Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrass9

1105 bejegyzést írt és 25267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márciusban már megbolondulok a spenótpüréért! Annyit meg tudnék enni, amennyi nincs is :) Szerencsémre olyan sok terem minden tavasszal, hogy dobozszám tudom már elõkészítve lefagyasztani, oszt egész évben foglalja a drága helyet a mélythûtõben...
Andrass9 2024.03.29 09:34:38
@Kumari aki Nilüfer: Fiam barátnője Józsavárosi. Az anyukája és ikertesója még most is ott él...
Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást szántam - a szokásos feltétem hozzá...
Andrass9 2024.03.21 16:27:03
@Andrass9: Nem a legjobb kép, mert a telefonnal készítettem. Minden esetre én nem látok színeket rendesen, így arra nem tudok reflektálni.
Andrass9 2024.03.21 18:01:36
@Andrass9: Viszont a zöldleveles méret tényleg pár milliméteres :)
Andrass9 2024.03.26 20:37:52
@Kedélyes Paraszt: Köszi a tanácsot! Irigyellek, hogy ennyi gombával találkozol :)
Blogkocsma Latin nagy Fiesta 2024.03.06 07:00:00
Sergio Tabeira ismét tündökölt! Sajnos nem fényképeztem, ezért csak pár kép van az étlapról.   Svéd asztal  ami tartalmaz: Vegyes húsos táska Uruguayi kolbász Ají de gallina ( perui étel) Tarja szeletek Marhús: rybay vagy hatszín Vegyes saláta Petreslymes krumpli Deszert pedig…..
Andrass9 2024.03.20 07:34:12
@Tangó Suszter: Jónak hangzik! A resztelt májból másnap mindig kenőmájas készül nálunk, de avokádóval még nem próbáltam lágyítani. Érdemes római köménnyel bolondítani!
Andrass9 2024.03.20 07:35:18
@látjátok feleim szümtükkel: Tangót nem kell félteni, megvan a magához való esze ...
Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam (tán a Sóborsban), hogy palacsintára tették - ezt most muszáj kipróbálni!..
Andrass9 2024.03.06 13:02:26
@látjátok feleim szümtükkel: Errefelé még nem virágzanak a fák, csak a hagymás virágok.
Andrass9 2024.03.07 18:23:54
@Kumari aki Nilüfer: Hogy ti mindenre találtok megoldást ...
Andrass9 2024.03.08 09:58:17
Levelet hozott az elektronikus postás a fenti fejléccel. Ez nem lehet más, csak Sergio Tabeira, a Magyarországon (is) élõ uruguayi séf. A malackaraj korából ismerem még, amikor Anna sokszor szólt, hogyha Sergio valahol nagy fõzõs bulit csapott. Azután felkerültem Sergio levelezőlistájára, és néha…..
Andrass9 2014.02.07 10:46:19
@Kató néni: Vígasztalódj, én már sokkal előbb is éltem :)
A himalája sót én az asztalon tarom egy pici lövedék formájú csatos kerámia edényben mikro fakanalacskával. Őszíntén: semmi különbséget nem érzek a konyhasó és eközött, de lehet róla beszélgetni az asztalnál!
Toma tényleg jó.
Andrass9 2018.08.07 09:16:39
@Peter Balint: Legutolsó ebédem Sergioval 2017 februárjában volt, zseniális malac meg hátszín :) Jókedvű volt, hosszan elbeszélgettünk.
Azóta nem kaptam tőle levelet.
Ha érdekel, megírom neked privátban az elérhetőségét.
Andrass9 2024.03.06 13:00:20
@Peter Balint: Legutóbb a Perc Bisztróban főzött 23.-án.
blogkocsma.blog.hu/2024/03/06/latin_nagy_fiesta
Nem egy ritka recept, de kisunokáimnak és a nagylyánynak főztem - hát posztolom. A nagylyány ráéhezet a pörköltre, mert ő csak ritkán főz odaát ilyesmit. A feleségem persze kiadta az ukázt, hogy semmi extra fűszerezés, se bor, se semmi ne menjen a pörköltbe, ami nem hagyományos...
