Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meszena

0 bejegyzést írt és 913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A modern állam, a piacról élő polgárság érdekeinek megfelelően, arra törekszik, hogy kiszámítható, pártatlan és szakszerű legyen. Amiként a nemzetközi üzleti kapcsolatok egységes mértékrendszert, egységes elszámolási módot igényeltek oly módon felmerült az igény a biztonságot nyújtó jogi…..
meszena 2020.02.12 22:53:55
@György Csaba Nagy: "az egyház védte a fennálló hatalmi rendet" -ez egy marxista blablabla, túl kellene már lépni a hülyeségeken.
A sötét, egysíkú marxista történelemszemlélet felett eljárt az idő.
meszena 2020.02.12 22:57:53
@Magyaur: a gyarmatosítás egy külső hatalom tevékenységének eredménye.
meszena 2020.02.12 23:00:42
@Lord_Valdez: a 30 éves háborúnak nincs semmi köze a mai társadalmi folyamatokhoz. Mai valóságunk a 19.20- században gyökerezik.
Megjegyzés: mivel ez a cikk elég sok negatív reakciót váltott ki, szeretném némi helyesbítéssel elllátni: a "keresztény" szót ókori értelemben használtam, sajnos azóta nagyon sok minden ragadt rá, amivel már nem értek egyet. Nem vagyok katolikus, de nem szeretnék egyetlen más felekezet mellett sem…..
meszena 2019.10.20 20:49:25
@Kovacs Zolta: A Bibliából megismert Isten megtiltotta a követőinek, hogy idegen isteneket és bálványokat tiszteljenek. Lehet, hogy szerint ez egy téves út, de tízparancsolat első (más számozás szerint első és második) parancsolata. A szinkretizmus, amelyet Ön képvisel, teljesen idegen a kereszténységtől.
Valaha természetes volt, hogy az ember összhangban élt a természettel, az élővilággal, vigyázta, gondozta azt, és elfogadta, hasznosította, élte ajándékait. Ma már ez koránt sem természetes, ma azért küzdünk, hogy ezt a valahai összhangot, egyensúlyt újrateremtsük, és helyrehozzuk azt a pusztítást,…..
meszena 2019.10.13 12:41:38
@Ad Dio: A városiasodás egyértelműen eltávolította az embert a természettől. A vidéki (falusi) társadalomban pl. egyértelmű volt, hogy a csirkét megeszik (arra tartják) , a városias közegben már csak mint darab hús jelenik meg a polcon. Ha pedig valaki mégis rájön, akkor megretten az "ölés" gondolatától... Ebben az értelemben közelebb volt egy önellátó(bb) ember a természethez.
meszena 2019.10.13 12:43:27
@Willkommenskultur: A fogyasztói társadalom generálja a környezet terhelését. A tapasztalat a környezet szennyezése szerint ez együtt jár a gazdasági növekedéssel.
Röviden a válasz: nem. Akkor milyen gyümölcs volt az, melyről a Bibliában olvasunk és aminek megevése okozta ez első emberpár kiűzését az Édenkertből? A Tóra úgy fogalmaz: „És növesztett az Örökkévaló Isten a földből mindenféle fát, kívánatosát a tekintetre és jót az eledelre; az élet fája pedig a…..
meszena 2019.10.13 12:30:02
@Világít a torony: Miféle 2 évezred? Mettől meddig terjedően? Valami félremehetett...
Ismeritek a Belga zenekar ’Mit parodizálsz?’ című számát? „újságíró kérdezi, hogy honnan a név,honnan a név, honnan a névmost mindenki kérdezi, honnan a névhonnan a név, honnan a név” Mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy mi nem parodizálunk (hogy mi a küldetésünk, azt leírtuk itt), mégis…..
meszena 2019.08.11 21:16:12
@woar: tényleg nem tudtad, hogy az erkölcstan másik tantárgy és a tanárok tanítják? Tényleg ne tudtad, hogy a hittanórák többségét nem is a papok tartják, hanem hitoktatók? Oké, lehet, hogy ők is hisznek, de nem papok.
meszena 2019.08.29 14:14:05
@agarik: Nem magyarázom el, hogy miben különbözik, hiszen olyan alapvető értelmezési hiányosságok keverednek megcsontosodott előítéletekkel, hogy szinte értelmetlen lenne a témában társalogni.
Csak annyit, javaslom elgondolkodni azon, hogy a szűkebb ismertségi területünknél a világ jóval nagyobb, bonyolultabb és összetettebb.
