A szalonnát felcsíkozzuk és zsírját kisütjük.
Jól lehűtve, szalonnával tálaljuk.
Az elmúlt pár napban egy olyan külföldi ismerősömet láttam vendégül, aki még soha nem járt Magyarországon. Nevörevör. Mielőtt megérkezett, összeállítottam budapesti bakancslistánkat: kicsi klasszikus túristalátvánosság, kicsi modern, kicsi magyar, kicsi cool... ilyenek…..
 Sziasztok, ismét lesz Simonton-tréning Budapesten VKZ és VMP irányításával, most időben szólunk! :) "Kopornyik Zita pszichológusunk Simonton-tréninget tart április 14.-én 9-17 óráig.Simonton házaspár kidolgozott egy módszert, melyet sikerrel alkalmazunk a…..
Semleges, natur színekkel, textúrákkal "felépített" lakásokról volt már szó korábban is, és a pár napja bemutatott Manhattan-i penthouse-os poszthoz sem véletlenül a 'Chocolate rain' c. zenemeget választottam :) Azokban a tiszta pillanatokban, amikor sikerül idegen…..
Kedves Olvasók,VKZ és VMP Budapesten Simonton-tréninget tart. Van még 4-5 hely, ha valaki gyógyulni akar, vagy megőrizni az egészségét."Simonton-tréningKopornyik Zita pszichológusunk Simonton-tréninget tart március 3.-án. A tréning elsajátításával a betegek megtanulhatják,…..
Megint egy vélemény-nyilvánító poszt. Ma Valentin-nap van, és bár én ebből semmit nem érzékelek, jó apropó arra, hogy leírjam, amit erről gondolok, úgy is, mint magánszemély, és úgy is, mint nem magánszemély. Kell-e nekünk a Valentin napot ünnepelni? Mikor az nem is a mi…..
Házasság, család, együttélés, különélés (=járás)  – a párkapcsolat fokozatai, de vajon van-e benne ranglista; van-e fejlődés a lépcsők között és előbb-utóbb mindet végigjárja az ember, vagy valakinek ez, valakinek az jön be? Miért több a válás, miért kevesebb…..
Óvodás vagy kisiskolás korú csemeténk szobájába megfelelő faldekort találni nem is olyan könnyű feladat – a boltokban túltengenek azok a termékek, amikből nekünk szerkesztőségileg feláll a hátunkon a szőr. Micimackók és hercegnők, meg nagy vigyorú verdák, amik most…..
VKI 2012.01.24 15:25:51
@groni: Jajj, de egyetértek! Mért kell minden lányos dolognak rózsaszínnek lennie????? Hol vannak a zöldek, narancssárgák, sárgák, lilák, barnák??? Mert végülis nem a szín, hanem az árnyalat a lényeg, kék is lehet lányos, meg fiús is. Több üzletben is a lányruhák színválasztéka: a rózsaszín, és az kétmillió árnyalatban.... könyörgöm. Na, és végre valaki, aki egyetért, mert én minden lányon látok valami rózsaszínt mostanában, rám meg akkora szemekkel néznek az emberek, hogy nem adok rózsaszínt a lányunkra... Akkor mit adsz rá? - kérdezik. Hát nem rózsaszínt....
Ezzel az egész „befolyásolhatjuk-e a testünket vagy nem” témával kapcsolatban nagyon jó kis vitákat le lehet folytatni, mert ahány ember, annyi féle elképzelés van erről. Én több mindent is gondolok erről: 1. és ez a legfontosabb: mindenki azt gondol és úgy, amit és…..
Hogy mikor van esküvői szezon? Nyáron. True. Talán akkor a legkevesebb az esély arra, hogy rossz időt fogjon ki magának az ifjú pár (bár manapság már nem lehet tudni, ugye...). De a szerelemnek nem lehet parancsolni (főleg ha már útban van a pocaklakó (!)), há nem? DE!…..
VKI 2011.12.22 11:42:04
@elevenphoto: Hát nem mostanában hallottam, az biztos, két-három éve mondta az anyakönnyvezető ismerősöm meg az esküvőszervező ismerősöm is (én is megdöbbentem rajta, ezért utánakérdeztem), nem csak házasságkötésről beszéltek. Lehet, hogy azóta változott.
Végre megszületett a poszt, ami miatt most egyrészt a nagy költők forognak a sírjukban, másrészt Enya is kap egy tombolós dührohamot, ha meghallja a zenemeges feldolgozást. Jó sok itt az egyes dátumilag máma, húzzunk is el inkább Karíbiába! Zenemeg: Enya - Caribbean Blue…..
1. Alverde 2fázisú sminklemosó. A dm Alverde termékcsaládját alapból is szeretem, hiszen a környezetbarát csomagolású, bio alapanyagokból készült termékeikben ritkán csalódom, de közülük is abszolút kiemelkedik a 2fázisú sminklemosójuk. Érzékeny a szemem, de ettől nem lesz…..
VKI 2011.11.09 18:37:41
@groni: a legjobb lemosó (a vízállóra is): enyhén nedves arctisztító vatta + egy -két csepp olivaolaj. Garantáltan nem csípi a szemet, nem kell sokáig dörzsölni vele az arcot, mert gyprsan felold mindent, és olcsó is.
ágy - asztal - tv Grogos hétfő 2011.10.24 10:20:00
A grog egy - a forralt borhoz hasonló - "szíverősítő" ital az olyan szutyok hétfőkre pölö, mint a mai, csak ennek rum az alapja.   Az elkészítése igen-igen egyszerű, de vigyázat, kelleténél kicsit több elfogyasztása esetén mellékhatásként a következőket…..
ágy - asztal - tv Modern poszt 2011.09.12 12:01:00
Mert az élet nem csak átalakított parasztházról, kibővített 60-as évekbeli egyenházakról, meg agyonajnározott loftokról, brutálmagas belmagasságú pesti bérlakásokról vagy kényszerű panelekről szól. Van, akinek nem csak hogy van vér a pucájában építészt fogadni, de…..
VKI 2011.09.13 10:41:27
@KentaurBen: De ezek a könyvek ki vannak fordítva. Ezen nem segít a szín... Mind papírszínű.
Nem értem...
VKI 2011.09.13 18:41:00
@KentaurBen: Biztos nem csak egyszerűen ki vannak fordítva, mert a borító látszódna, hogy színes, be vannak kötve natúrszínbe szerintem.
De állati jól néz ki, az biztos, nagyon tetszik!!!!
VKI 2011.09.13 18:42:24
@VKI: most nézem, valamelyik borítónak van színe, de mind földszínű, úgy értem, nincs benne sárga, meg piros...
ágy - asztal - tv Szilvás hétfő 2011.08.29 10:14:00
Imádom a mindenféle pitéket, na jó, a körtés a kedvencem, de van itt még egy idény gyümölcs, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ez pedig a kedvesen őszinte: szilva. A mai recept nem úgy kezdődik majd, hogy végy egy megmosott, kimagozott szilvát és tegyél bele egy…..