Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitonkigyo

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
pitonkigyo 2015.05.17 09:20:01
@sanyix: a streetviewn is látszik, hogy piros a lámpa, mégis a hév-sínre lógnak az autók az előző zöldből. Annyit enged át, amit az előtte levő szakasz fel tud szívni. Ezt úgy lehetne megoldani ha a strandnál is lenne egy ehhez szinkronizált lámpa.
Nemcsak Sepp Blatter és kenőpénzei körül forr a levegő a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság kapcsán, de a világ egyik leghíresebb építésze, Zaha Hadid is bekerült a tűzvonalba, aki stadiont épít az ázsiai országban. Munkások százai haltak meg országszerte a vb-hez kapcsolódó építkezések során,…..
Az ausztrál Modscape építésziroda szerint közel sem lehetetlen egyszerre sziklán, vízen és levegőben élni. A Cliff House terveit egy házaspár kérésére készítették el, az extrém helyszín pedig extrém megoldást kívánt. Bár  az ötemeletes ház egyelőre csak terv, ha…..
Fotók: Facebook/Design Budapest Apartments Pozsonyi Attila Pozsi enteriőrtervező apartman-tuladonos öt éve nyitotta meg az Üllői út és a Mária utca sarkán az Iparművészeti Múzeummal szemben az első négy apartmanját. A helyszín egyetlen, e célból négy önálló apartmanná…..
pitonkigyo 2014.06.28 07:13:02
@Bal: Nemcsak a poszt, a lakás is.
Hiányolom a csöcslámpákat.
Ha van olyan regényfolyam, amiről rengetegen még most, a negyedik tévés évad végén sem tudják elhinni, hogy lehet jól adaptálni, az a Trónok harca. A könyvek nem úgy épülnek fel, ahogy általában megszoktuk, egy-egy fejezet egy karakter szemszögéből meséli el a történetet,…..
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
pitonkigyo 2014.06.17 16:37:42
@StLui: hát az lehetett a cél a cikkíró fejében, de hibás logikát alkalmazott.
Az hogy más szabálytalan, még nem menti fel a sofőrt az odafigyelés felelőssége alól.
Az TBSZ/2 általánosító nyelvtani szerkezet meg kapásból bunkóság.
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
Május 24-én immár 34. alkalommal indul útnak Magyarország leghíresebb teljesítménytúrája, a Kinizsi 100. Mint aktív teljesítménytúrázó, gondolkodtam, hogyan lehetne erről az eseményről méltóképpen megemlékezni, de nem jutott jobb az eszembe Balázs túratárs…..
Elkészültek a margitszigeti futókör tervei! Megkértük a tervezőket, hogy mutassák be a jelentősebb változásokat, melyeket egyrészt a szakma, másrészt pedig - a márciusi felmérésünk eredményeképpen - a lakosság javasolt. A legfontosabb, hogy a pálya szélesebb lesz, minimum…..
Törzsükben keresztbe vágott fák csak rosszat jelenthetnek. Márpedig ilyen vannak az Andrássy úton, ahonnan egy kedves olvasónk küldött egy csomó fotót. Úgy tűnik itt azonban nem hozzánemértésről vagy vandalizmusról van szó. Itt elkerülhetetlen volt a csonkolás. Miért…..
pitonkigyo 2014.04.13 18:08:56
@Csumpitáz Béla: @bearman: @brlv24: A sanzelizén egy szál fű nincs. Általában a párizsi belvárosi közparkokban fű helyett sóder van. Cserébe sok a gondozott sövény, a fák kicsik, formára nyírtak, de sűrűn, sok árnyékot adnak, és nagyon sok kicsi, 1-2 háznyi park van.
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
pitonkigyo 2014.04.08 20:16:43
@lastoneleft: Ja, és ezt sajnos nagyon olcsón és nagyon gyorsan ki lehetne javítani, hol van ilyenkor a kerékpárosklubb?
pitonkigyo 2014.04.08 20:30:10
@thisisnotsound: Jó, de miért nem fejreállni? Fáj neked ha valamit amit nem használsz úgy csinálnak meg hogy jó legyen annak aki használja?

