Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sannyi

116 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt a blogon az oldalsávban egy menüpont, ami ugyanaz, mint a mai poszt címe. Ezzel a címkével a blog íródása óta már 47 bejegyzés került fel ide, úgy, hogy valamely kedvenc vers, novella, haiku... került bemutatásra benne. Ez itt a mai: Molnár Krisztina Rita: Kőház…..
Mi volt az utolsó bútor, amit vásároltál? Hol? Mennyiért? (Ha kérdezek valamit tőletek, azt nem játszásdiból teszem, hanem azért, mert érdekel. És ugyanúgy működik a dolog, mint az életben. Ha a Zember nem kap választ, előbb-utóbb nem kérdez többet. Én szóltam.) Addig…..
sannyi 2011.06.23 10:02:00
Cukkinis quiche receptje (ejtsd: kis): "Most először készítettem zöldséges tortát vagy pitét vagy quiche-t. Volt egy felhasználásra váró cukkini a hűtőben, gondoltam kipróbálom. Ez az egyszerű kis torta a vegák álma szerintem, mert tényleg eszméletlen finom! Melegen és…..
sannyi 2011.02.20 09:03:14
@KentaurBen: Köszönöm!
Véget ért a Showtime zászlóshajójának ötödik évada, a rákból felgyógyult Michael C. Hall alakította szociopata vérnyomszakértő (vagy mi) a kissé döcögősre sikerült negyedik évad után biztató, határozott kaszabolással nyitotta az ötödiket, de aztán sajna az írók úgy…..
Sanyi és Forrest Gépház jelenti 2010.11.30 09:40:00
Mivel jelenleg erősen jazzvacsora esemény van, a Sanyi és Forrest pihen még pár napot. Addig is vegyetek jegyet december 10-re! Ja és mondjuk újdonságok vannak a dzabakusz-n is!..
Sanyi és Forrest Dilemmák 2010.11.18 17:05:00
Erősen gondolkodom azon, hogy a hétvégére milyen területet bontsunk ki. Legyen pár keresetlen szó a fizetési könnyítés szabályairól?Nézzünk bele a 2011. évi adótörvényekbe?Beszélgessük a nonprofit gt társasági adófizetési kötelezettségébe?..
A Címzetes, nemzetes misztérium és az a(peh) közleménye arról, hogy az alkalmi foglalkoztatás napjait úgy kell felhasználni, ahogy gyakorlatban augusztus óta csináljuk. Részletek alant:Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény (a továbbiakban: Efo.tv.)…..
Sanyi és Forrest Vigyázó szemek 2010.11.15 10:00:00
A Munkaügyi Blog értesülései szerint a következőkre kellene némi figyelmet szentelni:"Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség főosztálya azonnali hatállyal elrendelte minimálbérre, garantált bérminimumra, pótlékokra vonatkozó előírások betartásának és…..
Sanyi és Forrest Napi öröm 2010.11.05 15:35:00
Azért próbáljuk meg a héten napi rendszerességgel előforduló blepharospasmus megszüntetésére nem a rituális torokmetszést alkalmazni, annak ellenére, hogy kiderült sikerült két ponton ismét egy orbitálisat egyszerűsíteni. Természetesen adminisztrációs szempontból...A…..
Próbálom kerülni a személyeskedést, meg a saját ízlésemnek a tömegre való ráerőltetését, de azért minden karácsonyfa alá rakjon egyet a nyúl!!!..
Sanyi és Forrest Bréking mp 2010.11.03 11:48:00
Na megvan az Apeh elképzelése a dologról. Mondjuk ez a szarabbik megoldás, ami el tudtunk képzelni :)Itt meg lehet nézni az okosságot!..
Sanyi és Forrest Függő dolgok 2010.11.03 10:56:00
Az elmúlt pár hétben egyre több dicső adózói adószámot függesztett fel barátunk, az adóhivatal. Ugye, ugye a beszámoló benyújtási kötelezettség... :)Érdemes némi figyelmet szentelni annak, hogy végül is miért gáz az, ha olyan beszállítónk, szolgáltatónk van, aki nem…..
