Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vmp

61 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink!A következőekben hagy ajánljam nektek Dolphin írását._________________________________________________________________________Már harmadik hete gyötört a hirtelen feltörő, fojtó köhögés.  Mint amikor egy kenyérmorzsa tévúton jár a légcsőben, olyan…..
Mennyire vagy befolyásolható? Meghallgatod mások véleményét és azután döntesz, vagy gondolkodás nélkül elfogadod mások álláspontját? Esetleg nem kéred ki soha mások véleményét és a saját fejed után mész? Attól függetlenül, hogy mi milyen stratégiát választunk a fent…..
Kedves Olvasóink!Egy hónapos kihagyás után újult erővel jelentkezünk. Elsőként a sorban ajánljuk VKZ cikkét, amely az Ideál életmód magazinban is megjelent: "A nyugati orvoslás, a vizsgálati módszerek nagyon sokat fejlődtek az elmúlt évtizedekben, mégis a rákos…..
A kérdés első látásra értelmetlennek tűnik. Természetesen a józanész szerint a válasz gyorsan a sikerekre voksol.  Miért a sikereidre vagy büszke? – hangzana el rögtön a második kérdés. Számtalan okot tud az ember felsorolni. Lássuk csak. Először is agyunkban gyorsan…..
Mennyire élvezed az életed? Mennyi örömet tudsz megnevezni, ami most vagy nemrég történt veled? Az örömöt sokan összekapcsolják a boldogság létállapotával. Ezek szerint, ha sok dolognak tudsz örülni, akkor élvezetessé válhat az életed. Ha képes vagy élvezni az életed,…..
Télapó, karácsony, szilveszter. Egymás után rögtön három ünnep. A december, de ma már a november is az ünnepi készülődésről szól. Az utcák, a kirakatok az áruházak, bevásárlóközpontok színpompás ruhát öltenek magukra. Ajándékokat keresünk, vásárolunk, csomagolunk, a…..
Boldog, egészséggel és örömökkel teli új évet kívánunk minden kedves olvasónknak! Egy rövid szünet után ismételten jelentkezünk.Üdvözlettel,A szerzők..
  Szerencsés az az ember, aki még nem tapasztalta meg milyen a fojtogató szeretet. Igen, a szeretet lehet fojtogató. Érezted már, hogy szeretted, szeretteid között alig kapsz levegőt. A szeretet lehet káros, főleg ha túlzott mennyiségben kapjuk. Nem értek egyet azokkal a…..
Rossz szokás, vagy kényszerbetegség? Azt gondolom, hogy kezdeti rossz szokás alakul át a későbbiekben kényszercselekedetté, vagyis minden körömrágás kezdetben rossz szokás. A rossz szokást az is megkülönbözteti a kényszerbetegségtől, hogy az emberek többsége idővel kinövi…..
Kedves Olvasóink!A mai témánk egy "életerővel teli" élménybeszámoló. Egy ma már egészséges ember beszámolója a rákbetegségéről, az egészséghez vezető út megtalálásáról, magáról az útról, és a gyógyulásról. A "cikk" hosszú, de erre szükség is…..
Gyakran történik meg veled, hogy nem figyelnek rád? Nem jegyzik meg, amit mondtál? Vagy nincs reakció arra, ami a szádból elhangzott? Gyakran félbeszakítanak? Egyszerűen nem hallgatják végig, amit mondasz? Amennyiben azt gondolod, hogy egyedül vagy ezzel a problémával, tévedsz J!…..
Hasnyálmirigyünk (pancreas) kettős funkcióval rendelkezik. Egyrészről a külső elválasztású mirigyei hasnyálat termelnek, amely a patkóbélbe ürül. Másrészt a belső elválasztású mirigyek inzulint állítanak elő, amellyel szervezetünk vércukorszintjét szabályozza. A…..
„Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!” Kedves idézet.  Ezekkel a közmondásokkal néha az a baj, mint annyi más jó tanáccsal az életben. Minden ember azt veszi ki belőle, amit akar. Van-e határa azoknak a dolgoknak, amelyeket megpróbálunk egy napba belesűríteni? Egy…..