Andrass9 2024.02.23 21:52:25
@Tangó Suszter: Hát csukjad be őket! :)))))
Andrass9 2024.02.25 03:29:57
@Tangó Suszter: Remélem azóta legalább egyszer kinyitottad :)
Andrass9 2024.02.25 10:31:27
@Tangó Suszter: Az pocsék érzés!!! Sajnállak érte.
Blogkocsma Currys tonhal steak 2024.01.10 07:00:00
Belefutottam egy szép sárgaúszójú tonhal szeletbe, amit nem volt szívem otthagyni - megeszem vacsorára! Nem a legszebb tányérkép, de így sikerült. Nem spóroltam a fűszerekkel - Wakát úgyse érdekli mostanában...
Andrass9 2024.02.12 13:33:59
@kocsmagomba: Nekem a Voltaren soha nem működött, ezért javasoltam az Apranaxot :) Diklofenák infúziót kaptam egy héten át naponta, mire elviselhetőre csökkent a fájdalom. A naproxén szinte azonnal rendbehozott. Elérhető tablettában is, ha kenőcsre utálkozol :) Előtte Aflamint szedtem, szintén jó, de az székrekedéssel jár.
Andrass9 2024.02.12 17:28:41
@kocsmagomba: Az a jó benne, hogy lesikálom dörzsi szivaccsal, mielőtt a következő adagot felkenném. Így a bőröm készen áll az újabb krémre!!!
Andrass9 2024.02.13 09:07:39
@látjátok feleim szümtükkel: Ha jól emlékszem, te tanácsoltad jópár éve ezt a motoros metszőollót. Még megvan, de én nem metszek, így valahol a doboz mélyén pihen.
Hasonló akkus kézi láncfűrészt vettem nemrég. A kertész nem szereti, mert roncsol, de ezt egy láncélezéssel kjavítani tudom. Nekem elsősorban a rengeteg tüzelőnek elrakott diófához kell, hogy beférjen a kazánba. Jött vele 2 pótlánc meg egy pót láncvezető. Relatíve sokáig bírja egy töltésről és ez is könnyű.
Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem. A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van...
Andrass9 2024.01.31 14:58:10
@BOAR: Igen - erre mondják, hogy szívás, csak én itt felvágok és latin szavakat használok ...
Andrass9 2024.02.01 18:02:28
@vörösbor(de)minőségi: Ezt az ötletet még nem hallottam, de igérem, legközelebb kipróbálom. Feleségem most töltötte fel ismét a csodahüttőt :)
Andrass9 2024.02.01 18:05:50
@geegee: Kurvával még nem találkoztam, de igazad lehet ... majd, ha lehetőség adódik.
Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett. Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve)...
Andrass9 2024.01.10 08:51:22
@Tangó Suszter: Nem állt szándékomban megbántani. Ha mégis, akkor bocsánatot kérek érte.
Andrass9 2024.01.17 18:10:29
@Tangó Suszter: Kedveltem a stílusod, nem is értettem miért tűntél el. Dehát ilyen az élet ...
Andrass9 2024.01.20 09:51:54
@Tangó Suszter: andras kukac andras pont net
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
Andrass9 2024.01.09 16:50:22
@kocsmagomba: Ha tényleg érdekel a kisérlet: 24 kép. Halászlé fazékban hortobágyi pontyszeletből, egy tonhal steakből és egy doboznyi ponty ikra és tejből.
A szomszédasszony (aki általában főz nekem halászlét) családja megjegyezte, hogy az Andrásnak már a kezében van a halászlé :)
Érdekel? szokás szerint minden rajta van a képeken.
Andrass9 2024.01.09 18:31:12
@Andrass9: Addig is gyorsan posztolok holnapra egy currys tonhalszeletet.
Andrass9 2024.01.09 18:53:52
@kocsmagomba: Csak, ha kedved van hozzá. Most már mintha visszajött volna a kedvem a posztoláshoz.
Mindig túllépem az elfogyasztható étel mennyiségét, amikor pirított májat készítek. Fogalmam sincs, hogy miért, de másodszor már nem szívesen eszem belőle. Így azután marad az újrafeldolgozás. A házi májkrémet nagyon szeretem, abból kilókat meg tudnék enni. Nem lehet, hogy ez az oka a másnapos…..