Sanyi és Forrest Mai agyfasz 2010.11.02 14:30:00
Úgy néz ki, hogy sikerült a szokásos számfejtési menetbe egy kicsit beleszarni. Nem tudom, kinek lesz végül igaza, tehát október vagy november lesz az első számfejtési időszak amikor már nem kell levonni a magánnyugdíjpénztári tagdíjat, de a lehető legjobb, hogy megint mi…..
1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és osztalékadóról péntek délutáni olvasmányként... Hm, aztán 3. számú melléklet, mert akartam írni valami faszát az támogatásokról, erre az "A" fejezet 14. pontján is megakadt a szemem. Miszerintis: az egyszerűsített…..
Sanyi és Forrest A nap megoldása 2010.10.20 17:16:00
Hogy lesz az ellenőrből földönkívüli?Januártól minden apehos NAVIs lesz :) bocs.....
Sanyi és Forrest Importált ötlet 2010.10.15 11:10:00
Nálatok laknak olyan elvetemült ügyfelek, akik képesek és hajlandók nem Magyarországon vámoltatni? Mi a héten szembesültünk a felmerülő problémákkal. Nekem az ő tájékoztatójuk nyújtott segítséget. A második link egy pdf, tessék figyelni!!!! Elvetemülteknek itt a misztériumi…..
Téged is két vodkában oldott xanax mélységbe szedál, ha az adótörvények eltérően értelmeznek kifejezéseket/időpontokat/gazdasági eseményeket?Tipikus példa az előtársaság értelmezése. Az ezzel kapcsolatos, mondjuk úgy anomáliát izgalmasabbá teszi, hogy egy minisztérium…..
Sanyi és Forrest Más tollával 2010.10.14 17:25:00
A Dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda hírleveléből idéznék:Néhány adóellenőri trükk:- Minek magának ügyvéd úgy is minden rendben lesz. vagy: Mindenki ügyvéd nélkül jár el.- Csak 15 millió forint adófizetési kötelezettséget állapítottunk meg, de ha tovább vizsgálódunk ez…..
A Skót-felföld egyik gyönyörű vidékén, a Loch Linnhe tó mellett található az Eco Pod névre hallgató ökobungaló. A képeket nézegetve úgy vélem, már a teraszon álldogálás maga is egy merő rekreáció lehet. A 75 m²-nyi  belső tér egy konyha-étkező-nappalit, egy…..
sannyi 2010.10.14 16:21:50
Gondolom, a szakmai blogok mellett mindenki olvas valami személyeset, egy olyan szerzőt, ahol szinte otthon érzed magad. Vannak közös emlékeitek a lakásszerzéstől a múlt csütörtöki bebaszásig. A falka élményt pedig nem igazán gyengíti a tény, hogy jellemzően csak virtuálisan…..
Ültél már mátrix nyomtató mellett? Tuti olyan, mint ha egy Bach oratórumot hallgatnál :) Amennyiben több inspirációra van szükséged a napi munkához és a borosbocskorbalázsjani reggeli röhögésből is eleged van, szánj egy kis sávszélességet valódi zenére. Kultúrkommandó…..
Engem mindig foglalkoztatott, hogy milyen magasságból, sebességgel, szögben és hány évesen kell valakit fejre ejteni, hogy könyvelő legyen belőle. Amíg ennek empírikus megtapasztalása büntetőjogi kategória más csatornákon próbálok információkat szerezni.Ennek egyik nullákban…..
Sanyi és Forrest Időkapszula 2010.09.29 10:09:00
Ma másoljunk egy kis törvényt! A pénztárgépről írt opuszhoz kapcsolódóan már felmerült, hogy van az adóügyi iratoknak elévülési ideje. A mennyit is megírtam, most következik a honnan...Az Art. 47. § alapján:Az iratokat az ezek vezetésére kötelezett adózó az…..
Sanyi és Forrest Mások mondják 2010.09.28 15:51:00
A Zapeh szervezeteSzervezet másképpBizonyítványt magyaráznak..
Sanyi és Forrest Komment nélkül 2010.09.26 13:41:00
                 via  ..