Igen arra gondolok, mikor lefekvés előtt végiggondoljuk az aznapi történéseket, sikereket, kudarcokat, kérdéseket. Vagy éppen a másnapi tárgyalás, meeting, vizsga, dolgozat, sportverseny miatt izgulunk. A gyomrunk gyorsan összerándul, elkezd bizseregni a testünk. A pulzusszám…..
Rák nélkül... Kinek van igaza? 2010.08.02 17:07:00
Egy vita, egy veszekedés során az egyik vagy akár mindkét fél a saját igazáért harcol. A saját érdekeit, a saját véleményét hangoztatja. Harmadik félként, hogyan tehetünk közöttük igazságot? Kinek van igaza? Léteznek örökérvényű alaptörvények ún. egyetemes igazságok…..
Korábbi cikkeinkben már említettük, hogy a stresszre adott két alapválasz, amelyeket őseinktől örököltünk a túlélés érdekében: a menekülés és a támadás. A mai társadalmi elvárások egyik választ sem favorizálják (szerencsére bőven adnak más alternatív…..
Miért minősítünk másokat? Jól esik mások tetteit, személyiségét negatív kritikával illetni? Igen, lehetséges, hogy jól esik. Amíg a másik ember gyengeségeivel foglalkozunk, addig nem kell a saját problémáinkkal foglalkoznunk. Egyesek szinte divatot űznek mások…..
Előző cikkemben a tiszteletről beszéltem, mint a minőségi emberi kapcsolatok egyik alapkövéről. Ugyanez igaz a türelemre is. A türelem véleményem szerint a szándék és annak megvalósulása közötti időhöz való pozitív viszonyulás. A szándékot és a megvalósulást a tett…..
Véleményem szerint az emberi kapcsolatok négy nagy tartóoszlopra építkezhetnek. A szeretetre, az elfogadásra, a türelemre és a tiszteletre. Ezek közül most a tiszteletet fogom kiemelni. Bár mind a négy fent említett tényező egyformán fontos, a tiszteletnek mégis egy külön helyet…..
Rák nélkül... Torkig vagyok!!?! 2010.06.01 11:25:27
Azt hiszem, ezt akkor érzi az ember, ha mindenkiből és mindenből elege van.  A torkig vagyok érzéséhez párosul(hat) a torok szúrós, égető fájdalma, az orrfolyás, szemkönnyezés, a rekedtes, gyenge hang, erőtlenség, esetleg gyenge hőemelkedés, fejfájás.  Mitől lesz…..
Mennyire azonosulunk a munkánkkal?  A munkánkat jelképező pozícióval? A munkáltató szinte minden esetben elvárja, hogy azonosuljunk a vállalat céljaival, jövőképével és magunkra húzzuk a vállalati kultúra (már ha van ilyen, ahol dolgozunk) különös zubbonyát. Olyan ez,…..
A vastagbél emésztőrendszerünk utolsó állomása a bélsár ürülése előtt.  Részei a felszálló, a haránt, a leszálló vastagbél, az S szigmabél valamint a végbél. A vastagbélben kialakuló daganatot másnéven kolorektális rákos megbetegedésnek nevezzük. Tünetei lehetnek…..
Ebéd közben ismételten megakadt a szemem az egyik hűtő mágnesen leírt közmondáson. Azon gondolkoztam, hogy ez az „adhatunk” szó feltételes módban többnyire csak ismert vagy javasolt nevelési irány marad szüleink számára. Vajon ki, milyen arányban kap szárnyakat és…..
Előfordult már veled is, hogy nem tudtál kikapcsolni? Próbáltál pihenni, de nem tudtál egy helyben ülni? Cselekvési kényszered van, hogy csinálj valami hasznosat? Főleg akkor, ha körülötted a többi ember dolgozik? Nem, most nem a munkaalkoholizmusról lesz szó, bár ahhoz meglepően…..