Andrass9 2021.03.26 20:42:13
@Kumari aki Nilüfer: Igaz! @Isley: persze így nem tudok Kínába menni, hisz nincs rajta az oltás típusa se :(
Andrass9 2021.09.25 19:09:06
@Juaniita: Egészségedre váljon!!!
Andrass9 2023.11.29 13:57:14
@Juaniita: Örülök, hogy többször is megcsináltad!
A Li..-ben láttam meg egy 2 kilós doboznyi sertés lábat és körmöt, amire azonnal le is csaptam. Legalább egy kis adagot kell belőle főznöm! Legalább annyit, amiből tudok vinni a rendelőbe is a kedvenc orvosaimnak...
Andrass9 2022.08.22 17:37:01
@old forester: @kocsmagomba: Én kivettem a megfőtt csiliket és kis szafttal kikeverve külön tálaltam a seregnek. Az egészről pedig lekanalaztam vagy 3 deci paprikás zsírt, amit most zsírosdeszkaként fogyasztok.
Andrass9 2022.08.23 20:27:53
@old forester: Én még nem kóstoltam meg :) (Nem a kis adagot, mert azt megettem, de a monstre fazekat, ami a napokban készült.)
Benn csücsül a csodahüttőben, hogy csodát tegyen, ha kiveszem...
Andrass9 2023.11.24 19:27:40
@old forester: Igazolom a tesztedet!! Legutőbb én is krumplit főztem az elsózott körömpörköltbe!!!
Blogkocsma Egy királyi reggeli 2023.11.19 07:00:00
Szombaton mentem a szokásos tejvásárló utamra a Hüvi minipiacára (1 tejtermékes, 1 zöldséges, 1 füstöltárus és egy péksüteményes - néha egy réteses). Megvettem a heti 4 liter előző este fejt tejet, amikor megláttam a csodát a zöldségesnél: Hát ennek a vargányának nem tudtam ellenállni. Vett is…..
Andrass9 2023.11.23 17:40:15
@BOAR: Már régen!!!
Andrass9 2023.11.23 17:54:49
@Andrass9: Különösen, hogy akkortájt bizony Amerikában éltem :)
Úgy-e a te nyálad is kicsordul a hallatára? Nem ettem már vagy 30 éve :) Nagyon rövid poszt, mert nagyon egyszerű étel, és hátha kedvet kap rá az olvasó...
Andrass9 2023.11.12 09:06:35
@BOAR: Én kidolgostam egy technikát, ami már két éve működik a dióburokfúró légy és a cseresznyelégy ellen: Sárgalappal figyelem, mikor jelennek meg a legyek. Amikor az elsőt meglátom, Basudinnal (mai nevén Force) megszórom a talajt az adott fák alatt úgy, hogy a teljes lombkorona alatt legyen szer. Ezt közepesen be is locsolom. Mivel ezek a legyek a földből kelnek ki, még nyü állapotban elpusztulnak.
Két éve nem látok nyüves diót. Az öreg diófám kéregrákban pusztult el, pedig a legjobb légkondicionálóként szolgált vagy 20 évig. Most köcsögfa lett belőle :( Szerencsámre a másik fa nem kapta el, az terem. Ráadásul annak vékonyabb a héja, sokkal könnyebb megtörni.
Andrass9 2023.11.14 08:20:10
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nagyon jól hangzik - majdnem olasz salsa verde szószt csináltál :)
Andrass9 2023.11.16 16:32:39
@Kumari aki Nilüfer: Ártani biztos nem árt, a só szárazon tartja...
Én itt egy korianderes+avokádós változatot mutatok be, mert szereztem friss koriandert a kínai étteremben. Miért főztem egy újabbat? Még mindig érik a bokron a termés, és kaptam érett avokádót - azt is ki kell próbálni...
Andrass9 2023.11.10 15:55:20
@kocsmagomba: Sajnos a horgász szabályok is ebbe az irányba tendálnak :(
Szerintem azért horgászunk, hogy megegyük a zsákmányt. Ez is a vadászat egy módja. Ráadásul tényleg friss hal kerül a bográcsba :)
Andrass9 2023.11.11 18:28:19
@BOAR: Jól mondod! Szerintem, ha már kifogtad akkor edd is meg! Vadászat, vagy mi a szösz!!!