@fghjk: új déli és északi kishídon hajógyárin át, de európai is lenne...
Rég nem kapott már pop-up építmény akkora hájpot, mint az Erzsébet térre épülő Lepkeház, ami tulajdonképpen a Tavaszi Fesztivál egyik helyszíne lesz. PR-osnak tűnő civilek és civileknek tűnő PR-osok hada keresett meg vele, hogy mi épül ott, folyamatosan ott villogott a szemem…..
Nehéz elképzelni, hogy egy emberi hajszál méretével vetekedő kristály hogyan képes átírni eddigi ismereteinket Földünk korai történetéről. Mégis ez történt. Egy Ausztráliában talált aprócska cirkon kristály a maga 4,4 milliárd évével vált az eddig ismert legidősebb…..
pitonkigyo 2014.03.16 18:58:16
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja, hogyan veszthette el uralmát járműve fölött egy keszthelyi férfi. A police.hu képes beszámolót adott ki arról, hogy 2014. március 5-én este 20 óra 5 perckor elesett egy kerékpáros. Az jármű 52 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény…..
pitonkigyo 2014.03.06 22:18:42
Styxx, a multiblogger - ráadásul az első magyar blogkrimi szerzője - nem először lep meg remek vendégposzttal. A dalmát giccsházemlékmű után egy egészen más témát fedezett fel egy horvát dizájnoldalon, amit azonmód meg is írt az Urbanistának. Át is adom neki a…..
pitonkigyo 2014.02.28 17:43:48
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
A nagyon hasonló nevű "Közqép Zrt." nevű kínai cég építhet hidakat, utakat, és nemzeti kínai büféket.  A Közgéphez megtévesztésig hasonló nevű "Közqép Építő- és Tendernyertes Zrt." az idén már több milliárd forint értékű megrendelést kapott az államtól. A…..
pitonkigyo 2014.02.03 12:47:56
Fotó: Batár Zsolt Az ArchDaily elég olvasott építészeti lap, ha nem a legolvasottabb. Mondjuk van 1,1 millió Facebook-, meg bő 160 ezer Twitter-követője, ami persze még nem a világhírnév mércéje, de jól mutatja, hogy azért olvasgatják. Nos ez az ArchDaily a napokban megint…..
  "én bevezetnék a zebra körül a járdán egy kb. 1 m sugarú félkört. Aki azon belül áll, az át akar kelni, aki kívül, az meg nézelődik"   - zárta le Circus a "mikor van elsőbbsége a gyalogosnak a zebrán" témájú kommentvitát, ami a rendőrség brutális karácsonyi…..
pitonkigyo 2013.12.30 15:00:56
Zebrán, kereszteződésben, villamossínen dugóban megálló autós a továbbiakban tolja a kocsit.

@Generic Jingle: szerintem a mozgási energia mennyisége miatt, ami fölött rendelkezik. Az adók meg azért, mert akinek telik benzinre, annak adóra is.
pitonkigyo 2013.12.30 18:38:42
@Generic Jingle: jó, de ennyi erővel a gyalogláshoz is jogsi kéne.
Az ellenőrzést lehetne szigorítani, nem hiszem hogy azért mennek át a futárok a piroson, mert nem tudják hogy nem szabad.
Hatodszor tarottak kerékpáros lámpaszámlálást. Ha azt gondolja, hogy a bringások nem használnak lámpát, nagyot téved. ..
Az alapkőletételnek már több mint tíz éve, de körforgalom máig nem épült a 10-es főút és az Ürömi út találkozásánál lévő lámpás kereszteződés helyére. Hosszú évek óta mondják, hogy a helyzet tarthatatlan, megoldás helyett azonban máig csak ígéretek…..
pitonkigyo 2013.10.09 21:36:57
@GYUSZI BACSl: Esztergomot Komárom felé is be lehet kötni a M1-be, minek Budapest felé kerülni?