Ajánlom Sz.D.-nek A Frigyládáról, talán köszönhetően Spielberg Indiana Jones sorozatának, még azok is hallottak, akik nem forgatják naponta a Bibliát. A Szövetség Ládája az a doboz volt, melyet Mózes Isten parancsára készített a két kőtábla tárolására és ami előbb a sivatagi, szintén Mózes által…..
meszena 2019.08.29 13:52:21
@Igazamvanvagyigazamvan?: Hol hallottál arról, hogy a filiszteusok ellopták volna?
Valamit összekeverhetsz...
Egy vesztes csata után került a filiszteusok birtokába, akik aztán jobbnak látták később visszaadni.
meszena 2019.08.29 13:58:42
@szepipiktor:
"Az Újszövetség eredeti levelei megsemmisültek, köztudott - és nem egy Spielberg filmből -, hogy azt jóval később írták "újra"..."
Köztudott? Egyáltalán nem ez az általános vélekedés. Te miből gondolod? És melyik levére célzol? Mindre?
Az Újszövetségben egyébként nem csak levelek vannak...
meszena 2019.08.29 14:03:43
@Zacskóstej:
- miért írta volna bármi másra? Írhatta volna persze, de mi a jelentősége? A kőre vésett dokumentum abban az időben elfogadott, időtálló formátum volt. Egy PDF-el nem tudtak volna mit kezdeni...
- egyrészt nem ütötték őket egész történetük során. Másrészt nem pont az az érdekes, hogy a zsidó nép majdnem 2000 éven keresztül úgy maradt meg, hogy nem volt saját országa? Szétszóratva, sokszor valóban üldözést szenvedve is megmaradtak és a hitüket (identitásukat) is megőrizték.
A Coca-Cola lekaparja a plakátait, Toroczkai kólát löttyint a betonra, a sajtóban és a közösségi médiában mindenki nyilatkozgat a családvédelemről, meg a buzikról. Virágkorát élik az alternatív megállapítások: az a nő, aki élvezi az anális szexet, annak meleg lesz a gyermeke, az a nő, aki teherbe…..
meszena 2019.08.10 17:13:22
@math0: "ha a blogger "buzinak" nevezi a homoszexuálisokat, akkor emellett igazából tök mindegy, hogy mit ír, egy idióta, tahó fasz."
Mondjuk egy szinten van a tahó faszozással.
Egyik kutya, másik eb.
meszena 2019.08.10 17:16:32
@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem adottság, míg másoknál kialakult magatartásforma. Vannak, akiknek erre van valami veleszületett nyitottságuk.

A homofóbia egy egyszerű szitok szó, amit azért használnak, hogy ne lehessen egy témáról beszélni, vagy véleményt formálni. Így működik a nagy liberális elfogadás.
meszena 2019.08.10 17:38:03
@látjátok feleim szümtükkel: Semmi köze a homoszexualitásnak a túl szaporodáshoz. Azt a háborúk, éhínségek, járványok szabályozzák. És persze a jóléti társadalom...
Ismét hűségesküt tett a nagy vezérnek az egykor ördöginek, gyanúsan SZDSZ-közelinek titulált szekta vezetője.  ..
meszena 2019.05.23 21:54:58
@Kitiltott Vélemény: Kétségtelen, hogy a történelmi egyház kifejezés nem illik a Hit Gyülekezetére a mely egy pünkösdi irányzathoz tartozó neoprotestáns felekezet.
A leszektázásához azonban valami támpontot kellene adni, indoklást arról, hogy milyen alapon állít valaki ilyet. Bevett egyháznak számít, teljesen törvényesen működik. Ilyen kifogás nincs ellene.
Teológiai alapon akár megkockáztatható a szekta elnevezés, viszont legalább rövid indoklásra szorul. Kíváncsi lettem volna az indoklásra :)
A kommunista/liberális/migránssimogató/sorosista Facebook elnémította a magyar média igaz hangját, mert bele akar avatkozni a válaszásokba - harsogta a propaganda napokig. De akkor lapít, mint lepény a fűben, amikor kiderül: megint sikerült ordas nagyot hazudni...
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
meszena 2019.04.20 21:16:16
@gtri: Ezek a számok nem mondanak semmit önmagukban.
Mivel elöregedő társadalom vagyunk, a halálozások száma elég sokáig lehet jóval magasabb, mint születéseké. Tovább rontja a helyzetet, hogy egyre kevesebb a szülőképes korba lépő nő, és ők is egyre később kezdenek gyermekeket szülni.
Ezek alapján mára elkerülhetetlen a népesség jelentős csökkenése.
Alaposabb, mélyrehatóbb vizsgálat kell ahhoz, hogy évek múlva megállapítsuk. sikeres-e a családtámogatási módszer.