Én például nagyon boldog voltam, amikor a Gárdonyban történt horgászatomon fogtam halat is, nem csak lógattam a kukacot :) Nem beszélve arról, milyen finom halászlé lett belőle!!!
Kifejezetten fájt, hogy a méreten alulit vissza kellett dobni!
Andrass9 2023.11.11 18:32:41
@látjátok feleim szümtükkel: Még nem hallottam jajgató növényt, amikor ettem ...
Vendégposzt Kocsmagomba tollából. Persze, hogy csak a hátsó, nem a legértékesebb darabja jutott nekem, de azt legalább nehéz elrontani. Puha, omlós, ízes hús, és a szűzpecsenye farka is rajta van még, annak minden mély ízével. Két embernek pont elég. Az a lényeg, mit tudunk kihozni belőle. Egy…..
Andrass9 2023.11.02 19:29:14
@látjátok feleim szümtükkel: A vadszőlő minden vakolatot leszed. A borostyán meg a fugákat is szétszedi. Viszont nekem klinkertégla a ház borítása, ami nagyon erős.
Andrass9 2023.11.05 11:11:55
@Kumari aki Nilüfer: Nálunk relatíve kevés levél keletkezik - különösen, mióta kipusztult a nagy diófa, ami önmgában 2-3 m3 levelet hullajtott el. A legtöbb most a vadszőlő szép színes levélzete, amit fűnyíróval gereblyézek össze és rakom a komposztra. A nyár folyamán a lenyírt gyep, meg a konyha tölti a komposztot, november végefelé meg a paprika-paradicsom növények. Nekem is a legnagyobb gondom, hogy annyi a komposzt, hogy nem tudom hová tenni (gyűjtöm a veteményeskiegészítésre, amit a feleségemtől várok vissza az ócska bogáncsok helyett :)
Andrass9 2023.11.05 11:12:44
@Andrass9: Ja, meg a tóról is lejön néhány talicskányi ...
Nagyon sok konyha készíti, de persze mindegyik másképp. Használják öntetnek, de remek mártogatósnak is. Az olasz változat szardellafilével készül rengeteg zöldfűszerrel. A mexikói viszont földicseresznye (tomatillo) alapon készül sok korianderrel. Én itt egy koriander nélküli változatot mutatok…..
Andrass9 2023.10.31 20:30:13
@látjátok feleim szümtükkel: Most látom, hogy rendeltem sötétlila színűt is, amit majd a nagylyány hoz haza.
Andrass9 2023.11.01 09:07:26
@látjátok feleim szümtükkel: Többé-kevésbé pontos a cikk, az SHU táblázat azért elég felületes.
Amit viszont tanultam a cikkből (és utána is néztem), az, hogy elpusztítja a penészgombát! Ezen túl nem kell tartósítószert tennem az erősebb csilikrémjeimbe :)
Andrass9 2023.11.01 18:43:41
@látjátok feleim szümtükkel: Én egy gyáva kukac vagyok: csilihez mindig húzok gumikesztyűt!!!
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
Andrass9 2023.10.02 20:06:16
@kocsmagomba: Orvosoknak csak nem viszek már gyógyszert???? Gondolom tudják mi kell a pörkölthöz ...
Andrass9 2023.10.04 20:10:16
@Kumari aki Nilüfer: Én se magunknak főztem mindet :) le is fagyasztottam két adagot magamnak.
Andrass9 2023.10.24 11:13:49
@Mitzi von Küche: Mi is megöregedtünk már, én már betöltöttem a 72-t is :) Amint látod, én is kezdek kifogyni a receptekből, bár még előfordul, hogy valami újat is készítek (mint a közeljövőben megjelenő Salsa Verde is tanusítja majd).
Köszönjük a jókívánságokat, minden jót a Lepcsánkosoknak!
Feleségem nem eszik gombát, de engem mindig meglep egy kis dobozzal. Ez a Shimeji gomba nagyon sokoldalú alapanyag és nem kell mosogatni sem, mert teljesen tiszta. Igaz ugyan, hogy jóformán semmi gomba íze sincs. Azt se lehet ráfogni, hogy fotogén lenne, mert teljesen elbújt a tejfeles lében…..