@lovet: azért az itt járó Desiro vonatoknál korszerűbb már nem kell, a pálya miatt megy lassan.

@cso zsi: igen, ha van nagyobb kapacitású út, akkor megéri új házakat építeni újonnan parcellázott telkekre. Lásd Dunakeszi-Vác, Érd-Budaörs.
Összefoglalták a kormány számára az évtized hátralévő időszakára vonatkozó ajánlásaikat a kerékpáros szervezetek. A végeredményt, a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót kedden át is adták Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának. A…..
pitonkigyo 2013.09.17 21:15:48
@Szúnyog: Azt elfogadom, hogy van olyan életsítlus amihez elengedhetetlen az autó, és a tied ilyen. Azt nem, hogy a belvárosban autóban ülők jelentős része ilyen életsítlus miatt autózik. Pl. elég sokan egyedül ülnek a kocsiban.

Senki nem kényszerít biciklire senkit (taxiba se kényszerít senki senkit, mégis mehetnek a buszsávban:). Ha az adóból kórházi ágyat épít(enénk), az szerinted azt jelenti, hogy mindenkinek kötelező befeküdni olyan arányban amennyit beleadózott?

Viszont az elmúlt pár évben megtöbbbszöröződött az önként biciklizők száma. De itt nem is városi biciklizésről van szó csak: ha ezt a turistákkal is meg tudjuk csinálni, az tényleg aranybánya. Pl. a vidékiek munkalehetőségei, ingatlanuk értéke miatt.
pitonkigyo 2013.09.17 21:22:12
@zoli_: "Nagyon rohadék vagyok, ha oda írattam a kölköket suliba, ahol nekik a legjobb?"
Nem, de azért akkor ne panaszkodj.

""Meg az iskolás mehet egyedül."
Látszik, hogy nincs gyereked..."
Látszik, hogy te nem jártál iskolába ::)
pitonkigyo 2013.09.18 07:34:07
"@cso zsi: Akkoriban ez nem jelentett gondot, ma már ugyanoda csak egy igen forgalmas útun át lehet eljutni."
Najó de azt a forgalmat mi csináljuk.

"Te mekkora gyereket engednél el egyedül egy ilyen útra?"
10 éveset.

"Mikortól bringázzon a suliba, ahol nem lehetg sehová tenni a drótszamarat?"
Ha ez kifejezett igény, és nem csak az érvelés miatt kérdezed: szólnék az ofőnek hogy szóljon az igazgatónak hogy legyen tároló.
Szeptember 20-án Esztergomban adjál át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét. A teljes hálózatot és kerékpárokat is az egyébként Esztergomban működő Neuzer Kft. fejlesztette. Az első ütemben 6 állomást adnak át 80 dokkoló egységgel és 50 kerékpárral. A…..
A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélkő söpredékének tartja. Ez az álláspont sütött a Ma Reggel csütörtöki kiadásából, amikor Gulyás István műsorvezető…..
pitonkigyo 2013.09.05 21:40:13
@Shopping: az ilyeneknek be kell szólni, majd megtanulják szép lassan. amúgy hány bringást szoktál látni vészvillogóval a sáv közepén parkolni?
pitonkigyo 2013.09.05 21:43:04
@nekedvanigazad: igen, rá van terelve a sínre a forgalom.
pitonkigyo 2013.09.05 21:48:13
@Fatal Error! System Halted!: Ja meg a huszonéves bringáscsajok, akik csak úgy tudnak értelmezhető átlagsebességet produkálni, hogy átmennek a piroson. Mert így még pariban vannak a bkv-val, de lassabban már nem érné meg, de azért megizzadni mégis ciki.