Valójában az a kérdés, hogy eléri-e a célját. A cél az, hogy több vágyott gyermek szülessen meg, mint korábban.
meszena 2019.04.20 21:24:18
@sZulamith: Kádár idején vezették be a családtámogatást és kedvezményes kamatokkal lehetett építkezni, lakást venni. Valamint állami bérlakások is épültek. Sőt kialakult a védőnői rendszer is.
Ugyanakkor egy hazug kommunista rendszer volt, amely az élet minden területén ontotta a hazugságait. És bizony voltak jelszavak, amelyek mindenhova ki voltak festve.
Ilyenek pl.: retronom.hu/node/17533
meszena 2019.04.20 21:28:56
@morph on deer: Ez így nem igaz: megfordultam néhány haza jól felszerelt szülészeten.
Az a a tapasztalatom, hogy akik akarják, azok elhiszik, hogy most minden rossz. De akik nem akarják direkt ezt hinni, azokat nem fogjátok erről meggyőzni. A fidesz 2006-ban azzal kampányolt, hogy rosszabbul élünk. Akkor sem jött be. Most sem fog.
A szlovákok és az ukránok is olyan hatalmat akarnak,amely odafigyel rájuk, viszont már torkig vannak az urambátyám rendszerrel; Az európai szociáldemokraták nagyon szeretnék, ha a magyar és a lengyel kormány végre kénytelen volna anyagi következményekkel szembenézni, amiért módszeresen megsérti a…..
meszena 2019.04.01 13:09:36
@közíró MAXVAL bircaman: Elmagyarázom!
Ha egy "demokratikus" jelölt kap 24,4 %-ot, és azzal győz, - akkor az erősíti a demokráciát, tehát rendben van.
Ha a "nem demokratikus" jelölt kap bármennyit, az semmi esetre sem lehet rendben.
Nehéz felfogású vagy :)
Tavaly még kevesebben lettünk mi, magyarok. Szakmai nyelven – ami azért kissé elfedi a drámai valóságot, miszerint soha ilyen kevesen nem születtek az országban – ezt úgy fogalmazzák meg, hogy nőtt a népesség természetes fogyása. Nem csoda, ha a kormány bejelentette családvédelmi akciótervét, hiszen…..
Az éj leple alatt lerombolták Nagy Imre, a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát a budapesti Vértanúk (azelőtt Ságvári Endre) téren. Nagy Imre több okból is útjában áll az Orbán rezsimnek. Egyrészt, mert most azt kell hazudni, hogy a forradalmat a „pesti srácok” csinálták, (A mindig…..
meszena 2018.12.30 20:11:30
@Alex B: Ha már többször előhoztad a fehérterrort, akkor biztosan tudod azt is, hogy a fehérterror áldozatai véletlenszerűen lettek "kiválasztva" (mondjuk, mint a Lenin fiúk által osztály alapon), vagy a bolsevik diktatúrában vállalt szerepük miatt? Milyen volt a kettő aránya?
Ezt a kérdést komolynak szántam.
meszena 2018.12.30 20:29:56
@midnightcoder2: A helyzet rosszabb: nem általában a kommunizmus áldozatainak az emlékműve kerül oda, hanem a magyar kommunisták 1919-es áldozatainak az emlékművét állítják helyre. Ezeknek a kommunistáknak egy része 1945 után a megszálló szovjetekkel tért vissza, hogy a megszállókat kiszolgálva bevezesse az országban a kommunista diktatúrát. Ez az a párt, amely előbb MKP, majd MDP, majd 1956 után MSZMP néven működött, s feloszlatása után e párt (mszmp) tagjai alapították meg az MSZP-t.
meszena 2018.12.30 20:32:09
@Gyorgy Nagy: De hát Szálasi szobra soha nem állt sem ezen a téren, sem semelyiken :)
Szállóigévé vált a Trónok harcának ezen mondata – de nem gondoltam volna, hogy egyszer Magyarországnak is ez lesz a jelmondata! Pedig ez történt! És nem csak azért, mert ismét az éj leple alatt vittek véghez olyan döntéseket, amelyek sötétek, gonoszak, és főként: szembe mennek a közakarattal (no…..
Államvilág Csalárdok Éve 2018.10.17 21:06:43
 [audiovizuális cikk: hallgatásra ajánlom közben a következő számot: Kozmosz: Okosak Földje] Úgy tűnik, hosszú évek után a türkmagyarkeresztény kormány turbómódba kapcsolt, és igyekszik véglegesíteni Magyarország feudalizálását. Vegyük sorra, hogy az elmúlt hetekben mik tűntek el végérvényesen az…..
meszena 2018.10.19 15:30:51
@ZX: Pedig állítólag jön a tőke (lásd BMW is), meg állítólag nőnek a bérek (lásd NAV adatok).