Andrass9 2023.10.16 18:54:03
@kocsmagomba: A gyerekeim megszállottan használják a "leves lelkét" mindenre :)
Mail ment.
Andrass9 2023.10.23 17:08:38
@BOAR: Megkaptam, és nagyon szomorúvá tett ...
Nyári a meleg, gyorsan kellene ebédet csinálni: az otthon főzött ebéd finomabb akármelyik hozatottnál. Lazac lesz, de unalmas mindig rizzsel vagy zöldsalátával tálalni, gondolkozzunk csak kicsit. Igen, avokádó van itthon, fenyőmag a hűtőben, parmezán mindig van kéznél - legyen akkor spagetti,…..
Andrass9 2023.09.24 18:24:01
@Mitzi von Küche: Most szerencsére nincs szükségem fogorvosra, de a pesztónak ezt az avokádós változatát mindenképpen kipróbálom!!!
Köszönöm az ötletet.
Még sok egyéb néven megtalálható (akár itt, ezen a blogon is:). Jönnek a gyerekek és idén még nem is gyújtottam be a mozdonyt (offset smoker)! Meghívtuk leendő nászasszonyunkat is, ne izguljon az utazása előtt. Itt most sok kép lesz, mert nemrég megjött az új fényképezőgépem (immáron a negyedik…..
Andrass9 2023.09.12 21:21:05
@kocsmagomba: Kis változás azért van: Nyugodtan át lehet aludni az utat - pláne, ha egy kis bor és whisky segít :)
Andrass9 2023.09.14 21:02:18
@Kumari aki Nilüfer: Hámer messze laksz ...
Andrass9 2023.09.14 21:03:12
@látjátok feleim szümtükkel: Jó ötlet: ezzel megoldódik a téli-tavaszi mustárkészítés is :)
Blogkocsma Libazsír házilag 2023.09.01 07:00:00
Pont olyan nehéz megcsinálni, mint a házi disznózsírt, így ez rövid, de hiánypótló poszt lesz :) A libazsírnál a tollazás az extra feladat, míg a sertésnél a szőrözés. Sajnos ez a fázis akkor se kerülhető el, ha csak a zsírra hajtunk, hátmég, ha töpörtyűt is szeretnénk...
Andrass9 2023.09.05 23:40:02
@kocsmagomba: Hogy lehet, ez? Munkaszüneti napnak kéne nyilvánítani!
Andrass9 2023.09.07 17:18:26
@Kumari aki Nilüfer: Mi legutóbb akciós hízott kacsacomb néven és áron jutottunk hozzá :) Az volt becsomagolva és átárazva ...
Tapasztalatom szerint a pecsenyekacsamáj is hasonló jó ízátadó tulajdonságokkal rendelkezik!
Andrass9 2023.09.08 14:17:52
@Kumari aki Nilüfer: Soha nem próbáltam még a bolti szuvidált termékeket, de jó hallani, hogy finom. A Metró húsáruját szeretjük!
Rég járt idehaza, hiányzott már az itthoni íz. Megkérdeztük hát, hogy mit kér ebédre. Persze, hogy vállaltam a sólet elkészítését. Természetesen most is Canossát jártam füstölt marháért, és végül meg kellett elégednem füstölt kacsacombbal, mert csak az volt a piacon...
Andrass9 2023.08.31 18:06:11
@kocsmagomba: Nekem se számít ...
Andrass9 2023.08.31 18:07:50
@kocsmagomba: Nevetni fogsz, de 3 hete vagyok itt, és csak most csináltam meg, hogy itt is elérjem a leveleimet.
Andrass9 2023.08.31 19:09:30
Andrass9 2023.08.22 14:48:27
@Kumari aki Nilüfer: unokázunk, nem tudok újabbat produkálni..
Andrass9 2023.08.23 05:20:49
@Kumari aki Nilüfer: Most értünk haza egy fantasztikus grillezett marha vacsoráról. Ott nem maradt egy falatka se, nem tudok küldeni :(